@haleluja Rica ederim.
-
SGK borç sildirme işlemi için belgeleri posta yoluyla ya da internet üzerinden ulaşarak sildirebiliyor muyuz? Türkiye'yi yakın zamanda ziyaret edemeyeceğim. Konsolosluk bilgi yazısında Türkiye'ye postalamaktan bahsetmiş ama e-mail atınca olmaz falan dediler biraz kafam karıştı. Belki yapan birileri olmuştur?
-
-
-
Sikago baskonsoloslugu posta ile basvuruda normalde asli istenen belgelerin noter onayli "asli gibidir" kopyasiyla da islem yapilabildigini bildirdi. (zaten posta ile kimlik gondermek riskli ve mantikli degil). Bankada bu noterlik hizmetini de veren bir yetkili ile gorustukten sonra konsolosluga soyle bir email attim "Yasadigim eyalet Iowa'da da, komsu eyalet Nebraska'da da gorustugum noterler marriage certificate veya TC kimlik karti kopyasini "asli gibidir" diye onaylayamacaklarini soylediler. AFFIDAVIT OF TRUE COPY yapabileceklerini soylediler. Bunu kabul edebilir misiniz" Onlar da bunu kabul edeceklerini belirttiler.
Soyle bir sey yaziliyor:
AFFIDAVIT OF TRUE COPY
I, [isim soyisim], hereby swear and affirm under penalty of perjury that the image above, on this same page, is a true, correct, and unaltered copy of my "Marriage Certificate" / "Republic of Turkey Identity Card"
Subscribed and sworn to (or affirmed) before me on this ______ day of _________, 20, by [isim soyisim]
[noterin mührü]
-
Merhaba abi ben işitme engelli birşey soru çözü istiyorum nvc için doğum belgesi 4 defa reddedilmiş ceac için national visa center doğum belgesi çözü yardım mısın bile varmı sevinirim teşekkürler
-
Çok yararlı bir başlık olmuş. Elinize sağlık.
-
@UniqueCowboy slm bildiğim kadarıyla konsolosluktan vekalet gönderebilirsiniz. ama size önerim konsolosluğa yazmak yerine bizzat gidin.
-
Merhaba. Arkadaslar Ben. uzun. yillardir. USA,dayim. su an. Temelli donmek istiyorum. cunku. haystimda cok seyler ters. gittik yapamadim. Artik. Yaslandim. Turkiyeye temelli. Geri donmek istiyorum. Aracim yok. Koyluk. bir yerde yasiyorum. Havaalani. Uzak. bana. . Turk konsoloslugu ile. gorustum. Onlara. Aracim olmadigini. Havaalani. Cok. Uzak. Oldugunu. Soyledim. Yardim istedim Temelli. Donuslerde. Yardimci. Olanayacaklarini. Soylediler. Sizler temelli donus. hakkinda. yardimci. olabilecek. bilgiler istiyorum ve. Oturum. iznim yok su an. On yillik greencard,mi hakkimi aldilar. Su an. USA. Vatandasi bir. Bayanla. Evliyim. ve. Onun evinde. Yasiyorum. Turkiyeye. Beraber donecegiz. Burada. Yedi yillik evliligimiz. Var. Turkiyeye esim. Turk vatandasligina. Basvuracak.. durumumu. Anlattim. su an fikir yardimina. ihtiyacim. var. Yillar gecti. Hersey. Sifir. Sagolun arkadaslar
-
herkese merhabalar,2022 de green card kazanarak ABD ye yerleştim ve bu sene (1,5 ay önce) Amerikada bir T.C. vatandaşı ile evlendim.Durum şöyle ki evlendiğimizde eşim amerikada turist vizesi ile bulunuyordu .Evliliğimiz biraz hızlı geliştiği için ,ev kiralama ,taşınma v.s derken eşimin Amerikada çalışma izni ve green card süreci ile ilgili çok fazla araştırma yapamadık.Eşimin çalışma izni ve green card sürecinin başlatılabilmesi için bizim neler yapmamız gerekiyor,eşimin turist vizesi statüsü devam ediyor,pensilvaniada yaşıyoruz ,bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim,teşekkür ederim.
-
@sir-altan pardon Avustralya ya ya şimdi dikkat ettim sinirden ne okuduğumu görüyor ne de anlıyorum:)
-
@sir-altan Vekaletnameler hazirlandiktan sonra taranip sisteme gecirilmektedir. Boylelikle Turkiye'deki herhangi bir noterlik, vekaletnamenin numarasindan ve tarihinden aratarak vekaletnamenizi sistemde bulabilmektedir. Sizin "Lutfen sisteme koyun" demenize gerek bile kalmaz cunku standardi artik bu sekildedir; o cumle vekaletnameye siz talep etmeseniz bile otomatik eklenmektedir.
-
@crazycells Biz de emin olamamıştık konsoloslukta yapılmak zorunda mı diye. Teşekkür ederim.
-
@rexology21, içinde söyledi: Ad-Soyad degisikligi ve yeni T.C. kimlik kartlari
@crazycells @keysnambır , yeni kimlik karti basvurusu yaptiginiz anda, konsolosluk size, gecici bir belge yada kimlik vermismiydi?
Evet, eski kimlik kartini iptal edip size gecici bir belge veriyorlar.
-
@yapay-zeka T.C. New York Baskonsoloslugu'nda Ucretsiz Hukuk Danismanligi içinde söyledi:
amerika içinmi yoksa türkiye içinmi danışmanlık hizmeti veriyorlar
ABD'de yasayan vatandaslar icin... ABD'de gerceklesen hukuki surecler hakkinda...
T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
-
Arkadaslar kusurabakmayın ama bu olayı tam anlamadım. Taşındığımızda konsolosluga bizzat gitmemizmi gerekecek ilgili eyaletteki ? Yoksa kargo ile yapabiliyormuyuz bu işlemi? İlgili evrakları kargolayarak konsolosluğa yani ..
-
yakin olan konsoloslugun telefon numarasini bulup, arayip bilgi alabilirsiniz,hemen gider gitmez bildirim yapmaya mecbur degilsiniz.
-
@cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak
Arkadaslar kusurabakmayın ama bu olayı tam anlamadım. Taşındığımızda konsolosluga bizzat gitmemizmi gerekecek ilgili eyaletteki ? Yoksa kargo ile yapabiliyormuyuz bu işlemi? İlgili evrakları kargolayarak konsolosluğa yani ..
Taşındığınız bölgeye hangi konsolosluk bakıyor ise o konsolosluğun sitesinden bilgi alabilirsiniz. Konsolosluk İşlemleri/ Nüfus işlemleri / Adres Beyanı bölümü. Örneğin Miami Konsolosluğu posta ile kabul ediyor. Gerekli evraklar bölümünü okuyabilirsiniz. Aşağıdaki linkten bölgenize bakan konsolosluğu seçip inceleyebilirsiniz, ekstra bilgi için kendilerine mail atarsanız 1 gün içinde cevaplıyorlar genelde.
-
@Ryback, içinde söyledi: T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak
@cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak
Taşındığınız bölgeye hangi konsolosluk bakıyor ise o konsolosluğun sitesinden bilgi alabilirsiniz. Konsolosluk İşlemleri/ Nüfus işlemleri / Adres Beyanı bölümü. Örneğin Miami Konsolosluğu posta ile kabul ediyor. Gerekli evraklar bölümünü okuyabilirsiniz. Aşağıdaki linkten bölgenize bakan konsolosluğu seçip inceleyebilirsiniz, ekstra bilgi için kendilerine mail atarsanız 1 gün içinde cevaplıyorlar genelde.
Çok teşekkür ederim dostum.
-
Washington DC icin yaziyorum, bir mail ile adres degisikligini posta yoluyla yapip yapamayacagimi sordum ve olumlu yanit verdiler. Gerekli belgeleri bildirdiler, soyle;
Adres beyan formu
kimlik fotokopisi
o adreste yaşadığınızı gösteren bir fatura
10 dolarlık money orderHepsini hazirlayip posta ile gonderdik.
-
Houston TX için posta ile beyan yaptım. Online zarf ve pul alıp sitenin posta kutusuna attım, postaneye gitmeme gerek kalmadı.
- Adres Beyan Formu
- Kimlik fotokopisi
- Adresi Gösteren Fatura
yeterli. E-Devlet'te güncel görünüyor. 1 hafta sürdü tam gönderdiğim günden sonra E-Devlet'in güncellenmesi. Zarfta para/çek göndermedim ve sorun olmadı. Gerekli olduğunu sanmıyorum (ceza olmadığı sürece).
Houston başkonsolosluğu kaynaklı bilgi: http://houston.bk.mfa.gov.tr/Content/assets/consulate/images/localCache/1/a6623f48-cdcd-44d9-9eae-03de5a2c71d7.pdf
-
Merhaba,
Amerikada ilk 2 ay çalıştığım şirketin sağlayacağı adreste kalacağız sonrasında ev kiralayarak kendi evimize geçeceğiz.
Her iki adres için de adres beyanı yapmalımıyız, şirketin sağlayacağı konaklamada adres beyanı yapmasam taşındığımız ilk adrese beyan versem bir cezası oluyor mu? -
@vartorian ilk olarak girişten 2 hafta için de adres beyanı bulunun ki cezaya kalmayın daha sonra ikinci adres için çok çok aciliyeti yok. yerleşince gidip kalıcı adresi verirsiniz. İlk adres beyanı çok önemli
-
@ayvalik10 Tamamdır çok teşekkürler
-
New York için posta ıle yollaya bılırmıyız bılgısı olan var mı acaba ?
-
Adres beyanını Türkiye’de tatildeyken herhangi bir nufus müdürlüğünden yapabilir miyiz?
Buulunduğum yerde konsolosluk çok uzak, açıkçası sırf ikamet için gitmek istemiyorum, posta ile yapmayı düşündüm, o da birwz zahmetli ceza ödemem gerekiyor cash veya kredi kartı kabul etmiyor, çağdışı yöntemlerle para istiyor, basit bir işi zorlaştırmak için ellerinden geleni yapmışlar.
Daha önce Türkiye’deyken ikametini yabancı bir ülkeye aldıran oldu mu? -
@ahmetkocyigit günaydın e devlet şifren hala duruyorsa oradan adres değişikliği yapabiliyorsun. Ben amcamların yapmıştım. İlk adresi Türkiye ikinci adresi new jersey coldwell idi daha sonra Türkiye adresini direk ilk adres iken daha sonra ikinci adrese düştü. Yine de işim garanti olsun dersen evet nüfustan yapabilirsin. Sadece green kart yada resmi evrak getirirsen de olur
-
@ayvalik10 abi çok teşekkürler, edevlet kullanıcı adı şifrem duruyor, orayı bir karıştırayım, oradan yapamazsam Tr de yapılması bile yeterli benim için, 2 senedir bildirim yapmadım, yazın Tr ye gidince yaparım artık

-
@ahmetkocyigit adres bu olacak taşınma 1 hafta 10 gün yazman gerekiyor yoksa çok büyük cezan var bilgin olsun
-
@BelmaSarvan, içinde söyledi: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
New York için posta ıle yollaya bılırmıyız bılgısı olan var mı acaba ?
Evet, posta ile yapabilirsiniz:
-
@crazycells teşekkürler Üstad bende bu formu arıyordum iyi oldu

-
Bu adres değişikliği ne zaman yapılmalı? Sormak istediğim şu ABD'ye girdikten sonra airbnb tarzı yerlerde bir süre kaldık diyelim. Kalıcı bir yere geçene kadar herhalde böyle bir değişiklik yapmamıza gerek yok değil mi? Türkiye'de yer alan ev duruyorsa ben dönemsel olarak ABD'ne gidiyor olabilirim sonuçta.
-
@diclemre Normal sartlarda 20 gun icinde bildirim yapilmali ama kalici adrese tasindiginiz zaman yapmaniz daha iyi olur. Gec bildirimin 12$ cezasi bulunmakta. Zaten nufusa 2 yada daha fazla adres kaydettirebiliyorsunuz. Turkiye adresiniz silinmiyor.
-
Peki.bu adres beyanını. E devletten yapamıyoruz demi direkt konsolosluğa posta ile göndermemiz lazım
-
aşağıdaki adresten de randevu alabilirsin. E devletten yurtdışı için olmuyor.
Benzer Başlıklar
124
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k