Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.

bu süreci bekleyeceğiz yapacak bir şey yok. Ama mülakat günü bizim durumumuzda olup alan kişiyiz görmedim genelde red aldılar
depremi sordu ailemde sorun olup olmadığını falan sordu. Yani başvurmak isterseniz deneyin ama çok düşük ihtimal. Göçmen başvurusunu gördüğü herkese aynı davrandı süreci bekle tarzında
teşekkür ederim şimdiden herkese… (DS-160 formuna herşeyi doğru girdim, eşim de bana davetiye mektubu hazırladı.)
Vize extensionlar, 3 kere okul değiştirme, 6 ay rapor alıp okula gitmeme, Türkiye'ye 3 kere giriş çıkış, 2 kere F-1 yenileme, evlilik yapma falan allah allah çok şaşırmış. Tek soru niye 6 ay okula gitmedin, cevap da dizim hastaydı doktor rapor verdi. O sırada arkada supervisor geziyomuş, ne bakıyosun ver vizeyi demiş geçmiş