DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • selam arkadaşlar
    dubai'da ikamet ediyorum ve mülakat yerim abu dhabi ancak bu sene abu dhabi yavaş gittiği için çevredeki konsolosluklara mail atmaya basladım
    kuwait ülkede oturum izni olursa tasıyabılecegını, oman ve katar direkt olarak transfer edemeyeceklerini söyledi.
    oman'a iş sebebiyle çok seyahat ediyorum ve 1 senelik vizem var - buna rağmen hayır dediler.
    bahrain'den haber bekliyorum.
    saudi'ye hic atmadım onlar daha da yavas oldugu ıcın.
    abu dhabi bu sene aslında asia ve africa regionları ıcın ıyı gıderken, eu ya subat ayından berı randevu vermedı maalesef 😞


  • @hermes
    Merhabalar, maalesef KCC dosyanızın işlemesini bitirdikten sonra dosyanıza sizin talebiniz üzerine transfer işlemi yapmamaktadır.
    Bu aşamadan sonra bunu sadece transfer etmek istediğiniz konsolosluk üzerinden yapabilirsiniz.
    Mumbai konsolosluğuna “KCC’nin dosyanızın işlemesini bitirdiği için, dosyanızda herhangi bir işlem yapamacağını” içeren KCC’den size gelen emailin o kısmını alıntılayarak tekrar email gönderiniz. Mumbai konsolosluğuna Ankara’dan gelen cevabı da kendilerine ileterek, tekrardan oturum izniniz ile beraber talepte bulunmayı deneyiniz. Mumbai konsolosluğu KCC’den doyanızı talep ettikten sonra transfer işleminizi gerçekleştirebilecekseniz. Yine size benzer cevaplar verebilirler ancak pes etmeden denemeye devam etmeniz gerekecektir. Bol şanslar.


  • @crazycells merhaba 5 haziranda mülakatatım var açık öğretim lise diplomam var.yeterli olurmu 22 yıldır gözlükçüyüm sgk dökümü götürsem yeterli olurmu


  • @ugursway Ugur Bey ayrintili cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Teyit etmek icin yaziyorum.. siz Mumbai'nin KCC ile iletisime gecmesini tavsiye ettiniz fakat forumda benim okuduguma gore Mumbai, Ankara'dan istekte bulunmasi gerekiyormus. Bana verilen bilgide Mumbai, Ankara'ya sormus fakat Ankara israrla case'in onlarda olmadigini Mumbai'ye iletmis. Case current oldugu ucin yapilacak transferin Ankara'dan onaylanmasi gerektigini anliyorum.

    • Buna ek olarak suanda case'imde bir degisiklik yapmam gerekirse (adres vs) case'imi acmasini zaten Ankara'dan istemeyecek miyim? Dogal olarak case kontrolu Ankara'da olmus olmayacak mi? Cunku KCC israrla bana Ankara'nin yapmasi gerektigini soyluyor.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetyorulmaz lise diplomanz olması yeterli zaten.
    bunun dışında bir belgeye ihtiyacınız yok.
    mülakatınızda bol şans..


  • Mülakata yurtdışında girenlere veya bu komuda tecrübeli olanlara bir sorum olacak, maddi durumu gösteren belgeyi alırken şöyle bir sorunla karşılaşıyoruz. Paramız akbankta ve akbank sadece hesaptaki toplam bakiyeyi gösteren bir kağıdı ingilizce veriyor, hesap hareketlerini gösteren belgeyi türkçe veriyor kesinlikle ingilizce vermiyorlar gitmediğim şube kalmadı. Mülakata giderken hesabımdaki toplam bakiyeyi gösteren ingilizce yazıyla gitsem son 6 aylık hesap hareketleri yok diye problem yaşar mıyım? Yoksa hesap hareketlerini gösteren belgeyi türkçe çıkartıp tercümana çevirimi yapmalıyım işi garanti altına almak için sizin fikirleriniz nedir bu konu hakkında? Mülakata Montreal’de gireceğim bu arada.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emirhan1 tavsiyem işinizi garanti altına almak için ilgili dökümanları da yeminli tercüme ettirin.
    kanada konsolosluğu ne yazık ki bazı konularda çok ters.
    sıkıntı yaşamamanız için en doğrusu bu olacaktır.


  • @gucarslan ilgilendiğiniz ve cevabınız için teşekkür ederim işimi şansa bırakmak istemiyorum bu yüzden çeviri işini halledeceğim.


  • @Nevzat-0 hocam selamlar ben turkmenıstanı araştırdım. Türkmenistan çalışma vizesi dışında ülkeye giriş kabul etmıyor. Sadece turist vizesi alanları bır otobüsle belırlı yerlere götürüyorlar onun dışında hareket etmene müsade etmıyorlar
    Tam bir kuzey Kore.


  • @hermes
    Dosyanıza Ankara tarafından bir mülakat planlanmış olsaydı eğer Mumbai onlardan talep ederek dosyanızı alabilirdi, onların işine gelen yöntemde bu.
    Mumbai daha önceki senelerde kendileri mülakata hazır olan TR kazananlarının dosyalarını bizzat KCC’den talep ederek mülakat planladırlar.
    Forumda okuduğunuz Ankara’dan talep gönderisini benimle paylaşır mısınız? Ben aradığımda DV22 deneyimlerinin son haftalarında dosyalarını, Mumbai’nin talebi üzerinden ilerleten mülakat deneyimleri görüyorum.

    Yanı sıra dosyanıza bir mülakat planlanmadan ilgili düzenlemeleri yapmanıza gerek yok.
    Mülakat yerinizi formunuzu açtırıp kendiniz düzenleyerek değiştirmezsiniz. Diyelim değiştirdiniz ancak yine mülakat için ilgili konsolosluğun ya da KCC’nin onayına ihtiyacınız olacaktır.
    Sizin gibi bu çıkmazda kalan başka konsolosluklardan transfer işlemi bekleyen diğer talihlilerde var. Frankfurt, Belgrad vb.


  • merhaba, londra konsoloslugu herhangi bir tasima kabul ediyor mu? londra isminin gectigini hic gormedim.


  • @voodoochild merhaba, londra gecmis yillarin talihlilerinden oturumu olanlarin dosyalarini tasimisti.

  • ⭐⭐⭐

    @yeliz-özören konsolosluğun olduğu bölgeye gidip böyle bir belge vermeniz veya görüşme istemeniz yüksek ihtimalle mümkün olmayacaktır her ülkedeki amerikan konsolosluğunun güvenlik seviyesi birbirine benzerdir diye düşünüyorum. Bu konuda yapabileceğiniz ancak şu olur o ülkeye gittiğinizde mail atarsınız pasaportunuzdaki damgayı bakın ben geldim ülkenizdeyim dosyamı kabul eder misiniz diye. Ama elden mektup vereyim, yüzyüze görüşüp talep vereyim pek mümkün değildir

  • ⭐⭐⭐

    @hermes dosyanızı açıp etmenize gerek yok şu aşamada daha önce bir çok kez yazdık bu konuyla alakalı aslında. Konsolosluklar sürecin nasıl işlediğini bilmeyebiliyor ya da bilmezlikten geliyor. Numaranız aktif olduğu için olması gereken Mumbainin dosyanızı istemesi onları buna ikna etmeye çalışıcaksınız


  • @sevketklkn yesil pasaport icinde ayni seyler gecerli mi?


  • @voodoochild merhaba, bu gün aldığım maili aynen kopyala yapıştır yapıyorum

    Thank you for your email.

    Please note, the U.S. Embassy London cannot consider your case transfer request unless you are currently a resident (not a tourist or visitor) of the United Kingdom.


  • süreç gittikçe sancılı bir vaziyet aldı , 48xx CN sahibim ama umudumu kesmek üzereyim mali yıl bitmesine az kaldı ne dersiniz dosya taşıma maillerine başlamalı mıyım , ingilizcem pek yok dosya taşısam da orada ingilizce nasıl konuşacağım onu da bilmiyorum


  • @ptcuye35 merhaba vizeniz olacak mi yoksa suan hali hazirda vizeniz varmi ? Ben sadece deneyimimi paylasmak istedim, ben vizemin oldugu sayfanin fotografini eklemistim, su tarihten su tarihe vizem vardir ulkenize giriste bir sorun teskil etmeyecektir diye mail atmistim. 2 ayin sonunda donduler her 2 haftada bir butun avrupadaki konsolosluklara attim. Belki su saatten sonra kotalari vardir veya atiyorum belli bir tarihten sonra mulakat kabul edeceklerdir. Bunlar varsayim sadece, orasini bende bilemiyorum acikcasi.


  • Merhaba, dv2024 programında 23xxxx sıralamasındayım. Dosya taşıma işlemi için KL geldim. Bütün işlemleri yaptım lakin konsolosluğa mail attığım halde bir dönüş gelmedi. Benimle beraber gelen 2 arkadaşımın dosyası işleme alındı ama hala bana dönüş yapılmadı. Arkadaşlarımdan farkım sadece evliyim. Sizde neden dönüş olmadı? Yada buna benzer bir sorunla hiç karşılaştınız mı?

  • ⭐⭐⭐

    @mdogann77 Danismaniniz ne diyor bu duruma acaba? Bu arada aramiza hos geldiniz, ama kurallar geregi forumda sorulariniza cevap alabilmek icin oncelikle, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin. Yonergeler icin tiklayiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum