Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ICu deprem bölgesinde yaşadığımı söyleyemedim. Nerede kalacaksınız tanıdığınız var mı dedi bende eşim orada zaten green card sürecimin devam ettiğini söyledim. O da evet gördüm dedi. Üzgünüm veremiyoruz göçmen vizesi sürecinizi beklemeniz gerekiyor dedi. Çok konuşmadı bile soru çok sormadı


  • @crazycells teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Evet bende öyle düşünüyorum. Ben depremden etkilendiğimi falan söyleyip şansımı denemek istedim ama maalesef olmadı 😞 bu süreci bekleyeceğiz yapacak bir şey yok. Ama mülakat günü bizim durumumuzda olup alan kişiyiz görmedim genelde red aldılar


  • @meryem-b

    Teşekkürler.

    Çalışıyor musunuz peki? Ve geri döneceğim dediniz mi?


  • @ICu evet çalışıyorum mimarım ve belgelerimi de götürdüm izin aldığıma dair. Gerçekten de bir ay izin almıştım. Onlara zaten bakılmıyor. Kendileri soru sormadan anlatmamıza çok sıcak bakmadıkları için sormadan söylemedim bir şey. Hatta parmak izi verirken oradaki beyfendiyle daha çok konuştuk diyebilirim 🙂 depremi sordu ailemde sorun olup olmadığını falan sordu. Yani başvurmak isterseniz deneyin ama çok düşük ihtimal. Göçmen başvurusunu gördüğü herkese aynı davrandı süreci bekle tarzında


  • @meryem-b

    Hiç değilse çalışmanızı geri dönmenize delil saysaydı.

    Bunların mantığı nedir hiç anlaşılmıyor. Forumda göçmenlik imkanı olup, hatta göçmenlik süreci devam edip de turist vizesi alanlar var. Konsolosları bu kimselerin geri döneceğine ikna eden şeyin onların çalışıyor olması veya öğrenci olmaları deniliyor. Halbuki siz de çalışıyorsunuz ve geri döneceksiniz. Size niye verilmiyor?

    Tamamen saçmalık


  • @ICu evet bizde anlamadık gerçekten çok garip bir sistemleri var. Ne olduğu bilinmiyor. Neye göre kime göre veriliyor. Ben çalışıyorum Üstelik yüksek lisansta yapıyorum öğrenciyim ve küçüklükten bu yana birçok kez Almanya’ya giriş çıkışım ve bazı ülkelere daha vizelerim var Hiçbirine bakılmadı bile 😞


  • merhaba eşi green cardlı olan birinin B1 B2 vizesi alması kolay oluyor mu?


  • @luchadora, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @quattros Merhabalar! Ben de sizinle aynı durumdaydım. 2022 Nisan ayında aldım turist vizemi, Ağustos ayında ABD'ye giriş yapıp Eylül'de sorunsuz şekilde ayrıldım. Bu ocak ayında da IR1 başvurumu yaptık. Sorunuzun üzerinden biraz zaman geçmiş ama hala aklınıza takılan şeyler varsa sorabilirsiniz.

    Merhaba! Turist vize görüşmesine gittiğimde evlilik cüzdanım yeterli olur mu acaba? Siz ABD' de yaşamak istediğiniz için IR1 e başvurdunuz değil mi? Teşekkürler.


  • Merhaba! Evet, evlilik belgesi yeterli olur. hatta ona bile bakmadılar, ben bir sürü fotoğraf, ABD'de eşimin ailesinden davet mektupları, düğün davetiyeleri filan da götürmüştüm, ama hiç birine bakmadılar. En önemli olan bu vize türü ile gidip orada yaşamayacağınızı, gerçekten kısa süreli, turist olacağınızı onlara göstermeniz. Bana iki kere neden IR1'e başvurmuyorsunuz diye sordu bende açıkça anlattım, şu anda öyle bir planımız yok, eşim burada görevli ben de burada çalışıyorum, eğer oraya taşınma planımız olursa ona başvururuz zaten prosedürü biliyoruz diye. Ayrıca evet, şu anda da eşimin görev süresi burada sona geldiği ve ABD'ye taşınma planımız olduğu için IR1'e başvurduk.


  • Herkese merhaba, esimle 5 ay önce Turkiyede evlendik. Ben GC sahibiyim. Esime Bosna-Hersekten B2 Turist vizesi randevusu aldık ve görüşmeye gittik. Konsolosluktaki gorevli bastan sona Türkçe konuştu. Hiçbir belgeye bakmadan vizeniz hayırlı olsun dedi. Sadece basit soruları sordu, ne kadar kalacaksın, nereye gideceksin gibi. Esim gorevliye zaten gezmeyi dolaşmayı sevdiğimizi ve yilbasini Amerikada geçirmeyi istediğimizi söylemiş. Turkiyede isi olduğu icin donmesi gerektiğini de belirtmiş. Bu sekilde sorunsuz ve agrisiz bir sekilde vizemizi aldık. Birkaç aya ABD vatandasligina geçeceğim ve sonrasinda ABD icinde yeniden evlilik yapıp esimin GC islemlerini başlatmayı düşünüyorum. Turkiye`de uzunca vakit beklemeyin yurtdisini deneyin vizeler icin derim. Eğer garanti alacaginizi dusunuyorsaniz tabiki. Biz her açıdan iyi hazirlanmistik her turlu belgeyi eksiksiz sunabilecek durumdaydık, bu yüzdende çok rahat ve pozitif olduk ve boylece hiç sorun yasamadigimizi düşünüyorum. Ayrıca uzun sure esinizden ayri kalmak istemiyorsanız da bu yol çok geçerli geldi bana. Zaten evlendigimizden beri bu konuda araştırma yapıyordum ve GC veya ABD vatandaslarinin eslerinin turist vizesi alması konusunda her detayı okuyup inceledim. Umarım bu tecrübemiz sizinde isinize yarar ve islerinizi kolaylastirir. Selamlar.


  • @omerjackyilmaz

    Vizenizi aldıktan sonra boşvermeyip, foruma geri dönüp bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler. Bunlar değerli bilgiler.

    Böyle örneklerden nasıl bir ders çıkarılabilir diye ve adamların mantığını -varsa- anlamak için düşünüyorum. Şimdiye kadar bu yola başvuran nerdeyse herkes eli boş döndü ve vize danışmanları/avukatlar da boşuna uğraşmayın diyorlar.

    Acaba eşinizin çalışıyor olması mı görevliyi geri döneceğine ikna etti veya henüz eşiniz için göçmenlik başvurusu yapmamış olmanız mı?

    Görevli hiç sizin GC sahibi olduğunuzu ve kendisi için göçmenlik başvurusu yapıp yapmayacağınızı sormadı mı eşinize?


  • arkadaşlar merhaba yeni kayıt oldum ama formu çok uzun zamandır okuyup inceliyordum eşimle birlikte gerçekten çok yardım aldık öncelikle herkese teşekkür ederim. benim sorunuma benzer bir başlık aradım fakat bulamadım o yüzden yardımınızı istemek zorundayım 😞 ben Türk vatandaşıyım eşim ise Amerikan vatandaşı. Avukatımız bizi cok oyaladıgı için dayanamadım Geçen hafta büyük bir umutla turist vizesine başvurdum çünkü çok olumlu şeyler görmüştüm uygun olduğunu düşündüm hatta çok güzel 30 ocağa randevu buldum. fakat okudukça ve araştırdıkça içim karardı. evli olduğum ve işlemde i-130 um olduğu için vermeyebilirlermiş çünkü turist vizesi göçmen olmayan vize fakat i-130 göçmen siz zaten biliyorsunuz. yani sizin görüşünüz nedir? shengen vize geçmişim yok 14 ünde Japonya’ya gidip 21 inde geri geleceğim (ocakta) vize randevum da 30 unda. eşimle sehayat etmeyi çok seviyoruz defalarca Türkiye’ye geldi fakat ben hayatımın geri kalanında yasayacağım yeri en azından bir kez görmek istiyorum. 9 gün kalma planım var. yani şansım nedir siz ne düşünüyorsunuz nasıl yapmalıyım cok çıkmaza girdim 2 gündür uyuyamıyorum 😕 teşekkür ederim şimdiden herkese… (DS-160 formuna herşeyi doğru girdim, eşim de bana davetiye mektubu hazırladı.)


  • @ICu Görevli eşimin 6 yıldır öğretmenlik yaptığını ve geri döneceğini duydu, benim green card ımı gördü ve abd de kalmak istemediğimizi net bir şekilde belirttiğimiz için vizeyi onaylamakta bir sorun görmedi. Eşim işini bırakmıştı aslında ama yılbaşında aldığı iş sözleşmesi ve maaş dökümanları duruyordu -ki bu evraklara baksa dahi bunları sadece üstten okuma şansına sahip olacaktı yani evrakların gerçekliği ve devamlılığıyla ilgili bir takip yapacak durumda olmayacaktı. Bence en önemlisi şu, bu vizeyi hakkın olarak görebilmek ve bir sorun teşkil etmediğini önce kendin kabullenmek. Yani sen aslında karşındaki görevliye bu durumun çok basit ve açıklanabilir olduğunu göstermen anlatman gerek, gerisi teferruat diye düşünüyorum.


  • Ben 7 yıldır eşimle Türkiye'de yaşıyorum ABD vatandaşıyım ikimizde evlenmeden önce 8 yıl ABD de yaşadık o F1 öğrencisiydi ben Greencardlıydım. ABD de evlenip döndük. Ben nolur nolmaz bi B-2 al dursun dedim 1 yıl sonraya randevu verdiler. Randevuda gerçekleşenleri anlatıyorum:
    Hiç bir evrak istenmedi sadece pasaport. IO yeni yetmeymiş Türkçe de bilmiyomuş ingilizce bilen beri gelsin demişler eşim el kaldırıp sıranın başına geçmiş. Kadın sistemden eşimin dosyayı bi açmış 5 sayfa ABD geçmişi 😃 Vize extensionlar, 3 kere okul değiştirme, 6 ay rapor alıp okula gitmeme, Türkiye'ye 3 kere giriş çıkış, 2 kere F-1 yenileme, evlilik yapma falan allah allah çok şaşırmış. Tek soru niye 6 ay okula gitmedin, cevap da dizim hastaydı doktor rapor verdi. O sırada arkada supervisor geziyomuş, ne bakıyosun ver vizeyi demiş geçmiş 😃 şu an 10 yıllık vize var B-2. Bazen diyorum bazı insanları kayırıyolar mı acaba keşke gçse de bi faydası olsa diye 🙂

    Beraber bi seyahat edicez bakalım 7 yıl sonra ABD'ye turistik kapıda arıza çıkaracaklar mı merak ediyorum.


  • @Malonjao
    Merhaba,

    Görüşmeniz nasıl geçti?


  • @luchadora, içinde söyledi: Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    @quattros Merhabalar! Ben de sizinle aynı durumdaydım. 2022 Nisan ayında aldım turist vizemi, Ağustos ayında ABD'ye giriş yapıp Eylül'de sorunsuz şekilde ayrıldım. Bu ocak ayında da IR1 başvurumu yaptık. Sorunuzun üzerinden biraz zaman geçmiş ama hala aklınıza takılan şeyler varsa sorabilirsiniz.

    Herkese tekrardan merhaba.
    Yakın zamanda vize görüşmesine gittim. Bir çok ispatlayıcı belge götürdüm ancak hiçbiri sorulmadı bile. Turist vizesi için uygun görülmedim.Amerikan vatandaşı eşim Türkiye'de yaşıyor ve çalışıyor fakat sonuç olumsuz. Bizim orada yaşama planımız yok, öyle bir planımız olsa eşim ülkesinden benim için başvuru yapabilir ancak benim durumumda olan birisi için neden 214b gerekçe gösteriliyor anlayamadım açıkçası..


  • Bu olay bence tamamen anlik sansa bagli bir durum, ABD vatadasiydim esimin mevcut GC sureci Tr'deyken baslamisti ve ayni zamanda GC surecini baslatmadan covid zamani turist vizesine de basvurmustuk. Turist vizesi randevusuna gitti , hali hazirda green card surecinin devam ettigini sadece oryantasyon amacli yasayacagimiz yeri gormek amacli kisa sureli gidip gelecegimizi belirtti ve turist vizesini aldi. Sonrasinda GC aldiktan sonra turist vizesi otomatik olarak iptal oldu. Tamamen sans ile alakali bence bizle ayni durumda alamayan da var bizim gibi alanda var , o yuzden netlik yok bence.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum