• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. gouryella
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    G
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 71
    • En İyi 18
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

gouryella

@gouryella

21
    İtibar
    279
    Profil Görüntülemeleri
    71
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

gouryella Takip etme Takip Et

gouryella tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@10urdmn Ben uzun yıllardır bakaya durumdayım, defalarca yurtdışına girip çıktım, bununla ilgili bir sorun olmaz

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      G
      gouryella

@dogukan-altn Ben Hong Kong'a aylar önce bu konuyla ilgili mail atmıştım. Konsoloslukların sitesinde askerlik durum belgesi kısmı "eğer askerlik hizmeti verildiyse" şeklinde belirtiliyor. Hong Kong'a bu durumu sorduğumda "Eğer askerlik yapılmadıysa askerlik durum belgesi getirmeye gerek yok" şeklinde geri dönüş yapmışlardı. Ben bu belgeyi götürmeden mülakata gireceğim açıkçası. Ama siz içiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın.

G
      gouryella

@ollqher Oturum izni istedi diyenler, konsolosluğa taşıma talebiyle mail atanlar. Size zaten mülakat vermişler, bu da o şartı en azından sizin dosyanızda aramadıkları anlamına gelir. Ayrıca dosyasını bu sene Tiflis'e taşıtan hiçbir talihliden mülakatta oturum izni belgesi istediklerini duymadım. Forumda da örnekleri var.

G
      gouryella
    • RE: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

@smhcnr88 Umarım sonuç sizin için hayırlı olur. Belli olduktan sonra bilgilendirirseniz çok seviniriz.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      G
      gouryella

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rasitcenngiz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar, benim askerlik tecilim 2025 yılının Haziran ayında bitiyor. Merak ettiğim konu şu: Eğer Türkiye'den veya yurt dışından bir mülakat alabilirsem, bu askerlik durumum konsolosluk için önemli mi? Dikkate alıyorlar mı?

Konsolosluğun kararı için önemli değil. Ama asker kaçağı, yoklama kaçağı vb durumunda yurt dışına çıkışınıza Türkiye nasıl bakıyor onu bilemiyorum.

Yurtdışı çıkışında da askerlik durumuna bakılmıyor. Defalarca girip çıktım. Hatta yoklama kaçağı olarak 2 kere gri hizmet pasaportu aldım 🙂

G
      gouryella
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

@kayayca, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

Merhabalar,

Hongkongda mülakata girecek olup 21800 numara üstü mülakat tarihini öğrenebilen var mı acaba bize hala planlanıyor siye kcc mail atıyor

Bu sorunun cevabı mülakatı son aya kalanlar için çok önemli. Dosyası Bangkok'ta olanlar da cevaplayabilir mi acaba? Eğer hongkong ve bangkok yoğunluktan dolayı current olanların bazılarına mülakat veremeyecekse, hızlı davranıp yoğun olmayan alternatif konsoloslukları araştırmak gerekecek.

G
      gouryella

@serserotek Benim de ne zamandır yazmayı düşündüğüm bir husustu. En azından dv2025 talihlisi forum üyeleri olarak organize bir şekilde kendi aramızda dağılım yapsak, bazı konsolosluklarda yığılma olmasının önüne geçebiliriz belki. Eğer belli birkaç konsolosluğa yığılma olursa, yine Ankara'dakine benzer bir süreç yaşayarak mülakat alma ihtimalimizi tehlikeye düşürebiliriz. Ama nasıl, ne şekilde bu dağılım için organize olabiliriz hiçbir fikrim yok. Sanırım birçok insan haklı olarak en yakın, vize istemeyen birkaç ülkeyi tercih edecektir.

G
      gouryella
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Kubra-me Valla siz mülakat alırsanız kendim almış kadar sevineceğim. Burada current olmadan Kcc üzerinden dosyasını taşıtan birçok kişiye mülakat maili geldi ama size gelmedi nedense. KL'den dönüş olması çok iyi bir gelişme. Muscat size hiç dönüş yapmadı değil mi? Kcc üzerinden Muscat'a dosyasını taşıtmayı düşünen arkadaşlar dikkatli olsun.

G
      gouryella

@bthn Askerliğini yapmamış olan herkesi kapsıyordur bence. Ama tecilli olanların belge almakta bir sorunu yoktur zaten.

G
      gouryella

@gouryella, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cagrii, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gouryella senle aynı durumdayım ve ben yurtdışında yaşıyorum. Numaram current olduğunda bedelli askerliğe başvuracağım, paran devlete yatar yatmaz askerliğin tecil oluyor belgeni de tecil şeklinde alıyorsun. Bakaya kaldığın süre boyunca ceza parası ödüyorsun bunuda bilmelisin

Konsoloslukların sitesinde "istenen belgeler" kısmında askerlik durum belgesi hep "Orduda hizmet vermiş olanlar" şeklinde belirtilmiş. Bu durumda benim gibi askerliğini yapmamış olanlardan bu belge istenmiyor şeklinde anladım ben. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar ne diyor o önemli tabi de, bu konu bir araştırılmalı bence 🙂

Arkadaşlar bu durumu hong kong konsolosluğuna mail atarak sordum. Gelen cevap şu:
      "No military record is required to be provided if visa applicants never served in any country’s military."
      Eğer askerlik hizmeti yapılmadıysa askerlik durum belgesine gerek yok demişler. Bakaya veya yoklama kaçağı olup askerlik durum belgesi alamayanların bilgisine.

G
      gouryella

gouryella tarafından gönderilen son iletiler

Bülten açıklandığında otomatik mail bildirimi gönderen kod yazmıştı forumdan bir arkadaş ama o postu bulamadım. Bilen varsa paylaşabilir mi acaba? Cidden refresh etmekten helak olduk.

G
      gouryella

Bülten bugün yayınlansa ve numaramız aktif olsa bile kcc'den mülakat tarihi öğrenme işi her türlü önümüzdeki hafta içine kaldı değil mi?

G
      gouryella
    • RE: FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)

@Talha-Furkan, içinde söyledi: FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)

@Talha-Furkan mülakattan(10/06/2025) bir ay sonra Tiflis sadece kanun maddesinin çevirisini yaptırıp göndermemi istediler.

Biraz geç olmuş ama güzel bir gelişme. Kısa süre içinde sonuç alabilirsiniz umarım.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      G
      gouryella

@Serapp, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Erdem-Yıldız, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Serap hanım askerlik hizmeti vermemiş kişiler hnk için askerlik durum belgesi götürmek zorunda mı bilginiz var mı?

Şimdiye kadar herkes e-devletten askerlik durum belgesi alıp götürdü.
      @gouryella bakaya olduğu için konsolosluğa yazıp sormuş, eğer askerlik yapılmadıysa askerlik durum belgesi getirmeye gerek yok cevabını almış. Ama bu bilgi henüz teyit edilmedi.
      Kendisi henüz aktif olmadı.
      Benzer durumda olan @rasitcenngiz mülakatı yarın. Eğer askerlik durum belgesi olmadan vizesini alırsa haber vermesini rica ediyoruz.

Bana bu cevabı Hong Kong vermişti, diğer konsolosluklar olaya nasıl yaklaşıyor bilmiyorum ama genel resmi sitede şu ibare var:

"Persons who have served in the military forces of any country must submit a copy of their military record."

Prepare Supporting Documents

Prepare Supporting Documents

Resmi sitede bu yazıyorsa mantıken konsolosluklar askerlik hizmetinde bulunmamış kişilerden belge talebinde bulunmamalı.

G
      gouryella

@ollqher Oturum izni istedi diyenler, konsolosluğa taşıma talebiyle mail atanlar. Size zaten mülakat vermişler, bu da o şartı en azından sizin dosyanızda aramadıkları anlamına gelir. Ayrıca dosyasını bu sene Tiflis'e taşıtan hiçbir talihliden mülakatta oturum izni belgesi istediklerini duymadım. Forumda da örnekleri var.

G
      gouryella

@gulcaner, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@gouryella attım ama Kcc bekleyın dıyor bır terslık çıkarmı acaba dıye tedırgın oluyorum

Kcc'yi değil Kuala Lumpur konsolosluğunu kastediyorum. Numarası aktif olup mülakat alamayan üç, dört arkadaş konsolosluğa mail attığında Kcc'nin bu dosyaları kendilerine iletmediğini söylemişti. @ecetinus mesela Kcc'ye dosyasını açtırarak aylar sonra bu sorunu çözdü. Onun deneyimini okuyabilirsiniz.

G
      gouryella

@gulcaner, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

Hala mail alamadım Malezya’dan acaba ne zamana dağıtırlar mülakat maili

Konsolosluğa mail attınız mı bununla ilgili? Kcc otomatik cevap veriyor sanırım.

G
      gouryella
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@mekanikerr, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhabalar. Vize durumumuz "issued" olarak guncellendi ve Brussels US Embassy pasaportlari saat 10:30 ile 11;30 arasinda alabilecegime dair mail atti. Maalesef konsolosluga olan uzak mesafemizden dolayi gidip pasaportlarimizi teslim alamadik. Sanirim onumuzdeki hafta carsanmba gunu icin randevusuz erisim oldugunu gordum. Umarim o tarihten once pasaportlarimizi teslim alabiliriz. Pasaportlarimizi teslim aldiktan sonra ayrintili mulakat surecimizi de yazacagim.

Merhaba tebrikler.. Belçika'da oturum veya çalışma izniniz var mıydı? Bu belgelerden herhangi biri size soruldu mu?

G
      gouryella
    • RE: Kentucky Consular Center (KCC)

@ecetinus, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)

@gouryella problem ne bilmiyorum. DV2025 Aşamaları başlığına karmakarışık durumum hakkında yazmıştım onu okuyabilirsiniz. Sorun ne bilmiyorum hala. KCC'ye dosya açma emailinden önce birçok email göndermiştim. Gece yarısı dosyamı açmış ve diğer gönderdiğim mesajlara da mülakat tarihimi belirten yanıtla dönüş yapmış. Dosyamı kapatmak için sisteme girdim. Adresten bir harf sildim yeniden yazdım vs. çünkü boş bir alan da yoktu. Sorun yoksa dosyada. Eşimin dosyasına geçtim tam kaydet diyecektim ki dosya kapandı. Sanırım mülakat aldığım için kapattılar. Ekranda şu uyarı çıktı "Your request cannot be processed at this time." Kontrol ettim Ready durumunda dosyam şuanda.

Evet o yazıyı okumuştum, Kanada'dan başvurduğunuzu ve mülakat yerinizin Montreal olarak belirlendiğini yazmışsınız. O kısmı tam anlamadım. Case numaranız Eu bölgesi, Türkiye Vatandaşı olduğunuz için Türkiye'den katılmış olmanız ve mülakat yerinizin en başta Ankara olması gerekiyor. Siz manuel olarak Montreal'i mi seçmiştiniz?

G
      gouryella
    • RE: Kentucky Consular Center (KCC)

@vitruvius, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)

KCC de hala hiç bir değişiklik yok şu lanet cevabı almaktan bıktım gerçekten
      Thank you for your inquiry.
      Your DS-260 has been processed. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check dvprogram.state.gov.

Aylar önce şöyle yazmışsınız: "ben ds260 formunu doldurdum kendim için , fakat eşim ve oğlum incomplete görünüyor ve eşimin forumunu doldururken yine spouse soruyor kafam karıştı "

Bu karışıklığı çözebilmiş miydiniz, incomplete sonrasında complete olmuş muydu? Bugün bu dosya atlamaların sebebinin ds260 formundaki problemler olabileceğini düşünüyordum. @ecetinus da benzer bir şeyden bahsetmiş.

G
      gouryella