Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak?
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
@Selim-Aksoy Maalesef
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
Çok teşekkürler hocam..
@Ronin-Gameplay evet ondan dolayı sakın başvuru yapmayın çünkü kazanırsanız mülakatta ret alacaksınız. Mülakata kadar vereceğiniz tüm paralar da yanmış olur.
Merhaba,
Lise menuzu değilim (Hala devam ediyorum) ama iyi derece programlama bilgim var eğer başvuru yaparsam green card çıkması durumunda programlama da deyeyim sahibi olduğumu nasıl ispat edebilirim?
Örneğin bir yazılım firmasından bu işi yaptığıma veya bu konu hakkında deneyimim olduğuna dair bir yazı işimi görecekmi ?
Yoksa devlet veya devlet kurumlardan resmi bir evrak mı gerekmektedir?
Cevap için şimdiden teşekkürler
@Osman-SOYLU sgk dökümünü götüreceksin. son 5 yıldır 2 sene çalışman gerekiyor meslek sitesinden puana baktın mı 7<8 gözüküyor mu
Mesajımı tekrar okuduğum zaman eksik bilgi aktardığımı gördüm çok özür dilerim,
Bu sene arkadaşım green card çekilişleri başladı başvur demesi üzerine araştırma içine girdim, internetten araştırmalarım sonucu ve forumda okuduklarımı bir araya getirdiğimde bunun benim için uygun olup olmadığımı öğrenmek istedim, çünkü istenen vasıfları karşılayamadığım halde çekilişe katılır ve kazanrısam ve elenirsem belkide benden çok daha vasıflı birisinin hakkını gasp etmiş olacağım.
04.04.2016 Yılından beri bilgisayar ve yazılım üzerine bir işletmem var 2016 dan beri hiç bağkur yatırmadım, içerde borçlandım, Computer Programmers (7.0 to < 8.0) görünmekte.
Eğer bunun için uygun vasıfa sahipsem başvuru yapmak istiyorum, Kazanılması durumunda Bağkur borcu toplu bir şekilde yatırılabilirim. birde çıraklık eğitimden alınan kalfalık ve ustalık belgeleri görüşmeler aşamasında geçerli belge olarak kabul edilmektemidir.
@uSa_chicag0, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Green carda meslek lisesi mezunları başvurabiliyor mu?
basvurabilirsiniz.
@TC-Ozgur-Ozbali, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
oğlum otizmli 11/02/2003 doğumlu bu sene greencard a vaşvurabiliyormuyuz
basvurabilirsiniz.
@karakoc, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Merhabalar Yaş sınırlaması hala Aynı mı Ufak kardeşim Yıl bazında 18 yaşında ay bazında Henüz 17 yaşında Şuan Lise mezunu Tekrar sınava hazırlanıyor. Greencarda başvurmasına engel bir durum var mı diye Sormak istedim Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
hayir, engel yok. basvuru yapabilir.
@Volkan-0, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Herkese merhaba ben şuanda 11.sinifa giden bir bireyim şuan 16 yasindayim bu sene ki greencard lotosuna başvuru yapabilir miyim ? Şöyle düşünüyorum bu sene başvurduk 2024 Mayıs gibi açıklanıyor açıklandı yılın sonlarına doğru vize görüşmeleri başlıyor ben olduda kazandım hani parasal maddi yönden sıkıntım yokta lise mezunu olmak gerekiyor normal şartlarda 2025 haziranda mezun olurken diyelim greencard çıktı numarada düşük okulu açığa alıp bir şekilde erkende mezun olurum cart curt erken veya geçici diplomada alınır bir şekilde, işin olayı şu başvurabilir miyim yani bu durumda bu sene ? Okuduğunuz için teşekkür ediyorum herkese bol şanslar
Basvuru yapabilirsiniz, onemli olan mulakat surecinde diplomanizin olmasi olacak... DV-2025 takvimini inceleyebilirsiniz:

@Osman-SOYLU, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Mesajımı tekrar okuduğum zaman eksik bilgi aktardığımı gördüm çok özür dilerim,
Bu sene arkadaşım green card çekilişleri başladı başvur demesi üzerine araştırma içine girdim, internetten araştırmalarım sonucu ve forumda okuduklarımı bir araya getirdiğimde bunun benim için uygun olup olmadığımı öğrenmek istedim, çünkü istenen vasıfları karşılayamadığım halde çekilişe katılır ve kazanrısam ve elenirsem belkide benden çok daha vasıflı birisinin hakkını gasp etmiş olacağım.04.04.2016 Yılından beri bilgisayar ve yazılım üzerine bir işletmem var 2016 dan beri hiç bağkur yatırmadım, içerde borçlandım, Computer Programmers (7.0 to < 8.0) görünmekte.
Eğer bunun için uygun vasıfa sahipsem başvuru yapmak istiyorum, Kazanılması durumunda Bağkur borcu toplu bir şekilde yatırılabilirim. birde çıraklık eğitimden alınan kalfalık ve ustalık belgeleri görüşmeler aşamasında geçerli belge olarak kabul edilmektemidir.
liseden ne zaman mezun olacaksiniz? Su basligi da incelediniz mi?
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1807/lise-mezunu-olmadan-green-card-dv-almak/
merhaba ben %80 bedensel engelliyim ilk okul mezunuyum 25 yıldır farklı kulüplerde tekerlekli sandalye basketbol oyndaım ve engelli engelsiz modern dans eyitim alıp italya ve yunanistan avrupa birliği projelerinde bulunup gösteriler yaptım green cart başvurusunda vize alabilmek için en az lise mezunu olmak VEYA uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az 2 yıl çalışmış olma koşulu vardır. dediğinde benim bu lsanslarım geçerliliği olurmu acaba ?
@EMRE-BİŞGEN iş için sadece 2 yıl uzmanlık yetmiyor aynı zamanda iş puanın da SVP puanı yani 7<8 olması gerekiyor. Tanıtım yazısında eksik yazdın onu eklersen iyi olur.
Merhabalar, green card başvuru için 12 yıllık lise diploması isteniliyor fakat ben 1994 yılı lise mezunuyum, bizim zamanımızda 4+4+4 yoktu.. İlkokul beş yıl, ortaokul 3 yıl, lise 3 yıldı, mezun oldum ama toplamda 11 yıl oluyor, başvurum geçersiz mi olur 
@blrysm, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Merhabalar, green card başvuru için 12 yıllık lise diploması isteniliyor fakat ben 1994 yılı lise mezunuyum, bizim zamanımızda 4+4+4 yoktu.. İlkokul beş yıl, ortaokul 3 yıl, lise 3 yıldı, mezun oldum ama toplamda 11 yıl oluyor, başvurum geçersiz mi olur
12 yil veya dengi olmasi gerekiyor, o nedenle bir sorun yok.
Merhaba Amerika’da iltica eden birisi green card çekilişine başvurabilir mi? Eğer kazanırsa hak tanınır mı? Tek suçu kaçak olarak sınırı geçmektir. Bu arada bu başlık altına yazdım doğru bi yere mi yazdım?
@Hormek, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Merhaba Amerika’da iltica eden birisi green card çekilişine başvurabilir mi? Eğer kazanırsa hak tanınır mı? Tek suçu kaçak olarak sınırı geçmektir. Bu arada bu başlık altına yazdım doğru bi yere mi yazdım?
Basvuru yapabilirsiniz, ama eger ABD'de surece devam edip Green Card almak istiyorsaniz, ABD'de yasal bir statunuzun olmasi gerekiyor, bilginize. Ayrintili bilgiyi AOS basliginda bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
Kazandıktan sonra kalmak yerleşmek zorunda mıyım? Süreci tamamlayıp geri dönüş yapabilir miyim?
Green card ı kazandıktan sonra işlemleri halledip geri dönüş yapabilir miyim ? Geri dönüş yapıp 1 sene sonra 1 buçuk sene sonra yerleşmek için tekrar gidiliyor mu ? İşlemlerden sonra gelip evlenip eşimle birlikte gidip yerleşmek istiyorum kartı aldıktan sonra belirli süre yerleşme zorunluluğu var mı ?
Merhaba ortaokul mezunuyum 8 yıl tarım işinde çalıştım başvuru yapabilirim mi yada başvursam çıkma ihtimalim var mı
Merhaba arkadaslar. Bu sene evlilik uzerinden green carda basvurduk. I-130 onay asamasindayiz. Bu sureci beklerken green card cekilisine katilmanin evlilik green card surecine olumsuz bir etkisi olur mu?