Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Günaydın, Ankara'ya attığım Viyana>Ankara dosya taşıma mailime istinaden biraz önce gelen cevabı paylaşıyorum. 1 hafta kala bilgi verilecek demeleri tuhaf olmuş sanki!

e9c7b183-dbac-4299-9f28-e04a981407d0-image.png

• Tekrar mail atıp durumu biraz daha açıkladım ve dönüşleri bu oldu.

5c76228f-ac11-4ab4-87fe-2086bed6b9dc-image.png

attığım mail;
    469c4b3f-73d8-4b73-b22b-7e04b0100d82-image.png

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mck mülakat tarihi almış bir dosya ile nasıl aos yapmayı planlıyorusunuz onu tam anlamadım.
    bunu yapabileceğinizi, başarabileceğinizi söyleyen bir avukat mı var gerçekten?

mülakat tarihinizi almışsınız zaten, gidin viyana'da yapın mülakatınızı.
    maceraya gerçekten gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mirac-Skellrod ilgili yasakları ilk devreye alan USCIS olduğu için böyle düşünüyorum.
    bir de yorumumu farklı algıladınız biraz sanırım. halen abd'deyseniz ve dosyanızı bu şekilde işleme aldıysanız aos ile devam edeceksiniz zaten.
    ama cp ile başlayıp, vize alırım umuduyla aos'a geçmek şu an yapılabilecek en mantıksız hareket.
    konsolosluklar, sürecini tamamlamış (mülakat + sağlık muayenesi) bir dosyaya vizesini USCIS'den daha hızlı vize basamak kabiliyetinde bunu hepimiz biliyoruz.
    sürecine abd'de başlamış ya da yasaklar öncesi abd'ye gidip aos'a başlamışlar için zaten tek yok aos.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Semra-Inan öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

• @Emre-Kurtulmuş
    Maalesef ezberden bunu yazmanız hiç hoş değil.
    Bu durum daha önce karşılaşılan bir durum değil. Dolayısıyla dediğiniz gibi "arayarak" bulunamaz. (Üşenme savınız boşa düştü)
    Öncesinde, Viyana konsolosluğu, evrak mailinde "sağlık raporu şu an için almayın" gibi bir uyarı yazıyordu, ama son evrak maili gelen kişiler böyle bir ibare olmadığını yazdı. Bunlar randevusu nisanın ilk günlerinde olan kişiler olduğu için, evrak mailini aldılar. Benim randevum ise nisan sonunda, dolayısıyla daha bana bu mail gelmedi. Bu mail gelmeden de konsolosluğa bunu sormam mantıklı olmaz. (Üşeniyorsan şöyle şöyle yap, öneriniz de boşa düştü)

Dolayısıyla evrak maili gelen kişilerin bunu konsolosluğa sorması seçeneği şu an için en mantıklı olanı.

Tekrar rica ediyorum birbirimizle bu şekilde üst perdeden konuşmayalım... Hele ki mevzuyu tam kavramadan, hiç yapmayalım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ozyurta burada bahsedilen asıl noktayı atlıyorsunuz;

görüşmesi en yakın tarihte olan ve evrak maili gelen arkadaşlardan biri mail atıp duuumu netleştirip burada paylaşablirse çok iyi olur diye düşünüyorum

demişsiniz. yani mülakata gireceğiniz konsolosluğa sizin süreciniz ile alakalı başkalarının mail atmasını bekliyorsunuz.
    mülakat tarihiniz belliyken konsolosluğa mail atmak, hele de viyana gibi bir konsolosluğa neden mantıklı olmasın ki.
    süreç sizin, dosya sizin, mülakat sizin. sizin yerinize ben atmamın ne anlamı olur bu maili.

öneriyi, savı boşa düşürme derdi / konusu değil bu.
    talihlileri süreçleri ile alakalı sorumluluğu kendilirinin almasını sağlamak.

sürecinizde bol şans.

• @ceycey12345, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar sağlık raporu hazırlığı için bir sorum olacaktı. Olmamız gereken aşılar honkongtaki maliyeti yüzünden burda olmaya çalışacağım. Bu aşılar hastanede mi yoksa sağlık ocağında mı olmam gerekiyor? İlgili kurumda bulunmayan aşıyı eczaneden tedarik edebiliyor muyuz?

Ben aşı listesini aldım elime ve gittim önce antikor testi yaptırdım, eksik aşı var mı diye, eksik veya tutmayan aşılar olduğunu görüp, sonra sağlık ocağına gittim ve eksikleri yaptırdım, hepatit a ve pönömokok sanırım bunları para ile alıp yaptırmam gerekti çünkü sigorta karşılamadı.

Ayrıca aşılar belli zaman aralığı istiyor, şahsım özelinde hepatit B aşısı daha önce olmuştum ama tutmamış, hatırlatma aşısı istedi doktor, son aşı nisan 10 ve benim görüşmem nisan 1 de, "doktorun" da soracağı aşıyı illa sizin mi yapmanız gerekli, çünkü zaten aşı takvimim de var diye, yok illa biz yaparız derse olacağım...

Umarım bilgi size faydalı olur.

Ayrıca aşı listesini ingilizce olarak bu forumda bulmuştum, yine burada da ekliyim belki işinize yarar: https://www.cdc.gov/immigrant-refugee-health/media/pdfs/Vaccine-Requirements-According-to-Applicant-Age-panel-physicians-p.pdf

Birde gideceğiniz Konsolosluk sayfasında yazıyor bu aşılar!

• @kemal85, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Peyk74, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Formda eski ve tecrübesi olan arkadaşlara bir sorum olacak., Mart ve Nisan ayında 20.000 e kadar olan dosyalara randevu verip görüşme yapma ihtimalleri var mı sizce yoksa daha sonraki aylara kaydırma durumu olur mu? 11.000 den 20.000 e afaki bir yükseliş oldu bana göre ayrıca çok da umutlu olmamama rağmen current olma ihtimalim birden arttı da şaşkınım ondan soruyorum.

Ankara martta 9 10 bin arası görüşme yapıyor, nisan 11 12bin arası, bu hızla 21bin kaç ay sürer siz hesaplayın bitiş çizgisine gelmeden görüşmeyi en hızlı yapabileceğiniz yere gitmeyi hedefleyin derim. (Şom ağızlı olmak istemem ama bazı şahıslar ramazan bayramında savaş çıkarabilir ankara da görüşme hep yalan olur.)

Teşekkür ederim bende ankaranın bu hıza yetişemeyebileceğini düşünüyordum yine de farklı düşünceleri öğrenmek istemiştim.

• @Peyk74 Ceac sitesinde dosyanız hala kcc de görünüyorsa, ben olsam kcc ye yazıp ülkemde görüşme yoğunluğu sebebiyle dosyamın işleme alınması zor olabilir farklı bir lokasyonda dv görüşmemi yapmak istiyorum mümkün mü diye sorardım yada bir konsolosluğa yazıp dosyamı siz alır mısınız derdim. Çünkü sormanın bir sakıncası yok. 🙂

• @aliyonel Sorularınızı 2026 Dv aşamaları başlığı altında sorarsanız daha faydalı cevaplar bulabilir siniz. Bol şans.

• @kemal85, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Peyk74 Ceac sitesinde dosyanız hala kcc de görünüyorsa, ben olsam kcc ye yazıp ülkemde görüşme yoğunluğu sebebiyle dosyamın işleme alınması zor olabilir farklı bir lokasyonda dv görüşmemi yapmak istiyorum mümkün mü diye sorardım yada bir konsolosluğa yazıp dosyamı siz alır mısınız derdim. Çünkü sormanın bir sakıncası yok. 🙂

Dosyam Viyana'da zaten ben Ankara'ya alsam mı diye düşünmüştüm. Malum iki kez git gel yapacağım orada konaklama vs vs. Bu arada dosya CEAC'de görünmüyor

Invalid Immigrant Visa Case Number hatası veriyor.

• @Peyk74 evet iki kere git gel maddi sıkıntı yaratsa da bence dosyanız orada daha hızlı görülebilir sanki, birde daha zaman var, hangi konsolos daha hızlı olursa ona göre hareket edin sağlıklı olan o.

(Ayrıca sanırım sormak sıkıntı yaratabilirmiş ki mesajım silinmiş, daha önce konsoloslardan rica edip dosya taşınıyordu ya belki 75 ülke banlanınca hani konsoloslar insiyatif alıp dosya alır mı diye nazikçe sormak geçiyordu aklımdan, en azında kendi adıma ondan öyle tavsiye verdim ama durum çok değişti ve artık herkese AP veriyorlar bizim durum ne olacak oda belli değil.)

• ⭐⭐⭐⭐

@ozyurta randevu almış biri olarak mülakata girecek konsolosluğa mail atmaya neden çekiniyorsunuz anlamış değilim kaldı ki bahsettiğimiz konsolosluk viyana. Ne kadar yardımsever ve her konuda ılımlı bir şekilde cevap verdiğini o konsoloslukta işlem yapmamış kişiler bile biliyor. Savlarla vs uğraşmanızı çokta gerektiren bir durum yok aslında ortada yazdığım yazının üst perdeden olduğunuda düşünmüyorum ama siz öyle algıladıysanız kusura bakmayın yinede çözüm konusunda aynı tavsiyedeyim

• @yasinkoç anlamadım!

• Herkese merhaba. Daha önce mülakatım Viyana’da planlanmıştı. Ancak mülakata gidemedik. Dosyamı bu hafta KCC aracılığı ile Ankaraya taşıdım. Az önce, 6 Nisan tarihinde mülakatım planlandığına ilişkin Ankara konsolosluğundan mail aldım. Bu yıl anladığım kadarı ile Ankara taşınan dosyalara karşı önyargılı değil. Herkese bol şans.

• Dosyami açtırıp pasaportumu ve adresi eklemem gerekiyor mail örneğini bulamadım yardımcı olabilecek var mi

• Bu ileti silindi!

• @Emre-Çelik-1 sağlık randevusundan dönüş aldınız mı ve ne kadar sürede cevap geldi? Bizim bugün 2. Gün ve hala dönüş olmadı .

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@memet-koç tamam siz HK'den devam edersiniz işte sakin sakin ne güzel.
    sizi neden korkutuyor ki bu durum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |