Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @evrentnrkl @ATS16 @ozgurs @EasternStar araç sigortası ve banka hesap dökümü ile başvurabiliyormuşuz. Bu iki belge ile deneyeceğim bakalım

• Bende bugün Oakland New Jersey Dmv’den yazılı sınavı geçtim. Daha önce Newarktan walk-in yapmayı denedim yemedi, buraya 1 hafta sonrasına rezervasyon yapıp gelen mailde edite tıklayıp ertesi güne açık bulup 2.45’e permit randevu aldım. Türk ve Avustralya ehliyetim vardı İngilizce yazmasından dolayı Avustralya ehliyetini alıp işlem yaptılar heralde Türk ehliyetinin arkasında İngilizce yazdığınıda söylerseniz işlem yaparlar. yanımda banka açıldığındaki doküman debit kartın kağıtı debit kart ehliyetler pasaport ssn ve informed delivery usps adresimi suan yasadıgım yeri yazmıstım mail yollamıslar bi kağıt resmi döküman gibi onla işlem yaptılar. Benim randevum 2.45’teydi erken gittim ona ragmen işlemler 3-3.30 gibi bitti ve sınavı geçtiğimle kaldım elime geçtiğime dair bi kağıt ve sunduğum evrakları verdiler. Pazartesi çarşamba yada cuma 3’ten önce gelip işlemini tamamlayabilirsiniz dendi randevu alacaksanız sabaha almakta fayda var işlemlerinizi aynı günde bitirebilmek için. Cuma günü gidip işlemleri tamamlayıp ehliyeti de aradan çıkaracağım umarım.

• @cagrii hayırlı olsun kioska gidip hemen başvuru deneyebilirsin.ben öyle yapıp almıştım.

• @azure Eğer ehliyeti kimlik amacıyla almaya çalışıyorsanız belki şimdilik state ID daha iyi bir fikir olabilir. O arada hem İngilizce öğrenirsiniz hem de daha çok çalışırsınız. Ama zaten green card ve pasaport da kimlik için yeterli.

• @cagrii bu sabah gittim. Sınavı geçmenize rağmen ID check yaptırıyolar yine. Bu sabah gittiğim check id yapan görevli proof adresimi kabul etmedi onca ısrara rağmen illa bank statement utility bills falan olcak dedi, dedim 2 gün önce farklı görevli kabul etti bunları o permit içindi diyip geçiştirdi. Oradan çıkıp Lodi’ye geçtim 1 saat sürdü bekleme vs evraklarımıda kabul ettiler geçici ehliyeti verdiler. Diyeceğim o ki ben gibi bugün git sonra gel demelerine aldanmadan o gün iş yaptığınız memurla iş yapıp bitirmekte fayda var.

• @sevdemimi İtalik yazı öyle yapmak lazımmış olan 2 gün kaybına oldu

• 21 Ekim 2025 itibariyle direksiyon sinavini gectim ardindan hemen islemleri yaptirdim 14 gunde fiziki ehliyet gelecekmis sozde, simdilik onun yerine gecen bir belge verdiler. Bakalim ne kadar surede fiziksel ehliyetime kavusacagim. Buraya geleli 3 ay olmus ancak o kadar surede alabildim ehliyeti

• @azure, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

21 Ekim 2025 itibariyle direksiyon sinavini gectim ardindan hemen islemleri yaptirdim 14 gunde fiziki ehliyet gelecekmis sozde, simdilik onun yerine gecen bir belge verdiler. Bakalim ne kadar surede fiziksel ehliyetime kavusacagim. Buraya geleli 3 ay olmus ancak o kadar surede alabildim ehliyeti

NJ'de Real ID'lerimiz tam 14.gunde geldi.

• @EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@atibaba Greencardli olarak yerlesik oldugunuz icin Turk ehliyeti ile araba suremezsiniz; yalnizca ehliyet almaniza yetecek kisa bir sure icin musamaha gosterilir. En kisa surede kira kontrati ve adiniza duzenlenmis herhangi bir fatura ile DMV randevunuzu almanizda fayda var.

Texasta 90 gun. Sinav sorularinda vardi bu. Oturum vizesi sahibi iseniz 90 gun.

Driving privilege reciprocity allows a person to use a valid, unexpired foreign license to operate a motor vehicle in Texas for up to one year or until a person becomes a Texas resident, whichever date is sooner. Once a person becomes a new Texas resident, they must apply for a Texas license within 90 days to continue to drive legally. For more information, please review the Moving to Texas page.

• Merhabalar,

Eğer konuyu yanlış bir yerde açıyorsam lütfen taşıyınız.

2025 Greencard kazananı olarak;

14 Ağustos 2025 tarihinde ABD'ye giriş yaptım.

DS260 formunda SSN başvurumun da yapılması gerektiğini belirttiğim halde sınırdaki görevli işlemi başlatmamış ve bu yüzden giriş yaptıktan 4 hafta sonra greencard ım gelmesi rağmane SSN'im gelmedi.

Orlando SSA ofisini aradım ve durumu bildirdim, kendileri işlemin hiç başlamamış olduğunu söylediler ve randevu verebileceklerini söylediler. Randevu işlemlerinde bilgilerimi teyit ettikten sonra benden bir kod oluşturmamı istediler, bu kod ile randevu değişikliği vs. yapılabiliyormuş.

Bu arada telefondaki görevli internet üzerimden randevu alabileceğimi söyledi ama sisteme giriş yapabilmek için login.gov'da doğrulanmış bir kullanıcı olmak gerekiyor, doğrulanmış kullanıcı olabilmek için goverment issued ID gerekiyor veya ABD pasaportu. Greencard'ı sistem kabul etmiyor. Ehliyet geçerli ama SSN olmadığı için ehliyet de alamıyorsunuz. O yüzden telefondan randevu almak en mantıklısı. Bu bilgileri görevliye ilettiğinizde sizin için bir randevu oluşturuyor ve belirttiğiniz telefon numarasına ve e-posta adresine randevu bilgileriniz gidiyor.

Ben Orlando SSA ofisinden randevu aldım ve randevu olduğu gün yaklaşık 1 saat önceden ofisin bulunduğu konuma gittim çünkü park yeri problemi vs. olabilir diye düşündüm. Downtown da yer alan Orlando SSA ofisinin önünde park alanları var ve her park alanına atanmış cihazlar var, kredi kartınızı takıp kaç saat kalacağınızı seçerseniz ona göre ödemeyi alıyor saati 2$ dı yanlış hatırlamıyorsam.

Orlando SSA binasının önüne geldiğinizde görevli sizden randevunuz olup olmadığını soruyor. Telefona gelen SMS'deki linkte yer alan bilgileri görevliye gösterip randevu aldığınızı söyleyebilirsiniz, ardından içeride güvenlik taramasından geçiyorsunuz. Güvenlik taramasından sonra görevliler 3. kata çıkabileceğinizi işlemlerin orada yapılacağını söylüyor.

1. kata çıktığınızda kiosklardan randevulu olduğunuzu seçip linkteki barkodu okuttuğunuzda size bir numara veriyor, bu numarayı ekranlardan takip ettikten sonra sıra size geldiğinde ilgili numaradaki görevliye gidiyorsunuz. Görevli, SSN başvurumun hiç yapılmadığını, ilk defa yapılacağını söyledi ve böyle durumların olabildiğini söyledi. Herhangi bir adres kanıtı istemedi(yanımda getirmiştim kanıtları), SSN başvuru formunu daha önce doldurmuştum onu istedi ve greencardımı istedi.

İşlemleri yaptıktan sonra görevli, posta kutusuna ismimi yazmamın daha iyi olacağını söyledi çünkü eğer posta kutusunun size ait olmadığını düşünürse USPS yetkilisi, kartı geri iade edebilirmiş, bende dediği gibi yaptım bir etiket ile ismimi ve soyismimi yazdım posta kutumun iç tarafına.

Tabii bu arada SSN'in gelmesini beklerken USPS Informed Delivery'e kayıt oldum ve adresimi doğruladım, böylece hem USPS beni tanımış oldu hem de günlük bana gelen postaları sabah 07:30AM de görebiliyorum.

SSN başvurusundan tam 1 hafta sonra USPS Incoming Mails kısmında SSN'imin bulunduğu zarfın taratılmış halini uygulamadan gördüm ve öğleden sonra posta kutumdan teslim aldım, artık ehliyet randevusuna katılabilirdim.

SSN'imin 1 hafta ila 2 hafta arasında geleceği bilgisi ile, Salı günü girdiğim SSN randevusundan sonraki Salı 1 hafta olduğu için o haftanın Cuma gününe kadar gelir diye düşündüm ve Orange County Oaks Mall Tax Collector ofisinden ehliyet için Immigrant/Nonimigrant Licence ID randevusu aldım.

Randevu günü Tax Collector ofisine gittiğimde girişte yer alan kiosklardan check-in yaptım(telefondan da yapılabiliyor 15 dakika kalana kadar) ve sıramı beklemeye başladım. Sıra bana geldiğinde ilgili vezneye gittiğimde ofis çalışanı yanlış randevu aldığımı aslında Written Test randevusu almam gerektiğini söyledi ama senin için kontrol edeceğim uygun bir randevu var mı bakacağım dedi ve uygun randevu buldu. Telefonumu takip etmemi sıra bana geldiğinde mesaj geleceğini söyledi ve aynı numaradan tekrar sıra bekledim yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra sıra bana geldi.

Görevliye yazılı sınava gireceğimi söyledim ve gerekli belgeleri ilettim(Kira kontratı, ev sigortası), belgelere hiç bakmadı bile, greencardıma ve SSN'ime baktı daha sonra önce fotoğraf çekeceğini söyledi kameranın karşısında fotoğrafımı çekti ve önümdeki ekrandan fotoğrafı onayladım. Ardından bir form verdi kuralların yazdığı ve bunu da doldurup imzaladım.

Görevli, telefonun sessizde olması gerektiğini herhangi bir telefon kontrolü durumunda hemen sınavın iptal edileceğini söyledi, talimatlara uyacağımı sözlü olarak beyan ettikten sonra #4 numaralı bilgisayara geçebilirsiniz dedi.

4 Numaralı bilgisayara geçtiğimde ekrana tıkladım ve sınava girecek kişinin ben olduğumu doğrulamak için sistemin sorduğu sorulara cevap verdim(Doğum tarihi, ad soyad vs.). Ardından sınav başladı.

50 soruda 40 doğru yapıldığı takdirde sınavdan geçilebiliyormuş, bu arada yanlış ve doğru sayınız ekranın altında yazıyor ben bunu sonradan fark ettim, yanlışlarınız arttığında daha dikkatli oluyorsunuz o yüzden bunu geçte olsa fark etmem bana çok şey kazandırdı.

Sınavda Türkçe dil seçeneği yok, İngilizce olarak sınava girdim.

Soruların bazıları çok kolaydı bazıları çok zordu, trafik kuralları soruları, tabelalar veya mantık soruları basitti ama bazı sorular bilgi gerektiyordu, şu şu durumda kaç puan ceza uygulanır vs. gibi.

40 doğruya ulaştıktan sonra sistemde sağ tarafta Passed yazdı ve testi bitirdim, ardından görevliye gittiğimde görevli beni çağıracağını söyledi ve beklemeye başladım.

Görevli çağırdığında kartımdan 6$ gibi bir ücret kesildi, sanırım tax ile 8$ bir ücret ödedim. Görevlinin çağırmasını beklerken driving test için randevu aldım 4 gün sonrasına en erken.

Görevli ödemeyi aldı, şuan bana bir belge verebileceğini ama bu belge ile araç kullanamayacağımı istersem bu belgenin driving testinden sonra verilebileceğini, driving testinden sonra verilen belge ile araç kullanabileceğimi söyledi(basılı ehliyet gelene kadar bunu kullanabilirmişim) bende sürüş testinden sonra alabileceğimi söyledim.

Sürüş testinde araba getirmem gerektiğini ve bu arabanın adıma sigortalı olması gerektiğni söyledi.

04/11/2025 tarihinde sürüş testim var. Araç içi kameradan eğer legal ise görüntüler alıp burada paylaşabilirim, sonuçları da yine buradan iletmiş olurum.

Ben bu süreçte çok kaynak bulamadım, SSN randevusu, Florida ehliyet sınavı konusunda.

Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplayabilirim.

Teşekkürler.

• merhaba florida ehliyet için cıkan sorular arviş varmıdır

• Floridaya greencard kazanıp ilk defa gittiğimizde türk ehliyeti ile araç kullanabiliyor muyuz?

• ⭐⭐⭐⭐

• @shadow-sharks-0 dmv nin sitesinde var ama inan tr deki sınavdan alakasız basit sorular soruyorlar. yani herhangi bir amerikalı buji meme yapmış mı sorusunu hayatlarında hiç duymamıştır 🙂

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Gayet güzel bilgiler teşekkür ederim paylaşımınız için. Ehliyet sınavına çalıştınız mı önceden? Online olarak örnek soruları vs görebileceğimiz bir kaynak var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@media, içinde söyledi: Orlando, Florida Ehliyet ve SSN Aşamaları

Gayet güzel bilgiler teşekkür ederim paylaşımınız için. Ehliyet sınavına çalıştınız mı önceden? Online olarak örnek soruları vs görebileceğimiz bir kaynak var mı?

@harunsengul yeni konu başlığı açmak yerine şu konu başlığını kullanabilirdiniz deneyiminiz için, gerekirse @gucarslan @crazycells iletinizi taşıyarak bu açtığınız konu başlığını kapatabilir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak

@media bir çok bilgi ve deneyim şu konu başlığında mevcut: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak

ehliyet sınavında çıkması muhtemel soruların eyalet bazında örneklerini online olarak aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhabalar , Charlotte 'da ablamlarda kalıyoruz , bu süreçte ehliyet alırken bizden bir adres istiyorlar mı , adresten gelen fatura vs görmek istiyorlar mı , eğer bunları istiyorlarsa posta kutusu adresi kiralamak mantıklı ve işe yarar mı

• ⭐⭐⭐⭐

@Uğur-Çelik, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhabalar , Charlotte 'da ablamlarda kalıyoruz , bu süreçte ehliyet alırken bizden bir adres istiyorlar mı , adresten gelen fatura vs görmek istiyorlar mı , eğer bunları istiyorlarsa posta kutusu adresi kiralamak mantıklı ve işe yarar mı

How do I get a driver license as an adult in North Carolina?

North Carolina Download Document Checklist

• @Uğur-Çelik, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhabalar , Charlotte 'da ablamlarda kalıyoruz , bu süreçte ehliyet alırken bizden bir adres istiyorlar mı , adresten gelen fatura vs görmek istiyorlar mı , eğer bunları istiyorlarsa posta kutusu adresi kiralamak mantıklı ve işe yarar mı

ehliyet alırken bizden bir adres istiyorlar mı
    Evet
    adresten gelen fatura vs görmek istiyorlar mı
    Evet (Sizin adınıza olmalı)
    eğer bunları istiyorlarsa posta kutusu adresi kiralamak mantıklı ve işe yarar mı
    Hayır (Kiralık mailbox’ı proof of address olarak kullanamazsınız)

• Herkese merhabalar,
    Şuan Virginiadayım burda ehliyet almak istiyorum sizlere bazı sorularım olacak;

1. SSN gelmeden ofise gidip numara ile ehliyet başvurusu yapabiliyor muyuz ?
    2. Kuzenimin yanında kalıyorum ve adres bildirimini nasıl yapabilirim ?
    3. burda türkçe yazılı sınav seçeneği mevcut mu ?
    4. Elinde yazılı sınav kaynağı olan varsa atabilirse çok memnun olurum.
    5. Türkiyede B-A1-A2 ehliyetlerine sahibim burda hepsini almak istiyorum özellikte motor sınavı nasıl ?

sabırla okuduğunuz ve şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |