@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.
ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.

bu süreci bekleyeceğiz yapacak bir şey yok. Ama mülakat günü bizim durumumuzda olup alan kişiyiz görmedim genelde red aldılar
depremi sordu ailemde sorun olup olmadığını falan sordu. Yani başvurmak isterseniz deneyin ama çok düşük ihtimal. Göçmen başvurusunu gördüğü herkese aynı davrandı süreci bekle tarzında
teşekkür ederim şimdiden herkese… (DS-160 formuna herşeyi doğru girdim, eşim de bana davetiye mektubu hazırladı.)
Vize extensionlar, 3 kere okul değiştirme, 6 ay rapor alıp okula gitmeme, Türkiye'ye 3 kere giriş çıkış, 2 kere F-1 yenileme, evlilik yapma falan allah allah çok şaşırmış. Tek soru niye 6 ay okula gitmedin, cevap da dizim hastaydı doktor rapor verdi. O sırada arkada supervisor geziyomuş, ne bakıyosun ver vizeyi demiş geçmiş