Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kabus Geri mi Dönüyor? Donald Trump'ın 2024 Başkanlık Seçimi Adaylığı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    2017 ~ 2021 yılları arasında ABD'nin 45. başkanlık görevini yapan, görevi sırasında bir çok başkanlık kararnamesi çıkartarak yasal göçmenlere ABD'nin kapılarını kapatan ve onlara bir çok vize türünde geri dönülmez hasarlar bırakan Donald Trump; 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimleri için adaylığını resmen açıkladı!

    yaptığı konuşmada bütün ulusları, hangi renkten ve ırktan olursa olsun kucaklayacağı taahhütü veren (!) trump, bakalım seçim kampanyalarında bizlere nasıl görüntüler verecek.

    yine trump'ın çıkarttığı başkanlık kararnamelerinin hepimizin umutla beklediği ve hayaller kurduğu dv çekilişine etkilerini aşağıdaki başlıkta detaylıca aktarmıştık. halen sonuçlanmasını beklediğimiz DV2020 (gomez) ve DV2021 (goodluckvbiden) davalarının geride bıraktığı hasarı henüz tam anlamıyla saramamışken, gelecek yıllar için umutla beklediğimiz çekilişlere bakalım bu sefer nasıl bir etkisi olacak, eğer seçilirse trump'ın.

    Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri

    iletime, dv programı için yaptığı o konuşmayı ekleyerek bitiriyorum.
    umuyorum ki yine aynı söylemleri duymadığımız, yine aynı kararnamelerle karşılaşmadığımız bir seçim ve başkanlık dönemi olur.

  • ⭐⭐⭐

    İşte özgürlükler ülkesi böyle bir şey sanırım, adamın kışkırttığı insanlar meclisi bastı ama utanmadan hala başkanlık adaylığını açıklayabiliyor. Sadece göçmenlere değil tüm dünyaya zarar bir adam

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    trump seçilemez çünkü 6 neden saydılar ki en etkilisi ise en son madde çünkü biden ile aynı yaşta olacak ve de bidenin 10 yıl önce ölen arkadaşını sorması - kamboçya yerine kolombiya demesi - hayali kişiler selam vermesi gibi yaşlılık bunama belirtileri bir kişiden sonra aynı yaşta olup ta bu hareketleri yapabilecek kapasiteli bir kişiyi amerika tekrar seçmez.

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: Kabus Geri mi Dönüyor? Donald Trump'ın 2024 Başkanlık Seçimi Adaylığı

    trump seçilemez çünkü 6 neden saydılar ki en etkilisi ise en son madde çünkü biden ile aynı yaşta olacak ve de bidenin 10 yıl önce ölen arkadaşını sorması - kamboçya yerine kolombiya demesi - hayali kişiler selam vermesi gibi yaşlılık bunama belirtileri bir kişiden sonra aynı yaşta olup ta bu hareketleri yapabilecek kapasiteli bir kişiyi amerika tekrar seçmez.

    haber izlemeyince bu ayrıntıların hiç biri yok bende 🙂 bizde tv de anca coco melon rafadan tayfa dönüp duruyo 😃

  • ⭐⭐⭐

    Amerika'da yaşayan bir arkadaşım "Trump ekonomiyi gerçekten iyileştirdi ama göçmen düşmanlığından dolayı kendisini sevmediklerini" söylemişti.
    Kendi fikrim ise bu adam tekrar kazanırsa ilk işlerinden birinin göçmenlik ile uğraşmak olacağıdır. Kendisi de bir göçmen olmasına rağmen böyle işler ile uğraşması, temeli göçmenlerden oluşan bir ülkeye zarar vermekten başka bir işe yaramıyor.
    Tahminim bu adam konuşmasında da belirttiği gibi kalifiye göçmen adı altında DV sürecini değiştirmek/bitirmek istiyor. Demokratlar güçlü bir aday sunmaz ise bu eleman tekrar kazanabilir. İşte o zaman tarih tekerrür edebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Programmer Pandemi de yaptığı ciddiyetsizlik hareketlerini de unutmazlar

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10 Umarım unutmazlar.


  • Köprünün altından çok su aktı bence, hem artık kasabada yeni bir şerif daha var; Florida Valisi Ron DeSantis, hem aşırı sağın taleplerini yerine getirebilecek biri, ama Trump'a göre daha devlet adamı izlenimi veriyor, bence rahat olun, amerikan seçmeni Trump ile ilgili yaptığı hatayı kabule geçmiş durumda, ara seçim sonuçları da bunun göstergesi zaten.

  • ⭐⭐⭐

    Basında okuduklarımdan sanırım Cumhuriyetçilerin yeni adayı Florida Valisi Ron DeSantis olabilir. Vali 44 yaşında, göçmen karşıtı söylemleri ve eylemleri mevcut. Bu da pek iç açıcı değil. Yani bu arkadaş da dilerim yeni kabus olmaz.


  • Trump aslında ABD'nin kurucularından itibaren benimsenen ''American Exceptionalism'' ilkesinin çevresinde kampanyasını yürüterek kazandı-devlet adamı kimliği olmamasına rağmen-. Ama Cumhuriyetçilerin seçildiği her senaryo bizler -yasal olarak göçmek isteyenler- için kötü olur çünkü hepsinde belirli oranda göçmen karşıtlığı var yasal göçmenler olsa bile. Hepsinde kötü giden durumları göçmenlere bağlama, hayali düşmanlar yaratma eğilimleri mevcut. Umarım bizlerin hayallerine engel olacaklar seçilmez 🙂


  • Umarım Trump ve göçmen düşmanı bir lider seçilmez. Gömenleri kucaklayan ve hak hukuklarına olumlu katkılar sağlayacak bir lider başa gelir.

  • ⭐⭐⭐

    @hope123 American Exceptionalism ilkesini direkt dile getirmedi ama çok iyi kullandı. Sonunda da kazandı. Aynı yöntemi tekrar kullanacaktır. Eğer Cumhuriyetçilerin adayı olabilirse.


  • Umarim 60 yas altinda yeni bir yuz 2024'de baskan secilir!


  • Amerika’da Trump’ın seçim kazanma şansı çok çok azaldı. Bende cumhuriyetçiler DeSantis’i aday göstericekler.


  • @Ryback Bildigim kadariyla parti icerisinde de DeSantis tutuluyor. Yeni bir yuze daha sicak bakiyor olabilirler.


  • @datanist Bu secimdeki basarisizlik direkt Trump'a yazdi. Senatoyu kaybettiler. Zaten Trump 78 yasinda olacak 2024'te, Desantis 46 yasinda olacak. Dediginiz gibi genc adayi daha favori goruyorum.


  • De Santis aklı başında ve her türlü durumda sözünü esirgemeyen ve inandığı hususlarda sonuna kadar direnen biri. Başkanları her zaman zorlayan bir yapısı var. Dış politikada ve ekonomi konusunda nasıl bir performans gösterir. Onu zamanla anlarız. Göçmenin çok olduğu Floridayı iyi yöneten biri ülkeyi de ileriye götürür. Biden yönetim konusunda tam bir fiyasko oldu . Kamala’ ın sesi soluğu çıkmıyor. Daha doğrusu tamda etkin değil.


  • @redsat2000 desantise dair bir haber okumuştum. Göçmenler konusunda katı tavırları olduğunu yazıyordu haberde. Ne kadar doğru bilmiyorum. Mehmet öz de kazanırsam Türk vatandaşlığından çıkacağım demiş vs. Desantis sizce göçmen konusunda nasıl bir görüşe sahip ikinci Trump vakası yaşamayız inşallah.


  • @mukeya Göçmenlikle ilgili sorunlara ait girdapta ipin ucu kaçtı. Belli bir düzenleme olmazsa Abd ‘yi ciddi sıkıntılar bekliyor. Gerek ekonomi ve gerekse iş koşulları konusunda. Florida ‘dan kaçanların çoğu hispanik yapısındaki düzensizlik ve kendi düzenini dikte etmelerinden dolayı. İş sadece İspanyolca sorunu değil . Floridayı, Kaliforniya’yı kurtarmak için sert önlemler gerekli olabilir. Uscis sistemi zaten hantaldı. Şimdi tam çöktü. Kaos ve düzensizlikten bir an önce çıkaracak yönetim gerekli . Kapitalist sistemin bütün enstrümanlarının olduğu yerde sosyalist yapıyı inşa ederseniz. Olacağı buydu. Oda zaten oldu. Bakalım hep beraber 2. Trump vakası olup olmadığını birlikte göreceğiz.

  • ⭐⭐⭐

    @redsat2000 Söylediklerinizden ve Amerika'da yaşayanlardan sitemlerinden anladığım kadarıyla Hispanikler topluma pek de entegre olmuyorlar. Sanırım bu da yaşam kalitesinin düşmesine yol açıyor, doğru mudur ?


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 4
  • 1
  • 130
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum