DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Hi-Zakk, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera En erken temmuz ayı itibarıyla mülakat alabileceğimi öğrendim. Yani mülakat tarihi gelirse temmuz ayından itibaren gelecek. Burada almam gereken bir aksiyon var mı beklemekten başka ?

    Eğer beklerseniz Ankara’dan mülakat alma şansınız yok. Size yazdığım özel mesajda da açıkladım, herkese görünür olması için tekrar yazayım:

    En erken Temmuz’da mülakat almanız sıra numaranız itibariyle. Ama diğer bir kriter mülakat beklediğiniz konsolosluğun mülakat dağıtma performansı. Ankara şu an bırakın 25bini, 5binlerin bile hepsine mülakat vermiş değil. Ankara’da değil de sırası geldiğinde mülakat veren bir konsoloslukta mülakata girecek olsaydınız çoktan dağıtılmış olan Temmuz mülakatları için sizin de mülakatınız verilmiş olurdu. Mülakat dağıtılacak 2 ay kaldı, Ağustos ve Eylül. Ankara’nın sizin numaranıza mülakat vermesi için belki 1000 mülakat dağıtması gerekiyor bu sürede. Teoride bu mümkün ancak pratikte mümkün değil. Çünkü 1000 mülakat vermek için Ankara’nın diğer tüm vize tiplerinin mülakatlarını boşverip yalnızca DV için mülakat vermesi gerekiyor ki bu ihtimalin hiçbir gerçekçiliği yok.

    Eğer vize almak istiyorsanız başka bir ülkeden vatandaşlığınız veya oturumunuz var ise oradaki konsolosluk ile iletişime geçerek dosyanızı oraya taşıtmanız gerekiyor. Başka bir vatandaşlığınız veya oturumunuz yoksa gidebileceğinizi düşündüğünüz ve Ankara’dan kötü performansı olmayan tüm konsolosluklara mail atarak dosyanızı oraya taşıyıp size mülakat vermelerini rica edebilirsiniz.

    Süreci takip etmek için çok geç kalmışsınız maalesef. Aksiyon almak için koskoca 1 yılınız vardı. Şimdi ise yalnızca 2 dağıtım kaldı, Ağustos mülakatları için olacak dağıtımlar muhtemelen birkaç gün içerisinde olacak Eylül için ise yaklaşık 1 ay sonra.

    Eğer bu 2 dağıtımda mülakat alamazsanız süreç sizin için vize alamadan sona erecek.

  • ⭐⭐⭐

    @Beyza-0, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @yusufalak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @qwe19

    Kimse size şöyle yapın diyemez. Doğru da olmaz. Benim yorumuma göre 7K ve üzeri mevcut ankara performansı ile zor görünüyor. Aynı düşünceyi Brit Simon aldı youtuber dayıda söylüyor. Sayın @gucarslan yöneticimizde (son mayıs dağıtımından önce demişti. Oda sayısını günceller belki) 8K ve üzerinin mülakat şansı çok zor demişti. Son 4 aylık mülakat dağıtım sayılarına baktığımızda aylık 50 kişilik bir mülakat kotası ile gidiyorlar. Bunların tamamı EU bölgesine değil AS ile paylaştırıyor. Ortalama her 1000CN içerisinde Ankara nın payına 60-65 dosya düşüyor genelde. Şuan 5370-7400 arasına bakarsak 2030 CN var. Her 1000 CN de 60 EU Ankara olsa size sıra gelmesi için 120 den fazla sadece EU ya mülakat dağıtması lazım. Önümüzde 2 dağıtım ayı kaldı. KALAN 2 ayda 50 li kota ile gideceğini varsayarsak ve tamamı EU olsa bile 7K ları geçmiyor.

    Merhaba benim case numaramda sınırda mı acaba dosya taşımayı düşünmüyorum mülakata çağrılmama gibi bir durumum var gibi mi??

    Eğer aynı sıra numarasında 2024 kazananı olsaydınız evet mülakata çağırılmama gibi bir durumunuz vardı. Çünkü o sıra numarasındaki 2024 kazananları 1 yıl geçmesine rağmen hala Ankara’dan mülakat alamadılar. Ankara’nın her geçen sene daha da kötü bir performans gösterdiğini düşünürsek 2025 kazananı olarak da Ankara’da mülakata çağırılmamanız gibi bir durum olası.

  • ⭐⭐⭐

    @bluey123, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Re: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Current olduktan sonra KCC'ye dosya taşıtmanın bir yolunu bilen var mı? oturumum var

    Merhabalar,
    Kanada'da oturumum var ancak malesef bilgi eksikliğim nedeniyle current olduktan sonra KCC'ye dosya taşıma maili attım. Konsolosluk insiyatifinde olduğunu söylediler bende 16 Mayıs'ta Konsolosluğun Navigator'ünde yazan mail adresine talep gönderdim. 3haftaya yakın olmasına rağmen Montreal'den hiçbir cevap gelmedi. Oturum iznim olduğu için KCC'ye dosya taşıtmanın bir yolunu bilen var ise bilgilendirebilirse çok sevinirim. Montreal dönecek mi dönerse geç mi kalmış olacağım hiç bilmiyorum. Oturumum olmasına rağmen dosya taşıma yapamıyor olmak çok acı gerçekten 😞 imza oluşturdum ama eklemeyi beceremedim CN:19XXX

    Montreal’e attığınız maile oturum evraklarınızı eklemiş miydiniz? Eklemediyseniz ekleyerek yeniden yazın.


  • @darkhidden Dosyaya eklemeleri mülakatı aldıktan sonra açtırıp yapacaksınız. Ya da ilgili konsolosluk sizi yönlendirir, evrakları isteyip kendileri düzeltebilir vs.

    Eşinizin Ukraynalı ve savaş mağduru olması sebebiyle, Avrupa’da başka bir ülkeye de taşıyabilir. Vizesiz ülkeleri bi deneyin, dönüş olmazsa Polonya büyük ihtimalle dosyayı alır diye düşünüyorum.

    Eşinizin ABD’ye gelip, sonradan sizi getirtmeye çalışması imkansız değil ama seneler alan bir süreç.


  • @lumos teşekkür ediyorum. Arkadaş gibi bende lise bilgimi girmemiştim, onu soruyordum. Mülakata Ankara da gireceğim için sorun olmuyormuş cevabımı aldım. Teşekkürler iyi çalışmalar


  • @EzgiLera evet, tabii ki ekledim. 3 defa mail attım ama hiç dönüş yok.


  • @pinbil evet sinovac yaptırabilirsiniz


  • Merhaba forumdan AP sürecine kaldıktan sonra haberim oldu 1 aya yakın bir zamandır AP sürecinde bekliyorum. Sormak istediğim soru şu şuan pasaportumun süresinin bitmesine 8 ay kaldı. Eğer AP surecim biter ve vizem basılırsa amerikaya girişte 6 ay gecerli pasaport şartı arandığı için sadece 2 ay içinde mi giriş yapabilirim demek oluyor acaba ? Teşekkür ederim şimdiden ☺

  • ⭐⭐⭐

    @bluey123, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera evet, tabii ki ekledim. 3 defa mail attım ama hiç dönüş yok.

    Maile Konu yazmayı unutmayın.
    Oturum evraklarınızı ekleyin yine ama mümkün olduğunca basit ve kısa bir mail yazın.

    Dosyamı size taşıtmak istiyorum, oturum evraklarım ektedir. Case bilgileriniz.

    Bu tarz, mümkün olduğunca kısa. Çünkü bazen konsolosluklar sürekli gelen maillerden, uzun uzun yazılardan sıkılıyorlar. O yüzden gereksiz hiçbir bilgiyi yazmayın. Bir de bu şekilde deneyin.

  • ⭐⭐⭐

    @sinemm, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba forumdan AP sürecine kaldıktan sonra haberim oldu 1 aya yakın bir zamandır AP sürecinde bekliyorum. Sormak istediğim soru şu şuan pasaportumun süresinin bitmesine 8 ay kaldı. Eğer AP surecim biter ve vizem basılırsa amerikaya girişte 6 ay gecerli pasaport şartı arandığı için sadece 2 ay içinde mi giriş yapabilirim demek oluyor acaba ? Teşekkür ederim şimdiden ☺

    Öncelikle AP için yanlış başlık altına yazıyorsunuz. Şuna yazmanız lazım:

    FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)

    Eğer pasaport konsoloslukta kaldıysa sorun yok. Ama pasaport sizdeyse şimdiden değiştirin, neden riske atasınız ki?
    Konsolosluk vizeyi bastığı anda 8 aylık süresi kalmış pasaport istiyor aslında, Amerika’ya girişinizle değil, vizeyi bastıkları anla alakalı yani.

    Onlar vizeyi bastıktan sonra vizeniz bitmeden herhangi bir zamanda giriş yapabilirsiniz.


  • Merhabalar dv 2024 sıralamam 8300lerde süre bitene kadar sıra gelir mi, çok yavaş dağıtılıyor pek inancım kalmadı. Yapabileceğim bir şey var mı acaba dosya taşıma vs. ?


  • @mdogann77
    Forumdan alacağınızı aldıktan sonra işinizin bittiğini görüyorum. Tüm ilerilerinizi sansürleyerek editlemişsiniz. Bana özelden mesaj attığınızda size söylemiş olduğum, “bizden sonra burayı okuyacak kişilere fayda sağlaması için özel mesajlardan bilgi alışverişi yapmıyorum” kısmını sanki umurunuzdaymış gibi buraya gönderi olarak yazdınız bir de. Bu forumda size zaman ayırıp cevap veren bizleri enayi yerine koyduğunuz için teşekkürler. Umarım sürecinizde yine başınız sıkışmaz ve danışmanınızla el ele tekrar bu forumun kapılarını çalmazsınız.

  • ⭐⭐⭐

    @ugursway, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @mdogann77
    Forumdan alacağınızı aldıktan sonra işinizin bittiğini görüyorum. Tüm ilerilerinizi sansürleyerek editlemişsiniz. Bana özelden mesaj attığınızda size söylemiş olduğum, “bizden sonra burayı okuyacak kişilere fayda sağlaması için özel mesajlardan bilgi alışverişi yapmıyorum” kısmını sanki umurunuzdaymış gibi buraya gönderi olarak yazdınız bir de. Bu forumda size zaman ayırıp cevap veren bizleri enayi yerine koyduğunuz için teşekkürler. Umarım sürecinizde yine başınız sıkışmaz ve danışmanınızla el ele tekrar bu forumun kapılarını çalmazsınız.

    Maalesef ki 'danisman' li kimseler hic yaniltmiyor.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   EzgiLera EzgiLera 
  • ⭐⭐⭐

    @ugursway danışmanlarından ziyade büyük ihtimalle kendisi danışmanlık veren fakat hiç bir bilgisi olmadığından, gereksiz bir dolandırıcı tayfasından olduğu için avına düşürdüğü kişilerin sorunlarına buradan çözüm üretmeyen çalışan gereksiz birisidir. Forum yönetimi gerekeni yapacaktır üyeyi şikayet etmeyi unutmayın postundan

    @mdogann77 @crazycells


  • Umman konsolosluğundaki form şu iki nedenden Captcha sorunu veriyor olabilir. Çünkü reCaptcha ile öncekine göre V2 güncellemesi gördük (öğrencimle)

    1. Ya çok şapşikler V2 denemelerini becerememişler
    2. Yada çok iyiler, başvuru almamak adına bu yola girmişler.
      Sürekli form sayfasına girin lütfen, bir anda hata giderilmiş ve başvuru alır duruma gelmiş olabilir. Bu arada @mdogann77 yaptığınız size kötü enerji getirir. Tvsy etmiyorum. Veteran ekibe büyük haksızlık yaptınız
  • ⭐⭐⭐

    @Engin-Aytaç Oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @azikocan 2. secenek maalesef, denemeye devam edin. Bol sans.


  • @ugursway Uğur Bey bu şahıs foruma yazdığı günden beri talihli değil danışman olduğunu biliyordum. Yazdığı iletilere forumda münakaşa olmasın diye cevap vermedim ama şahsın burda birkaç iletisinde Kuala Lumpur Büyükelçiliği mülakat alma konusunda olumsuzlama yaptıktan sonra o sıralar özelden benimle iletişime geçip Kuala Lumpur da fiziksel olarak bulunma ya da oturum izni alıp işlemlerini burada devam ettirmek isteyen arkadaşların ümidini kırmaya çalışmıştı ve ben o arkadaşlara bu şahsın talihli değil danışman olduğunu bilerek bunu yaptığını düşündüğümü, ümitlerinin kırılmaması gerektiğini söylemiştim. Zaten gerekli siteden bakıldığında buradaki konsolosluk özelinde üç kişiye mülakat maili değil iki kişiye mülakat maili gönderildiği gözüküyor. Bu şahıs üç kişi mülakat aldık demişti bir iletisinde. Keşke bu tipleri forumdan uzaklaştırabilmenin bir yolu olsa. Bu arada ben hala Kuala Lumpurda fiziksel olarak bulunarak ya da gelip oturma izni işlemlerini başlatıp oturma izni işlemlerini başlattıklarına dair bir mail ile mülakat alabilme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Yatırım tavsiyesi değildir lakin bu vizeyi gerçekten isteyen arkadaşlara önerimdir.

  • ⭐⭐⭐

    @atalardankalanbirben Haklisiniz, ben de ilk mesajinda anlayip gerekli cevabi iletmistim kendisine. Bastan beri belliydi.


  • @lumos Evet Tuğba Hanım iletinizi hatırlıyorum. Peki siz ve sizin gibi tecrübeli forum üyelerine sormak istiyorum. Forumda bu tür olayların önüne geçebilecek bir önlem alamıyor muyuz? En basitinden aklıma profil doğrulama seçeneği geliyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

43.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

439.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum