Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Guney Kore'deki Halloween partisindeki izdihamda su andaki bilgilere gore 149 kisi hayatini kaybetti.

  • ⭐⭐

    Neyse kinamayalim...

  • ⭐⭐⭐

    Yazık olmuş, eğlenelim derken ölmek. Herkes gece kulübüne girmeye çalışmış sanırım.


  • Cok feci. Yillar once Hacca gidenlerde boyle bir izdiham nedeniyle hayatlarini kaybetmislerdi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Savannah’ta Cadılar Bayramı
    Geçen bu zamanlar Savannah’a yeni yerleşmiştim . İş ve ev bulma telaşı derken kendi bölgemde Cadılar Bayramımını kutlayamamıştım. Bu sene kendi bölgemdeki mahallemdeki insanlarla bu ruhu yaşamak nasip oldu. City Church Savannah’ın oto parkında yapılan etkinliğe gözlemlediğim kadarıyla herkes katıldı diyebilirim. Akın akın aileler bu alana toplanıp hep beraber çocukluklarındaki o heyecanı yaşadılar. Bol bol şeker ve çikolata topladılar. Çocuklar gibi eğlendiler. Gördüğüm bu atmosferden çok keyif aldım. Ülkemdeki Bayram coşkusunun aynısını burada hissettim. Kilisedeki tüm dostlarımla birlikte hep beraber elimden geldiğince bende onlara yardımcı olmaya çalıştım. Onların arasında beraber nefes almak ortak sevinç ve hüzünleri beraber yaşamak güzel bir duygu oldu. Güzel , kusursuz ve her detay düşünülmüş bir organizasyondu. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid033FyxNKYrrjEbjW7o82gfPhF5yrKjY15JcXoTgzNNa8KWUomNg52m2UE2Rs1R4pnEl&id=720696441

  • ⭐⭐⭐

    cadılar bayramı ve noeli hep kutlamak istemişimdir. Elhamdüllilah müslümanım ama insanların böyle eğlenmesine karşı çıkan topluluklar maalesef Türkiye’de hala varlar… bugün iş gereği istiklale gitmem gerekiyordu tabi İstiklal turist ağırlıklı olduğu ıcın hafif bi cadılar bayramı havasındaydı. Çoğu Türk yabancı cadılar bayramına özel giyinmişti cok şaşırdım. Arkadan gelen 3-5 dayı biz ateist miyiz , biz müslümanız böyle bayramlar yok diyerek aralarında konuştular. İnsanların gönlünce eğlenmesine karışan bu tiplere aşırı sinirleniyorum. Ben şahsen Ayasofya açılışında böyle konuşan hiç kimseyi duymadım. Kimse birbirine zarar vermediği sürece ben bu tarz bayramların Türkiye’de kutlanmasına asla karşı değilim. Ne güzel görüntüler çıkmış 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @waterman Türkiye mozaik bir ülke bir anlamda bütün dinleri bir araya toplamış ve o dinlere mensup kayıtlı/ kayıtsız tüm insanların kardeşçe barınacağı bir yer. Eğer dinler arası üstünlük , ayrımcılık veya ırkçılık tohumları ekersen saygı hudutu şipşak ortadan kalkar. Esasında hepsi üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri ifade ediyor. Önemli saygı ve anlayış içinde olmak.

    Cadılar bayramı öncelikle bir ateist işi değil . Bu geleneksel bir çocuk bayramı ve öğrendiğim kadarıyla yeni yıl kutlaması . Karanlıktan aydınlığa geçişin bir ritüeli . Şuana kadar bende bunu bilmiyordum. Ancak gerek yahudi gerekse hristiyan ve de pagan geleneklerine göre bu bir bayram ve şenlik . Esasında hristiyanlar yeni yılı fazla kutlamıyorlar . Dini olarak esas kutlamaları Cadılar bayramı . Bu dönemde bizdekine benzer ama farklı tarihlerde Hristiyanlar da kutsal aylara girmiş oldular. Yakında Şükran günü ile bu kutsal ayları başlamış olacak.

    Tarihler farklı isimler farklı ama adetlerin hepsi bir şekilde de olsa benzer . O açıdan bütün bayramlar ve gelenekler uygulansa Ülkemizde ne güzel olurdu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 şeker yada çikolata toplama olayı bizim adetlerimizde var ismine dayıbana da derler sadece şeker bayramında çıkarlar. Büyük şehirlerde dediğin hiçbir gelenek - örf adet yaşanmaz. Çünkü insanlar tek bir amaç için geliyorlar para kazanıp eğlenmek bu kadar. Küçük yerler de arife günü çocuklar çıkıp dayıbana şarkısını söyleyerek dolaşırlar. Daha kendi örf adetlerimizi bilmeden başkalarının yaşadıklarına laf atmak klasik Türk hareketi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum