@Erhan-2 sorularınız için doğru başlığı kullanmalısınız;
-
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
-
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
-
Bu ileti silindi! -
@shadow-sharks-0 amerikan vizesi sarti ne mana
-
@erenotti fraud başvuruların önüne geçmek elbette ki amaç olabilir ki mantıklı bence de. bir de olayın şu tarafı var; örneğin TR'den gelecek para, federal kesinti şu bu sonrası TR'deki elçiliğe 2 hatta 3 hatta hatta 5 kadro açacak kadar bütçe çıkarıyor.
400K başvuru 400K USD demek. Yarısı federal kesintiye gitse, 200K ile 3 kişi istihdam edebilir. Bu açıdan bakıldığında vallahi faydalı, en azından diğer vize türleri için fazla kadro hız getirir. (tabi bu bütçe buralara dağıtılacak, buralara dağıtılırsa da kadro istihdamında kullanılacak diye bir şart yok)Emin olun amaçları bu işten para kazanmak olsa 1 USD'den çok daha yüksek ücret koyarlardı, burada amaç gerçekten fraud başvuruları elemek, başvuran kişiyle ödeme yapan kişiyi eşleştirmek. Bazı gelişmemiş ülkelerde insanların kimlik bilgilerini çalıp haberleri olmadan green card başvurusu yapıp, sonra kazanan kişilerden para koparmaya çalışan çeteler mevcut. Bu durum bizim Türkiye'de yaygın olmayabilir ancak başka bazı ülkelerde görülebiliyor, ve Amerika bununla ilgili her yıl yüzlerce mağduriyet şikayetleri alabiliyor hatta dava dahi edilebiliyormuş. Ayrıca dış işleri çalışanlarının maliyetleri (brüt maaşları, kira ödemeleri, güvenlikle ilgili maliyetleri, harcırahları vs) bahsettiğiniz rakamların çok üzerinde. 200k bütçe ile ancak bir kişi istihdam edebilirler.
-
@erenotti hocam elbette ki amaç para kazanmak değil. ama bunu göz ardı etmez sarışın, kaldı ki az uz bir miktar da değil. 200K için ise, en az, ki en az diyorum 3, hatta local kadro olursa bunun kat ve katı istihdam eder. giriş seviyesinde maaşların 1000 USD olduğunu yakın zamanda, 1200 USD'ye çıktığını biliyorum lokal kadro için ki direkt vize servisinde. ha kendi ülkesinden vatandaş getirecek (ya da burada olan vatandaşını kullanacak) dersek de, 50K/yıl + diğer masraflar desek 70K'dan yola çıkarak 3 civarı dedim. Ya da 5 ya da 1 farketmez. Sarışın bizzat bir demecinde vize ile ilgili maliyetlerin çok olduğunu, bunu da talep edenlerden alınması gerektiğini söylemişti.
-
@erenotti TR'de yerleşik bir ABD vatandaşının yıllık 40-60K arası aldığını, konsoloslukta vize bölümünde çalışan TC vatandaşının da başlangıç seviyesinde 1200 USD/ay ki ABD'deki sistem geçerli, vergi düşülmemiş hali bu, aldığını net biliyorum. Bilmediğim şey, sizin de dediğiniz gibi Dış İşlerine bağlı olarak, merkezi atamayla gelenler ne kadar alıyor. Onda da sizin de dediğiniz gibi minimum 100-120K/yıl diye düşünüyorum, en az. Zira böyle misyonlardaki iş açıklarındaki rakamlar bunlar. Belki biraz da tazminatımsı, ek görev ücreti neyin vardır.
Konunun o tarafı biz züğürtleri bozar ama benim bildiğim bir şey, 1 USD belki 5% başvuru azaltacaksa, 10 USD en az 20% azaltırdı sanki. 41 TL verir herkes de 410 TL başvuranların "belirli" bir kısmının ödemeye yanaşmayacağı bir konu. Haliyle fraud engelleme bence de ilk amaç gibi.
-
Merak ettim, şöyle bir soru sorsam istatistik amaçlı, gerçekten doğru cevap verileceğini düşünerek, acaba ortaya nasıl bir sonuç çıkar.
başvuru ücreti kaç USD'ye kadar öderdiniz? kendi adıma şöyle diyeyim:
500 USD'ye kadar eşim ve kendi adıma başvururdum içim yanarak elbette. 1000 USD olursa tek başvuru yapardım. 1000 USD üzerinde ise vallahi, maddi olarak zorlanmasam da sanki vermezdim gibi geliyor. Ya da en güzeli 1 yıl vermeyip 1000 ve üzeri rakamı, başvuru sayısını takip etmek, gerçekten değer bir rakama inerse, ne bilim 2 yılda bir başvurmak falan olabilir. Şu anda yüzde 1 desek çıkma olasılığını, buna yatırım yapmak, uçuk rakamları gözden çıkarmak için ne bilim yüzde 20-25lere gelmesi lazım çıkma olasılığın. Sizler ne dersiniz? -
@SUAT-GUNAY o zaman size soyle sorayim, bende merak ettim. Su an cikma ihtimali %1 diyelim asagi yukari. 1000 dolar ucret olsa ve lottery cikma ihtimali %10a ciksa, boylelikle asagi yukari 5-10 sene icerisinde cikmasi/ denk gelmesi cok olasi oluyor degil mi? E bu durumda amerikaya yerlesmek icin 10bin dolar sokaga atmaz misin? Green card yollarindan biri olan EB-5 yatirim bedeli 800k dolar bu arada. Golden visa ise 1milyon dolar.
-
@BlueGeostar hocam yanlış hesap. bir sene 10% olan her sene öyledir. Yani 10 kere 10% olasılığını kullanmak 100% demek olmaz ki. 10% olasılık 100 yıl da geçse aynı olasılıktır. (olasılık sabit kaldığını var sayarak söylüyorum).
100K ile de E2 alınır bu arada, yeter ki iş planın makul olup, ikna etsin. Öyle 800K vs şart değil.
Golden Visa olayı başladı mı ya hu? Ondan haberim yok, duymadım da. -
@BlueGeostar çok kaba hesapla, 3500 kişi talihli olacak TR'den dersek, başvuru sayısı 35000 Kişi olmalı ki 10% olasılık var diyesin. Bir önceki sene 3500 kişi kazansa da her sene 35000 Kişi (artışı hiç düşünmeyelim bir de) girdiğinde senin olasılık 1.yılda da 100.yılda da 10% olarak kalır. Ha, dersen ki bu ülkede sadece 35K kişi var, başka da yok başvuracak, yaşı dolan gençler de başvurmayacak. O zaman eyvallah, o 35K'dan her yıl 3500 kişi düşeceğine göre maksimum 10 yıl sonra gitmen garanti. Ama bu şekilde olasılık kuramazsın. Şansın hep yüzde olarak aynıdır başvuru ve talihlilerin rakamları absürd artmadıkça.
-
@SUAT-GUNAY yazi tura gelme ihtimali %50dir, 10 kere ust uste tura gelebilir tabiki, ama 100 kere attiginizda yakinsayarak asagi yukari 50 yazi, 50 tura gelir. Her sene bagimsiz bir olay tabiki, ama art arda yapilan basvurularda cok sansliysaniz ilk birkac senede, cok sanssizsaniz 15-20 sene icerisinde cikar. Su an 100 sene boyunca basvursak bile cikmayabilir degil mi? ancak Pasaport sarti bile basvurulari yariya dusurmustu. 1k dolar basvuru ucreti basvurulari belki 10da bire degil, 20de bire bile dusurebilir. Ayrica boyle yuksek ucretler supreme courttan döner, yani yarin birgun cok yukselirse ucretler, basvurmamazlik etmeyin. Cunku 1-2 sene icinde tekrar dusurur veya iptal ederler ucret miktarini, sansinizi kacirmayin derim. E2 konusuna gelecek olursak, greencarda cevrilemeyen, ve orada statu degisikligi yaptiginiz sure boyunca ulkeyi terk edemediginiz bir yontem. Ulkeden Ciktiginizda statunuz kayboluyor. Sevdiklerime bisiy oldugunda Turkiyeye gelemiyceksem ne yapayim ben e2yi.
-
Olayı kendi çapımda biraz daha irdeleyeyim. Mesela bu platformda hiç kimse 1USD yüzünden başvurmaktan vazgeçmez bence. Hatta bir tık ileri gideyim, 5 USD olsa da vazgeçmez. Öyle başvuru zamanı gelip bilgi alıp gidenlerden bahsetmiyorum. Yıllardır, çıkmış olsa da olmasa da hasbelkader burayı takip edenlerden bahsediyorum. Bir ihtimal, ki bence büyük ihtimal, 10USD de bozmaz buradakileri. Ama sanırım, maalesef ki mali durum yüzünden, 100 USD ve üstünde kırılmalar başlar. Ama 3 ama 5 tane de olsa rakam seviyesi sebebiyle vazgeçenler olur. Daha üst rakamlara çıktıkça hem mali sebepten hem de "gereksiz/mantıksız" vs artık ne dersen, başvuru yapmayacaklar çoğalır.
Bunu ülkeye bazında düşünürsen çok daha düşükte olur çıta. Evet 1USD dahi bir grup insanı başvurmaktan vazgeçirir ama bu çok da mali sebepten olmaz. Ne bilim uğraşmaz, kart numarasını vermek istemez, zaten öylesine başvuruyor dediğimiz tipler. Ama bunlardan dahi çok çok az elenir. Lakin olay 5USD 10 USD'ye çıkınca "oha lan 400 TL hem de çıkmıyor" diyecek olan sayısı baya artar. Haa oranı nedir bilemem ama sanki en az 15-20%leri bulur. Zira öylesine başvuranların oranı yaklaşık bu kadar, belki bundan daha fazla.
Diyelim ki 10K USD oldu başvuru miktarı. Hocam ülke şartları belli, bunu maddi durumunun elvermesinden dolayı rahatça verecek kişinin zaten ABD ile bağı vardır. Az para değil. Ha zorlayıp da, gerçekten bu yola baş koyup, yediğinden içtiğinden artırıp her yıl bu parayı verecek olan da yok mudur, vardır ama sanırım çok çok az. Şahsi düşüncelerim bunlar ama gerçekten merak ediyorum. İlk mesajımda da söyledim. Ben 1000 USD'den sonra "gereği yok" diyeceklerdenim. O parayı ödemesine öderim, kumarı da çok severim ama bu kumara girmek için sanıyorum olasılığın en az 20-25% lere çıkması lazım ki rulette 2-3% seviyelerinde lakin onun zevki başka ya hu

-
@BlueGeostar hocam hayır, yanlış. olasılık konuşuyoruz. yazı turayı 1 milyon kere de atsan olasılık her zaman 50%dir. Ha büyük usta Kemal Sunal hariç, malum "dik gelirse ben giderim" demiş ve dik gelmişti

Bu 1milyon denemenin ilkinde size çıkması ile hiç çıkmamasında olasılık her zaman 50%dir. Çıkınca sadece şanslı olursunuz.
Pasaport olayı az önce dediğim gibi, başvuru sayısında olağan dışı düşüşten kaynaklı. Yani olasılık düşüşü o. Verilerde değişkenlik olmayıp, sabit kaldığında olasılık hiç bir zaman değişmez, aynı yazı turadaki gibi.
-
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7

Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
Benzer Başlıklar
127
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k