Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J-1 vizesi sonrası yapılacak statü değişikliği (Change of Status) hakkında

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @skyblue, içinde söyledi: J-1 vizesi sonrası yapılacak statü değişikliği (Change of Status) hakkında

    Herkese merhabalar öncelikle bu yaz work and travel ile wisconsen dells e gideceğim ve ardından statümü değiştirmek istiyorum. Fakat aklıma takılan bir kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim.
    1- F1 statüsüyle orada kalınca wattan kalan SSN ile çalışabiliyoruz bunu biliyorum ama çalışırsak eğer green card sürecinde bize sorun oluyormuş bu doğru mu ?
    2- Bu F1 sürecinde tr ye gidip gelmek için bir yol var mıdır? Bu gidip gelenler nasıl gidip geliyor? Gidip gelmek dediğimde 2 senede bir mesela sürekli olan bir şeyden bahsetmiyorum.

    Şimdiden cevap verenlere çok teşekkürler . İnanın aklımdaki soru işaretlerin silinmesinde çok önemli bu iki soru. Herkese hayatında başarılar.

    1. Eger USCIS'ten F-1 ile calismak icin izin almadiysaniz SSN'niz olsa da calismamaniz gerekiyor. Eger calisirsaniz F-1 statunuzu ihlal etmis oluyorsunuz. Calisarak statu ihlali yaparsaniz daha sonra ABD icinden Green Card basvurusu yapamiyorsunuz.

    2. Eger statunuzu F'ye cevirirseniz ve okurken Turkiye'yi ziyaret etmeye karar verirseniz, bu durumda konsolosluktan F-1 ogrenci vizesi alip ABD'ye giris yapmaniz gerekiyor.

    ABD'de statunuz ne olacaksa, bu statuye uygun bir vize ile ABD'ye giris yapmaniz gerekiyor. Ama unutmayin ki, ABD icinde USCIS'in statunu degisikliginizi onaylamasi, konsoloslugun size vize verecegini %100 garanti etmez.


  • Merhaba work and travel ile Amerikaya gitmeyi wat bitince de dil okuluna yazılmayı düşünüyorum ama eğer böyle bir şey yaparsak vize türü değişeceği için abd dışına greencard almadan çıkamıyormuşuz eğer çıkarsak geri abd ye geri dönmek yasakmış ne derece doğrudur bu benim için kötü oldu yani bi cenaze veya ani gitmem gereken bir olay olsa türkiyeye dönsem geri abd de okuluma gidemeyecek miyim okuduğunuz için teşekkür ederim


  • Wat ile Amerika'ya gelip sonra ise community college ile 2 yıl okuduktan sonra 1 yıl çalışma izni veriliyor toplam 3 yıl olduktan sonra ise çalışma izni veya oturma izni (green card) alabilirmiyim acaba


  • Work and Travel Sonrası Dil Okuluna Kalmak

    Merhabalar, başlıktaki konu hakkında birkaç sorum mevcut.

    1. Biliyorsunuz ki Türkiye'den, ABD'ye eğitim için giderken ayrıyeten bankada bir miktar para göstermemiz gerekiyor. Bu olay, Work and Travel yapmış bir öğrenci, hali hazırda ABD'de bulunurken de geçerli midir? Yine bankada bir miktar para göstermemiz gerekir mi? Bu miktar Türkiye'den direkt olarak dil okuluna geleceklere kıyasla daha az mı yoksa daha çok mu olur.

    2. Dil okulundaki eğitimimizi başarıyla bitirdiğimizi ve halihazırda yine ABD'de bulunduğumuzu varsayıyorum. Dil okulundan sonra ABD'de üniversite eğitimi almak istiyorum. Bunun için de banka hesabımda(okul parasından ayrı olarak) bir miktar para göstermem gerekir mi?

    3. Work and Travel sonrası dil okuluna geçiş süreci nasıl oluyor, dil okulu sonrası college'a geçiş süreci nasıl oluyor?

    Şimdiden teşekkür ederim..


  • Merhabalar, şuan halihazırda J-1 vizesiyle Amerika'dayım ve dil okuluna kaydolmayı planlıyorum. Merak ettiğim şey ise Change of Status yapmış olmam ileride Türkiye'ye dönünce ABD'den tekrar vize alma şansımı azaltır mı? Eğer öyleyse Change of Status yerine Türkiye'ye dönüp ABD konsolosluğundan F-1 vizesi almayı düşünüyorum. Sizce benim durumumda hangisi daha mantıklı?


  • @alictnk evet statü değişkliği bir vize olmadığı için eğer ABD sınırlarından çıkarsanız tekrar vize almanız gerekir.


  • @Tuna-Karakas evet OPT hak kazanırsın


  • @tugba_nyc_love bir dil okulula kaydolup COS yapabilirisniz. beklerken ve okurken kalabilirisiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum