Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J-1 vizesi sonrası yapılacak statü değişikliği (Change of Status) hakkında

Taşındı Work and Travel (WAT) Programı
28 14 3.4k 6

  • @skyblue, içinde söyledi: J-1 vizesi sonrası yapılacak statü değişikliği (Change of Status) hakkında

    Herkese merhabalar öncelikle bu yaz work and travel ile wisconsen dells e gideceğim ve ardından statümü değiştirmek istiyorum. Fakat aklıma takılan bir kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim.
    1- F1 statüsüyle orada kalınca wattan kalan SSN ile çalışabiliyoruz bunu biliyorum ama çalışırsak eğer green card sürecinde bize sorun oluyormuş bu doğru mu ?
    2- Bu F1 sürecinde tr ye gidip gelmek için bir yol var mıdır? Bu gidip gelenler nasıl gidip geliyor? Gidip gelmek dediğimde 2 senede bir mesela sürekli olan bir şeyden bahsetmiyorum.

    Şimdiden cevap verenlere çok teşekkürler . İnanın aklımdaki soru işaretlerin silinmesinde çok önemli bu iki soru. Herkese hayatında başarılar.

    1. Eger USCIS'ten F-1 ile calismak icin izin almadiysaniz SSN'niz olsa da calismamaniz gerekiyor. Eger calisirsaniz F-1 statunuzu ihlal etmis oluyorsunuz. Calisarak statu ihlali yaparsaniz daha sonra ABD icinden Green Card basvurusu yapamiyorsunuz.

    2. Eger statunuzu F'ye cevirirseniz ve okurken Turkiye'yi ziyaret etmeye karar verirseniz, bu durumda konsolosluktan F-1 ogrenci vizesi alip ABD'ye giris yapmaniz gerekiyor.

    ABD'de statunuz ne olacaksa, bu statuye uygun bir vize ile ABD'ye giris yapmaniz gerekiyor. Ama unutmayin ki, ABD icinde USCIS'in statunu degisikliginizi onaylamasi, konsoloslugun size vize verecegini %100 garanti etmez.


  • Merhaba work and travel ile Amerikaya gitmeyi wat bitince de dil okuluna yazılmayı düşünüyorum ama eğer böyle bir şey yaparsak vize türü değişeceği için abd dışına greencard almadan çıkamıyormuşuz eğer çıkarsak geri abd ye geri dönmek yasakmış ne derece doğrudur bu benim için kötü oldu yani bi cenaze veya ani gitmem gereken bir olay olsa türkiyeye dönsem geri abd de okuluma gidemeyecek miyim okuduğunuz için teşekkür ederim


  • Wat ile Amerika'ya gelip sonra ise community college ile 2 yıl okuduktan sonra 1 yıl çalışma izni veriliyor toplam 3 yıl olduktan sonra ise çalışma izni veya oturma izni (green card) alabilirmiyim acaba


  • Work and Travel Sonrası Dil Okuluna Kalmak

    Merhabalar, başlıktaki konu hakkında birkaç sorum mevcut.

    1. Biliyorsunuz ki Türkiye'den, ABD'ye eğitim için giderken ayrıyeten bankada bir miktar para göstermemiz gerekiyor. Bu olay, Work and Travel yapmış bir öğrenci, hali hazırda ABD'de bulunurken de geçerli midir? Yine bankada bir miktar para göstermemiz gerekir mi? Bu miktar Türkiye'den direkt olarak dil okuluna geleceklere kıyasla daha az mı yoksa daha çok mu olur.

    2. Dil okulundaki eğitimimizi başarıyla bitirdiğimizi ve halihazırda yine ABD'de bulunduğumuzu varsayıyorum. Dil okulundan sonra ABD'de üniversite eğitimi almak istiyorum. Bunun için de banka hesabımda(okul parasından ayrı olarak) bir miktar para göstermem gerekir mi?

    3. Work and Travel sonrası dil okuluna geçiş süreci nasıl oluyor, dil okulu sonrası college'a geçiş süreci nasıl oluyor?

    Şimdiden teşekkür ederim..


  • Merhabalar, şuan halihazırda J-1 vizesiyle Amerika'dayım ve dil okuluna kaydolmayı planlıyorum. Merak ettiğim şey ise Change of Status yapmış olmam ileride Türkiye'ye dönünce ABD'den tekrar vize alma şansımı azaltır mı? Eğer öyleyse Change of Status yerine Türkiye'ye dönüp ABD konsolosluğundan F-1 vizesi almayı düşünüyorum. Sizce benim durumumda hangisi daha mantıklı?


  • @alictnk evet statü değişkliği bir vize olmadığı için eğer ABD sınırlarından çıkarsanız tekrar vize almanız gerekir.


  • @Tuna-Karakas evet OPT hak kazanırsın


  • @tugba_nyc_love bir dil okulula kaydolup COS yapabilirisniz. beklerken ve okurken kalabilirisiniz.


Benzer Başlıklar

  • 3. ülke vatandaşı olarak bir ülkeden J1-WAT vizesi almak

    Work and Travel (WAT) Programı
    3
    1 Oy
    3 İleti
    630 Bakış
    crazycellsC
    @hsyn045, içinde söyledi: 3. ülke vatandaşı olarak bir ülkeden J1-WAT vizesi almak Merhabalar, 6 aylık Erasmus süreci boyunca Polonya konsolosluğundan J-1 Work and travel vizesi alma şansım nedir? Haziran 2022'ye kadar Polonya için sadece D tipi Vizem var. Polonya vatandaşlığım ve Polonya'da ikametim yok. Türkiye'de lisans okuyorum 2023'te mezun olacağım Ülkeme döneceğime dair kanıtım: Üniversitem devam ediyor. ve not ortalamam 2,98 Yorumlarınız benim için çok değerli olacak. özellikle @crazycells şimdiden teşekkür ederim. Bu arada 5-6 gün önce Ukrayna vatandaşı ve İngiliz oturma iznine sahip bir kişi Berlin'den Turist vizesi aldı ve onaylandı. bir forum sitesinde gördüm. Eger o ulkede okuyorsaniz ya da calisiyorsaniz, tabii ki o ulkedeki konsolosluklarda da vize basvurusu yapabilirsiniz. Polonya vatandasi olmaniza gerek yok; herhangi bir problem yasamamaniz lazim. Vatandas olmayanlara hizmet vermeme kisitlama uyarisi, pandeminin basinda pek cok konsolosluktan gelmisti; ama su an eskiye donmusler. Polonya'daki ABD konsoloslugunun sitesinde herhangi bir kisitlama goremedim: https://pl.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/ Bol sanslar.
  • 2021 J-1 WAT Programı

    Work and Travel (WAT) Programı
    35
    0 Oy
    35 İleti
    1k Bakış
    denizci10D
    @gucarslan helal olsun genç arkadaşlarımıza. Yolları açık olsun. Keşke turist vizesi için de böyle bişey olsa.
  • J-1 WAT Mülakatı hakkında

    Work and Travel (WAT) Programı
    2
    0 Oy
    2 İleti
    325 Bakış
    crazycellsC
    @tugba_nyc_love, içinde söyledi: J-1 WAT Mülakatı hakkında arkadaşlar, benim ailem ssk'sız yani sigortamız yok. Yeşilkartlıyız. Annem ve babam işsiz görünüyor. Bu J1 Vizesi almama engel olur mu yada bir sorun oluşturur mu? Genel olarak su basliktaki yonlendirmeleri takip edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/98/j-değişim-programı-vizeleri Eger ABD'de acil durumlarda gerekecek kadar para gosteremezseniz sorun olabilir, ama WAT ile calisip para kazanacagiz icin biraz daha anlayisli olacaklardir. Ailenizin durumunun direkt olarak engelleyecegini sanmiyorum, ancak ABD'den Turkiye'ye geri donmeyeceginizi dusunurlerse vize vermeyebilirler diye dusunuyorum...
  • WAT sonrası statü değişikliği

    Taşındı Work and Travel (WAT) Programı
    19
    0 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    DustyBlueD
    @Ex-Ask, içinde söyledi: WAT sonrası statü değişikliği Okudum zaten ve linkte cevabı olmayan şeyleri soruyorum. Binlerce genç var abd ye gitme hayali kuran. Onlarada kendimede iyilik yapıyorum hanımefendi bahsettiğiniz başlıkda dahil bu forumu oldukça iyi bildiğimi düşünüyorum sorduğunuz soruların hepsinin cevabı en ince ayrıntısına kadar var. siz armut piş ağzıma düş yapıyorsunuz carzycells kibarlık yapıyor yardımcı olmaya çalışıyor sizde kibarlık yapıp önce okusanız sonra sorsanız, daha büyük iyilik yaparsınız cevabı belli soruları 20 kere sormak forumu çöplüğe çeviriyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum