Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Son zamanlarda yeni bir terim hayatimiza girdi. Uzaktan calisan, sadece internet ve elektrige ihtiyac duyan, fazla esyasi olmayan ve gezmeyi sevenler diye de adlandirilabilir.




  • ⭐⭐

    eksi sozluk'de yakindan takip ettigim starchivore abimin digital nomad tanimini buraya birakiyorum. tabi ilk basta dil gerekiyor...
    *
    *
    iki yıl önce kariyer değişikliği yapıp, evimi kapatarak aralarına dahil olduğum insanlar grubu. bir yandan internet üzerinden uzaktan çalışıp, aynı anda gezgin olan kişiyi ifade eder. aynı zamanda çalıştıkları için genellikle yavaş yavaş gezerler. bulundukları ülkeye bağlı olmakla birlikte, genelde gördüğüm kadarıyla 1-3 ayda bir ülke değiştirirler. en yaygın dijital göçebe meslekleri yazılımcılık, internet pazalama/reklamcılık, grafik tasarımı, video-fotoğraf içeriği üreticiliği ya da kurgu montaj işleri, traderlık vs. bunun yanında çok değişik mesleklere sahip dijital göçebelerle de karşılaşmak her zaman mümkün. dijital göçebeler genelde otel, hostel gibi yerlerde ya da airbnb'den kiraladıkları evlerde kalırlar. ben yalnız gezdiğim için hostelleri tercih ediyorum, böylece yeni insanlarla tanışmam kolaylaşıyor. siz rahatınıza çok düşkünseniz elbette ev tutabilirsiniz.

    ben uzun yıllar boyunca mühendislik yaptım. bu biçimde yaşamanın bana mutluluk getirmediğine karar verdim ve yazılım becerilerimi geliştirerek uzaktan çalışabileceğim yetkinlikler elde etmeye çalıştım. bu yetkinliği elde ettiğimde işimden istifa ettim ve sonunda dijital göçebe oldum.
    ilk önce 10 ay kadar türkiye içinde hem gezmeyi hem çalışmayı deneyimledim. sonrasında bir yıl önce yurtdışına açıldım ve bu bir yıllık süreçte 9 ülkeyi uzaktan çalışarak gezme fırsatı buldum. hem avrupa'da, hem güney amerika'da hem de uzak doğu'da bulundum. yeni insanlarla tanıştım, onlardan yeni şeyler öğrendim. tüplü dalış gibi yeni hobiler edindim. fotoğraf çekmek gibi eski hobilerimi canlandırdım. yeni yemekler, farklı tatlar, ilginç kokular deneyimledim. gördüğüme inanamadığım kadar güzel kumsallar, dağlar, ovalar, hayvanlar gördüm. ve uzun yıllarca bu hayat biçimiyle yaşamaya karar verdim.




  • Merhabalar,

    Ben de bu konuda bir araştırma ve sunum hazırlamıştım. Konuyu özet olarak anlatmak adına, hap bir bilgi paketi olarak paylaşmak isterim:

    Digital Nomads


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum