Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar Merhaba Bu Ocak Ayında İş sponsorluğunda green card basvurum onayladi ve E-31 (EB-3A) Vizesi aldım Bu Vizenin bitiş tarihi 3 Temmuz. Amerikaya tam yerleşmeden önce oradaki iş yerinden tam emin olmak için karar vermeden önce 1 kere gitmek istiyorum. Bu vizeyle Amerikaya girdikden sonra Green Card ı almadan geri donup tekrar temmuzda bu vizeyle giris yapabilirmiyim. Bu vize türü tek girişli mi yoksa Çoklu giriş hakkı var mı? Konu hakkinda bilgisi olan arkadaşlar yardimci olabilirlermi. Zor bir durumdayim Teşekkur ederim.!

• ⭐⭐⭐⭐

@Siyabent-Alagöz Öncelikle ABD'ye sağlık raporunuzun geçerliliği dolmadan giriş yapmanız gerekiyor ( bu genellikle 6 ay ama kişiye / koşullara göre değişebiliyor). Giriş yaptıktan sonra belirttiğiniz adrese green card basımı / teslimi için gerekli prosedürler başlamış olacak. Bu adresi DS-260 formu, konsolosluk mülakatı veya ABD'ye girişte belirtme şansınız var. ( tavsiye edilen DS-260 formunda adresi belirlemiş olmak). Dolayısıyla siz geri dönüş yapacak olsanız bile green cardınız işleme alınacak, belirttiğiniz ABD adresine gönderilecek. Bu vize türü her ne kadar çoklu girişe izin veriyorsa da , vizeniz geçerli olduğu sürece giriş / çıkış yapabilirsiniz. Benim tavsiyem green cardınızı alıp geri dönmeniz. Ya da ABD'den TR'ye kartı gönderecek birilerinin olması ( güvenilir bir yöntem ise tabi).

Bu arada sponsorunuz ile aranızdaki sözleşme / şartları bilmeden yorum yapmam zor ancak genelde green card'ı teslim aldıktan kısa bir süre sonra işe başlamanızı şart koşuyorlar. Green card'ı onların sponsorluğunda aldığınız için işe başlamayı geciktirmek olumsuz bir durum oluşturabilir.

• @tufank Merhaba 2024 yılında bu konu hakkında soru sormuştum. EB3 Cevabin için teşekkürler hocam. Tatbikî esimle ben ABD ye giriş yapmadık ve bu yesilkart i almadik. Simdi bu durum icin pismaniz Amerikada ki sirket ile tekrar masaya oturduk. Tekrar bize sponsor olmak istiyor is pozisyonuda ayni yani aslinda tum surec firma ve getirmek istedikleri kisilerde ayni. I 140 iptal olmamis buyuk ihtimal. Dun Amerikali Avukata bir mail attik I 140 iptal mi diye kontrol etmesi icin. Bu avukat daha once bizim dosyamizla ilgilenen yine sirketin gocmenlik avukati. tum surece hakim. Pazartesi cevap verecek buyuk ihtimal. Sizce tum sureci bastan mi baslatirlar yoksa Chatgpt 2 4 ay arasinda alrisiniz diyor ama ben yinede guvenemedim. daha onceki bu konuya size yazmak istedim.

• ⭐⭐⭐⭐

@siostarr Vize basilmis olsa bile ABD ye ilk giris yapilmadiysa green card sureci tamamlanmis sayilmaz. Burada en onemli konu I -140 dilekcesinin hala gecerli olup olmadigi. Eger gecerliyse ve isveren ayni pozisyon icin devam etmek istiyorsa, dosyayi tekrar aktif hale getirmek mumkun. Avukat NVC ile gorusup konsolosluk surecini yeniden acmaya calisabilir ve yeniden mulakat gerekebilir. Ama I-140 iptal edildiyse ya da geri cekildiyse bu durumda surec bastan baslayabilir. Yine bu durumda da PD porting gibi bir secenek mevcut ama tekrardan LC girisi yapilmasi lazim. Bu da 1 seneden fazla bir sure gerektirebilir.

Yanlis yonlendirme yapmak istemem ama benim bildigim kadariyla durum bu sekilde.

• @tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |