Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Wells Fargo, Müşterilerini Dolandırmaktan 575 Milyon Dolarlık Cezaya Çarptırıldı!

  • ⭐⭐

    alt metni

    ABD’nin en büyük üçüncü bankası konumundaki 2 trilyon dolar varlığa sahip Wells Fargo’nun başı son günlerde yaşanan soruşturmalar nedeniyle belada. Geçtiğimiz Temmuz ayında kripto para birimlerini riskli bulduğunu ifade edip insanları uyaran Wells Fargo, aldığı yeni ceza ve yaptığı yeni itiraf ile, geleneksel finans sektörünün risklerini bir kez daha ortaya koymuş oldu.

    Banka, müşterilerini 15 yıl boyunca sistematik olarak dolandırdığını sonunda kabule etti ve 575 milyon dolarlık ödeme yapmaya mahkum edildi! Banka, ABD çapında başlatılan bir federal soruşturma sonucu 2002 ile 2017 yılları arasında kendi çalışanlarının, banka müşterileri adına 3.5 milyon sahte banka ve kredi kartı hesabı açtığını itiraf etti.

    Wells Fargo daha sonra söz konusu müşterilerden, aslında herhangi bir yetki vermedikleri halde açılan finansal ürünler için ücret almış ki bu ücretlere hayat sigortaları ve bir çok otomotiv kredisi için temel sigorta gibi ürünler de dahil.

    Çalışanlar ise bu sahtekarca yöntemi, Wells Fargo’nun agresif satış hedeflerini tamamlayamamaktan ve dolayısıyla işten atılmaktan korktukları için gerçekleştirdiklerini belirtti. Wells Fargo’dan elde edilen tazminat, 50 ABD eyaletine dağıtılacak ve müşterilere iade edilecek. Banka bunun yanı sıra sorundan muzdarip kullanıcılar için de bir tür değerlendirme programı başlatacak.

    Kaynak


  • Türkiye’deki mobil operatör satış temsilcilerinin senelerdir uyguladığı yöntem. Demek yalnız değillermiş.


  • Maalesef bizde eksikliğini çok fazla hissettiğimiz hukuk ve yasalar. Bakın uygulanınca ne güzel oluyor..

    Hukuk ve Yasalar
    Hukukun üstünlüğü, temel olarak hukukun bir topluluktaki veya ülkedeki yayılmışlığını ve yetkisinin yüksekliğini ifade eder. Özellikle de devlet ve hükümet yetkisini elinde tutanlara karşı üstünlüğünün altı çizilir. ... Hukukun üstünlüğü ayrıca, her vatandaşın hukukun muhatabı olabileceği anlamına da gelir.
    Devletin Yasama gücünce belli biçimlere uyularak düzenlenen ve yürürlüğe girdikten sonra herkesin uyması zorunlu olan, uyulmadığı zaman belli yaptırımlarla karşılaşılan kural.
    Kaynak: wikipedia

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum