Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle uçuşlarda bundan sonraki dönemde alınacak önlemleri anlattı. Aycı, bundan böyle iç hatlarda ikram ve battaniye dağıtımına son verileceğini söyledi.

    THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle durdurulan iç hat uçuşlarının şu anki plan doğrultusunda 4 Haziran'da açılacağını söyledi. Maliyetlerin çok yükseldiğini bunun için bazı düzenlemelere gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen Aycı, iç hatlarda ikramları kaldırdıklarını ifade etti. Hijyen açısından 4 saate kadar olan yolculuklarda artık yolculara battaniye dağırılmayacağını belirten Aycı, ayrıca kabin içine el çantası dışında bagaj alınmayacağını da ifade etti.

    Aycı, "Dünyada 22 bin uçaktan yüzde 90’ı yerde. Bu durum maliyetleri çok yükseltti" diyen Aycı, bu sürçte personel çıkarılıp çıkarılmayacağı sorusuna da yanıt verdi. Aycı, "Elimizden geldiğince personel çıkarmamaya çalışacağız. Ama bir birim maaş alanla 20 birim maaş alanlarla aralardaki ayarlamalar gerekli oluyor. Bir birim alana dokunmamak için belki 20 birim ya da altına alınan maaşlarda oynamalar gerekecek" dedi.

    'İç hatlarda ikramı kaldırıyoruz'
    İç hatlarda sadece su vereceklerini söyleyen Aycı, şöyle konuştu:

    "Bu durum yurt dışında da iki saatlik uçuşlara kadar böyle olacak. Sonrası kademeli olarak artan ama mutlaka ambalajlı ürünlerle ikram yapacağız. Pre Order sistemi ile ikram olmayan uçuşlar için yolcular ücretini ödeyerek uçakta teslim sipariş verebilecekler. Elbette ürünler Internet üzerinde bir sayfada açıklanacak."

    'Bugün yaşadıklarımızın düzelmesi 3, belki 5 yıl zaman alacak'
    Yüzde 60-66 gibi doluluklarla uçmak şirketin sağlığını büyük ölçüde etkileyeceğini ifade eden Aycı, "Bugün yaşadıklarımızın düzelmesi zaten 1-3 yıl zaman alacak. Belki de beş yıl. Bu tip düzenlemelerle yolcumuzu arttıramayız. Doluluk olmadan kâr da olmaz. 2019 doluluklarına ulaşmamız zaman alacak. Yolcunun psikolojik olarak uçuşa hazır olması da zaman alacak" diye konuştu.

    'Uçan aşçı dönemi bitti, uçun hijyen dönemi başladı'
    Her şeyin başında hijyen geldiğinin de altını çizen Aycı, "Uçan aşçı dönemi bitti, uçun hijyen dönemi başladı. Uçaklarımızı sürekli dezenfekte ediyoruz. Bunu sadece ana üssümüzde değil, gittiğimiz havalimanlarında yapacağız. Baş, kol koyma yerleri ya da yemek masaları değil uçakta her taraf en üst seviyede hijyenik hale getiriliyor. Ultraviyole gibi yeni geliştirilen teknikleri, 90 gün etkili dezenfekte sistemleri de kullanacağız. Ekiplerimiz maske takacak. Yolcularımız maske takacak" sözlerini kaydetti.

    Battaniye verilmeyecek
    Bundan böyle 4 saate kadar olan uçuşlarda yolcuya battaniye de verilmeyeceğini aktaran Aycı, şunları kaydetti:

    "Hatta uçaklara yüklenmeyecek. Dört saatin üzerindeki uçuşlarda ise battaniyeler yine özel ambalajlarda yolcuya sunulacak. Kaban ısısı ile ilgili ayarlamalar gözden geçirilecek. Yolcuların üşümemek için kendi kullandıkları montları, kazakları hırkaları yanlarında getirmeleri gerekiyor. Bu durum hijyen şartları için de daha uygun görülüyor."


  • parayla aliyorsun ama ucretsiz servis saglik acisindan tehlikeli 🙂


  • @redsat2000 gerekli önlemleri dedikleri gibi alacaklarsa, yolcular olarak bazı şeylerden bizde fedakarlık yapabiliriz


  • Elif Can Yetim gibilerinin haklarını korumak için alınan önlemler olduğunu düşünüyorum. Kartal İmam hatip lisesi gibi ülkemizin güzide bir kurumundan mezun yönetici kadrosunun yağlı maaşlarını THY kullanan her yolcu ödemek zorunda. Bunları bilerek THY kullanmaya devam edebilirsiniz veya alternatiflere bakarsınız.


  • Yocularına uçuş için bedava maskeler veremeyen THY yönetiminden ,krizi fırsata çevirerek yemek dağıtımını kaldırması haliyle doğal gelmeye başladı.
    Hijyen ve güvenlik için el bagajını almayan THY yönetimi, üşümesinler diye mont ve kazaklar ile oturmalarında hijyen açısından sakınca da görmemişler.
    Sağolsunlar her şeyi çok ince düşünürler


  • @redsat2000 peki dış hatlar ne durumda? Amerika ya uçuşlar var mı? Amerika kabul ediyor mu Türklerin girişini? Teşekkürler


  • heryerde sosyal mesafe diyorlar thy de nedense mesafe olayi yok nede olsa thy devletin normal.


  • acaba uçak fiyatları artacakmı korona sonrası ?


  • @Voom yanlış soru , doğrusu şu şekilde ;

    acaba uçak fiyatları ne kadar artacak korana sonrası ?


  • @cavedo şuan ABD de dış hat ucuslari yok bildiğim. Sadece tahliye uçuşları oldu. İç hat uçuşları belli miktarda azaltılmış yolcu sistemi ile yapılıyor.


  • @AgeGuns ne kadar değil bence artması bile sorun ama tabi 🙂 ne kadar artacağı da önemli


  • @AgeGuns, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)

    @Voom yanlış soru , doğrusu şu şekilde ;

    acaba uçak fiyatları ne kadar artacak korana sonrası ?

    Yolculuk için uçak alamayacağımıza göre, uçak bilet fiyatları ne kadar artacak diye haklı olarak endişe edebiliriz.
    Bu krizden en az zarar etmeleri için uçak kalkmadan bilet fiyatlarını uçuracakları kesin.


  • thy e kendi başına bu kararları alamaz.sivil havacılık ajansları uçuşlar için belirli kriterler belirler.fiyatlar ile ilgli bir üst sınır konulur.


  • Ornegin normalde 1000$ ise belki simdi 1500$ olur. Iki kati yapmazlar herhalde ama thy bu devlete para lazim.


  • thy borsada işlem gören bir şirket %49 devlete ait ve temettü dağıtımı hariç istediği gibi para alamaz.


  • Arkadaşlar yeni bir haber var. Türkiyeden gidenler için Hollanda da 15 gün karantina varmış. Transitler için geçerli mi bilmiyorum ama.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    new york - houston -orlando - tampa başka havalimanı var mı amerikaya gidecek olanlardan varsa yazar mısınız orada ki havalimanın da bilgilerini paylaşıyım

    Sürekli uçuş var mı nerden var acaba nasıl oluyor diye. Yukarıda ki eyaletlerde ki havalimanların bilgileri aşağıda linklerde. Herkes baksın şu anda hangi ülkeden var diye ona göre yolunuzu çizin.

    https://www.tampaairport.com/flight-status


  • @ayvalik10 washington dulles

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fes1983, içinde söyledi:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    (koş sevim koşşşş) gençler bu repliği geçtiği diziyi de bilmezler olsun yine de yazalım eskiyi yad edelim en güzel replikler dizinin

    ulaştırma bakanı resmi açıklama yaptı

    Karaismailoğlu, 10 Haziran'dan itibaren kademeli olarak başlatılacak dış hat uçuşlarını ise şöyle sıraladı:

    "10 Haziran'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bahreyn, Bulgaristan, Katar, Yunanistan; 15 Haziran'da Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti (Çekya), Hırvatistan, Hong Kong, İsviçre, Japonya, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Singapur, Slovenya, Tacikistan; 20 Haziran'da Hollanda, Kazakistan; 22 Haziran tarihi itibariyle Arnavutluk, Bosna Hersek, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Güney Kore, İrlanda, Karadağ, Kırgızistan, Letonya, Lüksemburg, Norveç, Slovakya; 25 Haziran'da Belçika."


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 3
  • 2795
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum