Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ikinci el kitap, giysi ve esyalari thrift store'lardan satin alip, 20-30 kati fiyata ebayde satarak ek gelir elde edebilirsiniz. Full time bu isi yaparak her ay net 3-5 bin dolar kazanmak da mumkun. Basit gibi gorunse de incelikleri olan bir is... kisa surede yuksek karli satilabilecek urunleri ve markalari ogrenmek gerekiyor. Her marka satmiyor, satamayacaginiz urunleri almaktansa youtube ve facebooktaki kaynaklardan bu isin detaylarini ogrenip, ondan sonra denemenizi tavsiye ederim.

    Benim faydali buldugum takip ettigim kisi ve gruplar sunlar:

    https://m.facebook.com/groups/32834244401 ( bu grup icinde making money mondays diye arama yaparsaniz hangi urunlerin yuksek karla satildigini ogrenebilirsiniz)

    Youtube da:

    • states place (ozellikle 2016 yilindaki haul videolari)
    • suzanne a. Wells (basit bir dille acikliyor)
    • just another seller
    • craigslist thrifter (daha cok elektronik mekanik saticisi)

    Amerika tam bir tuketim toplumu. Bunun dogal bir sonucu olarak, ihtiyac fazlasi esyalarini bagislamak (donation) cok yaygin. Bu donationlari kabul edip satan Goodwill, salvation army, savers gibi kurumlar var. bagislanan urunleri satip, karlariyla ihtiyac sahiplerine yardim ediyorlar. Yani buralarda alisveris yapmak herkese acik... orada alisveris yaparak ihtiyac sahiplerine de destek olmus oluyorsunuz.

    Ebay ve amazon seller app'lerini telefonunuza yukleyip, satin almadan once, her urun icin piyasa arastirmasi yapiyorsunuz, bu sekilde sadece talep goren urunleri almis oluyorsunuz. Sattiginiz her urunden Ebay %15 fee kesiyor. Sene sonunda irs'e %30-40 vergi oduyorsunuz. Bunlari da hesaba katarak, sadece yuksek kar orani olan urunleri almanizi oneririm.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Senay-Sirin Paylasim icin cok tesekkurler Senay Hanim, faydali bir konu...


  • Update: Bu isi yapmaya baslayali 3 ay oldu. 3. ayda, aylik net kar' im $500, haftada 10 saatimi buna ayiriyorum. Son 3 ayin degerlendirmesini yapacak olursam, her ay bir onceki ayin satislarini ikiye katladigimi soyleyebilirim. Kendime nazar etmezsem, boyle katlanarak artacagini tahmin ediyorum 😁

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @senay-sirin Thrifting -- ikinci el esya ticareti içinde söyledi:

    Update: Bu isi yapmaya baslayali 3 ay oldu. 3. ayda net kar' im $500, haftada 10 saatimi buna ayiriyorum. Son 3 ayin degerlendirmesini yapacak olursam, her ay bir onceki ayin satislarini ikiye katladigimi soyleyebilirim. Kendime nazar etmezsem, boyle katlanarak artacagini tahmin ediyorum 😁

    Elinize saglik. Bol kazanclar 🙂


  • @Senay-Sirin tebrikler.Bol kazançlar.


  • Senay hanim cesaret verici tesekkurler. Ben Goodwill'den bazi bilgisayar malzemelerini inanilmaz ucuza denk getirebiliyorum. TR'deyken ya bulamadigim icin ya da ates pahasi oldugu icin alamadigim bazi seyleri 5 dolara aliyorum. Fazla aldiklarimi ihtiyac duymadiklarimi ben de satisa cikarmayi dusunmuyor degilim.


  • @sadriabi
    Zaten ebayde en karli kategorilerden biri de elektronik. Cogunlukla anlamadigim seyler oluyor ve almadan geciyorum, ama Hala kutusunda olan seylerin barkodunu ya amazon seller app'de ya da ebay barcode search de okutup degerine ve talep gorup gormedigine bakip aliyorum. Bu tur seyler kiyafetten cok daha hizli satiliyor, genelde bir iki haftada istedigim fiyata satiyorum. Mesela kutusunda basit bir sualti kamerasi, hic acilmamis nakis-aplike makinasini 1-2 hafta icinde sattim.
    Elektronikten anlayanlar icin bu alanda extra para kazanmak kolay aslinda. Iste ornegi:


  • @Senay-Sirin Siz amerikadasınız şuan gözlemlerinize göre sizce türkiyeden getirilipte orda satılabilecek şeyler var mi .


  • @yekta
    Yukte hafif, pahada agir olan, Cin'de daha ucuza uretilmeyen bir seyler geliyorsa akliniza olabilir. Bence amerikada alip amerikada satmak daha karli. Ornek: kilo ile kiyafet satan goodwill outlet stores (bins)'den, 2 saatimi ayirip, tanesi 1 dolara 25 kiyafet aldim. 10 tanesini internete attim, digerleri dolapda bekliyor. O 10 taneden 1 tanesini ertesi gunu $28'a sattim. 3 tanesi daha bir hafta icinde satildi. Vakit ayirip digerlerini de atmam lazim cunku dolapta durunca kendi kendine satilmiyor 😊 Ve bu bitmeyen bir kaynak.

    Bu arada, ebayde "turkish" diye arama yaptim, filter'lari kullanarak sadece "sold" olanlara baktim. Gozume carpan bir urun olmadi. Biri "damak" antep fistikli cikolata satmis $38'a. Kilim hali turu seyler vardi. Bur iki havlu, cay bardagi. Ama dedigim gibi, agirlik yapip ugrastiginiza getirdiginize deger mi bilmiyorum. Damak cikolatanin satisi asagida.
    https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F273150047274

    Bu da ayni saticinin istanbuldan sattigi diger urunler. (Kim oldugunu bilmiyorum, ebayde turk urunlerini ararken gordum)

  • ⭐⭐

    Senay Hanim kiyafetleri genel olarak nereden satiyorsunuz? Ben genel olarak ebay i kullaniyorum dediginiz gibi ebay de elektronik hizli gidiyor. Benim islerimden birisi telefon uzerine elime gecirdigimde hizlica satiyorum. Ancak ebay de kiyafet satayim dedim cok yuksek fiyat olmasina ragmen hicbiri gitmedi.


  • @goodluck Thrifting -- ikinci el esya ticareti içinde söyledi:

    Senay Hanim kiyafetleri genel olarak nereden satiyorsunuz? Ben genel olarak ebay i kullaniyorum dediginiz gibi ebay de elektronik hizli gidiyor. Benim islerimden birisi telefon uzerine elime gecirdigimde hizlica satiyorum. Ancak ebay de kiyafet satayim dedim cok yuksek fiyat olmasina ragmen hicbiri gitmedi.

    Her marka satmiyor, ayrica her markanin her modeli de satmiyor. Almadan once ebayda cok hizli bir arastirma yapiyorum, eger 6 ay icinde satilma potansiyeli oldugunu dusunursem aliyorum. Markalardan pahali olanlarin hepsi satmiyor. Nasil arastirma yapiyorum: mesela elimde michael kors blouse var, bunu ebayde aratiyorum, bakiyorum kac kisi michael kors blouse satiyor. An itibariyle 12 binin ustunde urun satiliyor. Sonra talep varmi onu gormek icin filterlardan "sold" u seciyorum son 3 ayda 6700 tane michael kors blouse satilmis. Bu iyi bir rakam, eger sectigim bluz modeli tarzsa, buyuk bedense, etiketi ustundeyse ya da yeni gibiyde, satilma sansi daha da artiyor. Daha sonra ortalama satis fiyatlarina bakiyorum, kafamda ebay fee'lerini hesap edip, karli gorunuyorsa aliyorum. Yani aslinda alirken kazaniyorsunuz.
    Bu ise ilk baslarken aldigim urunler agir gidiyor, son zamanlarda aldiklarini daha cabuk satiyorum. Eskiden aldigim seylere bakip da bunu ne diye almisim diyorum. Zamanla ne cabuk satar ogreniliyor.

    Kiyafet satan cok fazla kisi oldugu icin, bu alanda satis yapmak zor, zaman aliyor ve evay'in search engine'i cassini'nin sizin urununuzu ilk sayfalarda gostermesi icin de bazi puf noktalar var. Mesela her gun en az 1 yeni urunu satisa cikarirsaniz, hesabiniz aktif gorunuyor, 1-2 gun urun koymazsaniz satislariniz hemen dusuyor. Same day shipping, 30 day return secenekleri de cassini de tercih ediliyor. Cok fotograf yuklemek de oyle. Her hafta sale yapiyorum. Urunlerin ilk fiyatini belirlerken degerine gore fiyat verip, daha sonra % 10, 20 ya da 30 discount yapiyorum (parali store'um var, oradan yapilabiliyor, mayis ayindan itibaren aylik $5 store acabiliyorsunuz).
    Urunun bana maliyeti cok dusuk oldugu icin %50 indirim de olsa kazaniyorum. Ebay storunuzu surekli aktif tutmak satislari arttiriyor. Bunun bir baska yontemi de auction'larda maliyetine satis yapmak. Sirf satis yapmis olmak icin, kar beklemeden arada bir auction yapiyorum ki hesabima hareketlilik gelsin. Bu arada, tasinma telasindan bir aydir hesabimla aktif ilgilenmedim ve satislarin %34 dustu.
    Ebay Cassini de ilk siralarda cikmak icin taktikleri su videoda bulabilirsiniz:

    Ayrica ebaydeki urunleri mercari de synch edip zahmetsizce satabiliyormussunuz. Belki onu da deneyebilirsiniz.


  • @senay-sirin peki kıyafetleri nerden temin ediyorsunuz ?


  • Thrift stores'dan aliyorum. Mesela Goodwill outlet store'larda kilo ile kiyafet satiliyor. Ortalama $1 dolara bir kiyafet oluyor. Tasindiktan sonra yard sale, garage sale ve estate sale'lari da takip etmeyi dusunuyorum. Amerikada ikinci el pazari tutkiyedekinden cok farkli. Gelince bizzat gorursunuz. Bir kac kez giyilip verilmis gibi gorunen cok fazla esya var. hediyelesme yaygin oldugu icin olabilir, insanlar hizli kilo alip verdigi icin olabilir. Sebebini bilmiyorum ama birilerinin cok israf yaptigi bir ulke burasi.


  • En son satis rakamlarimi payasayim, belki birilerine bir umit verir. Amerikada istediginiz gibi bir ise girene kadar, ya da hem full time calisip hem ek gelir icin dusunulebilir bence.

    0_1524753363972_IMG-20180421-WA0009.jpg

    Gorsel ilave ettim ama gorunmuyor, bir hata yaptim herhalde. Ozetle son 60 gunde 100 urun satip $1600 almisim. Neyse, cok da onemli degil. Denek istedigim, amerikada is bulma konusunda tereddutleriniz varsa, ebay, amazon, etsy, poshmark, mercari alternatif yontemlerden biri olabilir. Full time zaman ayirip ayda $5000 uzeri kazanabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @Senay-Sirin tesekkurler cevaplar ve taktikler icin. Mercari den ebay link yapilabildigini bilmiyordum. Onu deneyecegim. Poshmark diye bir site var orasi da fena degil.
    Edit: poshmark i da yazmissiniz zaten 🙂

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @senay-sirin türkiyeden bujiteri malzemeleri getirtsek kolye, küpe vb. Satıs yapsak yararlı olur mu ek iş için soylüyorum.arkadasımın bujiterisi varda.


  • @hockeyumpire2 Thrifting -- ikinci el esya ticareti içinde söyledi:

    @senay-sirin türkiyeden bujiteri malzemeleri getirtsek kolye, küpe vb. Satıs yapsak yararlı olur mu ek iş için soylüyorum.arkadasımın bujiterisi varda.

    Cok emin degilim ama tahminen satmaniz zor olur. Cin'den alibabadan ebay uzerinde satis yapan cok kisi var. ebay'e girip mesela necklace diye arama yapin, sonra filter'lari kullanarak "sold" olanlari secin, sonuclari da ucuzdan pahaliya dogru siralayin, her gun kac satis yapilmis, talep var mi, o fiyatlarla rekabet edebilir misiniz bakin. Uzun sure once arastirmistim, ne kadar ucuza sattiklarini gorup sasirmistim.
    Yaptiginiz satislar uzerinden ebay ve paypal'a fee odeyeceginiz icin, maliyetin en az 3 katina ve en az $7-8 dolara satmaniz lazim ki zarar etmeden satabilin. Cinden satilanlar free shipping oluyor, onlarla rekabet zor.


  • @senay-sirin Merhaba Senay hnm,
    ebay ya da amazon da bu urunleri satabilmek icin sirket kurmak gerekiyor mu yoksa personal olarak da satilabilir mi ?


  • @evrenvetorpil Thrifting -- ikinci el esya ticareti içinde söyledi:

    @senay-sirin Merhaba Senay hnm,
    ebay ya da amazon da bu urunleri satabilmek icin sirket kurmak gerekiyor mu yoksa personal olarak da satilabilir mi ?

    Sirket kurmaniz gerekmiyor ama yasadiginiz eyalette bir basvuru yapiyorsunuz, sizinle ayni eyaletteki kisilere satis yaparsaniz, o satislardan vergi alip yasadiginiz eyalete vermeniz gerekiyor, onun icin de vergi toplayabilme izni aliyorsunuz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum