Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @denizci10 özel kursla Road Test yaptıktan sonra başka bir sınava girmediniz mi yani anlamadım

• ⭐⭐⭐⭐

@alparslan34 evet zaten yazılı sınavlara online giriliyor. Road test e de özel direksiyon kursunda girince başka bir sınava girmenize gerek kalmıyor.

• @denizci10 anladım teşekkür ederim

• Arkadaşlar merhaba new jerseyden ehliyet almak istiyorum şuanda new yorkta yaşıyorum. Adress proof olarak banka hesabımın adresini new jerseydeki tanıdığımından vericem.2. adress proof olarak telefon fatura veya kredi kartı ekstresi kullanabilir miyim ya da sizin bildiğiniz daha basit veya kolay bir yöntem var mı. Şimdiden teşekkürler

• @rezonans Ben texasda başvurudm ama telefon faturası, araç sigortası banka belgesi hepsini kabul ediyorlardı.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezonans

6 puan toplamanız gerekiyor toplamda başvuru yapabilmek için, evrak bazında kaç puana tekabül ettiği aşağıdaki dokümanda mevcut.

New Jersey Standard License & Non-Driver ID Requirements

İlave adres kanıtı için ihtiyacınız olabilecek belgeler için aşağıdaki konu başlığındaki tavsiyeler belki işinize yarayabilir, göz atabilirsiniz.

Adres Kaniti (Proof of Address)

• @rezonans evet ederler . Lodi Garfield gibi yerlerde başvuru yapın.Türk ehliyeti varsa sadece yazılı sınavla alabilirsiniz.kişiye bağlı değişiyor

• 2016'da alinmis Turk ehliyetim, 2025 yilinda alinmis Avustralya Victoria Full Licence'im var. Bazi ulke ehliyetlerinin Amerikadaki bazi eyaletlerde sinavsiz bir sekilde degistirilebildigini okumustum ama sureci bilmiyorum daha once deneyimlemis biri var mi

• ⭐⭐⭐⭐

@cagrii

Gitmeyi planladığınız eyaletin DMV sayfasını kontrol etmenizde fayda var. Kanada’nın British Columbia vilayetinde belki ayrıcalığınız olabilir bildiğim kadarıyla ama ABD’de resident olduktan sonra yerleşeceğiniz eyaletin ehliyetini (test sınav + road test) almanız gerekiyor. Mevcut Victoria - Avustralya ehliyeti ile yerleşeceğiniz eyalete göre 30 ile 90 gün arasında araç kullanabilirsiniz. Bol şans!

• Selam Florida ehliyet sınav sorularını nerden bulabilirim

• ⭐⭐⭐⭐

@Beyrutt

https://m.driving-tests.org/florida/fl-diagnostic-driving-test/

• @ATS16 çok teşekkür ederim

• @rezonans bende nj den aldım sadece yazılı sınav ile. Deneyim paylaşmıştım profilimden bakabilirsiniz adım adım ne yapmak gerekiyor ne istediler süreci detaylı anlatmıştım. Bilginize

• Merhabalar ben de tecrübelerimi paylaşayım belki ihtiyacı olan olur. San Francisco Bay Area'dayım.
    Geçen hafta DMV hesabımı açtım online olarak evrakları yüklemeyi seçtim ve I-512, Ev kira kontratı, Banka dökümanımı yükledim onay aldıktan sonra şubeye evrakları götüreceğim bilgisi ile randevu almaya karar verdim tarih olarak ağustos 27 görünüyordu en yakın müsait tarih ama randevu almadım.
    Ertesi sabah için götüreceğim evrakları hazırladım sabah 9 da Pleasanton DMV önüne geldiğimde 100 kişiden fazla kuyruk vardı. Araçtan inmeden get in line randevu almayı denediğimde 11 kişi önümde olduğunu gördüm. Şubeye yürüdüm ve hemen içeriye aldılar sıram 5 dk içinde geldi evraklarımı teslim ettim işlemlerimi yaptılar 49.95$ ödeme yaptım bir dökümanla birlikte fotoğraf çekimine geçtim fotoğraf çekimi sonra yetkili sınav alanına yönlendirdi. Dil seçeneklerinde Türkçe olduğunu bilmiyordum ama giriş yaparken farkettimki Türkçe var. 10 dk içinde sınavı geçtim 20 kadar tabela sorusu vardı görselli 20-25 (emin değilim) teknik, sürüş ve hukuki soru vardı. Sınavı geçtikten sonra diğer gişeye geçtim ve onaylattım. Sürüş sınavı için internetten randevu alabileceğim söylendi bugün de Ağustos 14'e sürüş randevusu aldım.

Özellikle dil konusu çok soruluyordu ben de yoktur diyerek gitmiştim ama Türkçe sınav var arkadaşlar.

Hepinize iyi forumlar.

• Merhabalar,
    Missouri eyaletinde turist olarak ehliyet almayi deneyimleyen var mi acaba? SSN olmadan ehliyet alma şansımiz var mi?
    Bir de bizim ehliyet burada kaç gün oluyor? Net birsey bulamadim internette.

• Herkese merhaba,
    11 Temmuz’da LAX havaalanından ABD’ye giriş yaptım. Gelmeden önce DMV hesabımı oluşturdum ve adres kanıtı olarak daha önce açtırdığım hesabıma ait bank statement ve telefon faturamı sisteme yükledim. Ayrıca green cardımın görüntüsünü de yüklemiştim. 14 Temmuz pazartesi günü San Clemente DMV önünde 7:30’da walk in olarak sıraya girdim. Önümde yaklaşık 20 kişi kadar vardı. Online yükleme yaptığımdan işlemlerim oldukça hızlı halloldu. Sıra numaramın olduğu gişede üstünkörü bir göz testi yaptılar 🙂 sonrasında fotoğraf çekimine gittim ve sınava girdim. Sınavda Türkçe seçeneği vardı benim açımdan oldukça kolay geçti. İlk işlemleri yapan memur SSN numaramı yazmayı unuttuğundan tekrar ona dönmek zorunda kaldım ve işlemlerimi kendisi bitirdi. Evrakların üzerine bir başvuru numarası var bu numara yaklaşık 2 saat içinde aktif oluyor bu şekilde sürüş testi randevusu alabiliyorsunuz. Bu randevuyu yakınlarınızdaki herhangi bir DMV’den alabilirsiniz. Yazılı sınava girdiğiniz ofisten almak zorunlu değil. Ben Fullerton’dan 21 Temmuz için aldım. Tahminlerimden çok daha hızlı şekilde ehliyet işini çözmüş olacak gibiyim. Ehliyetle beraber Real ID başvurusu da yaparsanız bu da aradan çıkmış ve ikinci defa uğraşılmamış olur.

• Bugun esimle beraber Delaware ehliyetlerimize veda ederek, Florida ehliyetlerimizi aldik.

Delaware'de ikimiz icin ehliyet yenilemeye $50 oderken, burada $105 odemek biraz dusundurdu, acaba ehliyetleri cevirtmesekmiydi diye 😊

Diger ayrintilar herkesin bildigi gibiydi:

2 adet address proof (kira sozlesmesi ve internet bill statement gosterdik).
    Delaware ehliyetleri.
    Passportlar ve SSN kartlari.

• @MySea hayırlı olsun güzel günlerde kullanın inşallah 🙂

• Merhaba,

New jersey bölgesinde sürüç eğitimi alan oldu mu? Bu konuda bilgi ve tecrübesi olan var ise destek rica ederim.

• @blaxseed 50 dolari siz araciniz olmadigi icin mi verdiniz yoksa bu işi ozel seklinde yapanlarda mi var?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |