• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Beyza 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 22
    • En İyi 7
    • Tartışmalı 6
    • Gruplar 0

Beyza 0

Yasaklı

-10
    İtibar
    132
    Profil Görüntülemeleri
    22
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Beyza 0 Takip etme Takip Et

Beyza 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@EzgiLera yine bir heyecanla part part merak ederek deneyimlerinizi okuduk. Öncelikle bu kadar detaylı anlatımınız için teşekkür ederim her ne kadar deneyim yazmak kolay gibi gözüksede akılda tutmanın, zaman ayırmanın ve bunları kelimelere dökmenin o kadar kolay olmadığını biliyorum onun için emeğinize sağlık.

Şu an aklıma gelen @Beyza-0 hanım mesela tek başına buraya göçmek için endişeliydi bence sizin bu cesaretlendirici deneyimlerinizi okuyarak kendi ne güvenini ortaya çıkarabilir

Bu deneyimi bizimle paylaştığı için ezgi ablaya teşekkür ediyorum bende burada ne kadar çok bu tarz yorumlar okusam her geçen gün gitme isteğim artıyor. Elbette ilk başlarda zorluk yaşayacağımı kabul ediyorum kendimi bu duruma hazırlıyorum ama bende zaman her şeyin ilacıdır diyerek mentalimi güçlü tutmaya çalışıyorum beni bu yoruma etiketlediğiniz için ayrıca teşekkür ederim

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      Beyza 0
      Beyza 0
    • RE: Ücretsiz DV2026 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: Ücretsiz DV2026 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

@Beyza-0 Merhaba bildiğim kadarıyla sadece 21 yaş altı çocukları yazacaksınız 3kardeşten 2 si 21 üstü ise orada 1 demeniz gerekiyor

Tamamdır teşekkürler

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      Beyza 0
      Beyza 0
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Emre-Kurtulmuş evet bende bu şansı temek istemediğim için işlemleri başlattım dilim ise öyle çok çok iyi değil ama ilk başlarda hayatımı sürdürecek kadar biliyorum cevabınız için teşekkürler bu arada 🙏

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Beyza 0
      Beyza 0

@serserotek, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Beyza-0
      Mülakata çağırılmama gibi bir sorun yaşanmayacaktır. Mülakat sırasında kontrol ediliyor ds260 forum. Bu sırada sizlere zaten sorulacaktır. Adres bilgileriniz güncel mi durumunuzda değişiklik var mı gibisinden. O sırada söyleyip memur tarafından düzenleme yaptırabilirsiniz. Tabi dilerseniz mülakat tarihinizin kesinleşmesi sonunda ilgili konsolosluğa güncel adresim değişti adres bilgimde eksiklikler var formun düzenleme kilidini açılması talep ediyorum gibisinden bir mail ile mülakata gitmeden açıp düzenlemiş olabilirsiniz. Ben şahsen bir kere bilgi güncellemesi yaptım. Yani açtırıp tekrar submit ettim.

Anladım çok sağ olun cevabınız için 🙏🙏

Beyza 0
      Beyza 0

@MMT, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Beyza-0 Ankara'dan yana tedirgin olmanız gerekli zaten hep söylendiği gibi "Ankara'ya güven olmaz". Size mülakat gelip gelmeyeceği de bilinemez. Yine alıntılayacak olursam, "Her senenin farklı dinamikleri var". Bu konuda geçmiş yılların Excel tablolarından fikir elde edebilirsiniz. Örneğin, DV24 sürecinde sizin sıranıza henüz mülakat verilmedi.

Tamamdır teşekkür ediyorum

Beyza 0
      Beyza 0

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Beyza-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar bu sene gc çıkan kadın arkadaşlar var mı abdye tek başıma gideceğim yani benim gibi olan var mı henüz 24 yaşındayım biraz korkuyorum açıkçası benim gibi olan kadın arkadaşlarında düşüncelerini merak ediyorum bu yüzden soruyorum açıkçası

Bu sene de kazanan bekar kadınlar olmuştur, önceki senelerde de oldu. Biraz medeni cesaret, biraz özgüven, ülkeye girerken yeteri miktarda para ve en azından kendinizi idare edecek kadar İngilizce ile bir sorun yaşamazsınız. Bu sadece kadın olarak değil, herkes için geçerli. Kadın olmanızın size sağladığı bir dezavantaj yok bence 🙂

İngilizce bilmiyorsanız öğrenin. Araba kullanmayı bilmiyorsanız öğrenin. Paranız az ise şimdiden birikime başlayın.

Siz neyden korkuyorsunuz ki tam olarak?

Amerika genelinde de böyledir diye düşünüyorum ama değilse bile benim bulunduğum bölgede hiçbir işte kadın erkek ayrımı yok. Kadının yaptığı her işi erkek, erkeğin yaptığı her işi kadın yapabiliyor burada.

Sanırım biraz öz güven eksikliğinden dolayı korkuyorum sonuçta dünyanın öbür ucu tek başımayım inglizce seviyem orta düzey ve ehliyetimde var ayrıca.. sadece üniversiteyi bile aile evinde okuduğum için bu derece uzak bi yere gitmek beni endişelendiren şey

Bence bir kadın olarak Türkiye’de yaşamak beni Amerika’da yaşamaktan çok daha fazla endişelendiriyor.

Burada insanlar rahatlar. Yoldan geçerken selam veriyorlar. Kadın/erkek yaşlı/genç size iltifat ediyorlar, kapınızı tutuyorlar, nazikler. Art niyetli davrandıklarını veya size iltifat ederken alttan başka bir ajandası olduklarını görmedim.

İlk kez Amerika’ya geldiğimde sizin yaşlarınızdaydım. Üniversite okuyordum. Arkadaşım olan bir erkekle bir bara gitmiştik. O bilardo oynuyordu ben de köşede tek başıma biramı yudumlayarak etrafa bakınıyordum, inceliyordum. Hafif çakır keyif bir Amerikalı erkek yanıma geldi. Çok güzelsin diye iltifat etti ve gitti. O da kendi arkadaş grubuyla bilardo oynuyordu. Daha sonra arkadaşlarından biri geldi yanıma. Arkadaşımın kafası güzel, umarım size kötü bir şey söylememiştir dedi. Tabi içimden ay yok canım ne rahatsızlığı, hoşuma bile gitti iltifat edilmesi desem de, ona hafif tebessüm ederek hayır sorun yok dedim sadece. Onun adına ben özür dilerim eğer rahatsızlık verdiyse dedi ve gitti. Açıkçası şu olay Türkiye’de çok da mümkün değil bence 🙂

Sadece kötü bölgelerde kötü saatlerde bulunmayın yeterli bence. Onun dışında sorun olmayacaktır. Geliştirebiliyorsanız İngilizcenizi geliştirin, kültüre adapte olmanız kolaylaşır.

Çok teşekkür ederim bu güzel yazınız için bi nebze olsun içimi rahatlattınız 🌸🩷

Beyza 0
      Beyza 0

@rnc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Beyza-0 Kendi kendinizi bu kadar çok korkutmayin. Yanliz yaşamak sanılanin aksine o kadar da kötü değil. Bende ailemi seviyorum ama bir yere kadar onlarla kalabilirim. Her zaman yanımızda olmuyacaklar o yüzden kendinizi bu kadar çok karamsarliga sokmayin. Bir erkek olarak kadinlarin gözünden bakacak olursam Abd de yaşamayi tercih ederdim Türkiye de yaşamaktan ise 🙂
      Ayrica hayat sana bu şansi vermiş. Bence değerlendirmek gerekir sonuçta binlerce kişinin arasinda seçilmek gerçekten kolay birşey değil.
      Yeni hayatınızda bol şanslar dilerim. Umarim herkes istediği gibi bir hayata kavuşur. Ve umarim herkesin hayalleri gerçek olur 🙂

Yazınız için düşünceleriniz için çok teşekkür ederim 🙏🙏

Beyza 0
      Beyza 0

Merhaba arkadaşlar bu sene gc çıkan kadın arkadaşlar var mı abdye tek başıma gideceğim yani benim gibi olan var mı henüz 24 yaşındayım biraz korkuyorum açıkçası benim gibi olan kadın arkadaşlarında düşüncelerini merak ediyorum bu yüzden soruyorum açıkçası

Bu sene de kazanan bekar kadınlar olmuştur, önceki senelerde de oldu. Biraz medeni cesaret, biraz özgüven, ülkeye girerken yeteri miktarda para ve en azından kendinizi idare edecek kadar İngilizce ile bir sorun yaşamazsınız. Bu sadece kadın olarak değil, herkes için geçerli. Kadın olmanızın size sağladığı bir dezavantaj yok bence 🙂

İngilizce bilmiyorsanız öğrenin. Araba kullanmayı bilmiyorsanız öğrenin. Paranız az ise şimdiden birikime başlayın.

Siz neyden korkuyorsunuz ki tam olarak?

Amerika genelinde de böyledir diye düşünüyorum ama değilse bile benim bulunduğum bölgede hiçbir işte kadın erkek ayrımı yok. Kadının yaptığı her işi erkek, erkeğin yaptığı her işi kadın yapabiliyor burada.

Sanırım biraz öz güven eksikliğinden dolayı korkuyorum sonuçta dünyanın öbür ucu tek başımayım inglizce seviyem orta düzey ve ehliyetimde var ayrıca.. sadece üniversiteyi bile aile evinde okuduğum için bu derece uzak bi yere gitmek beni endişelendiren şey

Beyza 0
      Beyza 0

@onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Beyza-0 merhabalar, aslinda bu ithamlariniz en guzel ornegi benim. Benim numaram sizden dusuk olmasina ragmen dosyami farkli bir ulkeye tasidim ve vizemi belkide dunyada ilk alanlardan birisiyim. Peki Ankarada bu sirada ne yapti. Elimizde olan excel dosyasina bakarsaniz, henuz 600lara bile gelememis. Kasim ayi icin henuz mulakat dagitmamis. Peki Ankara bu sekilde beklerken sizce diger konsolosluklar yerinde duruyormudur? Bence kocaman bir hayir. Sonucta elimizde kisitli bir vize sayisi ve bu sene daha da azaldi. Normal sartlarda 55k vize olmasi gerekirken bu sene 52k'a dustu. Ekonomik durumunuzu bilmemekle beraber, cok dusuk bir ihtimali olan birseyin cikmis olmasi buyuk bir sans iken, bu sansi degerlendirmek sadece sizin elinizde. Burada bulunan kisilerin inanin sizin iyiliginiz icin bu sekilde yazmaktadir. Bence bu sansinizi kaybetmemek adina elinizden geleni yapmanizi tavsiye ederim. Ilerleyen senelerde keske dememek icin. Hersey gonlunuzce olsun. Surecinizde bol sanslar.

Bu şansı bende değerlendirmek isterim ama yapacak olduğum bir şey yok dosya taşıma şansım da yok sıra gelir veya gelmez benim için her şey Ankaraya bağlı

Beyza 0
      Beyza 0

@cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Beyza-0 merhaba sürecinizde başarılar diliyorum. Gerçekten Amerika ya gitmek istiyorsanız değerli forum yöneticilerinin, forumdaşların söylediklerini dikkate alın. Ankara sizin cn' nize randevu vermez.

Tamam Cemal seni dinlicem

Beyza 0
      Beyza 0

Beyza 0 tarafından gönderilen son iletiler

@gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Niye burada sürekli umut tacirliği yapılıyor yok şu numaradan üstü kesin gidemez vs hayırdır konsoloslukta çalışıp mailleri siz mi atıyorsunuz gideriz veya gidemeyiz nasip kısmet ama belki mail gelecek insanın kaç ay öncesinden hevesini kırmak ne kadar doğru sizler kayıp bilicisi misiz de bizim haberimiz yok anlamadım!

sanırım beni etiketlemeyi unutmusunuz beyza hanım 🙂

"umut taciri" dediğiniz kimse, olmayan bir şeyi oldurmuş gibi gösterip umut satana denir benim bildiğim.
      halbu ki ben, umduğunuz hayale ulaşmanız için size yol gösteriyorum.
      kalkıp, "bu cn ile kesin gidersiniz, evi arabayı satın faize koyun hatta macar salamına yatırın" dersem o zaman umut taciri olurum.

buraya geilp, umut depolamak istiyorsanız onu bulamazsınız baştan söyleyeyim.
      gerçekleri duymak istemiyorsanız forumu okumak zorunda değilsiniz, kimseyi mecbur bırakmıyoruz.
      ama insanlar gerçeklerden bahsederken çıkıp "umut tacirliği" yapıyorsunuz derseniz o zaman konuyu başka türlü değerlendirmemiz lazım.

kayıp bilicisi misiz de bizim haberimiz yok anlamadım!

evet sizin haberiniz yok.
      bu konuda dünyadaki en donanımlı yerden bilgi almaya gelmiş durumdasınız ve insanlara bu şekilde ithamlarda bulunmanızı hoş karşılamamızı beklemeyin.
      size hayal satacak, satarken de binlerce dolar paranızı alacak tonla danışman var. onlarla görüşüp gönül ferahlığı elde edebilirsiniz.
      bu sayede daha mutlu, huzurlu ve umutlu olarak devam edebilirsiniz hayatınıza.

vizenizi alıp alamayacağınızı kimse bilemez elbette.
      mülakat almış olmanız da vize alacağınız anlamına gelmez malum, bu işin ap'si var bir de.
      iş o haddeye gelince dönüp dolaşıp yine bu platformdan destek almak isteseniz, işte o zaman umut tacirliği için zamanımız olup olmadına bakarız.

sürecinizde bol şans diliyorum, yolunuz açık olsun.

Hahahahah tamam

Beyza 0
      Beyza 0

@cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Beyza-0 merhaba sürecinizde başarılar diliyorum. Gerçekten Amerika ya gitmek istiyorsanız değerli forum yöneticilerinin, forumdaşların söylediklerini dikkate alın. Ankara sizin cn' nize randevu vermez.

Tamam Cemal seni dinlicem

Beyza 0
      Beyza 0

@onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Beyza-0 merhabalar, aslinda bu ithamlariniz en guzel ornegi benim. Benim numaram sizden dusuk olmasina ragmen dosyami farkli bir ulkeye tasidim ve vizemi belkide dunyada ilk alanlardan birisiyim. Peki Ankarada bu sirada ne yapti. Elimizde olan excel dosyasina bakarsaniz, henuz 600lara bile gelememis. Kasim ayi icin henuz mulakat dagitmamis. Peki Ankara bu sekilde beklerken sizce diger konsolosluklar yerinde duruyormudur? Bence kocaman bir hayir. Sonucta elimizde kisitli bir vize sayisi ve bu sene daha da azaldi. Normal sartlarda 55k vize olmasi gerekirken bu sene 52k'a dustu. Ekonomik durumunuzu bilmemekle beraber, cok dusuk bir ihtimali olan birseyin cikmis olmasi buyuk bir sans iken, bu sansi degerlendirmek sadece sizin elinizde. Burada bulunan kisilerin inanin sizin iyiliginiz icin bu sekilde yazmaktadir. Bence bu sansinizi kaybetmemek adina elinizden geleni yapmanizi tavsiye ederim. Ilerleyen senelerde keske dememek icin. Hersey gonlunuzce olsun. Surecinizde bol sanslar.

Bu şansı bende değerlendirmek isterim ama yapacak olduğum bir şey yok dosya taşıma şansım da yok sıra gelir veya gelmez benim için her şey Ankaraya bağlı

Beyza 0
      Beyza 0

@cemciftcioglu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Beyza-0 haklısınız siz bekleyin 🙂 bu işin nasip kısmet olmadığını! baya baya yılların verdiği deneyim ve sayısal istatistik verisi olduğunu kabul etmediğiniz sürece Ankara'yı beklemenizde sorun yok

Cn düşük olmasına rağmen başka konsolosluklra taşıma durumum yok zaten mecburen Ankarayı bekleyeceğim ama hala görüşümün arkasındayım kusura bakma... bu ay mail yollayacaklar mesela kaça kadar gelecek sıra numarası biliyor musunuz?? Sanmıyorum belki 1.5k belki 2k ya gelecek ve bana sıra gelme ihtimali daha da artacak veya daha düşük olur bilemeyiz peki bunu bilmediğiniz halde niye ısrarla hala sıra gelir veya gelmez diyorsunuz anlamıyorum

Beyza 0
      Beyza 0

Niye burada sürekli umut tacirliği yapılıyor yok şu numaradan üstü kesin gidemez vs hayırdır konsoloslukta çalışıp mailleri siz mi atıyorsunuz gideriz veya gidemeyiz nasip kısmet ama belki mail gelecek insanın kaç ay öncesinden hevesini kırmak ne kadar doğru sizler kayıp bilicisi misiz de bizim haberimiz yok anlamadım!

Beyza 0
      Beyza 0

@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: Ücretsiz DV2026 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

@Beyza-0 Merhaba bildiğim kadarıyla sadece 21 yaş altı çocukları yazacaksınız 3kardeşten 2 si 21 üstü ise orada 1 demeniz gerekiyor

Tamamdır teşekkürler

Beyza 0
      Beyza 0

Arkadaşlar merhaba dv26 için babama başvuru yapacağım 25 kazananıyım ben 3 kardeşiz gc başvurusunda çocuk sayısı için sadece 21 yaşından küçük çocukları mı yazacağız sadece kardeşim 21 yaşından küçük ben ve ablam büyüğüz ki ben zaten 25 kazananıyım kendimi yazmayacağım

Beyza 0
      Beyza 0
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

Arkadaşlar merhaba dv26 için babama başvuru yapacağım 25 kazananıyım ben 3 kardeşiz gc başvurusunda çocuk sayısı için sadece 21 yaşından küçük çocukları mı yazacağız bazı sayfalar bütün çocuklar yazılacak diyor kafam karışık bir de ablam var ama o 26 yaşında onu da mı yazacağım

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Beyza 0
      Beyza 0
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@EzgiLera yine bir heyecanla part part merak ederek deneyimlerinizi okuduk. Öncelikle bu kadar detaylı anlatımınız için teşekkür ederim her ne kadar deneyim yazmak kolay gibi gözüksede akılda tutmanın, zaman ayırmanın ve bunları kelimelere dökmenin o kadar kolay olmadığını biliyorum onun için emeğinize sağlık.

Şu an aklıma gelen @Beyza-0 hanım mesela tek başına buraya göçmek için endişeliydi bence sizin bu cesaretlendirici deneyimlerinizi okuyarak kendi ne güvenini ortaya çıkarabilir

Bu deneyimi bizimle paylaştığı için ezgi ablaya teşekkür ediyorum bende burada ne kadar çok bu tarz yorumlar okusam her geçen gün gitme isteğim artıyor. Elbette ilk başlarda zorluk yaşayacağımı kabul ediyorum kendimi bu duruma hazırlıyorum ama bende zaman her şeyin ilacıdır diyerek mentalimi güçlü tutmaya çalışıyorum beni bu yoruma etiketlediğiniz için ayrıca teşekkür ederim

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      Beyza 0
      Beyza 0

@rnc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Beyza-0 Kendi kendinizi bu kadar çok korkutmayin. Yanliz yaşamak sanılanin aksine o kadar da kötü değil. Bende ailemi seviyorum ama bir yere kadar onlarla kalabilirim. Her zaman yanımızda olmuyacaklar o yüzden kendinizi bu kadar çok karamsarliga sokmayin. Bir erkek olarak kadinlarin gözünden bakacak olursam Abd de yaşamayi tercih ederdim Türkiye de yaşamaktan ise 🙂
      Ayrica hayat sana bu şansi vermiş. Bence değerlendirmek gerekir sonuçta binlerce kişinin arasinda seçilmek gerçekten kolay birşey değil.
      Yeni hayatınızda bol şanslar dilerim. Umarim herkes istediği gibi bir hayata kavuşur. Ve umarim herkesin hayalleri gerçek olur 🙂

Yazınız için düşünceleriniz için çok teşekkür ederim 🙏🙏

Beyza 0
      Beyza 0