• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ptcuye35
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    P
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 6
    • Konu 1
    • İleti 34
    • En İyi 14
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

ptcuye35

@ptcuye35

31
    İtibar
    314
    Profil Görüntülemeleri
    34
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Izmir Yaş: 38

ptcuye35 Takip etme Takip Et

ptcuye35 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ugursway Benim bugün yazdigim ilk iletide açıkça sorduğum soruya istinaden yazdığınız ifade şu:

"Sürecinizi yeteri ilgi ve özenle takip etseydiniz siz de şu an herhangi bir oturum izni olmadan mülakat almış olabilirdiniz."

Sorumu tekrar etmek zorundayım: Nasıl ve hangi ülkeye tasiyabilirdik? Bana bu kişinin kim olduğunu söyleyebilir misiniz? Benim dosya numaramdan büyük ve Viyanadan randevu alabilmiş tek kişi Redno olarak görünüyor ki bu kişinin de orada oturumu mevcuttur. Yine benim dosya numaramdan büyük olan tüm arkadaşların yine o ülkelerde ya da bağlı bulundukları konsolosluklarda oturumu mevcut. Ya da vatandaşlığı...

Eğer son iletinizdeki gibi başka yollar denemeliydiniz diyorsanız bunu sonda değil en başta demelisiniz. Ancak bu durumda da zaten benim soruma yanıt vermemis oluyorsunuz, aksine dalga geçer gibi forumu okusaydiniz diyorsunuz. Size bu hakkı kim veriyor bu bir, ikincisi forumu okumadigimi nasıl iddaa ediyorsunuz?

Bu bağlamda benim son sözüm şudur ki:
      Durumu benim gibi olan talihlilerin dosya taşımasi sürecin başından beri mümkün olmadı. Siz diyorsunuz ki okusaydiniz dosya taşıma veya vatandaşlık olmadan taşıyabilirsiniz. Üstelik bunu hem bana verdiğiniz ilk yanitta hem de son yanıtta yaziyorsunuz. Bu gibi yanlış bilgiler forumda bilgi coplugu olusturuyor. Ben ocak ayindan itibaren tüm konsolosluklara ayda en az ikiser mail atan biri olarak sizi temin ederim ki hiçbir konsolosluk oturum ya da vatandaşlık olmadan dosya taşınmasına olumlu yaklasmadi. Taşıyabilen istisnai arkadaşlar ya Avustralyada dil okuluna kayıtlı ya da zaten Kanada turistik vizesine sahipler. Ama bu arkadaşlar da foruma öyle bir zamanda bu bilgiyi verdiler ki bu haberi duyar duymaz o ülkelere vize basvurusunda bulunsaniz sürecin sonuna vize alabiliyorsunuz.

2024 forumu başlığını takip eden kisilerin o ülkelere yapacağı vize basvurusunun sonuçlanmasına bile zaman kalmıyor, bu nedenle bu durumlar bizler için malesef çözüm değil.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      P
      ptcuye35

Merhaba, Bugün Malezya Kuala Lumpura geldim. 90 günlük giriş iznimi pasaportuma islediler. Fiziki olarak geldiğimi konsolosluğa yazacagim ama yarın resmi bayram olduğu için geri dönüş olmayacaktır sanıyorum. Olumlu / olumsuz bildirim sağlayacağım.

P
      ptcuye35

@ugursway Forumu her gün 2024 sohbet forumu ve 2024 greenkart lotusu aşamaları olarak takip ediyorum. Günde en az 30 dakika forumda zaman geciriyorum, bahsettiğim her iki başlıgi da toplamda ikişer kez atlamadan dikkatle okumusumdur.

Rica ediyorum 2024 talihlisi olup bana oturumu ya da vatandaşlığı olmadan Kanada, Avustralya ve Türkmenistan dışında dosya tasiyabildigini yazan bir arkadaşın forum gönderi numarasini bizlerle paylasabilir misiniz? Avustralya ve Kanadaya tasiyabilen de birer kişi var, ikinci bir kişi gösterir misiniz bana rica etsem sizden. Bu arkadaşlarımız da son zamanlarda dosyalarını taşıyabildiklerini söylediler; ancak bahsettiğim iki ülkeye zaten vize almak uzun sürdüğü için durumu benim gibi olan arkadaşlara bir çözüm oluşturmuyor.

Avusturya ise dosya numarası 18000lerde iken bir ara kabul etti, ancak benim numaramda dosya taşıyabilen oldu mu, ben soyleyim olmadi. Ben tam bu dönemde forumu takip ederek 10dk içerisinde mail attım. Aktif olmadan önce ya da aktif olduktan sonra da mail attim. Ya maillerimizi görmezden geldiler ya da kibarca reddettiler. Kabul ettiği donemde de "sizin dosya numaranız aktif değil" dediler.

Bakın bahsettiginiz gibi 50-100 sayfasını değil başlığın 654 sayfadan bahsediyorum ben, tamamini okudum ve dosya taşıma yapılmadı diyorum size. Bana yapacağınız başka bir mantıklı öneriniz var mı?

P
      ptcuye35
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

Merhaba, dosya numaramın yüksek olması ve yurt dışında oturumum olmadığı için dosya taşıma yapamadım. Yine de son bir çaba ile Malezya Kuala Lumpur'a uçak bileti aldım 14 haziran tarihi için. Birlikte çabalamak isteyen arkadaşlarım olursa özelden mesaj yazabilirler.

Şöyle bir yol izleyeceğim:
      Malezyaya varır varmaz pasaportumdaki ülkeye giriş mührünü konsolosluğa uygun bir yazı ile mail atacağım.

Olumlu sonuç alamaz isem
      Dil okulu kaydı yapıp oturum aldıktan sonra konsolosluğa tekrar yazacağım. Bu durumda Malezyada eylül ayına kadar uzun bir süreç beni bekiyor olacak tabi.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      P
      ptcuye35

Herkese merhaba, dosya numaramı göz önünde bulundurarak dosya taşıma ile ilgili olarak artık harekete geçmem gerektiğini düşündüm ve geçtiğimiz iki gün içerisinde dosya taşıma ile ilgili olarak yaklaşık 140 farklı ülkedeki Amerikan konsolosluklarına mail attım. Şu ana kadar sadece Türkmenistan Aşgabat konsolosluğu olumlu dönüş yaptı ve dosya numaramın önümüzdeki zamanlar aktif olması ile (current and ready to be scheduled) birlikte ülkeye vize alabilirsem dosya taşıma işlemini gerçekleştirebileceklerini ilettiler. Ancak bu ülkeye turist olarak vize almanın bile imkansıza yakın olduğu belirtilmiş genel olarak. Bu bağlamda birkaç sorum olacak:

1. Halihazırda inşaat Mühendisliği alanında üniversite hocasıyım; Türkmenistanda faaliyet gösteren bir inşaat firmasına formalite olarak işe alım gösterip vize alınabilir mi?

2. Halihazırda babannemin bakıcısı Türkiyede olduğu bilinen ama ülkesine dönmek istemeyen bir Türkmenistanlı ancak ailesi Türkmenistanda yaşıyor. Abisinin bana gönderebileceği bir davetiye ile vize başvurusu yapmaya değer mi, bu şekilde olumlu sonuç alma olasılığı var mıdır ülkeye giriş anlamında?

3. DV2024 talihlisi olarak oturum ya da vatandaşlığı bulunmayıp dosyasını başka ülkeye taşıyabilen bir arkadaşımız oldu mu acaba? Geçen yıllarda Umman, Hong Kong ve Avusturya konsoloslukları yaklaşık olarak hangi aylarda dosya taşınabilmesine onay verdi bunu öğrenmek isterim. Forumu sürekli takip ediyorum; ancak umarım kendim için geç kalmamışımdır.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İzmirden sevgiler.

P
      ptcuye35
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

@SUAT-GUNAY Doğum gününüz kutlu olsun Suat bey. Bugün benim de doğum günüm; geçen yılın talihlisi olarak kura şansı diliyorum size.

P
      ptcuye35

@furkansn Merhaba, tabiki bilgilendiririm. Eğer ilk duruma olumlu dönerler ise sizlerin de zamanı olabilir ama ikinci dediğimi uygulamak zorunda kalırsam belki ben de geç bile kalmış olabilirim; ama denemeye değer gördüm. Bir yol arkadaşı ile gitmek çok iyi olacak, düşünen olursa lütfen bana ulaşsın.

P
      ptcuye35

@karaloyunlar1 ilk sorunuza istinaden şunu soyleyebilirim, PTT turpex ile son derece uygun fiyatlarla yurt dışına belge gönderisi yapabiliyorsun. Gisedeki memura durumu anlatin yine de. Ben birkac kez resmi kuruma o şekilde belge göndermiştim, sorunsuz ulaştı. 5 yıl önce 20-25 TL'ye mal olmuştu.

P
      ptcuye35
    • RE: Green Card çekilişini kaçıncı başvurunuzda ve kaç yaşındayken kazandınız?

İlk başvurumda, 35 yaşında kazandım; ancak dosya numaramdan dolayı gidebilecek miyim göreceğiz.

P
      ptcuye35

@yeliz-özören @bengokhancelik
      Bu sene özelinde belirtmem gerekirse oturum ya da vatandaşlığı olmayıp dosya numarası 20000 üzerinde olan kimse dosyasını taşıyamadı; eğer var ise lütfen bize ulaşsınlar. Ben 2024 Excel listesindeki arkadaşlara sorarak bu kanıya vardım. Dosya taşıma konusunda bu hafta da sonuç alamazsam aklımda Tayvan, Barbados, Moğolistan, Hong Kong ya da Umman var. Dosya taşıma mailime gelen otomatik yanıtları, 2024 ceac verilerini ve geçen yıllardaki vize verme durumlarını inceleyerek Barbados ya da Moğolistan deneyeceğim gibi. Ancak tek atımlık kurşunum olduğu için 2024 sürecini dikkatli şekilde takip etmiş arkadaşların tavsiyelerini duymak isterim. Bahsettiğim ülkelere gidip vize mülakatı alamamak da söz konusu; ancak en kötü ihtimalle bu tek atımlık kurşunu zaten kullanacağım bir şekilde. Türkmenistanda Türk büyükelçiliğinde çalışan akrabam olmasına rağmen o bile ülkeye giriş anlamında yardımcı olmasının çok zor olduğunu belirtti.

P
      ptcuye35

ptcuye35 tarafından gönderilen son iletiler

@ugur07 Forumda Malezya'da fiziki olarak bulunulması halinde yardımcı olunabilme ihtimali ile ilgili bir yanıt alan arkadaş vardı. Bir de dil okulu ile oturum alıp vize randevusu alan bir arkadasimiz vardi.

Sürecin başından beridir elimden geleni yapmaya çalisiyorum; oturumsuz olarak zaten dosya taşıma yapmadı hicbir yer 2-3 istisnai durum dışında. Avusturya dosya taşırken de biz aktif olmadığımız için tasiyamamistik.

En azından bir de bu şekilde denemek istedim. Muhtemelen dil okuluna kayıt olmayacağım ama ülke değiştirip ben geldim sürecin sonuna kadar buradayım diyip randevu almaya çalışacağım.

P
      ptcuye35

Merhaba, Bugün Malezya Kuala Lumpura geldim. 90 günlük giriş iznimi pasaportuma islediler. Fiziki olarak geldiğimi konsolosluğa yazacagim ama yarın resmi bayram olduğu için geri dönüş olmayacaktır sanıyorum. Olumlu / olumsuz bildirim sağlayacağım.

P
      ptcuye35

@furkansn Merhaba, tabiki bilgilendiririm. Eğer ilk duruma olumlu dönerler ise sizlerin de zamanı olabilir ama ikinci dediğimi uygulamak zorunda kalırsam belki ben de geç bile kalmış olabilirim; ama denemeye değer gördüm. Bir yol arkadaşı ile gitmek çok iyi olacak, düşünen olursa lütfen bana ulaşsın.

P
      ptcuye35

@charon Çok haklısınız, birkaç arkadaşımın önerisi üzerine Malezyayı seçtim aslında; dediğiniz gibi her oturum sahibinin malesef vize randevusu alması garanti olmuyor. Ama anladığıma göre gideceğim ülkenin ABD konsolosluğu bu bağlamda yardımcı olmuş 2024 sürecinde.

P
      ptcuye35

Merhaba, dosya numaramın yüksek olması ve yurt dışında oturumum olmadığı için dosya taşıma yapamadım. Yine de son bir çaba ile Malezya Kuala Lumpur'a uçak bileti aldım 14 haziran tarihi için. Birlikte çabalamak isteyen arkadaşlarım olursa özelden mesaj yazabilirler.

Şöyle bir yol izleyeceğim:
      Malezyaya varır varmaz pasaportumdaki ülkeye giriş mührünü konsolosluğa uygun bir yazı ile mail atacağım.

Olumlu sonuç alamaz isem
      Dil okulu kaydı yapıp oturum aldıktan sonra konsolosluğa tekrar yazacağım. Bu durumda Malezyada eylül ayına kadar uzun bir süreç beni bekiyor olacak tabi.

P
      ptcuye35
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Merhaba, 2024 talihlisi ve henüz mülakat alamamış birisi olarak size önerim şu olur. Bu süreçte mutlaka yurtdışından oturum alın. Ya bir dil okuluna kayıt olun; ya bir şirket açın ve bir şekilde oturum alın. Dosya numarası benimki gibi yüksek olan arkadaşların başka türlü bir şansı olmuyor gibi malesef. Bu süreçte Kanada vizesi almanın da faydası olabiliyor; istisnai bir şekilde Kanada vizesi ile dosya taşıyabilen bir arkadaş oldu (bir de Avustralya var). Oturum olmadan konsolosluklara gece gündüz mail atarak bir sonuç edebilirsiniz belki ama ben edemedim. Belki sürecin sonlarına doğru bir şansımız olur.

P
      ptcuye35

@selun Benim vizem şuan yok, ama Ağustos ortasinda olmuş olacak; ama suan vize sorunu olmayan arkadaşlarım da olumlu / olumsuz yanıt alamıyor Viyana konsolosluğundan.

P
      ptcuye35

@yeliz-özören @bengokhancelik
      Bu sene özelinde belirtmem gerekirse oturum ya da vatandaşlığı olmayıp dosya numarası 20000 üzerinde olan kimse dosyasını taşıyamadı; eğer var ise lütfen bize ulaşsınlar. Ben 2024 Excel listesindeki arkadaşlara sorarak bu kanıya vardım. Dosya taşıma konusunda bu hafta da sonuç alamazsam aklımda Tayvan, Barbados, Moğolistan, Hong Kong ya da Umman var. Dosya taşıma mailime gelen otomatik yanıtları, 2024 ceac verilerini ve geçen yıllardaki vize verme durumlarını inceleyerek Barbados ya da Moğolistan deneyeceğim gibi. Ancak tek atımlık kurşunum olduğu için 2024 sürecini dikkatli şekilde takip etmiş arkadaşların tavsiyelerini duymak isterim. Bahsettiğim ülkelere gidip vize mülakatı alamamak da söz konusu; ancak en kötü ihtimalle bu tek atımlık kurşunu zaten kullanacağım bir şekilde. Türkmenistanda Türk büyükelçiliğinde çalışan akrabam olmasına rağmen o bile ülkeye giriş anlamında yardımcı olmasının çok zor olduğunu belirtti.

P
      ptcuye35

@selun Benim de ağustos ortasından itibaren vizem olacak; ancak bunu belirtmeme rağmen 1 aydır herhangi bir geri dönüş alamadım Viyana konsolosluğundan. Viyana dosya taşıma anlamında olumlu döndüğü zamanlarda da dosyam aktif olmadığı için transfer talebime olumsuz yaklaşmışlardı.

Ayrıca forumda haberleştiğim dosya numarası benden daha büyük olan bir arkadaşıma, yeşil pasaportu olmasına rağmen ona da olumlu / olumsuz olarak dönüş yapmadılar henüz malesef. Mail atmak ücretsiz, zorluyoruz; ama sonuç alabildiğimiz bir konsolosluk malesef olmadı. Eğer böyle devam ederse bir ay içerisinde vizesiz gidilebilen bir ülkeye dosya taşıyamadan gidip "ben geldim, dosyamı lütfen taşıyın" mivalinde bir davranış sergileyeceğim. Bu şekilde yapmayı planlayan başka arkadaşlar var ise birlikte hareket etmeye hazırım, birlikte gidebiliriz.

P
      ptcuye35

@melikemim Ben bir kez olumsuz dönüş aldım diger maillerimi ise hiç yanitlamadilar, eğer yanlis bakmiyorsam Umman konsoloslugunun 2024 döneminde yalnızca 29 adet dağıtım yaptigini gördüm ve bu 29 adedin içerisinde 1 tane bile EU yok.

P
      ptcuye35