DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @bdrhn83 Ankara için soruyorsanız mülakat dağıtımını (mülakat dağıtımı yapılır ise, EU için bazı ayları boş geçti Ankara), o ay açıklanacak vize bülten tarihine müteakip 7 - 10 gün içerisinde mülakat dağıtım e-maili gönderiliyor. En son 08.05.24 tarihinde açıklanan bülten doğrultusunda 15.05.24 tarihinde Mülakat Maili (2NL) gönderimi yapıldı Ankara için.

    DV2024 kapsamında Mülakat Maili (2NL) gönderim tarihleri excel dosyadan takip edebilirsiniz.

    Açıklanan vize bültenlerini bu linkten takip edebilirsiniz.


  • Viyana da mülakata girmiş olan arkadaşlar
    Sinovac aşısı geçerli mi bilgisi olan var mıdır ?


  • @pinbil selamlar evet sinavoc aşısı geçerli,


  • @Cumutey Hakkında ve hakkımızda hayırlısı diyorum elden bir şey gelmiyor malesef kapalı kutu.

  • ⭐⭐⭐

    @Hi-Zakk, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Revolter, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Hi-Zakk Merhabalar, eski iletilerinize baktığım için DV2024 süreci talihlisi olduğunuzu biliyorum. Eğer DV2025 talihlisi olmadıysanız imza kısmınızda bulunan DS-260 formunu gönderdiğiniz tarih yanlış, o sebeple hangi sürecin talihlisi olduğunuz anlaşılamıyor ve karmaşaya sebep oluyor. O yüzden lütfen imzanızı tekrar düzenleyin.

    Ayrıca sizin bir önceki iletinize vermiş olduğum cevabın yeterli olduğu düşüncesindeyim. Oluşan karmaşadan dolayı size vermiş olduğum cevabın herkes nazarında gözden kaçmaması ve tek bir soru özelinde herkes için birçok kez cevaplanma zahmeti oluşmaması adına bu iletide tekrar paylaşıyorum. Buyrunuz ; Size vermiş olduğum cevap

    @Revolter Önceki mesajıma verdiğiniz cevap gayet yeterliydi teşekkür ederim. Ben aslında @EzgiLera'ya cevap vermiştim 🙂 siz söyleyince de tarihi yanlış yazdığımı fark ettim. Dosyayı 2023'te gönderdim evet şimdi güncelledim fakat gününü hatırlamadığım için gün kısmı XX olarak duruyor.

    Peki @Revolter ’ın verdiği cevap doğrultusunda mülakat alabileceğiniz alternatifler aramaya başladınız mı yoksa süreçten vaz mı geçtiniz?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   EzgiLera EzgiLera 

  • Merhaba,

    Eşim 2024 green card talihlisi case number 32000 mülakat tarihi için mail gelmedi.18 Mayıs 2024 tarihinde kızımız dünyaya geldi.Kızımızı sürece dahil ettirmemiz için mülakat tarihi geldikten sonra mı dosyayı açtırmamız gerekiyor.Yoksa şimdiden dosyayı açtırsak problem olur mu?Bilgisi olan kişilerin yardımını rica ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @Detroit2222 Merhaba, sonradan mi evlenmistiniz? Diger iki ds260 formu dogru ve tamamsa onemli degil, submit etmenize gerek yok, guncellemeniz gereken bir takim durumlarsa o zaman yeni formu doldurup onunla godersiniz mulakata, endise ettirecek bir durum degil.


  • Selamlar, bir kac sorum olustu kafamda;

    1. Esim Ukrayna vatandasi ve avrupa bolgesi icin vize serbesti var. Bu sebeple mulakati Frankfurt, Warsaw, vs... tasitabilir isek ve benim vize basvurum gecikir/red alir ise esim tek basina mulakata girer ise benim surecimden dolayi ayni anda ABD'ye gitme sansimiz yok olur mu? Senelerce benim burada beklemem gerekir mi?

    2. Daha gecen cumartesi evlendik, 2 senelik kanitlarimiz var iliskimizin. Su an formu actirip beni ekletmemiz icin dogru zaman mi, yoksa tasittiktan sonra ekletmek mi dogru zaman arada kaldik.

    3. Evlilik cuzdaninda esimin 2 soyadi var, ancak gecerli ve 2027'de expire olacak pasaportunda sadece kizlik soyadi var, bu durum mulakati alabilirsek red yememize sebep olur mu?

  • ⭐⭐⭐

    @10urdmn Sorununuz nedir anlayamadim ama bana yazdiginiz cevaba ithafen yaziyorum; DS-260 ile ilgili guncelleme taleplerinizi Ankara icin su linkten yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @rumblefish85 Sofya Lise diplomasini istiyor, size gelen mailde ve web sayfasinda da belirtilir bu.

    d7b27b1b-9ec0-4589-92d7-268ac0d43533-image.png
    Kaynak


  • @lumos tesekurler cevap icin 🙏🏻


  • Universite son sinifim derslerim bitti stajim kaldi mezun olmak icin, ds260 doldururken highest education completed kismina university, no degree secmistim, high school diploma olarak degistirmeyi dusunuyorum simdi formu actirmisken, sizce degistirmelimiyim?

  • ⭐⭐⭐

    @Gokhan-Eke Degistimeniz gerek yok dogru yapmissiniz zaten. Tabii elinizde ne diploma varsa onunla gidersiniz mulakata, lisansiniz da mulakat tarihine kadar bitmediyse not dokumu ve ogrenci belgenizi de goturursunuz lise diplomanizin yaninda.


  • @yusufalak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @qwe19

    Kimse size şöyle yapın diyemez. Doğru da olmaz. Benim yorumuma göre 7K ve üzeri mevcut ankara performansı ile zor görünüyor. Aynı düşünceyi Brit Simon aldı youtuber dayıda söylüyor. Sayın @gucarslan yöneticimizde (son mayıs dağıtımından önce demişti. Oda sayısını günceller belki) 8K ve üzerinin mülakat şansı çok zor demişti. Son 4 aylık mülakat dağıtım sayılarına baktığımızda aylık 50 kişilik bir mülakat kotası ile gidiyorlar. Bunların tamamı EU bölgesine değil AS ile paylaştırıyor. Ortalama her 1000CN içerisinde Ankara nın payına 60-65 dosya düşüyor genelde. Şuan 5370-7400 arasına bakarsak 2030 CN var. Her 1000 CN de 60 EU Ankara olsa size sıra gelmesi için 120 den fazla sadece EU ya mülakat dağıtması lazım. Önümüzde 2 dağıtım ayı kaldı. KALAN 2 ayda 50 li kota ile gideceğini varsayarsak ve tamamı EU olsa bile 7K ları geçmiyor.

    Merhaba benim case numaramda sınırda mı acaba dosya taşımayı düşünmüyorum mülakata çağrılmama gibi bir durumum var gibi mi??


  • @lumos yok hocam green card açıklanmadan 4 ay önce evlendik formuda aciklandigi gibi doldurduk , ceacde bakınca iki dosya tek ready görünüyor . İkinci ismin olduğu kısmı submit etmedik

  • ⭐⭐⭐

    @Detroit2222 Siz tamamladiklarinizla gidersiniz mulkata, sorun yok, kolayliklar dilerim.


  • @EzgiLera En erken temmuz ayı itibarıyla mülakat alabileceğimi öğrendim. Yani mülakat tarihi gelirse temmuz ayından itibaren gelecek. Burada almam gereken bir aksiyon var mı beklemekten başka ?


  • @lumos universite ogrencilerinin hangisini secmesi gerektigini pek anlayamadim, transkriptimde 240/210 krediyi tamamlamis gozukuyorum geri kalan 30kredi de staj olarak geçiyor, lise diplomasi olarak degistirsem daha sorunsuz olur diye düşündüm ama gecen sene mayis ayinda university, no degree olarak doldurdum simdi degistirdigimde de mulakatta bu konuyla ilgili ekstra problem veya soru yoneltmelerinin olasiligi artiyor gibi hissettim.

  • ⭐⭐⭐

    @Gokhan-Eke Ortak alana yazildigi ve baskalarinin da kafasini karistirmasin diye yaziyorum bu cevabi, konuyu uzatmaya gerek yok esasinda. Lise mezunuysaniz ki baska sekilde lisas ogrenimi yapamazsiniz (ozel durumlar disinda) ve liseyi belirtmediyseniz (neden belirtmediniz o da belirsiz) 'University/ No Degree' yapmaniz da hatali degil. Daha dogru ya da yanlis diye parametreler de yok. Siz lise mezunusunuz yaniniza bu diplomayi almalisiniz, isterseniz simdiki ogrenci belgeniz ve traskriptinizi de goturebilirsiniz ek olarak. Neden dertlendiginizi hala anlamamakla birlikte, istediginizi de yapabilirsiniz, ama ayni soruyu tekrarlamak herkes icin zaman kaybi olmaktadir, ustelik defalarca konusulmus ve surecin basininda tartisilan konularda...
    Bu arada mulakat tarihinizi ve yerinizi de imzanizda gunceller misiniz?


  • Re: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Current olduktan sonra KCC'ye dosya taşıtmanın bir yolunu bilen var mı? oturumum var

    Merhabalar,
    Kanada'da oturumum var ancak malesef bilgi eksikliğim nedeniyle current olduktan sonra KCC'ye dosya taşıma maili attım. Konsolosluk insiyatifinde olduğunu söylediler bende 16 Mayıs'ta Konsolosluğun Navigator'ünde yazan mail adresine talep gönderdim. 3haftaya yakın olmasına rağmen Montreal'den hiçbir cevap gelmedi. Oturum iznim olduğu için KCC'ye dosya taşıtmanın bir yolunu bilen var ise bilgilendirebilirse çok sevinirim. Montreal dönecek mi dönerse geç mi kalmış olacağım hiç bilmiyorum. Oturumum olmasına rağmen dosya taşıma yapamıyor olmak çok acı gerçekten 😞 imza oluşturdum ama eklemeyi beceremedim CN:19XXX


Benzer Başlıklar

  • 251
  • 11427
  • 2655
  • 1497
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

43.7k
Kullanıcı

4.5k
Konu

440.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum