Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

🔦

arkadaşlar,
    forumdaki yoğunluk yanında devam eden diğer sorumlulukların getirdiği yoğunluk sebebiyle;
    kalan sürede sadece DV2025'de AP'ye kalan arkadaşlarımızın süreçlerine odaklanmak zorundayım.

bu sebeple;

• halen AP'si devam eden
    • yakın zamanda AP'ye kalmış
    • AP süresince konsolosluktan hiçbir cevap alamamış
    • cevap almış ama süreci tıkanan

viyana'ya dosya taşıyıp, halen mülakat alamamış dosyaların yapacağı tek şey konsolosluk ile iletişime geçmeleri

bütün arkadaşlarımız bana özel mesaj yoluyla ulaşsın lütfen.
    mesajlarında şu ana kadar ki süreç hakkında kısa bir bilgi verip özetlerse elimden gelen desteği kalan bu kısa sürede kendilerine vermeye çalışacağım.

kalan sürede herkese sorunsuz, bol mülakatlı bir süreç diliyorum.

• @Serapp çok teşekkürler🙏👍

• @gouryella Hocam ben de aynı meseleden tedirgin olduğum için hem özelden akciğer filmi çektirdim hem de sağlık randevumu mülakattan 30 gün önce aldım. Tabi ben Ankara'da gireceğim daha esnek davranabiliyorum ama siz böyle 30 günlük ara koyarsanız mali yükü de maalesef olacaktır. Bence ilk hedef özelden bir film çektirmenizi öneririm. Çift taraflı 800 liraya çektirdim ve filmin yanında raporunu da yazıp veriyorlar. Sonra o filmi bi göğüs hastalıkları doktoruna da götürebilirsiniz. En azından içinizi rahatlatır

• ⭐⭐⭐⭐

@gouryella, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp ben de akciğerde leke çıkması riskinden dolayı endişeliyim. Tüberküloz değilim, daha önce böyle bir sağlık sorunum olmadı ama insan her ihtimali düşünüyor. Bir sorun yaşamamak adına nasıl bir hamle yapmak mantıklı olur acaba? Randevu tarihini mümkün olan en erken zamana almak mı yoksa öncesinde Türkiye'de akciğer filmi çektirip kapsamlı tetkik yaptırarak ona göre hareket etmek mi?

Böyle bir endişeniz varsa TR'de akciğer filmi çektirin ve leke olup olmadığını öğrenin.
    Eğer leke varsa, yapılabilecek tek hamle mülakat alınca olabilecek en erken sağlık randevusunu almak olur.
    İyi haberler almanız dileğiyle...

• Bu ileti silindi!

• @Serapp Serap hanım selamlar. Ben iki ayrı hasatenede akciğer filmi çektirdim ve ciğerimde herhangi bir iz bulunamadı. Raporda yazdı doktor. Bunun üzerine Marmara Hastanesinin arşivlerinden 2000 yılında olduğum bir ameliyata dair rapor aldım. Muayenede direkt bu belgeyi göstermeyi düşünmüyorum fakat ameliyat oldun mu sorusuna ne yazmalıyım direkt kağıttakini mi yazayım ?
    WhatsApp Görsel 2025-06-13 saat 15.55.14_7ca48cc7.jpg

• DS-260 formunda " Is your mother's address the same as your father's? " sorusuna cevap vermeyip bos bırakmısım. Formu illaki actırmam gerekir mi yoksa mülakat esnasında soylesem/belirtsem olur mu ?

• ⭐⭐⭐⭐

@yalcin61 Eğer böyle bir soru varsa “congenital lobar emphysema” yazarsınız. Bu görseldeki yazıyı ingiliceye çevirtin ve muayene esnasında doktor sorarsa gösterin. 25 yıl önceki bir ameliyatın çok önemli olmadığını düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@goktug1122

Pasaport basım süresi çok kısaldı artık, pasaport başvurusu yapıldıktan sonra 1-2 gün içerisinde pasaportun basımı yapılıyor ve adresinize postalanıyor. En güncel bilgi için size en yakın başvuracağınız ilçe nüfus müdürlüğüne danışmanız iyi olacaktır.

Bu sürede müstakbel eşiniz ile ilişkinizin kura sonuçlarının açıklandığı tarih olan 4 Mayıs 2024 tarihinden önce başladığını kanıtlar fotoğraf - birlikte seyahati gösteren uçak bileti - WhatsApp yazışmaları vb. kanıtları da toplamanız ve mülakata götürmeniz gerekiyor.

Resmi nikah > eşiniz için pasaport başvurusu ve teslimi > eşiniz için yeni kimlik bilgilerine göre DS260 form doldurmak (sizin form doldurduğunuz yerden add applicant yapmak) > Ankara konsolosluk ile irtibata geçerek dosya açtırma ve asıl talihli olan sizin doldurduğunuz formdaki medeni durum bilgilerini güncelleme > sağlık muayenesi randevu alma > sağlık muayenesi katılmak > vize mülakatı.

• ⭐⭐⭐⭐

@Spectator mülakata hangi konsoloslukta gireceksiniz?

• @ATS16 suan daha tasımadım ama Bangkok dusunuyorum ki cok yuksek ihtimal bangkok olacak

• @gucarslan Açıkçası bu senaryoyu hiç düşünmemiştim. Şimdi içime bi kurt düştü. Uçak biletimi 14 temmuz a almıştım. 25 gün süre var uçuşa stresli bi bekleyiş olacak gibi. Sizin bu seyahat yasağı hakkında ki düşünceniz nedir böyle bir durum söz konusu olabilir mi ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Spectator

Bu mesajı yazdığınız başlık DV2025 sürecini takip edenler için, sizin DV2026 süreciniz ile ilgili sorularınızı DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sormanız gerekiyor.

• @ATS16 tesekkurler

• arkadaslar iyi forumlar oncelikle.
    istanbulda bir kac hastane ile gorustum ancak 2-3 kalem eksik cogu hastanede tek hastanede butun antikorlarina baktiran varmi varsa hangi hastahanedir? yada 2 ayri hastanede antikor baktirsam sorun olurmu

• @Ceren_gz merhaba çok teşekkür ederim. checkstatus şuan ready gözüküyor. sağlık muayenesi eğer görüşmeye viyanada girecekseniz viyanadaki sağlık kurumunda oluyor. linkteki başlıktaki gönderileri okumanızı öneririm burada görüşmeye giren arkadaşlar deneyimlerini yol tarifine kadar detaylı bir şekilde paylaşıyorlar. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri

• @Flight101 Merhabalar hocam, benim antikor testlerin bu şekilde çıktı, @yalcin61 arkadaşımızın ki ile kiyaslasigimda farklılıklar mevcut. Antikor testinde bir eksiklik varmı. Birde size zahmet yorumlayabilir misiniz hangi aşıları olmam gerekiyor.
    Screenshot_2025-06-18-15-31-46-099_com.mi.globalbrowser-edit.jpg

• @Mehmet-Fatih-Aslan istanbulda yaptirdiysaniz hangi hastanedir ogrenebilirmiyim

• ⭐⭐⭐

@Mehmet-Fatih-Aslan
    Selamlar...
    *Anti Hbs non reaktif olduğundan Hepatit B olunmalı
    *Tdap+Polio olunmalı
    *MMR ve Varicella ya bağışıklığınız var aşıya gerek yok..

• @Flight101 Hakkınız ödenmez çok teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• 153
  • 12173
  • 316
  • 11427
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |