Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @yasinkoç çok teşekkür ederim 🙏🏻

• @ceycey12345 sağlık mülakatı için ihtiyacınız olacak

• Herkese merhaba, umarim yakinda ap sureci kalkar ve hepimizin artik yuzu guler. Olur da surec sona ererse pasaportlarimizi nasil gonderecegiz? Ozellikle istanbuldan ankaraya gondermek daha uzun surer diye dusunuyorum. Zamani geldiginde ( umarim gelecek ) neler yapmamiz gerektigini onceden bilirsek iyi olur. Herkese iyi gunler

• @bketcrsur cevap icin tesekkur ederim. Ben eve gelmelerini bekleyemeden subeye kendim gidip biraktim. Cuma gunu upsten vfs ye teslim edildigine dair mail aldim fakat vfs tarafindan bana teslim alindigina dair herhangi bir bilgi maili henuz gelmedi. Vfs teslim aldiktan sonra buyukelcilige iletilmesi ve buyukelciligin ne kadar surede eksik belgemizi dosyamiza ekleyecegini bilemiyorum bu konuda bir tecrubeniz var mi ? Eksik evraklar nenkadar zamanda konsolosluk tarafindan eklenmis oluyor. Simdiden tesekkurler

• Merhabalar,

Dosyamızı Bangkok’a taşıdığımız için bir önceki bültenden sonra Bangkok’tan 28 Nisan için mülakat tarihi maili almıştık. Hatta 20 Nisan için sağlık randevusu bile oluşturmuştum.

Daha sonra karar değiştirip dosyamı tekrar Ankara’ya taşımak istedim. Bunun için birkaç gündür hem KCC hem de Ankara Konsolosluğu ile birkaç kez maille iletişime geçtim.

İlk olarak Ankara’ya mail attım. Mailimde kısaca ikametgahımın Türkiye’de olduğunu ve mülakatımı Ankara’da yapmak istediğimi, dosyamı kabul edip edemeyeceklerini sordum.

Ankara’dan gelen cevapta, bu işlemin KCC tarafından yapıldığını söylediler.

Daha sonra KCC’ye yazdım. İlk başta dosyanın kendilerinde olmadığını ve ikamet ettiğim yerdeki konsoloslukla görüşmem gerektiğini söylediler.

Mail içeriğini biraz değiştirip birkaç kez daha denedikten sonra sonunda KCC’den dosyanın Ankara’ya taşındığına dair yanıt alabildim.

KCC’ye gönderdiğim işe yarayan mail şu şekildeydi:

"Name-surname: XXX XXX
    Case Number: 2026EU14xxx
    Date of Birth: AY/GÜN/YIL

Dear KCC Officer,
    I kindly request to transfer my DV case from the U.S. Consulate in Bangkok / Thailand to Ankara / Turkey.
    I currently reside in Turkey and have my permanent address in Turkey.
    I am ready to provide any additional documents or information promptly if needed.
    Please accept my transfer request and let me know after the transfer process.
    Thanks, regards"

KCC’den gelen yanıtta mülakat tarihi bilgisi yoktu. Gelen cevap şöyleydi:

“Thank you for your inquiry.
    KCC has completed your reassignment request from Bangkok to Ankara.
    For more information, please contact the Embassy/Consulate at [email protected].”

Bunun üzerine Ankara’ya tekrar mail atarak mülakat tarihimi sordum:

"Dear Officer,
    Kentucky Consular Center (KCC) has completed my reassignment request from Bangkok to Ankara.
    Please inform me about my current interview date in Ankara Embassy.
    Thanks, regards"

Ankara’dan gelen cevap ise şöyle oldu:

“Dear Sir/Madam,
    We are pleased to notify you that we have scheduled your appointment. Your interview is set for April 28, 2026 at 09:00. You will receive an appointment letter with a list of required documents one week before your appointment date.
    For additional information, please refer to: https://tr.usembassy.gov/interview-guideline/

Başta Sevgili @Serapp Hanım olmak üzere yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

• aklıma gelen bir uyarı daha var. arkadaşlar enpara kullanan ve orada döküm gösterecek olan varsa, artık QNB şubelerinden döküm alamıyorsunuz. enpara uygulamasında çözüm merkezine yazıp oradan talep ediyorsunuz. birkaç güne postayla geliyor. son günlere bırakmayın, yetişmeyebilir.

• @elfdvc Merhaba, ben Ankara'ya mail attım sonra otomatik mesaj gelidi sizi de navigatore yönlendirdi mi ? Navigatore de yazmam gerekli mi ? Cevaplarsanız çok sevinirim ✨

• Merhaba arkadaşlar. İşe girdiğimden dolayı mülakata Ankarada girmek istiyorum ama sıra gelmez diye korkuyorum. Sizce 23k sıralamaya bu gidişle Ankara sıra verir mi?

• @Merve-Güven automated reply yazıyor ise ona takılmayın her mail attığımızda, mailiniz bize ulaştı anlamına gelen otomatik bir yanıt düşüyor. muhtemelen henüz yanıt mailiniz gelmemiştir.navigatöre yönlendirmedi Ankaraya ilk talepte bulunduğumda şöyle dedi

Dear Sir/Madam,

If you would like to change your interview location to your country of residence, nationality, or designated processing post, please contact the Kentucky Consular Center (KCC) at [email protected] to make this request.

Zaten ben taşıma konusunu KCC ile yaptım

• @elfdvc Thank you for your inquiry.

KCC has completed your reassignment request from Hong Kong to Ankara. For more information, please contact the Embassy/Consulate at [email protected].

In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

Bana böyle bir mail geldi kcc tarafından ardından Ankara'ya mail gönderdim otamatik mesaj gönderdi ve navigatore yönlendirdi.Biraz stresliyim açıkcası bu nedenle sormak istedim😊

• @Merve-Güven
    "Dear Officer,
    Kentucky Consular Center (KCC) has completed my reassignment request from Bangkok to Ankara.
    Please inform me about my current interview date in Ankara Embassy.
    Thanks, regards"

Nasıl mail attınız bilmiyorum ama Böyle kısa bir şekilde deneyin olmazsa , hong kong versiyonuna çevirip
    Ben sadeleştirip net sorunca aradığım yanıtları alabildim

• ⭐⭐⭐⭐

@elbruz ........

• @bahadir90s Birkaç gün sonra yeni bülten açıklanacak. İlerleme olabilir karar vermek için bülteni beklemeniz iyi olabilir.

• @bahadir90s current olup farkli konsolosluktan randevu aldiktan sonra dosyasini tasiyan herkes suan icin ankaradan randevu aldi.

aynisini yaparsaniz sizinde size paralel case numaralari randevu almamis dahi olsa randevu alabileceginizi dusunuyorum.

ornek benim dosya numaram 15.9k current olmadan subat ayinda dosyami ankaraya tasidim henuz randevu almadim ama hong kongtan randevu alip ankaraya geri tasiyan 18 19k arkadaslar randevu aldilar.

Neye gore bu planlamayi yaptiklarini tam bilmedigimiz icin tahmin yurutuyoruz yine de bunu yapmanin bi riski var suana kadar sadeve 4 5 kisi bu sekilde randevu aldigini paylasti, olumsuz ornek yok ama olumlu ornek sayisi suan icin cok fazla degil yani karar sizin 🙂

• Merhaba, dosyamı açtırıp güncellemem gereken belgeleri güncellemek istiyorum, ancak Ankara'dan maillerime dönüş alamıyorum. Yanlış bir yol mu deniyorum?

• @yasinkoç Merhaba, yanıtınız için çok teşekkür ederim. O zaman şu an için herhangi bir mail atarak bilgi talebi oluşturmama gerek yok. Öncelikle net bir mail beklemem gerekiyor ve o geldikten sonra bilgilendirme istemeliyim diye anlıyorum. ESC sayfamız da hala HK olarak görünüyor kontrol ettiğime göre fakat CEAC sayfası Ankara olarak güncellenmiş.

• Merhaba, 2 Nisan tarihinde Ankara'da mülakatım var fakat ESC sayfasında halen Hong Kong gözüküyor mülakat yeri, bu sorun olur mu?

• @Emre-Çelik-1 ESC sayfasındaki güncelleme olduğu için değişiklik orada görünmez Ankara mail atacak size

• @aysegul Arkadaşın mülakat yeri HK görünüyor. HK ve Bangkok ta özellikle bu zamana kadar sağlık mülakatı öncesinde istedikleri bir evrak. HK da henüz başka randevu deneyimi paylaşılmadığından eski bilgiler üzerinden ilerlemek daha sağlıklı. Keza Bangkok ta bizden istediler. Bakmadıkları onlarca sayfa evrakı taşıyan onlarca talihli oldu. muhtemelen biz de aynısını yapacağız. Dolayısı ile 1 sayfa fazla evrak taşımanın kimseye zararı olmaz. İstenmezse boşuna basmışız denir, isterlerse ahlayıp vahlamaktan iyidir tedarikli olmak.

• Merhaba,

Yeni güncellemeye göre Green card mülakatı öncesinde ustraveldocs.com üzerinden kayıt oluşturarak, vize onayı verildiğinde pasaportun teslim edileceği adresi seçmek için giriş sağladım. Ancak birkaç gündür vize seçenekleri sonrasındaki aşamada vaka numarasını girdiğimde, geçersiz vaka numarası uyarısı alıyorum. Konuyla ilgili talepleri de açtım ancak henüz bir dönüş olmadı. Bu konuda ilerleyen, kayıdını oluşturanlar varsa bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

AŞAĞIYI OKUYUN. Sorun çözüldü. Elçilikle görüştüm. Bu formu doldurmak istediğiniz sitede sağ üstte adınızın yanında bir numara yazıyorsa büyük ihtimalle işlem tamam. Hata vermesi önemli değil. Ayrıca büyükelçiliği arayıp teyit alın. Benim söylediklerim kendi fikrimdir. Bu açıklamaya bağlı kalmayın.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |