Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaslar ds260 gonderdım guncel ve submıtlı, evrak talebı kcc tarafından kalktı, 26k cs numberım current oldu sımdı ne yapmam lazım? Sadece maıl gelmesını mı bekleyecegım. Guncel mulakat yerım ıngıltere/londra bunun ıcın ekstra takıp etmem gereken yer var mı? 26k olmamın veya ankaranın bır etkısı bana yok mu sadece londra yı mı takıp etmem lazım sızce tahmını ne zaman gelır veya londra nın cs number kacta oldugunu vb. bılgılerı nasıl alabılırım?


  • Merhaba, forum yöneticilerine bir sorum olacak mümkünse, excel tablosuna baktığım zaman bazı arkadaşların mülakat tarihleri ve vizenin onaylandığı tarih arasında yaklaşık 10 ile 15 gün ara görüyorum. bu arkadaşlar önce AP olup sonra issued mu olmuşlar ? eğer öyleyse hangi sebepten AP ye kaldıklarını ve bu kadar hızlı onay almalarının nasıl gerçekleştiğini merak ettim. teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ai123 şuan sadece mülakat beklemelisiniz, onun dışında yapacak bi' şeyiniz yok.
    güzel olan, mülakat yerinizin londra olması. ankara'da EU dosyası çok olduğundan mülakat alma şansınız londra'da haliyle daha yüksek olacaktır.

    londra'nın 2022 performansını hazırladığımız siteden kontrol edebilirsiniz.
    bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Lale-Z dv kazananıysanız lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın ki sorularınıza net ve doğru cevaplar alabilesiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Fatih-Duman orasını bilmiyorum. Ama sabıka kaydı çıkmaz eğer onu soruyorsanız. Ama zaten vize alsanız bile ülkeden çıkmazsınız. Yani ds260 hiç doldurmadım orada böyle bir soru var mı onu hiç bilmiyorum ama bunu abd konsolosluğu göremez yani sizin askerlik yapıp yapmadığınızı ya da bakaya olduğunuzu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 merhaba sn. @denizci10
    evet bu bilgiyi kontrol edemezler ancak; DS260 formunda askerlik ile alakalı soru / sorular var ve dolduranlardan bunların eksiksiz cevaplanması beklenmekte. normalde tc vatandaşlarından askerlik belgesi talep edilmiyordu fakat bu sene sebebini bilmediğimiz bir şekilde oldukça sıkı kontrol ediliyor askerlik belgeleri. yapıldıysa ya da tecilliyse bu belgenin beyanı neredeyse şart koşuldu diyebilirim.

    talihliler elbette bu belge olmadan mülakata girebilir lakin; konsolos talihliyi bu belge yüzünden AP sürecine tabi tutabilir, ki bunu bu sene yaşadık. ilgili evrak tamamlandığında vize basımı gerçekleşir sizin de bildiğiniz gibi.


  • @gucarslan yanlış olduğunu düşünüyorum, yalnizca mail bekleme aşamasında beni çok tedirgin etti 😞 acaba dosyam Ankara'ya gönderilmeyecek mi gibi sorular geldi aklıma , tedirgin oldum. Şuan böyle olması normal mi acaba ? Bilgi yada herhangi birinin tecrübesi var mı bu konuda ? Şimdiden teşekkürler 😊 Case Number : 22***

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @burakaltay o zaman fikrinizin yanlış olduğunu ifade etmem gerek.
    bu durum oldukça normal. henüz mülakat almamış bir DV dosyası zaten "at NVC" görünür. şuan dünyadan mülakat almamış on binlerce DV dosyası sizinki ile aynı görünüyor.

    genel olarak bir vize dosyasının hangi statülerde olduğunu ve bu statülerin neler olduğu aşağıda iletide detaylıca anlatmıştım.
    incelediğinizde çok net anlayacaksınız.

    CEAC Status Check / Visa Status Check (NIV & IV)


  • @gucarslan Bunun sebebi nedir üstat? Ankara her ay için sadece 1 kere mi dosya talebinde bulunuyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Onder geçen yıldan beri bu şekilde devam ediyor süreç.
    daha önce ayın başında ve ortasında iki mülakat dağıtımı olurdu ama covid ve sonrası için mülakat dağıtımları ayda sadece bir kere olmaya başladı.

    biriken bu backlog yüzünden de bir değişiklik olacağını zannetmiyorum.
    ama isterse her gün de mülakat talebi yapabilir ankara, bu durum bir kural değil.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan evet bu belge bir tıkla e devletten alınıyor onu da bildikleri için istemiş olabilirler. Ama gbt te kesin çıkar ve gümrükten çıkamazsınız. Bu konuda başka sorusu olan varsa beni etiketleyip yazın ben cevaplamaya çalışırım elimden geldiğince. Herkese başarılar dilerim. Kolay gelsin.


  • Bu ileti silindi!

  • @denizci10

    Sayın @denizci10 araya giriyorum fakat alıntıladığınız üye kendi belirttiği üzere yoklama kaçağı, bakaya değil.


  • @Utopya Bahsettiğiniz evlilik kanıtlayabileceğiniz geçmişi olmayan ani bir evlilik ise vizenizi sıkıntıya sokabilir.

    Mülakatlar henüz dağıtılmadı. Yapmanız gereken beklemek.


  • Merhabalar,

    Sıra numarama göre sanki şu ana dek bir haber almam gerekirdi ama DS-260 formumu Haziran ortasında göndermiştim.
    Mülakat tarihi dağıtılırken hala DS-260 gönderim tarihi öncelikli tutuluyor sanırım, değil mi?

    Teşekkürler.


  • @gucarslan üstadım değerli bilgilerin için teşekkür ederim bir sorum daha olacak diyelim ki AP ye kaldık benden form ve eksik olan evragı isteyecekler ben bu süreci ne kadar uzatabilirim şundan soruyorum Mülakata gireyim sağlık raporu olmadan otomatikmen evrak eksikliğinden AP ye kalacağım bu sürede askere gidip gelsem evrakları göndersem böyle bir durum mümkün mü yada AP kalanlar 15 gün içinde vs vs süre zarfında evrakları göndermemeleri durumunda dosyaları geçersiz sayılıp kapanıyor mu

    Case no 6xxx diye gitmedim askere 2022 ye abd de girerim hayalleri kurarken konu nerelere geldi.
    Birde askere gitsem bu mülakat kesin olurdu olduğum yerden izin alıp gelemezdim diye düşünerek iş buraya geldi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fatih-Duman bir dv dosyası için yasal süre her zaman mali yılın sonu yani 30 eylül'dür.
    elbette bu süreyi 30 eylül'e kadar uzatmanız anlamına gelmemeli, sonuçta o gün o vize basılmazsa hakkınızı kaybedersiniz.

    AP sürecinde evraklarınız x günde teslim edin şeklinde bir kural yok, tamamen size kalmış.
    ne zaman teslim ederseniz o zaman AP süreciniz ilerler ve sonuca kavuşur.

    sadece merak ettiğim, sizin askerlik statünüz tam olarak nedir;
    yoklama kaçağı statüsünde mi, yoksa asker kaçağı mı?
    çünkü bunlar birbirinden tamamen bağımsız durumlar.

    siz durumunuzu tam olarak netleştirirseniz daha kolay yönlendirebiliriz sizi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @buttafuoco dağıtılan mülakatlar evet o kurala göre dağıtıldı.
    muhtemelen bir sonraki mülakat dağıtımında siz de o listede olacaksınız.


  • Bana göre mülakat maili almak; 1- Cut of olanlar içerisinden, 2-ds260 gönderim tarih sırasına göre olmakta. Hatta ds260'ı revize etseniz de revize tarihi değil, ilk gönderim tarihi esas alınıyor... Bununla ilgili elimde somut bir veri var mı, yok... Ancak CN sıra numarasına göre alınmasıyla ilgili de bir veri yok. Zira mülakat mali alanların hepsi, 13500 den cn'i düşük olanlar ve Haziranın ilk haftasından önce ds260'ı gönderenler. Ds260 gönderim tarihinin neden esas alındığı geçmişte üstadlar tarafından söylenmişti. Bunun bir davada savunma savı olarak kullanıldığı izah edilmişti. Sanırım KCC bu davadaki iddia/savından vazgeçmeyecek. "gibi geliyor bana" ...


  • @sanaldeniz İlk mülakatlar DS tarihine göre oldu fakat bunun nedeni dosya onayının DS gönderim tarihine göre gidilmiş olmasıydı.

    Yani current olan numaralar içerisinde onaylı olanlar, kendinden düşük onaysız numaraları geçerek randevu aldılar.

    Bir sonraki mülakatta eğer vermek istedikleri randevu sayısı kadar onaylı dosya mevcutsa sıraya göre gideceklerini düşünüyorum. Onaysız dosyalar çoğunlukta olursa yine yüksek rakamlı onaylılar randevuyu alır.

    İlk DS gönderim tarihim Mayıs’dı, sonra yeniden açtırdım ve Eylül’de gönderdim. Onay almadım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum