@cantekin 2.girişlerde yani ABD'ye yerleşmek için yaptığımız girişlerde çok daha toleranslı oluyorlar. Çünkü kıta değiştirip yeni bir hayata başlamak kolay değil. Bunu tahmin edebilirler ve bu konuda anlayışlı olacaklardır, alışık oldukları bir durum bu.
Bir kere siz Türkiye'de 25 gün de kalsanız 5 ay da kalsanız, neden Türkiye'ye gittiğinizi %90 zaten soracaklar. İşte bu süre ayları bulduğunda -yani tatile gittim diye bir sebeple geçiştiremeyeceğimiz durumlarda- neden o kadar uzun süre kaldığınızı sorarlar, bunun için bir sebep sunmalıyız, hepsi bu. Bizim gibi 2.girişinde kesin yerleşmek için gidecek olanların çok geçerli sebepleri oluyor zaten, bu da Türkiye'ye dönüp buradaki iş yerlerimizden ayrılmak, ev araba gibi işler varsa onları halletmek, çocuklar varsa okul dönemlerinin bitmesini beklemek, yarım kalan bir sağlık tedavisi varsa bunları bitirmek, yarım kalan bir akademik dönem varsa (atıyorum masterı bitirmek veya üni.son sınıfı bitirip mezun olmak gibi) gibi bir çok sebebi anlaşılır şekilde anlatıp, bu işlerimizi hallettik ve şimdi artık yerleşmeye geldik derseniz ikna olur, en fazla greencardın amacını hatırlatıp geçirirler, hepsi bu. Yanınızda application'larınıza dair birkaç sayfa bulundurabilirsiniz, içiniz rahat eder.
İyi yolculuklar.
Merhaba konuyla alakali bilgisi olan lütfen yardımcı olsun,eşim amerikan vatandası amerikaya haziran 2025 te göçmen vizesi ile giriş yaptım .green card ücreti ni ödememe ragmen adresime hiç ulaşmadı . Sistemde postalandı gözüküyör.
Ben amerikada bir hafta kaldıktan sonra turkiye donus yaptım hamilelik dönemi ve cocuk dogum süreci derken yaklasık 1 senedir amerika dısındayım ve greencard ta adrese ulaşmadı. Benim yeniden amerikaya donus yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir
@swadze parmak izini vermeden dönersen süreç işlemiyor. mutlaka parmak izini verdikten sonra çıkabilirsin. daha sonra re-entry permet türkiyedeki konsolosluğa geliyor.
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
dediğiniz gibi de yaptım yine başaramadım bu işlemi benim için yapabilecek olan var mı normalde sistem izin verse ezberledim 4 dk da yapacağım ancak olmuyor ) :
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.
Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.
10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
Departman of State'e bağlı, Consular Electronic Application Center'ı dünyadaki bütün amerikan konsolosluklarında işlem gören göçmen (IV) ve göçmen olmayan (NIV) vizelerin durumlarını kontrol etmek amaçlı kullandığı sistem olarak açıklayabiliriz.
bu sistem, işleme giren göçmen ya da göçmen olmayan bir başvurunun güncel durumunu / hangi işlem statüsünde olduğunu başvuru sahibine güncel olarak sunmak amaçlı kurulmuştur.
CEAC Status Check
CEAC sisteminde herhangi bir göçmen ya da göçmen olmayan başvurunun kontrolünü sağlamak için sistemin resmi sitesinden hangi alanda başvuru yapılmışsa o kısım seçilerek bilgiler girilir.
çeşitlilik vizelerinde (DV - Green Card) CEAC verileri her yıl 1 ocak'ta aktif olur.
peki bir DV vize başvurusu CEAC sisteminde hangi statülerde görünür?
at NVC
bu statu, vize başvurunuzun alındığını ve dosyanızın National Visa Center'da (NVC) olduğunu belirtir. bu statu DV başvuru sahiplerde bazen at KCC olarak da görünebilir.
in TRANSIT
bu statu, vize başvurunuza ait mülakatınızın ayarlandığını ve dosyanızın NVC'den konsolosluğa transfer edildiğini belirtir.
READY
bu statu, konsolosluğun dosyanızı kabul ettiğini ve mülakat için hazır olduğunu belirtir.
Administrative Processing (AP)
bu statu, başvurunuzun idare işleme kaldığını ve idari işlem sürecinizin başladığını belirtir.
ISSUED
bu statu, vize başvurunuzun olumlu sonuçlandığını ve vizenizin basıldığını ifade eder.
REFUSED
bu statu, vize başvurunuzun reddedildiğini ve olumsuz sonuçlandığını ifade eder.
ÖNEMLİ BİLGİ
travel state, 5 mayıs 2020'de CEAC statülerinin sistemde görüntülenmesi ile alakalı bir güncelleme yayınladı.
bu güncellemeye istinaden;
Visas: CEAC Case Status Change
Last Updated: March 5, 2020
On March 3, 2020, the Department of State made an update to the Consular Electronic Application Center (CEAC) website, our online portal for visa applicants. A visa applicant whose case previously displayed as being in “Administrative Processing” on his or her case status page now displays as being “refused.”
There has been no change in such applicants’ actual cases. This is an administrative change to more accurately communicate case status to applicants.
Visa applicants whose case status on CEAC had previously displayed as “Administrative Processing” had been refused under section 221(g) of the U.S. Immigration and Nationality Act (INA).
Although some refusals under INA section 221(g) can be overturned, the change in the CEAC correctly reflects that the applicant’s visa application has been refused. That status may change if the applicant can demonstrate to a consular officer he or she is eligible for a visa or if information comes to the attention of the consular officer from other sources that resolve any outstanding issues relating to the applicant’s eligibility for the visa.
The applicant should refer to the instructions the consular officer gave at the end of the visa interview and to travel.state.gov/visas for more information about his or her case.
vize başvurunuzdan / mülakatınızdan hemen sonra CEAC statünüz olumlu olsa da dosyanin durumu "red / refused" olarak görünebilir. eskiden daha sık kullanilan "idari işlem AP" statüsü artık coğunlukla "red / refused" olarak görünüyor, fakat vize basildiktan sonra statu degisip "issued" dönüşür.
tıpkı bunun gibi;
bu sebeple, mülakatınız sonrası CEAC statünüzü kontrol ederken "refused" ibaresi ile karşılaşırsanız telaş yapmayın, statünüz güncellenecektir.
bu bilgiler ışığında statünüz sistemde aşağıdaki sıralama ile görülecektir;
merhabalar,
Belirtilen adresten bilgileri girerek kontrol ettiğimde benim ve eşimin B1/B2 vize başvurusu için No Status yazıyor. Ekran görüntüsünü de ekliyorum. Korona mevzusundan mı böyle? yoksa başımıza daha güzel bir iş mi aldık acaba? ne dersiniz?
@materialist başınıza bir iş almadınız.
ilgili başvurunuz henüz konsolosluk tarafından işleme alınmamış ve bu yüzden de ceac sistemine bir bilgi günellenmesi olmamış.
gördüğüm kadarıyla şubat ayı'nda yapılmış bir başvuru.
peki mülakatınız sonrası herhangi bir mail aldınız mı başvurunuzla alakalı?
Mülakatı Eylül 2023 e mecburen aldım. sonradan kendileri Eylül 2022 ye çektiler. daha da boşluk yok öne çekemiyorum.
Mulakattan sonra kontrol etmelisiniz. B/F/J gibi gocmen olmayan vizelerde dosya transferi olmadigindan ancak mulakat sonrasi statunuzde degisikligi gorebilirsiniz
Simdiden bol sanslar.
Herkese merhabalar, EB2 kategorisinde Nisan 2021'den beri interview bekliyorum. Seyahat planlamasi yapmaya calisiyorum ve CEAC statuleriyle ilgili bir sorum olucak:
Interview maili "At NVC" den "In Transit" e donunce mi geliyor? Yoksa "In Transit" den "Ready" statusune donunce mi geliyor?
Bir case ay sonuna, diyelim ki 29 temmuz'da konsoloslukta olmasi icin gonderiliyorsa kac gun onceden postaya veriliyor? Baska bir deyisle, bir dosya yaklasik kac gun "In transit" suresinde oluyor?
merhabalar, 21 temmuzda girdiğimiz vize görüşmesinde pasaportlarımız bize iade edilmiş ve bir ap kağıdı verilmişti. 22 temmuzda pasaportlarımızı mail ile istemişlerdi. durumumuz 28 temmuza kadar refused göründükten sonra ready olarak değişti. 1 ağustosta durum yeniden ready olarak güncellendi. telegramda sayın gucarslan olumsuz bi durumda olmadığımızı ve bir süre sonra sırayla AP ve Issued olarak değişeceğini belirtmişti. acaba bu durum ne kadar devam edecek, ve neden ready'ye tekrar döndüğü konusunda hiç bi fikrimiz yok, acaba sebep nedir ve issued a dönmemiz ne kadar sürebilir? teşekkürler
@Ege35 AP süreciniz bitti, bunun dışında yaşayacağınız bir sorun yok.
durumunuzla ilgili [email protected] adresine mail atıp durumunu sorabilirsiniz, bir sorun olsa zaten bilgi verirlerdi.
statünüzün Ready olarak güncellenmesi çok normal çünkü; AP süreci sonrası case statüsü başa sarar ve tekrardan Ready Refused AP Issued olarak güncellenir.
(bazen siz bu statüleri göremezsiniz, çünkü hızlı değişir)
dediğim gibi mail atıp sorabilirsiniz ama bence gerek kalmayacak.
@rashcarter durumumuz issued a dondu, ve girisimisi 3 gun once chicago dan yaptik. Uzun yol ve oncelikli isler sebebiyle henuz foruma giris yapabildim ancak cevaplayabildim
Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin:
Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi.
Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim.
Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim...
Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil)
yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim
Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!