Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.1k 953
  • ⭐⭐⭐⭐

@yalcin61 Eğer böyle bir soru varsa “congenital lobar emphysema” yazarsınız. Bu görseldeki yazıyı ingiliceye çevirtin ve muayene esnasında doktor sorarsa gösterin. 25 yıl önceki bir ameliyatın çok önemli olmadığını düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@goktug1122

Pasaport basım süresi çok kısaldı artık, pasaport başvurusu yapıldıktan sonra 1-2 gün içerisinde pasaportun basımı yapılıyor ve adresinize postalanıyor. En güncel bilgi için size en yakın başvuracağınız ilçe nüfus müdürlüğüne danışmanız iyi olacaktır.

Bu sürede müstakbel eşiniz ile ilişkinizin kura sonuçlarının açıklandığı tarih olan 4 Mayıs 2024 tarihinden önce başladığını kanıtlar fotoğraf - birlikte seyahati gösteren uçak bileti - WhatsApp yazışmaları vb. kanıtları da toplamanız ve mülakata götürmeniz gerekiyor.

Resmi nikah > eşiniz için pasaport başvurusu ve teslimi > eşiniz için yeni kimlik bilgilerine göre DS260 form doldurmak (sizin form doldurduğunuz yerden add applicant yapmak) > Ankara konsolosluk ile irtibata geçerek dosya açtırma ve asıl talihli olan sizin doldurduğunuz formdaki medeni durum bilgilerini güncelleme > sağlık muayenesi randevu alma > sağlık muayenesi katılmak > vize mülakatı.

• @Spectator mülakata hangi konsoloslukta gireceksiniz?

• @ATS16 suan daha tasımadım ama Bangkok dusunuyorum ki cok yuksek ihtimal bangkok olacak

• @gucarslan Açıkçası bu senaryoyu hiç düşünmemiştim. Şimdi içime bi kurt düştü. Uçak biletimi 14 temmuz a almıştım. 25 gün süre var uçuşa stresli bi bekleyiş olacak gibi. Sizin bu seyahat yasağı hakkında ki düşünceniz nedir böyle bir durum söz konusu olabilir mi ?

• @Spectator

Bu mesajı yazdığınız başlık DV2025 sürecini takip edenler için, sizin DV2026 süreciniz ile ilgili sorularınızı DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sormanız gerekiyor.

• @ATS16 tesekkurler

• arkadaslar iyi forumlar oncelikle.
    istanbulda bir kac hastane ile gorustum ancak 2-3 kalem eksik cogu hastanede tek hastanede butun antikorlarina baktiran varmi varsa hangi hastahanedir? yada 2 ayri hastanede antikor baktirsam sorun olurmu

• @Ceren_gz merhaba çok teşekkür ederim. checkstatus şuan ready gözüküyor. sağlık muayenesi eğer görüşmeye viyanada girecekseniz viyanadaki sağlık kurumunda oluyor. linkteki başlıktaki gönderileri okumanızı öneririm burada görüşmeye giren arkadaşlar deneyimlerini yol tarifine kadar detaylı bir şekilde paylaşıyorlar. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri

• @Flight101 Merhabalar hocam, benim antikor testlerin bu şekilde çıktı, @yalcin61 arkadaşımızın ki ile kiyaslasigimda farklılıklar mevcut. Antikor testinde bir eksiklik varmı. Birde size zahmet yorumlayabilir misiniz hangi aşıları olmam gerekiyor.
    Screenshot_2025-06-18-15-31-46-099_com.mi.globalbrowser-edit.jpg

• @Mehmet-Fatih-Aslan istanbulda yaptirdiysaniz hangi hastanedir ogrenebilirmiyim

• @Mehmet-Fatih-Aslan
    Selamlar...
    *Anti Hbs non reaktif olduğundan Hepatit B olunmalı
    *Tdap+Polio olunmalı
    *MMR ve Varicella ya bağışıklığınız var aşıya gerek yok..

• @Flight101 Hakkınız ödenmez çok teşekkür ederim.

• @Cansu-mer Ben Kocaeli şehir hastanesinde yaptırdım. İstanbul'daki şehir hastanelerinin enfeksiyon bölümünden randevu alarak Antikor testi verebilirsiniz.

• @Serapp tercüme ettirdim Serpil hanım teşekkürler 🙂

• @Mehmet-Fatih-Aslan
    Rica ederim...Başarılar 👋

• @aliaytac41 Ali Bey çok teşekkür ederim. Bugün mail atacağım kcc'ye. Siz unganlar muayenesi icin nasil planlama yaptınız? Biz mülakattan 1 ay önce alacağız ki verem şüphesi ile test gönderirlerse süreç 2 aya kadar uzuyormuş. Neticede Ekim ayına sarkarsa vize alamama talihsizliği olabilir diye düşündük. Acaba bu sonuç Ekim'de gelse vize hakkımızı kayıp mı ediyoruz yoksa negatif sonuç beklenerek ap'ye mi kalınıyor? İlla ki birileri tecrübe etmiştir ve yazmıştır da ben denk gelmedim forumda.

Bir diğer konu da aşı konusu. Biz direkt orada olmak üzere gidecegiz, çok kasmayın zaten illaki bir kaç aşı yapıyorlar deniyor çünkü.

İyice uzattım ama 😃 bir de hesapta para gösterme konusunda bir trick var mi bildiğiniz? Bizim yeterli paramız var ama süreçte yapacağımız masrafların bir kısmını da bunun içinden kullanacağız. Yani bankadan aldığımız dökümle reel uyuşmayacak.

Saygılar:)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ferhatyılmaz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aliaytac41 Ali Bey çok teşekkür ederim. Bugün mail atacağım kcc'ye. Siz unganlar muayenesi icin nasil planlama yaptınız? Biz mülakattan 1 ay önce alacağız ki verem şüphesi ile test gönderirlerse süreç 2 aya kadar uzuyormuş. Neticede Ekim ayına sarkarsa vize alamama talihsizliği olabilir diye düşündük. Acaba bu sonuç Ekim'de gelse vize hakkımızı kayıp mı ediyoruz yoksa negatif sonuç beklenerek ap'ye mi kalınıyor? İlla ki birileri tecrübe etmiştir ve yazmıştır da ben denk gelmedim forumda.

Bir diğer konu da aşı konusu. Biz direkt orada olmak üzere gidecegiz, çok kasmayın zaten illaki bir kaç aşı yapıyorlar deniyor çünkü.

İyice uzattım ama 😃 bir de hesapta para gösterme konusunda bir trick var mi bildiğiniz? Bizim yeterli paramız var ama süreçte yapacağımız masrafların bir kısmını da bunun içinden kullanacağız. Yani bankadan aldığımız dökümle reel uyuşmayacak.

Saygılar:)

1-30.09.25 Salı günü mesai bitimine kadar vizenizi alamaz iseniz hakkınızı kaybediyorsunuz, sağlık raporu bu tarihten sonra çıkarsa ve konsolosluğa iletseniz bile bir hak iddia edemiyorsunuz.

2-Ankara Unganlar öncesi aşı/antikor testi ile ilgili görüşünüze katılıyorum.

3-Mülakat tarihine yakın alacağınız hesap hareketinde bakiyenin yeterli olacağını düşünüyorsanız sıkıntı yok. Sizden beklenen hesap hareketindeki meblağı mülakat esnasında size sözlü sorulduğunda aynı rakamı beyan etmeniz.

Bol şans!

• @Ferhatyılmaz 30.09.2025 dv2025 sürecinin her türlü işlemi için son gün. Malesef ekim ayında çıkacak test demek, vize alamamanız demek olur, ama bu kısmı düşünüp stres olmayın boşuna çünkü odaklanmanız gereken kısım mülakat tarihi alıp, hazırlanmak. Para konusunda da, dökümlerinizde yeteri kadar mali kanıt varsa reeli vs düşünmeyin, en azından vizeyi alabilmek için düşünmeyin, sonrasında yerleşmeden önce zaten ne kadar artırabilirseniz o kadar artırırsınız zaten, bol şans.

• arkadaşlar biliyorsunuz dosyamı viyanaya taşımıştım güya kcc aracılığı ile fakat randevu alamamıştım viyanaya mail attım ağustos randevuları dolmuş ancak Eylüle bakabiliriz size diyorlar malesefe bir saçmalık yüzünden benim greencard yandı sanırım bana geçmiş olsun. eylülde gitme durumum zor kalan arkadaşlara başarılar dilerim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k