Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 tesekkur ederim hocam ekleme yaptim henuz aktif olmadi esim icin yarin ds260 dolduracagim

• Merhaba,
    DV2025 sürecindeyiz. Eşim (ana başvuru sahibi) ile birlikte Ankara’daki mülakata katıldık. Ancak benden balgam testi istendiği için vizem beklemeye alındı. Yakın zamanda Unganlar’dan test sonucum geldi ve temizdi.

Şu an pasaportumu konsolosluğa göndermem gerekiyor. Ancak AIS sistemine girdiğimizde, benim adıma herhangi bir “belge gönder” ya da “eksik evrak gönder” seçeneği görünmüyor. Sadece “Ayrıntılar” ve “Düzelt” seçenekleri var.

Bu arada eşimin pasaportu çoktan teslim edildi, ama benim pasaportum hâlâ elimde.
    Sadece Unganlar’dan test sonucu maili aldık; konsolosluktan herhangi bir bilgilendirme e-postası gelmedi.
    Bu durumda aklımızda bazı soru işaretleri var:

Konsolosluktan ayrıca bir e-posta beklememiz gerekiyor mu?

Konsolosluğun bir onay vermesi sonucu mu eksik evrak ekleme seçeneği açılıyor?

AIS sisteminde “belge gönder” seçeneği çıkmadan pasaport göndermemiz doğru olur mu?

Eşim adına oluşturulmuş gönderi etiketiyle aynı zarfta gönderebilir miyiz?

Benzer bir durum yaşayan veya bilgi verebilecek biri olursa çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler 🙏

• @Nalcabasmaz hocam geçmiş olsun öncelikle. Balgam testini ne sebep ile istediler sizden.

• @yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee Ben kendimde bir sorun olmadığına bu tarz bir sorunum olmadığına eminim. Doktorlar zaten hiçbir şeyim olmadığını, başarıyla gerçekleştiğini aileme söylemişler ben daha bebekken. Ben yinede burada röntgen çektiririm fakat direkt ameliyat izi görüp beni tüberküloz testine sokmasından korkuyorum. Bence böyle yapmamalı sonuçta yetkili profesyonel bir klinik, ciddi bir şey olduğu zaman beni bu tarz bir teste sokmaları lazım. Yıllardır spor yapıyorum, sigara vs kullanmıyorum, havale falan hiç geçirmedim hayatımda, astımım yok ben yinede sormak istedim size.

Sizi anlıyorum fakat sizin aldığınız hiçbir raporun, sağlık durumunuzun iyi olması, tam teşekküllü hastane raporunuz, doktorun bu testi istememesine sebep olmaz. Şüphelendiği durumda sizden bu testi isteyecek. Sizin de böyle bir şüpheniz varsa planlarınızı buna göre yapmalısınız.

• @acaruzeyir

Tesekkurler. TB suphesi ile balgam testi yapilmisti.

• ⭐⭐⭐⭐

@Nalcabasmaz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    DV2025 sürecindeyiz. Eşim (ana başvuru sahibi) ile birlikte Ankara’daki mülakata katıldık. Ancak benden balgam testi istendiği için vizem beklemeye alındı. Yakın zamanda Unganlar’dan test sonucum geldi ve temizdi.

Şu an pasaportumu konsolosluğa göndermem gerekiyor. Ancak AIS sistemine girdiğimizde, benim adıma herhangi bir “belge gönder” ya da “eksik evrak gönder” seçeneği görünmüyor. Sadece “Ayrıntılar” ve “Düzelt” seçenekleri var.

Bu arada eşimin pasaportu çoktan teslim edildi, ama benim pasaportum hâlâ elimde.
    Sadece Unganlar’dan test sonucu maili aldık; konsolosluktan herhangi bir bilgilendirme e-postası gelmedi.
    Bu durumda aklımızda bazı soru işaretleri var:

Konsolosluktan ayrıca bir e-posta beklememiz gerekiyor mu?

Konsolosluğun bir onay vermesi sonucu mu eksik evrak ekleme seçeneği açılıyor?

AIS sisteminde “belge gönder” seçeneği çıkmadan pasaport göndermemiz doğru olur mu?

Eşim adına oluşturulmuş gönderi etiketiyle aynı zarfta gönderebilir miyiz?

Benzer bir durum yaşayan veya bilgi verebilecek biri olursa çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler 🙏

Merhaba
    Arama yerine balgam testi ankara yazdığımda bulduğum bir gönderiyi paylaşıyorum:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/414315
    Daha fazlası için arama yapabilirsiniz.
    Çok geçmiş olsun, gözünüz aydın.

• @Serapp

Cok tesekkur ederim. Ais kaydi kisminda eksik yada ek evrak gonderme secenegine bir turlu ulasamiyorum. Bende cikmiyor sanirim

• ⭐⭐⭐⭐

@Nalcabasmaz

Öncelikle geçmiş olsun.

Sizin sorunuz eksik evrak gönderiminin nasıl olacağı anladığım kadarıyla. Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025) konu başlığında belirtildiği üzere bir sistem değişikliği söz konusu Ankara özelinde, AIS sistemi artık kullanılmayacak ve yeni sistem 30 Mayıs 2025 itibariyle aktif olacak.

Eksik evrak gönderimi hususunda nasıl bir yol izleneceği hususunda sistemin kapandığı tarih olan 23.05.25 tarihinden bu yana paylaşım yapan olmadı. Durumunuzu Ankara konsolosluk ile irtibata geçerek ([email protected]) nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini sorabilir veya size gelecek talimatları bekleyebilirsiniz. @gucarslan veya bilgi sahibi başka kullanıcılar da belki sizi yönlendirebilir. Vizenize kavuşmanız dileğiyle.

• @deebee Benim bir şüphem yok sadece ameliyat izim var. Ameliyat izi görüp tüberküloz testine direkt sokmaz diye düşünüyorum. Zaten röntgen çektirmesi gerekiyor. Temiz ciğere tüberküloz derse bu risk herkes için geçerli olur. Türkiyede çektirdiğim filmde eğer bir leke sıkıntı varsa erkenden dediğiniz gibi gideceğim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Nalcabasmaz

Balgam kültür ve yayma testinizin negatif çıkması sonucu kavuşacağınız vizenin üzerinde de belirtileceği üzere sizin ABD’ye ilk giriş için asıl talihli eşiniz veya diğer DV2025 talihlilerinden daha kısa bir zamanınız var, deneyimlere göre değişmekle beraber sizin sağlık raporunuz tarihi itibariyle 2,5 veya 3 ay içerisinde ABD’ye ilk girişi yapmanız gerekecek hakkınızın yanmaması için. Bu konuya da dikkat etmeniz faydanıza olacaktır.

• @ATS16 Evet tam olarak 53 gün geçerlilik verilmiş. 17 Ağustos son geçerlilik tarihi. Bunu dikkate alacağız. Çok teşekkür ederiz.

• @ATS16 Şöyle bir mail hazırladık. Buna ilave etmem gereken birşey var mı sizce ?

"Dear Sir/Madam,

My spouse, Batuhan (Case Number: 2025EUxxxx), has completed his medical examination, and the sputum test result has also been received.

We would like to send his passport to the consulate. However, when I log in to the AIS system, there is no option under his profile to initiate document delivery or select “Submit Additional Documents.”

We kindly ask for your guidance on how we can proceed with sending his passport through the courier system.

If it’s okay for you, we can also bring the passport to the U.S. Embassy in Ankara by hand.

Thank you very much for your assistance."

Belki benden sonra ihtiyacı olacak olan kişiler de bu taslağı kullanabilir.

• @yalcin61 Daha önce Derya Hanım'ın başına geldi aynı durum maalesef ufacık bir leke dahi olsa, ameliyat olduğunu belgelendirseniz dahi bu teste sokuyorlar diye biliyorum. Test süresi 8-9 hafta kadar sürüyor. Programınızı buna göre yapmanızda fayda var.

Sağlık muayyeninizi ne kadar erken alırsanız o kadar iyi olacaktır. Çünkü süreç uzayacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Nalcabasmaz

Ben olsam aşağıdaki gibi yazardım, tercih ve son karar sizin. Tahminimce elden teslim etme gibi bir seçenek olmayacaktır ama sormak bir tercih. Bol şans 🍀

Subject: Inquiry Regarding Passport Submission for Beneficiary Applicant (Case Number: 2025EUxxxx)

Dear Consular Officer,

I hope this email finds you well.

I am writing regarding the visa issuance process for the beneficiary applicant listed below, who has completed all required medical examinations (including sputum testing) and is now ready to submit his passport for visa stamping.

Beneficiary Applicant Details:
    Full Name: [Batuhan’s Full Name]
    Case Number: 2025EUxxxx
    Date of Birth: MM/DD/YYYY
    Current Status: Action required for visa issuance

Principal Applicant Details (for reference):
    Full Name:
    Case Number: 2025EUxxxx
    Status: Visa already issued—no further action needed

Issue:
    Upon logging into the AIS system, I found no option to initiate document delivery or select "Submit Additional Documents" under the beneficiary’s profile, possibly due to recent system updates. Could you kindly clarify:

1. How we should proceed to submit the passport via the courier system, or
    2. Whether in-person submission at the U.S. Embassy in Ankara is permitted?

We would greatly appreciate your prompt guidance to avoid delays in the process. Thank you for your time and support.

Best regards,

• @ATS16 Çok daha iyi olmuş. Elinize sağlık. Ben bu şekilde [email protected] adresine mail atıyorum şimdi. Tekrar teşekkür ederiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Nalcabasmaz

Rica ederim. Güncel Ankara konsolosluk ile iletişim hangisiyse o daha doğru olacaktır. Visa navigator üzerinden mi veya email üzerinden mi araştırmak lazım, emailden cevap gelmez ise navigator üzerinden de olabilir, bu konu ile ilgili kesin fikrim veya tecrübem yok.

26.05.25 Pazartesi günü (bugün) Memorial Day nedeniyle ABD’de tüm kamu kurumları ve yurtdışı temsilcilikleri tatil idi, hafta başı yoğunluğunu da düşünmenizi tavsiye ederim cevabı beklerken.

• @yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee Benim bir şüphem yok sadece ameliyat izim var. Ameliyat izi görüp tüberküloz testine direkt sokmaz diye düşünüyorum. Zaten röntgen çektirmesi gerekiyor. Temiz ciğere tüberküloz derse bu risk herkes için geçerli olur. Türkiyede çektirdiğim filmde eğer bir leke sıkıntı varsa erkenden dediğiniz gibi gideceğim.

Sizin de bir şüpheniz var ki soruyu sürekli soruyorsunuz Yalçın bey, şüphe derken söylemek istediğim tüberkülozsunuz şüphesi değil, bu iz sorun yaratır mı şüphesi. Ben sizi bir şeye ikna etmeye çalışmıyorum, söylediğim çok net; doktor ameliyat izinizden şüphelenirse ek test isteyebilir bu da vize alma sürenizi uzatır, sizin bunun olmadığını gösterir belgeleriniz bir işe yaramaz, planınızı buna göre yapmalısınız. Bol şanslar

• merhaba arkadaşlar genel kotadaki son durum bu. 50505 (24303) bu ne demek oluyor yani kota doldumu acaba yoksa randevu alanlar vize alabileceklermi acaba _? 50505 (24303)

• @Nalcabasmaz İz derken vücudun herhangi bir yerinde olan iz mi yoksa belirli bir bölgede mi? Ben mesela safra kesemi aldırdım, ameliyat izi mevcut. Bu sorun yaratır mı? Böyle bir tecrübesi olan birisi var mı acaba?

• @blueboy21 Merhaba, bahsettiğim, akciğer filminde çıkacak olan lekelerdir. Vucudunuzda ameliyat izi varsa bir problem olacağını düşünmüyorum.

Benzer Başlıklar

• 153
  • 73
  • 11427
  • 15655
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |