Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bugun itibari ile Amerika'da delege secimleri yapiliyorken 5 Kasım 2024’de gerçekleştirilecek 2024 seçimi icin de sureci konusmaya baslayabiliriz. Ozellikle baska bir baslikta incelenen eski bir baskanin tekrar aday olma durumu bizleri ilgilendiriyor.

    Muhtemel adaylari arastiririrken tanidik bir isim dikkatimi cekti. Muhtemelen sonraki asamalarda olmayacaktir ama "The Young Turks" kurucusu Cenk Uygur da olasi adaylar arasinda.

    Suyun karsi yakasinda malum aday disinda bir diger guclu aday da Ron DeSantis. Cok iyi bilmesem de muhtemel kazanabilecek en guclu aday olarak gorunen kisilerden biri.

    Surec nasil sonlanir bilemem ama gocmenlik acisindan en faydali aday kimse bizim adimiza o olsun isterim.


  • Malum sarı saçlı reis kazanacaktır. Ve tüm dünya rahat bir nefes alacaktır. Trump olsa kesinlikle Ukrayna savaşı olmazdı. Bu bile başlı başına yeter. Belki de dede hakkın rahmetine kavuşur da ortada mesele kalmaz.😎
    edit: 2020'den beri güney sınırından giren 5 milyon insanı unutmuşum....


  • @btek14 Trump Amerika'ya yeni göçmen olmak isteyenler için kötü bir tercih olsa da hem dünya barışı hem Amerika için daha iyi olacağını düşünüyorum. Oy hakkım yok Amerikada da yaşamıyorum çok fazla görüş bildiremem ama orda olsaydım şu haliyle demokratlara oy vereceğimi düşünmüyorum


  • @Muhtaradana duzensiz gocmenlere dur diyecek, normal gocmenligi normal sekilde birakacak hatta hizlandiracak ve savasa dur diyecek baskan kimse o kazansin umarim diye toparliyim o zaman dileklerimi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    2023 Kasim itibariyle Republican yani Cumhuriyetci adaylar arasinda Trump secimi acik ara onde goturuyor...

    Screen Shot 2023-11-07 at 10.10.28.png

    bu arada ABD siyasetine uzak olanlar icin not olarak ekleyeyim, ABD'de -dunyanin geri kalanindan farkli olarak- "Cumhuriyetci" ve "Demokrat" kelimeleri siyasette ters anlamda kullaniliyor. Ozetle, ABD siyasetinde daha sagci ve muhafazakar olani "Republican" parti...

  • ⭐⭐

    Gönlümüz demokratlardan yana

  • ⭐⭐

    @btek14 bilmiyorum ben açıkçası Cumhuriyetçilerin göçmenlik yasası ilgili reform yapmasını Demokratlara göre daha zayıf görüyorum. Trump'ın geçmişte yaptıklarını referans olarak alırsak durum pek iç açıcı gözükmüyor..


  • Demokratlardan bir nane olmaz. Son 4 senede gayet net sekilde goruldu bu. Californiada suc isliyorsunuz hapse girmiyorsunuz. Sacma sapan woke ideolojileriyle milleti ayar etmeyi becerdiler.

    Trump buyuk ihtimal dove dove alacak secimleri. Ron desantiste guclu Aday lakin kendisini cok dovduler cumhuriyetci kanallarda. O hintli elemandan da bir nane olmaz.

    Trump zamaninda abdde issizligin tarihindeki en dusuk seviyeyi gordugunu unutmamak gerek. Standart amerikali icin en onemli kriterlerden birisi budur.


  • Amerikalı olsaydım Trump derdim, sınır bütünlüğü en iyi şekilde korunmalı.


  • @tufank duzensiz gocmenlere karsi acimasiz politiklari var hakli olarak ama bunun yaninda bazen kurunun yaninda yas da yanabiliyor.

    public charge konusu gibi konular kafa karistiriyor mesela.

    acikcasi net olarak su gelsin bu gelsin durumunda degilim ama hem davasi hem de mevcut durum sebebiyle eger geri gelirse sert bir baskanlik donemi gecirecegini tahmin ediyorum.


  • @charon ve senato kilit cumhuriyetçiler yoksa aksiyonda yok pasifliğin karşılığı demokratlar gibi bir şey 😊

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ABD'de sosyal demokrat baskan Franklin D. Roosevelt'in 1932 , 1936, 1940 ve 1944 yillarindaki ABD baskanlik secimini kazanmasi sonrasinda kanunlar degistirilip bir kisinin 2 donemden fazla baskanlik yapmasi kanun ile yasaklandi (zaten oncesinde boyle bir basariyi hickimse gosterememisti). Bu tarihten sonra tek donem baskanlik yapanlar ile iki donem baskanlik yapanlar arasinda bir algi farki olustu. 1 donem baskanlik yapip sonraki secimi kazanamayanlar genelde "iyi yonetemedikleri" icin yani halk onlardan memnun olmadigi icin 4 yil sonra degistirilmis gibi algilaniyor, genelde bu baskanlik secimlerinde baskan hangi partiden ise o parti baska aday gostermez ve cikarmaz, cunku bu partinin sectigi kisinin sanki ulkeyi yonetemedigi gibi bir algiya donusur.

    Su anda ABD'yi yonetemeyen ve saglik durumu gittikce kotuye giden Biden sadece egosunu incitmemek ve ismini lekelememek icin 2. donem baskanliga aday oluyor. ABD halki Biden'e gittikce daha az guveniyor ve "approval rating"i %40'in altina dusmus... ve gecmis 13 baskan ile kiyaslandiginda tarihte sadece Trump'in gordugu kadar kotu bir popularitesi var...

    Bu nedenlerden dolayi bu yilki Demokrat parti adayi secimleri, bundan oncekilerden farkli -yani daha rekabetli- gecebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Cenk Uygur da Biden'in popularitesinin dustugunu gordugu, fakat Demokratlarin bu durum karsisinda bir sey yapmayacagini bildigi icin bu duruma dikkat cekmek adina aday oldu...

    Ayrica, Cenk Uygur, bizim forumumuzdaki pek cok kisi gibi bir "naturalized citizen" yani dogustan ABD vatandasi degil, sonradan vatandaslik alan biri. ABD'de 25 milyondan fazla sonradan vatandaslik alan kisi var.

    Fakat kendisi 14th amendment'i gerekce gostererek dogustan ABD vatandasi olan kisilerle sonradan ABD vatandasi olan kisilerin ayni haklara sahip olmasi gerektigini savunuyor. Zaten Cenk Uygur'un adayligi ciddilesirse bu durum onumuzdeki haftalarda medyada da daha sik tartisilacaktir ve buyuk ihtimalle durum mahkemeye tasinacaktir. Zaten Cenk Uygur da bu durumun "Supreme Court" ile karara baglanmasini istiyor.

    Ben de 2 hafta once kendisinin aday oldugunu "The Young Turks" youtube kanalindan ogrendim ve kendisine sembolik bir bagista bulundum. Desteklemek isteyenler icin link:

    Sanirim bazi bolgelerde aday olabilmek icin minimum belli bir sayida kisiden maddi destek almak gerekiyor. Bagis miktari onemli degil.


  • Trump doneminde Amerika'da yasamadim ama yasayan tanidiklarim ekonominin Biden donemine kiyasla cok cok daha iyi oldugunu soyluyor. Biden doneminde pandemi oldu ve hersey tepetaklak oldu ama iyilestirme anlaminda da su an kendim Amerikada yasadigim icin cok bir umut gormuyorum. Ev fiyatlari, faiz, benzin ve diger fiyatlar halen cok cok yuksek umarim bir sekilde kim secilirse secilsin olumlu yonde isler degismeye baslar.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 2515
  • 468
  • 16
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum