Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba arkadaşlar,

DV2026 Ankara mülakat deneyimimizi paylaşmak istiyorum. Umarım bizden sonra sürece girecek olanlara faydalı olur.

Mülakat tarihimiz 6 Mayıs saat 08:00 idi. Mülakata eşimle birlikte girdik. Ben asıl talihliyim, Türk vatandaşıyım. Eşim Kazak vatandaşı ve dosyada derivative applicant olarak yer alıyor.

Bir gün öncesinden Ankara’ya geldik ve konsolosluğa yakın olması sebebiyle The Green Park Ankara otelinde kaldık. Otel konsolosluğa yaklaşık 1 km mesafedeydi. Sabah tüm eşyalarımızı otelin otoparkındaki arabamızda bıraktık. Araba anahtarını da otele emanet ettik. Yanımıza sadece belgelerimizi, dosyalarımızı, kartlarımızı, kimliklerimizi ve nakit paramızı aldık. Konsolosluğa yürüyerek gittik.

Saat 07:30 gibi sıradaydık. Yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra içeri alındık.

İçeri girdikten sonra ödeme ve evrak teslim süreçleri başladı. Ödemeleri belge tesliminden önce yaptık. İkimizin ödemesini de kartla yapmak istedik. İlk 330 dolar ödemeden sonra kart internet alışverişine kapandı. Bu yüzden ikinci 330 doları nakit olarak ödedik. Biz tedbir amaçlı yanımıza tüm ödemeyi nakit olarak da almıştık, iyi ki de almışız.

Evrak teslimi için 14 numaralı bankodaki beyefendi bizimle ilgilendi. Asıl talihli olarak benden şu belgeleri aldı:

Pasaport
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    E-devletten alınmıştı.
    Evlilik cüzdanı ve fotokopisi
    Biz başka bir sebepten dolayı evlilik cüzdanına apostil yaptırmıştık.
    Adli sicil kaydı
    Askerlik durum belgesi
    Üniversite diplomam ve fotokopisi
    USTravelDocs kayıt onay belgesi
    Bunu sadece göstermemi istedi.
    DS-260 onay sayfası
    Bunu da sadece göstermemi istedi.
    2 adet fotoğraf

Eşimden ise şu belgeleri aldı:

Pasaport
    Evlilik cüzdanı fotokopisi
    Biz sadece 1 adet fotokopi götürmüştük, bunu akıl edememişiz. Sağ olsunlar, arkada hemen bir kopya daha çekip geldiler.
    Adli sicil kaydı
    Eşim 6 aydan uzun süredir Türkiye’de yaşadığı için 1 adet e-devlet üzerinden alınmış Türkiye adli sicil kaydı, 1 adet de Kazakistan eGov’dan alınmış, çevirili ve noterli adli sicil kaydı verdik.
    USTravelDocs onay sayfası
    Onun için de sadece göstermemi istedi.
    2 adet fotoğraf
    Doğum belgesi
    Orijinali kapaklı küçük bir defter şeklindeydi. Bu defteri ve noterli çevirisini aldı.

Sağlık raporunu ikimiz için de sordu. Biz de mevcut pause durumundan dolayı sağlık raporunu almadığımızı söyledik. Bu konuda bir problem çıkarmadı.

Finansal belge konusunda da özellikle belirtmek isterim. Biz yeni evli ve borcu olan bir çift olarak yüksek bir para gösterme durumumuz yoktu. Açıkçası “bankada ciddi bir para göstermemiz gerekir mi?” diye düşünmüştük ama bu konuda ekstra bir soru ya da problem yaşamadık.

Ben finansal belge olarak 2 farklı bankadan hesap dökümü ve Midas’taki varlıklarımın dökümünü aldım ve verdim. Toplam tutar 5.000 dolar bile etmiyordu. Bunun dışında arabamızla ilgili herhangi bir belge vermedik. Eldeki döviz, altın ya da başka bir varlıkla ilgili de herhangi bir belge sunmadık.

Bu konuda bize ekstra bir soru sorulmadı ve mülakatta finansal durum üzerinden bir problem yaşamadık.

Belgelerin orijinalleri o sırada kendisinde kaldı. “Merak etmeyin, geri alacaksınız” dedi ve sırayı takip etmemizi söyledi.

Daha sonra mülakat için çağrıldık. Mülakatımız 21 numaralı bankoda oldu ve İngilizce olarak gerçekleşti. Önce sağ elimizi kaldırıp doğru cevap vereceğimize dair yemin ettik.

Konuşma genel olarak şu şekilde ilerledi:

Konsolos: Ne iş yapıyorsunuz?
    Ben: Bilgisayar mühendisliği okudum. Şu anda X şirketinde yazılım mühendisi olarak çalışıyorum.

Konsolos: Süper. Daha önce Amerika’ya bir kez mi gittiniz?
    Ben: Evet, 2019’da gitmiştim.

Konsolos: Neden gittiniz?
    Ben: O zaman Google davetiyle bir toplantı / etkinlik için gitmiştim.

Konsolos: Şu anda vizeniz var mı?
    Ben: Evet, eski pasaportumda turist vizem var. Görmek ister misiniz?

Konsolos: Yanınızdaysa evet.

Bunun üzerine eski pasaportumu uzattım. Vizemi inceledi ve pasaportumu geri verdi.

Konsolos: Hangi bölgeye gitmek istiyorsunuz?
    Ben: San Francisco çevresine gitmeyi düşünüyoruz. Orada yakın olduğum 2 arkadaşım var.

Konsolos: Arkadaşlarınız uzun süredir Amerika’da mı yaşıyor?
    Ben: Evet, hatta biri Amerikan vatandaşı.

Konsolos: Anladım. Ne zaman evlendiniz?
    Ben: Yaklaşık 1 yıl önce, ağustosta evlendik.

Konsolos: Ne kadar süredir birliktesiniz?
    Ben: 2 seneden daha fazla süredir birlikteyiz.
    Burada ay ve yıl olarak da söyledim.

Daha sonra eşime sorular sordu.

Konsolos: Ne iş yapıyorsunuz?
    Eşim: Ev hanımıyım.

Konsolos: Daha önce hiç çalıştınız mı?
    Eşim: Evet, Kazakistan’da şu şu işlerde çalıştım.

Konsolos: Kazakistan ve Türkiye dışında başka bir yerde yaşadınız mı?
    Eşim: Hayır.

Aynı soruyu bana da sordu. Ben de hayır dedim.

Mülakatın kendisi genel olarak sakin ve rahattı. Konsolosun tavrı gayet nazikti. Sorular zorlayıcı değildi, daha çok iş, Amerika geçmişi, gideceğimiz yer, evlilik ve eşimin geçmişi üzerineydi.

Mülakat sonunda konsolos bize özetle şunları söyledi:

“Her şey süper görünüyor, tabii sağlık raporunuz hariç. Ama pause dolayısıyla almamanız şu an için okay, sorun yok. Fakat biliyorsunuz ki hükümetin pause’u var, bu yüzden vizenizi basmayacağız.”

Daha sonra belgelerimizle birlikte beyaz kağıdı uzattı. İki sorunumuz olduğunu söyledi. Birincisi genel pause durumu, ikincisi ise 75 ülkelik diğer listede Kazakistan’ın da yer alması. Bu durumdan eşimin de etkilendiğini belirtti.

Bu yüzden şu an için beklememiz gerektiğini söyledi. Eğer pause kalkarsa bizimle iletişime geçeceklerini belirtti.

Ben ayrıca “Mail atmam gerekli mi?” diye sordum. “Atabilirsiniz ama biz size ulaşacağız” dedi.

Sonrasında nazikçe teşekkür edip ayrıldık.

Pasaportlarımızı inceleme sırasında almışlardı, ancak mülakat sonunda beyaz kağıtla birlikte geri verdiler. Bize verilen kağıt beyaz 221(g) kağıdıydı ve üzerinde pause ile ilgili bilgi yer alıyordu.

Şu an dosya durumumuz 221(g) olarak görünüyor.

Genel olarak bizim deneyimimizde evraklarda veya mülakatta olumsuz bir durum yaşanmadı. Konsolos da her şeyin iyi göründüğünü söyledi. Ancak mevcut pause sebebiyle vize basımı yapılmadı. Ayrıca eşimin Kazak vatandaşı olması nedeniyle ikinci bir belirsizlikten de bahsedildi.

Tavsiyem, mülakata giderken belgeleri çok düzenli hazırlamanız ve ödeme için mutlaka yedek planınız olması. Biz kartla ödemek istedik ama ilk ödemeden sonra kart internet alışverişine kapandığı için ikinci ödemeyi nakit yapmak zorunda kaldık. Yanımızda nakit olması bizi kurtardı.

Ankara’da sabah erken randevusu olanlar için konsolosluğa yakın bir otelde kalmak da rahatlık sağlıyor. Biz Green Park’ta kaldık ve yürüyerek gitmemiz kolay oldu.

Bizim sürecimiz şu an beklemede. Gelişme olursa tekrar güncelleme yapacağım.

Herkese bol şans diliyorum.

• 06.05.2026 tarihli Ankara Mülakat ve Sağlık Kontrolü Deneyimi ( Evli ve 1 Çocuk)

Asıl talihli eşim 🙂 mesleğim gereği 30.04.2026 tarihinde ailecek Unganlar randevumuz vardı, fakat oradaki görevli hanımefendi randevudan önce arayarak sistem çalışması olduğunu randevu tarihimizi değiştireceklerini söyledi. Mülakat tarihimizi söylediğimde sorun olmayacağını 29.04.2026 tarihinde Unganlara gidebileceğimizi söyledi. Unganlara giriş yaptık konum olarak Kızılay da askeri misafirhanede konakladık ve kuğulu parka toplu ulaşımda taksi de 5-6 dk arasındaydı. Unganlar da pasaportlarımızı ve aşı kartlarımızı aldılar e devlet çıktısı yeterli oluyor. Mülakat tarihi maili vs istemediler. Üst kata düzen laboratuvarına kan almak için yönlendirdiler ben ve eşimden kan alındı kızımız 2 yaşında olduğu için ondan almadılar. Alt katta tekrar akciğer filmi vb. işlemleri hallettik. Eşim ve ben muayene olduk 2'şer tane aşı yapıldı bizlere. Asıl bomba burda başlıyorrrrr. Kızımızın da aşı kartını verdik eksik aşılarının olduğunu ve dosyayı kapatamayacaklarını söylediler, bunun çözümü nasıl olacak dosya açık kalırsa git gel mülakatı nasıl yapacağız falan diye konuşurken burdan orada görevli hanımefendilere çok teşekkür ediyorum bize Unganlar da eksik aşıların maliyetli olacağını yakındaki aile sağlığı merkezine yönlendirdiler oradakilere vize için gerekli olduğunu açıklayınca yardımcı oldular eksik aşılar orada yapıldı. 30.04.2026 tarihinde sağlık dosyalarını sorunsuz olarak aldık. Toplamda 1075 $ kart ile ödedik. Mülakatımıza yakın tekrar Ankara ya geldik. 06.05.2026 tarihi saat 08:00 de randevumuz vardı. 07:45 civarı oradaydık ve ciddi sıra vardı. Hemen kapının karşısındaki yürüyen merdivenle aşağı inilen yerde emanete bıraktık herşeyi bebek malzemesi bile yanımıza alamadık sorun olmasın diye , kapıdaki görevli Polisler bebek olduğunu görünce sıranın en önüne aldılar. Önce pasaportları bir banko gibi bir yerden veriyorsunuz isim isim görevliler tarafından çağrılıyorsunuz detaylı arama oluyor içeri elektronik eşya gibi şeyler kesinlikle kabul edilmiyor hatta sırada ismimizin okunmasını beklerken orda ki görevli hanımefendi ellerinizi cebinizden çıkartın falan gibi uyarılarda bulundu sıradakilere . Ağır kapıdan içeri girdik ben aile babası olarak eşime ağır kapıyı tutmuş bulundum o bu tecrübeyi bilmeyecek 🙂 giriş yaptığımız yerde görevli turistik vize mi greencard mı diyor ona göre yönlendiriyorlar bankolar ve sıra numarası ekranlar açılıyor. 3 kişi 990 dolar ücreti nakit olarak ödedik. Daha sonra evrak teslimine gittiğimizde kızımız sabah huysuzluğu yaptı ve evrakları görevli memura ben verdim yardımcı oluyorlar bu konuda. İstenilen belgeler ; Pasaportlar , Fotoğraf , Nüfus Kayıt Örnekleri , kızım için Formül A , Diplomalar aslı ve kopyaları, Banka Dokümanları , USTRAVEL çıktısı istemedi, evlilik cüzdanı dedi fakat o an fark ettik ki evlilik cüzdanının kopyası var orijinali evde kalmış onu mülakatta belirtin dedi. İlk mülakata da biz girdik genç bir beyefendi vardı ingilizce biliyor musunuz diye sordu mülakatı Türkçe yapmak istediğimizi söyledik gülümseyerek tamam dedi önce sağ ellerimizi kaldırarak yemin etmemizi istedi ardından tarif ederek parmak izlerimizi almaya başladı 2 yaşında kızımız için de annesinin parmak izlerini aldı yine. Nereye yerleşeceğimizi , ne iş yapacağımızı vb. sorular sordu ardından evlilik cüzdanı nerde dedi kopyası burda fakat orijinali evde kaldı unuttuk dedik tamam dedi ve sarı kağıda işaretleyerek orijinalini bize postalayın dedi. Maalesef şuan ki süreçten dolayı vize basamıyoruz dedi teşekkür ederek ayrıldık. çıkarken sevinç ve hüzün arasındaydık tamam hak kazandık ama vize basılmıyor gibi buruklaştık ama inancımız hala devam ediyor elbet bir gün kalkacak bu PAUSED 🙂 en büyük tavsiyemiz soğukkanlı olmanız herşeyin bir çözümü var ve yardımcı oluyorlar burdan çıkışta çay kahve içtiğimiz orda tanıştığımız kader arkadaşlarımıza selamlar ..

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   E erkane 

• 11/05/2026 Unganlar Muayene Deneyimi

Henuz vize gorusmemize gidemedigimiz icin sadece muayene deneyimimizi yazabilecegim. Insallah 1 Haziran'da vize gorusmemizden sonra da buraya olumlu deneyimimi yazmak nasip olur.

Oncelikle benim vize kategorim DV olmadigi icin farkliliklar olabilir. EB3 vizesi icin oldugundan ve bu kategoride bir deneyim basligi bulamadigimdan buraya yazarak ozellikle bu vize kategorisinde gidecek olanlar icin deneyimlerimi paylasmak istiyorum.

Ben, esim ve 3 cocugumuzla gittik. Cocuklarimizin yaslari 1,3 ve 5. 1 yasindaki cocugumuz vize basvurusunda henuz dogmamis oldugundan, DS260 formu yoktu tabi. Bu nedenle de muayene randevusu alamamistik. Bu konu icin @DARTHU ya tesekkurlerimi sunarim. onun dedigi sekilde Ankara Buyukelciligine mail atarak cocugumu forma eklettirdim ve muayene randevusu alabildim. Merak edenler icin :Vize Mulakati Verildikten Sonra DS Formu Actirma

Formu actirmadan once malesef USTravelDocs'a kayit olmustum ve sonrasinda bebegimi bu basvuruya ekleyemedim, ve bu sistemden reschedule yaparak vize tarihimi yeniden almis bulundugum icin bebegi eklemek istiyorsam aldigim randevuyu iptal etmem gerekiyordu. Iptal edersemde bir kac ay daha randevu bulamayacagimi bildigimden iptal etmedim.Umarim bunu konsoloslukta hallederler. Bu konuyada insallah mulakat deneyimimi paylastigimda ayrica deginirim.

UNGANLAR GUNU

Forumda o kadar cok okumusuz ki, gordugumuzde hic yabanci olmayan o mekana geldik. Sabah 09:20-09:45 arasi 5 randevumuz vardi. Sabah trafigine kalmamak adina 07:00 de yola ciktik. 45 dklik bir yolculugun sonunda kavaklidereye geldik. Cokca polis memuru vardi. Otopark icin bizi yonlendirdiler sagolsunlar. Cafe 1919 un sokaginda gunluk 300 tlye park ettik (Occidental Ankara, vale hizmeti mevcut) Arabayi teslim ettikten sonra yuruyerek Unganlarin muayenehanesine gectik. Binada 2 asansor var biri tek katlara digeri cift katlara cikiyor(1,3,5 ve 2,4,6 seklinde)ve asansorler kucucuk. Bebek arabasiyla ben zor sigdim. Esim ve cocuklar merdivenden ciktilar. Unganlarin muayenehanesine girdik 08:30 da. Tabi daha acilmamisti. Hemen sagda bi alanda bizi beklettiler. 2 kisi vardi bizden once. 9'da aciliyormus. 9 da bizi sekreterin oldugu yere aldilar. Bina ve unganlarin ofisi cok derme catma eski ve hijyenikte gorunmuyordu. Pasaport ve asi belgelerimizi verdik. Baska belge istemediler. Asi belgesi olarak ben aile hekimliginden imzali evrak almistim ama e nabizdan aldigim screenshotlarin ciktisini aldilar. Imzali kagitlari almadilar.

Sonra hepimizin tek tek fotograflarini cekerek imzalarimizi aldilar. Cocuklar icin ben imza verdim. Cocuklara sadece fizik muayene ve gerekiyorsa asi yapiliyor. Yetiskinlerden ise (EB3 vize kategorisi icin konusuyorum) Kan alip rontgende cekiyorlar. DV icin gelenlerden idrar numuneside istediklerini gordum. Bizden istemediler. Pasaport ve imzaladigimiz kagitlarla bir ust kata cikmamizi soylediler. Bebek arabasini orada biraktik rica ederek, tabi birakin dediler sagolsunlar. Ust katta Duzen lab a ucretini odeyip kan verdik. Sonrasinda 3. kata inerek rontgen cektirdik. Kan alan hemsire arkadas 5 yil cocuk acilde calismis cok tecrubeli. Ben cok kolay kan veremiyorum ama kendisi 1 dk da aldi. Rontgende ise 1 erkek 1 kadin personel var. Uzerinize uyan bir scrub verip uzerinizi cikarmanizi istiyorlar. Sonra hemcinsiniz olan personel sizla kaliyor digeri cikiyor, ki mahremiyet acisindan cok iyiydi. Benim kadin tarafindan esimin ise erkek personel tarafindan rontgen cekimi yapildi. Sonra muayenehaneye yonlendirdiler tekrar 4. kata.

MUAYENE SURECI

Tekrar sekretere donup ayni evragi ve pasaportu geri verdik. Sonrasinda bizi muayeneye cagirmalarini bekledik. Cocuklarda oldugu icin once esimi cagirdilar. Maske takarak iceri aldilar. Esim muayene oldu (Sadece Td asisi ve Covid asilari vardi) Iki enjektore cekilmis 5 asi yapildi ve cikti. Sonra ben girdim. Ustunuzu cikarip Box onlugu giyiyorsunuz. Doktoru bekliyorsunuz. Doktor geliyor muayene ediyor. Forumda kadinlara Handan hanim erkeklere Mehmet bey bakiyor diye okumustum ama bizim gittigimiz gun Handan hanim yoktu. Hepimizi Mehmet bey muayene etti cok kibardi guzelce acikladi sureci. Doktor bey geldi tansiyonumu olctu. Sorular sordu. Ameliyat oldunuz mu? Sezeryan oldunuz mu? Psikiyatrik teshis aldiniz veya tedavi gordunuz mu? Vucudunuzda belirgin bir leke veya iz var mi? Sonrasinda neden bu kadar cok asi oldunuz dedi. Bu kadar cok ile kastinizi anlamadim dedim. Yakin zamanda bir cok asi olmussunuz dedi. Yakin zaman ile kastiniz nedir dedim. 2018 den bu yana her yil asi olmussunuz dedi. Bende 2017 de ise basladigimi, hemsire oldugumu, kurum hekiminin yaptigi rutin muayenelerde bagisikligim olmadigini gorerek asi onerdigini ve ne asi onerdiyse hepsini yaptirdigimi soyledim. Herkes kacar genelde asilardan, onerilsede yaptirmaz siz hepsini yaptirmissiniz dedi. Tabiki ben bir hemsireyim, saglik profesyoneliyim. Ne onerdiyse doktor yaptirdim dedim. Bana hicbir asi yapamadi cunku eksik asim yoktu. Morali bozuldu. Sanirim o yuzden cok sorguladi. Var olan asilarim :
    Td x4
    Kuduz Asisi x4
    Su cicegi x2
    KKK x4 (bu normalde 2 dozdur ancak antikor yaniti olusmadigi icin tekrar yaptirmislardi)
    Hepatit B x4
    Covid-19 Biontech x2

Muayene bitince giyindim, tam o sirada gorevli hanim buyuk kizimi iceri getirdi. (5 yasinda) cocuklar tisort ve esofmanla ustlerini cikarmadan muayene oldular. Bizimle ayni sekilde boy kilo olcumu yapildi. Doktor geldi sirtini dinledi. Elle bogazini muayene etti. Abd'de cocuklara 2 doz su cicegi asisi yapiliyor, Tr de 1 doz o yuzden 2. doz asisini yapacagim dedi. iceri gitti geldi. Asi yapti. Sonrasinda cocugumu sakinlestirip ortancayi iceri aldim. (3 yasinda) islemler aynen yapildi muayene, boy kilo olcumu vs, yine su cicegi asisi oldu. En son bebegimi alip getirdim. 1 yas asilarini gecen hafta olmustu. Normalde sitede canli asi yaptirmayin yaziyor. Ama bebeklerin asi takvimi neyse onu yaptirabilirsiniz, hic sorun etmediler. Bebegimi tartmadilar, boyunu kilosunu ben soyledim. sonrasinda doktor bey sirtini gogsunu dinledi. Normalde abd'de 6. ayda hepatit A asisi yapiliyor. Turkiye'de 18. ayda yapiliyor dedi. Ellerinde asi yokmus. Hastaliktan oturu yapilamadi yazmis rapora da. Gitmeden asiyi bulursaniz yaptirmanizi oneririm dedi.

UCRETLER

Ben hic asi olmadim 100$
    Esim 5 asi + muayene icin yaklasik 410$
    Asi olan cocuklar icin 200$
    Bebekte asi olmadi 100$ odedik.

Duzen lab'a yetiskin kisi basina 2400 tl gibi bir rakam odedik.

Faturayi hemen mail atiyorlar. Raporu ise 2 gun icinde yolluyoruz demislerdi. 24 saat sonra mail olarak bize iletildi.

Islemlerimiz 9 da basladik 11:30 da bitti. Ortalama 2,5 saat surdu 5 kisilik ailemiz icin. Cocuklara duzen labda balon verdiler bize cok yardimci oldular. ama tabi cocuklari oyalamak cok zor. Unganlarda tuvalet yok. bizi 3.kata yonlendirdiler tuvalet icin. Cocuk olmasa sorun yok ama cocuklarin tuvaleti gelince kostur kostur alt kata iniyorsun mecburen, bu kotuydu. Muayene sonrasi buyuk bir rahatlama ile cocuklari kugulu park'a goturduk. Ben ungan randevu maillerimi ve ustraveldocstan aldigim confirmation belgemi vs de cikti goturmustum ama istenmedi. Tc kimlikte istenmedi. Esim bi onceki gun kaybetmisti cok telaslanmistik ama zaten istemiyorlarmis. Sadece pasaport ve asi belgelerini aliyorlar.

Insallah ayni olumlu deneyimleri vize gorusemiz sonrasinda da paylasabilirim.

• Ankara mülakat deneyimimiz:
    biz de dosyasını Hong Kong'tan Ankara'ya taşıyanlardanız. Forumdaki herkese teşekkürler burayı takip ederek sorularımıza cevap bulduk.
    Dr. Ungan saglık kontrolumuz standart geçti. Eşime ve bana 1-2 aşı, 17 aylık bebeğime 2 aşı yapıldı. 4 yaşındaki kızıma ise hiçbir aşı yapılmasına gerek olmadı. Çocukların sağlık karnelerini götürmüştük, kendimiz için Hong Kong'a hazırlık olarak yaptırdığımız antikor testlerini götürdük ekstra olarak. Onların Ankara'da işe yaramadığını biliyorduk ve zaten gerek olmadığını söylediler.
    Toplam 52 bin tl civarı bir ödemeyi kart ile gerçekleştirdik.
    Konsolosluk randevumuzda bebeğimiz olduğu için önlere doğru çağrıldık, yönlendirmeleri takip ederek ilerledik, konsolosluk çalışanları da gayet güler yüzlüydü. Sıramız geldiğinde bize bakmak ile görevli olan memur hanım ile görüşmemiz başlayınca işte iyi şansımız buraya kadarmış dedim içimden, bu kısımda iletişim biraz zorluydu.
    Evraklarımızı hazırlarken yaptıgımız bir hatayı da burada farkettim. Nüfus kayıt belgelerini hazırlarken çocuklara da bizimkilerden 2 tane daha ekstra (evet aynısından) hazırlamamız gerekiyormuş. Aynı şekilde evlilik cüzdanımızın da sadece bir kopyasını almıştık.
    Görüşme esnasında görevli memur her birey için ayrı dosyalar hazırlıyor ve başa fotoğraf, içine de tüm belgeleri koyuyor. Yani her belgenin her birey için ayrı ayrı bulunması gerekiyor.
    Bu kısımda memur hanım nüfus kaydımızın fotokopisini çekip çoğaltarak bize yardımcı oldu. Ancak evlilik cüzdanımızın da fotokopisinin sadece 1 adet oldugunu görünce onu çekmek istemedi ve onu da çeker yollarsınız artık dedi.
    Daha önce yurt dışında yaşamıştım oradan aldığım criminal record'un orijinalini aldı.
    Gelirimizi gösterdiğimiz banka dökümlerine bakıp "bana sadece 1 tane kağıt verin" dedi. Buna çok evrak hazırlamıştık ve en yüksek toplamın gözüktüğünü veremedim o an artık heyecanlanıp. Resmen yarısının gözüktüğü başka bir kağıdı vermişim.
    Tamam denildi ve bu gişeden ayrıldık. Sol taraftaki bekleme alanına geçtik.
    Burada da sıramız geldi, gişe memurumuz çok daha güler yüzlü bir hanımefendiydi. Bu kez İngilizce konuştuk. Bildiğiniz gibi yeminlerimizi ettik ve soru cevaplarımızı yaptık bir yandan da evraklarımız incelenmeye başladı.
    Bu sırada artık çocuklarımız coşmaya başlamıştı ve gişede durmak yerine arkamızda koşmaya başladılar, eşim onları geri getirmeye teşebbüs etti ancak memur hanım bu şekilde de devam edebileceğimizi sorun olmadığını söyledi. O esnada ben gelirimizi gösteren asıl belgeyi bulup kendisine verdim. Evlilik cüzdanı fotokopiniz eksik gibi herhangi bir şey söylemedi.
    İncelemesinin sonunda "herşey yolunda görünüyor ama pause durumunu biliyorsunuz, kalkınca bizimle iletişime geçin ve bize mail atın lütfen dedi"
    Teşekkürlerimizi ettik ve rahatlamış bir şekilde oradan ayrıldık.
    Bize hiçbir belge verilmediğini farkedip bir görevliye sorduk sorun olduğunu sanmam dedi kendisi.
    Biz de öyle düşündük ve daha fazla üzerinde durmadık, şimdi ceac sitesinden kontrol etme işine daha yeni bakacağım.
    Sorunuz olursa cevaplayabilirim, herkese iyi şanslar diliyorum.

• @aysegul Detaylı anlatım için çok teşekkür ediyorum. Çok faydalı bilgiler veriyorsunuz, elinize sağlık. Sadece şunu merak ettim; ben 48, eşim 43 yaşında ve haliyle aşı kayıtlarımız yok. Sadece e-nabızda vaktiyle olduğumuz tetanoz aşıları görünüyor (ki bunlar da 5 seneden eski). Sizlerin de durumu benzer olabilir düşüncesiyle, sizlere aşı vurdular mı? Hangi aşılardı bunlar ve maliyeti ne oldu? Bu konuda bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
    Teşekkür ederim.

• Merhabalar, sıra numaram 21 binlerde olduğu için dosyamı hong konga taşımıştım. ankarada mülakatlar hızlı ilerleyince dosyamı geri ankaraya taşımayı planlıyordum ancak 10.07.2026 hong kong olarak randevu mailim geldi. dosyamı bu haliyle ankaraya geri taşıyabilir miyim? taşıma durumu kabul edilirse ankaradan randevu almama ihtimali olur mu? hali hazırda kazanmışken masrafı düşünmeyip hong konga gitmeli miyim

Dosya Numarasi: 2026EU21XXX
    DS-260 Gonderimi: xx/xx/2025
    Saglik Muayenesi: xx/xx/2026
    Mulakat yeri: HONG KONG
    Vize Mulakati: 10/07/2026
    Vize Onayi: xx/xx/xxxx
    Pasaport Teslimi: xx/xx/xxxx
    ABD Ilk Giris:xxxx

• @asrin, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar, sıra numaram 21 binlerde olduğu için dosyamı hong konga taşımıştım. ankarada mülakatlar hızlı ilerleyince dosyamı geri ankaraya taşımayı planlıyordum ancak 10.07.2026 hong kong olarak randevu mailim geldi. dosyamı bu haliyle ankaraya geri taşıyabilir miyim? taşıma durumu kabul edilirse ankaradan randevu almama ihtimali olur mu? hali hazırda kazanmışken masrafı düşünmeyip hong konga gitmeli miyim

Dosya Numarasi: 2026EU21XXX
    DS-260 Gonderimi: xx/xx/2025
    Saglik Muayenesi: xx/xx/2026
    Mulakat yeri: HONG KONG
    Vize Mulakati: 10/07/2026
    Vize Onayi: xx/xx/xxxx
    Pasaport Teslimi: xx/xx/xxxx
    ABD Ilk Giris:xxxx

Ben sizin yerinizde olsam Ankara ya tasirdim malum pause durumu belirsiz zaten masraf yapacağız bari fazla yapmamış olursunuz.tabi benim düşüncem karar sizin bol şanslar

• @falsepoet bizde Hongkok tan Ankaraya taşıdık. Sizin gibi mülakat tarihi belli olduktan sonra düşündük. Ve aynı tarihlere birçok kişi gibi Ankaradan mülakat aldık. Alamayan hiç olmadı. Ama bu kararı yine siz vereceksiniz tabi. Ben olsam taşırdım

• @Sibel-Apaydın merhabalar, taşıma için maili kccye mi attınız tekrar hong kong konsolosluğu ile iletişime geçmem gerekiyor mu nasıl ilerlettiniz süreci? ankara ile iletişime geçmem gerekiyor mu sonrasında

• @asrin, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

@Sibel-Apaydın merhabalar, taşıma için maili kccye mi attınız tekrar hong kong konsolosluğu ile iletişime geçmem gerekiyor mu nasıl ilerlettiniz süreci? ankara ile iletişime geçmem gerekiyor mu sonrasında

Bilgilerinizi imzaniza tasımanız alacaginiz cevaplarin daha doğru olmasını sağlayacaktir..Bol şanslar

• Merhabalar, 3 haziranda mülakatım var. Gerekli olan belgelerin yeminli tercüman tarafından çevrilmiş olması gerekli mi, yoksa direkt e devlet üzerinden alınanlar yeterli midir? Teşekkürler

• Merhabalar tekrardan ek olarak, sahip olduğumuz tapu, araç ruhsatı gibi varlıkları beyaz etmeli miyiz yanımızda. Şirket sahipleri için imza sirküsü istiyorlar mı?

• Mülakata Ankara'da gireceğiniz için her hangi bir tercüme yaptırmanıza ihtiyacınız yok diye biliyorum. 2, sorunuz hakkında bilgim yok maalesef. Başarılar dilerim.

• @Deniz-Oral Ankara mülakatında Arşivli adli sicil belgesini E devletten İngilizce çıkarın diğer evraklar Türkçe olsun.Fakat herhangi bir mahkeme kaydı veya Yurtdışından almanız gereken bir evrak gerekliyse onların İngilizce tercümesini istiyorlar.Sizin şahsi imza sirkülerinize gerek yok

• @Deniz-Oral Nakit olmayan herhangi bir mal varlığı ile ilgilenmiyorlar.Örneğin bankada yeterli para birikiminiz yok ama gerekirse evimi satabilirim beyanına bakmazlar.Amerika’ya göç edecekseniz nakit veya yeterli miktarda döviz-altın banka hesabı görmek istiyorlar onun yanında araç ev arsa tapu gösterebilirsiniz ama onlarla pek ilgilenmiyprlar. Siz TL veya döviz-altın hesabı gösterin bankadan imza sirkülerini de almayı unutmayın.

• @Deniz-Oral, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar, 3 haziranda mülakatım var. Gerekli olan belgelerin yeminli tercüman tarafından çevrilmiş olması gerekli mi, yoksa direkt e devlet üzerinden alınanlar yeterli midir? Teşekkürler

E devletdencikarmaniz yeterli

• teşekkür ediyorum herkese, sağolun

• @falsepoet Hocam selam mülakata tabii değilim de sadece meraktan soruyorum. Diploma aslı yerine e devlet çıktısı yeterli oluyor mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@BerkanCaliskan istenilen evraklar mulakata gireceginiz konsolosluga gore degisiyor.

Bu konu basligi kazanan talihlilerin mulakat deneyimlerinin paylasildigi konu basligi. Kazanan olmasaniz bile sorularinizi DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları konu basliginda sorabilir veya arama butonunu kullanarak gecmis deneyimlere erisebilir veya DV2026 Mülakat Deneyimleri konu basliginda gecmis iletilere goz atabilirsiniz.

• @BerkanCaliskan Ankarada gecen ay kulak misafiri oldugum dosya teslim surecini anlatiyim, kisi universite ogrencisiydi haliyle lise diplomasi universitesinde yanina almamis ogrenci belgesi, lise mezun belgesi vs gibi belge vermek istedi kabul etmediler gorusmeye giremedi. Diplomanizin aslini yoksa asli yerine gecicek resmi belgeleri kase, imza arastirip temin etmenizi oneririm.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |