Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green card çıktıktan sonra Türkiye'de zorunlu askerlik yapmanların askerliği düşermi ?


  • Bunun cevabını bilenler yazarsa sevinirim.


  • Başka bir ülkede çalışma/oturma izni almış yabancı işçi statüsünde sayılırsınız. Bu şekilde askerlik 38 yaşına kadar tecil edilir. Her yıl 180 günden fazla yurtdışında çalışarak da 3 yılın sonunda dövizle askerlik hakkına sahip oluyorsunuz. Uygulama uzun zamandır bu şekildeydi ama yeni sistemle bu şartlarda bir değişiklik oldu mu tam emin değilim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bera-meriç bu başlığı yazacağına neden çıkar çıkmaz gidip yapmıyorsun kısa dönem yapacaksın üniversite mezunu isen 5 ay sonra da evraklarını hazırlarsın unganlar - mülakat tamam amerikaya kafan rahat girersin. Tecil ettirirsin bir bozulur ondan sonra Türkiyeye giremezsin bakaya kaldığın için zindan olur sana askerlik bence çıkar çıkmaz git tecil bozdurma dilekçe ver ilk tertip gönderirler zaten

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bera-meriç Green card çıktıktan sonra Türkiye'de zorunlu askerlik yapmanların askerliği düşermi ? içinde söyledi:

    Bunun cevabını bilenler yazarsa sevinirim.

    Forumu kullanmaya calisan herkese saygi gostererek forumu kullanmaniz gerekiyor. Bu, sadece sizin icin degil herkes icin en iyisi ve verimlisi olur. Daha sonra ihtiyaci olanlarin bilgiyi ulasimi kolaylaymis olur.

    1. Sorunuzu basliga uzun cumle olarak yazip, iletiye "Bunun cevabını bilenler yazarsa sevinirim." diye yazamazsiniz maalesef; burasi soru cevap platformu degil, gocmenlik forumu.

    2. Sorunuz acik degil, yapanlarin mi yapmayanlarin mi, yazim hatasini oyle bir yerde yapmissiniz ki (yapman) hangisinden bahsettiginiz net degil 🙂

    3. "Askerlik dusmek" derken ne demek istiyorsunuz? Bildigim kadariyla boyle bir resmi tabir yok; yapilan askerligin sayilmamasini mi kastediyorsunuz? yoksa askerlik gorevinden muaf olmayi mi?

    4. Ayrica -en onemlisi- zaten bu konuda forumda bilgi varken, ayri bir baslik acmaniz da uygun olmamis. Var olan basliklardan birinde bu soruyu bence sorabilirdiniz, ozellikle cifte vatandaslik konusunda...

    5. Dogru yaptiginiz tek sey basligi dogru kategoride acmak olmus, o kadar olumsuz elestirinin arasinda bir tane de olumlu olsun dedim 🙂 Nitekim bunu yapmayan kisiler de var, en azindan bu konudaki dikkatiniz icin tesekkur ederim. Eger isterseniz foruma uyum saglayabileceginiz bu hareketinizden belli oldugu icin belirtmek istedim, eger konu da yanlis kategoride acilsaydi zaten bu sekilde uzun cevap vermeyip direkt konuyu kilitlerdim.

    Bu forumun amaci, her ihtiyaci olanin bir baslik acarak kafasindaki sorulari sormasi ve geri kalanlarin sorulari cevaplamasi degil; maalesef boyle bir seye hickimsenin zamani yok 🙂 bunun icin sonsuz insan gucu ve vakti lazim; forumun amaci deneyim ve bilgilerin foruma mumkun oldugunca duzenli bir sekilde aktarilip, kategorilenmesi; ki daha sonra da ihtiyaci olacaklarin bilgiye rahat erisiminin saglamasi. Yani daha cok bir bilgi bankasi olusturmak.

    Konu hakkinda bilgi icin su konulari incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/278/cifte-vatandaslik-ve-askerlik-muafiyeti

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/81/green-card-ile-askerlik-tecili


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 5
  • 3
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum