Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ayşe-5 Merhaba,
    Eski pasaportumu sisteme girip yenisini mulakat sirasinda sunmustum ve guncellemislerdi. Gonul rahatligiyla mulakata girebilirsiniz.
    bol sans

• @zehrof Daha onceki deneyimlere dayanarak biz de saglik raporu almadan 6 mayista girdik, bu konuda bir problem yasamadik. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7665/dv2026-mülakat-deneyimleri/721 linkinden okuyabilirsiniz.

• @Ayşe-5 Bizim başvuru zamanımızda pasaport şartı yoktu o yüzden önemli değil pasaportlarınız şu an varsa götüreceksiniz mülakat sırasında adresi soruyor memeur SSN ve Greencard teslimi için A4 kağıdına büyük ve okunaklı şekilde yazın verin yeterli bunlar için dosyayı açtırmanıza gerek yok merak etmeyin.

• @zehrof soru çok iyi ve açıkçası benim de kafamı karıştı. 18 Mayıs da sağlık raporu için randavüm var. Bende sağlık raporu almadan 3 Haziranda mülakata gitsem. Ne dersiniz arkadaşlar. Sizlerden gelen cevaplar üzerine karar vereceğim.

• @erkane Erkan bey bende sizin yolunuzdan gideceğim gibi görünüyor sağlık raporu almadan gitmeyi düşünüyorum. Farzedelim almadan gittim. Peki daha sonra ne zaman göndereceğiz. Pause kalktıktan sonra mı

• Arkadaşlar merhaba, ben excelden bakınca ve takip ettiğim kadar Bangkok sanki bu sene mülakat planlamasında biraz yavaş . Sizce Temmuz'a 21xxx lere mülakat planlar mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@tubazorlu, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba, ben excelden bakınca ve takip ettiğim kadar Bangkok sanki bu sene mülakat planlamasında biraz yavaş . Sizce Temmuz'a 21xxx lere mülakat planlar mı?

Siz o Excel tablosuna pek aldanmayın. Orada tüm talihliler kayıtlı değil, olanların bir kısmı da bilgilerini güncellemeyi unutuyor. Bangkok işini düzgün ve hızlı yapan bir konsolosluktur. Yakın zamanda mülakat mailinizin geleceğini düşünüyorum, içiniz rahat olsun.

• Merhabalar bir şey sorucağım bana mülakat verildi 16 Temmuz günü ama 15 Temmuz resmi tatil ve hastane randevusu almam gerekiyor sizce nasıl bir yol izlemeliyim ayrıca hastene randevu almaya girdim ama onu alamadım çünkü sistem bana mülakat tarihi yazıyordu ve 16 Temmuz çıkmadı ?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   nevadasfault nevadasfault 

• @Serapp Hanım kıymetli ve motive eden yorumunuz için çok teşekkür ederim❤

• @musasalman04, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar bir şey sorucağım bana mülakat verildi 16 Temmuz günü ama 15 Temmuz resmi tatil ve hastane randevusu almam gerekiyor sizce nasıl bir yol izlemeliyim ayrıca hastene randevu almaya girdim ama onu alamadım çünkü sistem bana mülakat tarihi yazıyordu ve 16 Temmuz çıkmadı ?

Merhaba, sorularınızı bu başlıkta, ilk mesajda belirtildiği üzere, öncelikle profilinizde imza güncellemesi yaparak ve bilgilerinizi Excel takip listesine ekleyerek sorabilirsiniz.

• @Gizem-Güler, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@zehrof soru çok iyi ve açıkçası benim de kafamı karıştı. 18 Mayıs da sağlık raporu için randavüm var. Bende sağlık raporu almadan 3 Haziranda mülakata gitsem. Ne dersiniz arkadaşlar. Sizlerden gelen cevaplar üzerine karar vereceğim.

Merhaba, daha önceki mesajlarda da sağlık raporu alınıp alınmaması konusuna değinilmişti.

Şuan pause kararı olduğu için Eylül tarihine 6 aydan fazla süre varken alınacak sağlık raporu olası bir geç vize basımında (örneğin kişi şubatta sağlık raporu almış bu raporun geçerliliği temmuzda doluyordu, ağustosta vize basılması durumunda kişi/ler 2. bir sağlık raporu almak zorunda kalacaktı) geçersiz kalacaktı ve sağlık raporu alınmadan girilmesi daha uygun olabilir denilmişti.

Şuan sürecin bitimine (30 Eylül 2026) 6 aydan az bir süre kaldı ve alınacak sağlık raporları 30 Eylül'e kadar vize basılması halinde geçerli olacak.

Süreçte pause kararının iptal edillip edilmeyeceği veya ne zaman sona ereceği, 221g alan kişilere ne zaman vize verileceği şuan tamamen belirsiz.

Bu halde sağlık raporu gibi (kimi aileler 4-5 kişi olabiliyor) maliyet oluşturan belgelerin şuan alınmaması kabul edilebilir (bir iki ay daha bekleyip pause kararının iptali vize basımının başlanması beklenebilir).

Fakat çok sayıda kişinin sağlık raporunu almadan mülakata girmesi ve vize basım işlemlerinin son aya kalması gibi bir durumda (örneğin 221g alan herkes için eylül ayında vize basılmaya başlandı), sağlık raporu almak için randevu bulunamaması gibi bir koşul oluşabilir.

Ben bütçesi uygun olan, 1 kişi olan kişilerin sağlık muayenelerini olmalarını tavsiye ederim (kendimde bu raporu alacağım).

Not: Tavsiyeme kimse uymak mecburiyetinde değil, herkes hür iradesiyle ve kendi durumuna göre değerlendirme yaparak, aldığı kararlardan tamamen kendi sorumlu olarak bu bilgiyi değerlendirsin lütfen.

• PAUSE İPTAL EDİLMEZ İSE DURUM NE OLUR..

• @enesemreekiz hangi sayfadan bakılıyor?

• @Baris-1, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@enesemreekiz hangi sayfadan bakılıyor?

https://yesilkartforum.com/forum/post/529871

@aysegul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@GRKM Mülakat emailini de bekleyebilirsiniz, yalnız emailin gelmesi -adınıza nisan ayına mülakat planlanmış olsa bile- bültenden min 7-10 gün sonra olur. Daha da gecikebilir veya hiç gelmeyedebilir.
    2. seçenek ve bir çoğumuzun yaptığı gibi; KCC ye email göndererek dosyanıza mülakat planlanıp planlanmadığını sorabilirsiniz. Hem bülten henüz yeni açıklandı, hem de birkaç saat sonra orada mesai bitecek ve araya haftasonu girecek zaten, o yüzden pazartesi öğleden sonra email gönderebilirsiniz.
    Kontrol edebileceğiniz bir diğer seçenek ise; ds260'ınızın olduğu sayfa; bu sayfanın sağ üstünde dosyanız için at:Ankara/Hongkong/Bangkok vs yazıyorsa mülakatınız planlanmış demektir. Bir de kazandığınızı öğrendiğiniz sayfayı kontrol ederseniz orada da mülakat gününüz ve saati yazar. Yalnız bu yazdığım son 2 seçenek her zaman hızlıca güncellenmeyebilir, bilginiz olsun.
    Henüz herhangi bir yerden (sağlık raporu için gibi) randevu almanıza gerek yok. Önce mülakat randevusu planlanıp planlanmadığını netleştirmeniz gerek.

• Bu durdurma kararı işe ilgili şahsi fikrim, en geç ağustos ayı ortasına veya sonuna kadar bu kararı devam ettirecekleri ve son ay, bu kararı kaldırıp, profili vize basımına uygun olanların vizesini basıp gönderebildikleri kadar kişiyi gönderecekleri şeklinde.. söylediğim gibi bu benim şahsi kanaatim, kendi beklentim bu yönde..

• Maddi durumunuzu bilmiyorum ve vize probleminiz bulunmuyor ise, viyananın en kötü hali ankaranın en iyi halinden daha iyidir, tek söyleyebileceğim şey bu.
    Olası bir pause kalkma durumunda ankara ve unganlar keyiflerine göre hareket ederken, viyana ve molnar geride tek bir kişi bile bırakmamak için canla başla çalışacaktır.

@merveminsk, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar biz bu bültende current olduk dosyamız Viyana’da. Pause durumdan kaynaklı Ankara’ya taşısak mülakat tarihinde sıkıntı yaşar mıyız? Önümüz yaz Ankara yaz aylarında yavaşlar mı ? Viyana’da girmek ekstra bir maliyet ve pasaportlara vize basılmayacak sonrasında pasaportları tekrar mı götürmek gerekir? Kafamız çok karıştı açıkçası. Tecrübesi olanlardan tavsiye bekliyorum

• Bülten takibi yapmak bile gelmiyor içimden bu yıl. bu vize duraklatma ile bu yılı saçma sapan bir hale getirdiler. Son okuduğum yazıda hükümet açılan davalarda savunma yaparken kaybedelerse kararın sadece davacıları kapsamasını da talep etmiş. Bu açıdan yasağın genel olarak kalkacağına umudum oldukça az

• @srdevopsengineer teşekkür ederim

• Bu ileti silindi!

• @uonur26, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bülten takibi yapmak bile gelmiyor içimden bu yıl. bu vize duraklatma ile bu yılı saçma sapan bir hale getirdiler. Son okuduğum yazıda hükümet açılan davalarda savunma yaparken kaybedelerse kararın sadece davacıları kapsamasını da talep etmiş. Bu açıdan yasağın genel olarak kalkacağına umudum oldukça az

Amannnnn olacagi varsa olur.Fazla takmiyalım
    Çunkü biz elimizden geleni yaptık şu an olaylar bizden bağımsız ilerliyor .
    Eğer pause kalkmaz ise hiç uzulmiyecegim ,nedeni ise sağlık raporu aldirdırdar,mulakat yaptılar onca zaman, para en önemlisi piskolojik olarak yiprattilar buna rağmen ister mahkeme olsun ister hükümet olsun pause yi kaldırmaz ise bu ABD de adaletin olmadığı anlamına gelir.Adalet olmayan bir yer için şu an ki düzenimizi bozup sıfırdan baslamyi hak etmiyor demektir zaten
    ...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |