• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ozyurta
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    O
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 17
    • En İyi 7
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ozyurta

@ozyurta

35
    İtibar
    83
    Profil Görüntülemeleri
    17
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ozyurta Takip etme Takip Et

ozyurta tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Arkadaşlar biraz içimi dökeceğim.
      USA yaklaşık 250 yıl önce kurulmadı mı?
      Oradaki en eski olanlar bile, 3-4 kuşak öncesi oraya "göçmen" olarak gitmediler mi?
      USA zaten komple göçmen ülkesi değil mi?
      Nedir Trump ve onun kafasındakilerin göçmen düşmanlığı.
      Ulan zaten kızılderili değilsen, sen de oraya göç etmedin mi birkaç kuşak önce.
      Neyse sakinim... Özür dilerim...

Gündem içinde yayımlandı
      O
      ozyurta
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dün mail gelmiş bana da. 28 Nisan saat 13.00'a Viyana'da Mülakat planlanmış

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      O
      ozyurta
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba,

28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:

Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.

İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)

İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.

Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.

Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.

Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.

Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.

Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.

O
      ozyurta

28 Nisan'da Viyanada randevum vardı. Yalnız dün sabah, istenen belgeler aasında pasaport fotokopisini olduğunu sandığımdan 🙂 (Gerek yokmuş) pasaportta resmin olduğu sayfayı fotokopi ö-çekerken sayfa yarıya kadar yırtıldı. Biz normalde dün gece araba ile yola çıkacaktık ve bu beklenmeyen durum için yola çıkamadık. Hemen navigator üzerinden Viyanaya mail atıp, durumu anlattım ve mümkünse Mayıs ayı içine bir tarih vermelerini rica ettim. Bugün hızlı bir şekilde dönüş yaptılar ve Mülakatı 20 Mayıs saat 08:30 a aldılar.

Yalnız attıkları mailde şu not da vardı "Please note that as of May we do not accept cash payments anymore. You may pay by credit or debit card."
      Yani ödeme orada sadece kredi kartı ile yapılabilecekmiş, Mayıs ayından itibaren.

Bugün sabah da pasaport yenileme başvurusu sırasında görevliye sordum, bu kısmi yrıtılan pasaport sayfası sıkıntı çıkarır mıydı diye. Kesin sıkıntı olurdu dedi, çok daha küçük yırtık hatta buruşuklar için bile geri gönderilenler oldu dedi.

O
      ozyurta

10 yıllık USA turistik vizem var ve daha yaklaşık 6 sene süresi var, daha önce 2 defa turistik amaç ile USA'ya sorunsuz giriş çıkış yaptım . Greencard görüşmesine girince, turist vizesinin iptal durumunun kuralı nasıl oluyor? (Viyana'da gireceğim) Yani diyelim,

1- Görüşmeye girdim, şu andaki gibi süreç aynen devam etti, bana pause durumunu söylediler. Bununla birlikte kesin turist vizem de iptal olur mu? Yoksa kişiye özel tutum mu olur?

2- Şu andaki belirsizlik durumundan dolayı, turist vizemi riske atmak istemedim ve hiç görüşmeye katılmadım? İlerde USA ya turist olarak girerken, sınırda otomatik vizem iptal edilir ve geri mi gönderilirim yoksa orada da kişiye özel uygulama mı olur?

O
      ozyurta

Viyana konsolosluğunun, "sağlık raporu almadan görüşmeye girme" durumu için, görüşmesi en yakın tarihte olan ve evrak maili gelen arkadaşlardan biri mail atıp duuumu netleştirip burada paylaşablirse çok iyi olur diye düşünüyorum

O
      ozyurta

@Emre-Kurtulmuş
      Maalesef ezberden bunu yazmanız hiç hoş değil.
      Bu durum daha önce karşılaşılan bir durum değil. Dolayısıyla dediğiniz gibi "arayarak" bulunamaz. (Üşenme savınız boşa düştü)
      Öncesinde, Viyana konsolosluğu, evrak mailinde "sağlık raporu şu an için almayın" gibi bir uyarı yazıyordu, ama son evrak maili gelen kişiler böyle bir ibare olmadığını yazdı. Bunlar randevusu nisanın ilk günlerinde olan kişiler olduğu için, evrak mailini aldılar. Benim randevum ise nisan sonunda, dolayısıyla daha bana bu mail gelmedi. Bu mail gelmeden de konsolosluğa bunu sormam mantıklı olmaz. (Üşeniyorsan şöyle şöyle yap, öneriniz de boşa düştü)

Dolayısıyla evrak maili gelen kişilerin bunu konsolosluğa sorması seçeneği şu an için en mantıklı olanı.

Tekrar rica ediyorum birbirimizle bu şekilde üst perdeden konuşmayalım... Hele ki mevzuyu tam kavramadan, hiç yapmayalım.

O
      ozyurta

ozyurta tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba,

28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:

Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.

İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)

İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.

Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.

Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.

Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.

Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.

Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.

O
      ozyurta

28 Nisan'da Viyanada randevum vardı. Yalnız dün sabah, istenen belgeler aasında pasaport fotokopisini olduğunu sandığımdan 🙂 (Gerek yokmuş) pasaportta resmin olduğu sayfayı fotokopi ö-çekerken sayfa yarıya kadar yırtıldı. Biz normalde dün gece araba ile yola çıkacaktık ve bu beklenmeyen durum için yola çıkamadık. Hemen navigator üzerinden Viyanaya mail atıp, durumu anlattım ve mümkünse Mayıs ayı içine bir tarih vermelerini rica ettim. Bugün hızlı bir şekilde dönüş yaptılar ve Mülakatı 20 Mayıs saat 08:30 a aldılar.

Yalnız attıkları mailde şu not da vardı "Please note that as of May we do not accept cash payments anymore. You may pay by credit or debit card."
      Yani ödeme orada sadece kredi kartı ile yapılabilecekmiş, Mayıs ayından itibaren.

Bugün sabah da pasaport yenileme başvurusu sırasında görevliye sordum, bu kısmi yrıtılan pasaport sayfası sıkıntı çıkarır mıydı diye. Kesin sıkıntı olurdu dedi, çok daha küçük yırtık hatta buruşuklar için bile geri gönderilenler oldu dedi.

O
      ozyurta

(forum kuralları gereği görsel kaldırıldı)

Viyana için edevletten alınan bu transkript "diploma of educational institute" belgesi yerine geçer mi? E devlette mezuniyet belgesi Türkçe, transkript ise Türkçe ve İngilizce?
      Eğer bu geçerli olmazsa, bu sefer de eski İTÜ diplomam var o da Türkçe, onu ingilizceye çevirmek gerekecek sanırım değil mi?

O
      ozyurta

@cnsgl
      Merhabalar, inşallah süreçiniz olumlu sonuçlanır.

Viyana özelinde soruyorum: Görüşme öncesinde, ais veya ustravel kaydı oluşturdunuz mu? Görüşme sırasında konusu geçti mi?

O
      ozyurta

@emrewhite
      Vienna Immigrant Visa Case Number (starts with VNN)

Buraya ne yazdınız acaba? EU ile başlayan numaranızı mı? VNN ile başlayan bir numaramız yok ki

O
      ozyurta

@Umayalp07
      Acaba sadece tarih confirme edielecekse yine de navigatör üzerinden mi yapmak gerekecek. Yoksa sizler tarih confirmesi haricinde başka konu/soru ekleyince mi sizleri navigatöre yönlendirmiş oldu?

O
      ozyurta

@MetMete
      Anladığım kadarıyla evrak maili gidenlerde "almayın" diye bir ibare yok. Peki "alın" diye bir ibare var mı? Evrak mailinde yazanları buraya biri yapıştırabilir mi acaba?

O
      ozyurta

@Emre-Kurtulmuş
      Maalesef ezberden bunu yazmanız hiç hoş değil.
      Bu durum daha önce karşılaşılan bir durum değil. Dolayısıyla dediğiniz gibi "arayarak" bulunamaz. (Üşenme savınız boşa düştü)
      Öncesinde, Viyana konsolosluğu, evrak mailinde "sağlık raporu şu an için almayın" gibi bir uyarı yazıyordu, ama son evrak maili gelen kişiler böyle bir ibare olmadığını yazdı. Bunlar randevusu nisanın ilk günlerinde olan kişiler olduğu için, evrak mailini aldılar. Benim randevum ise nisan sonunda, dolayısıyla daha bana bu mail gelmedi. Bu mail gelmeden de konsolosluğa bunu sormam mantıklı olmaz. (Üşeniyorsan şöyle şöyle yap, öneriniz de boşa düştü)

Dolayısıyla evrak maili gelen kişilerin bunu konsolosluğa sorması seçeneği şu an için en mantıklı olanı.

Tekrar rica ediyorum birbirimizle bu şekilde üst perdeden konuşmayalım... Hele ki mevzuyu tam kavramadan, hiç yapmayalım.

O
      ozyurta

Viyana konsolosluğunun, "sağlık raporu almadan görüşmeye girme" durumu için, görüşmesi en yakın tarihte olan ve evrak maili gelen arkadaşlardan biri mail atıp duuumu netleştirip burada paylaşablirse çok iyi olur diye düşünüyorum

O
      ozyurta

Dün mail gelmiş bana da. 28 Nisan saat 13.00'a Viyana'da Mülakat planlanmış

O
      ozyurta