• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. crknms
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 4
    • Konu 1
    • İleti 61
    • En İyi 27
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

crknms

@crknms

68
    İtibar
    989
    Profil Görüntülemeleri
    61
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Boston

crknms Takip etme Takip Et

crknms tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

Ve nihayet benim de mülakat tecrübemi yazacağım gün geldi. Bu sabah saat : 09:00 olan mülakatımız için 08:10'da konsolosluğun önünde yerimizi aldık. Bizim önümüzde sadece bir kişi bekliyordu. Çok fazla bekletmeden önce pasaportlarımızı isteyip fotoğraftan bizleri kontrol ettiler. Daha önceden de bahsedildiği üzere yanınızda telefon,çanta vs bulundurmayın almıyorlar. Bunu bilerek gittiğimiz için sadece bebeğimizin ihtiyaçlarını gidereceğimiz küçük bir çanta vardı yanımızda. Çantayı kendileri aldılar ve bebeğin ihtiyacı olduğunda gelip içerisinden istediğimizi alabileceğimizi söyledir. Teşekkür edip bekleme salonuna yöneldik. İçeride de pasaportlarımızı isteyip ne tür vize için geldiğimizi sorup sıra numaramızı verdiler. 207 🙂 08:22'de içerideydik. Beklemeye koyulduk.

İlk numaramız yandığında evrakları teslim edeceğimiz bankoya yöneldik. Çok kibar ve ilgili bir bay personel karşıladı. Sakin bir şekilde hiç acele ettirmeden istediği evrakları vermemizi bekledi. Önce pasaportlarımızı sonra nüfus kayıt örneği ( asıl kazanan ve yanındakiler için de olacak şekilde ), Adli sicil kaydı ( arşiv kayıtlı ), Diploma aslı ve fotokopisi ( sadece talihliye ait olan ), gelir belgesi ( yanımızda tapu ve araç ruhsatı - kasko değerini gösteren belge de götürmüştük ama gerek yok dediler ) ve her talihli için ikişer adet fotoğraf istedi. PTT kaydı çıktısını da istemedi. Daha sonra tekrar numaramızın yanmasını beklemek üzere salona geçtik.

İkinci kez numaramız yandığında ödeme işlemini gerçekleştirmek için bankoya yöneldik. Yanımızda her ihtimale karşı nakit vardı ancak Kredi kartı ile de ödeme yapılabildiğinden biz bu şekilde ödeme yapmayı tercih ettik. Artık son kez numaramızın yanmasını beklemeye başlayabilirdik. İşte asıl heyecan ya da stres adı her ne ise bu safhada kendini gösteriyor. ( en azından benim için durum böyleydi ).

Son kez numaramız yandığında büyük bir heyecanla bankoda yerimizi aldık. Amerikalı çok pozitif bir hanımefendi karşıladı bizi 🙂 Öncelikle sağ elimizi kaldırıp yemin etmemizi istedi. Sonrasında parmak izlerimiz alındı. Bebeğimiz için benim sol el parmak izimi tekrar aldı 🙂 Sonrasında Amerika'da nerede yaşayacağımız sordu. Boston şeklinde cevap verdik, gülümsedi ve eşim daha önce Boston'da 2 sene yaşadığından '' Okul için mi ? Boston'a gitmiştiniz '' diye sordu. Eşim de '' evet, okul için '' şeklinde yanıtladı.Bana ne iş yaptığımı sorduğunda; bebeğim küçük olduğu için şu an çalışmadığımı, mesleğimin bankacılık olduğunu söyledim. Gülümseyerek ok dedi 🙂 Eşime de aynı şekilde mesleğini sordu. Ve o sihirli sözcükler döküldü ağzından 🙂 '' Tebrikler, vizeniz onaylandı. 5 iş günü içerisinde seçmiş olduğunuz PTT adresine gönderilecek '' dedi. Teşekkür edip ayrıldık 🙂

Yine de ne olur ne olmaz temkinliyim örneklerini forumdan okuduğum için. O vizeyi pasaportta görmeden kutlamalara başlamayacağım. Umarım dileyen herkes vizesine kavuşur. Darısı başınıza 🙂

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      crknms
      crknms
    • RE: bankacılar

@hasnotbeen Merhaba; öncelikle geç cevap için özür diliyorum. Sebebini zaten yazdığımda anlayacağınızı umuyorum 🙂 Amerika'ya ilk girişimizi Şubat ayında yaptık. Eşim Bilgisayar Mühendisi olduğu için kendisi Amerika'da kaldık ve biz (oğlum ve ben) 10 gün sonra geri döndük. Mayıs sonu eşim iş olayına çözüme kavuşturdu ve Temmuz ortası ben ve oğlum da temelli olarak Amerika'ya yerleşmiş olduk, özet bu. Sorunuzun cevabına gelince '' hayır, henüz bir gelişme olmadı ''. Çünkü, hem halihazırda bir yabancı dil sorunum mevcut, hem de oğlum küçük olduğundan ( şu an 2 yaşında ) öncelikle O'nun alışma süreci için bir uğraş sarfettim. Sonrasında biraz araştırdım. Bulunduğumuz eyalette (Boston, MA) çok fazla bankacılık ve finans sektörü ile ilgili ilan bulunmakta. Gişe memurluğu için çoğu banka ilanlarında lise ya da önlisans mezunu kişileri işe alıyor anladığım kadarıyla ( ya da bankacılıkla ilgili herhangi bir sertifika programı da yeterli olabiliyor bazen ). Türkiye'deki gibi Bireysel/Şirket ya da Ticari müşteri temsilcisi olabilmek için de 4 yıllık üni mezunu şartı var genellikle ya da sektör tecrübesi. Ama zaten her durumda da bizlerin mutlaka bir sertifika programına ya da ilgili bölümle alakalı bir okulda okumamız gerekli benim anladığım. En azından sektörü biraz daha anlayabilmek adına. ( tercih edilebilmemiz açısından artı puan sağlamakta ). Gişe memurları sanırım asgari ücretin biraz üstünde bir ücrete çalışıyorlar ( emin değilim tabi ). Türkiye de olduğu gibi kurumdan kuruma ücret bilgisi değişiklik gösterebiliyor. Ben açıkçası artık pek bankacılıkla ilgili bir iş yapmayı düşünmüyorum. Dil sorununu çözer çözmez öncelikle ilgi alanım olabilecek bir konuda iyi bir üniversitenin sertifika programına dahil olmak, sonrasına stajyerlik ve jr pozisyonlarda biraz tecrübe edinmek ve sonrasında da belki de yüksek lisans yapmak düşüncesindeyim. Gelişme olur ise yine haberdar edebilirim 🙂 Sevgiler,

Diğer Meslekler içinde yayımlandı
      crknms
      crknms

Arkadaşlar merhaba ;

31.10.2017' de sağlık raporu almak için Ankara'ya geldik. Sabah saat : 09:00'da olan randevumuza ( Ankara'nın şehir içi trafiğinden dolayı ) 09:15' te varabildik. Muayeneyi 4. katta olacaksınız, tahlil ve diğer tetkikler için 3. kata ineceksiniz.Gittiğimizde kimse yoktu hatta Dr. Bey de bizden 2-3 dk sonra içeri girmişti. Bankodaki hanımefendi bizden Pasaportlarımızı ve Case no'larımızı isteyip beklememizi söyledi. Daha sonra webcam'den hepimizin fotoğrafını çekti ( 3 kişiydik ). Saat : 09:35 gibi bizden daha sonra gelen birini aldılar öncelikle ( ama sebebini bilmiyoruz, çünkü sadece gc için gelmeyenler de mevcuttu ). Sonrasında ilk eşimi aldılar ( çekilişi asıl kazanan benim ). Eşim yaklaşık 15 dk sonra geldi. Sonrasında sırasıyla beni ve bebeğimi aldılar. Bebeğimizin 1 yaşına kadar yapılan tüm aşılarının yer aldığı aşı karnesini teslim ettik. Ben yanımda hamileyken 2 doz tetenoz aşısı olduğuma dair karnemi de götürdüm. Eşime, bana ve bebeğimize 2'şer aşı yapıldı. ( Grip, karma aşı bize ; Grip ve Hepatit A aşısı bebeğimize ). Muayeneler ve aşılar 3 kişi için 740 ( 280*2 yetişkin + 180 usd bebek için ) usd tuttu. Daha sonra tahlil için 3. katta yer alan düzen lab.'a yönlendirildik. ( 15 yaş altı için bu tetkikler yapılmıyor.

Düzen lab.'da biraz daha hızlı ilerledi süreç. Önce kan alındı, sonra idrar tahlili en son olarakta röntgen için işlem yapılıyor.Burada da 2 kişi için tüm tetkilere 235 usd ödedik. 12:00 gibi işlemlerimiz bitmiş oldu. Ertesi gün saat : 16:00'da sonuçları alabileceğimizi ilettiler ve oradan ayrıldık.

İstanbul'dan geldiğimiz için kalacağımız otele yöneldik. Otelin adı Best Hotel. Abd Konsolosluğu arka karşısında ve düzen lab.'a çok yakın mesafede yer alıyor. Bir gecelik konaklama fiyatı da 2 yetişkin 1 bebek için 210.-TL'ydi. Eski bir otel olmasının yanında, temiz ve ilgili bir personele sahip olduğundan ( ve de konumu itibariyle ) tercih edilebilir. Ertesi gün otelden saat : 13:00'da ayrıldık ( normal check out 12 olmasına rağmen anlayışlı davrandılar ). Söyledikleri saatte raporumuzu teslim alıp dönüş yoluna koyulduk. Haftaya Çarşamba ( 08.11.17 ) saat : 09:00'da mülakatımız var, umarız aksilik yaşamadan atlatabilir ve sizlerle sonucunu paylaşabilirim. Buraya kadar sabrederek okuduğunuz için teşekkürler 🙂 Herkese bol şans.

crknms
      crknms

Tekrar merhaba ;
      Bugün beklediğimiz vize basılı son pasaportumuz da elimize ulaştı ( bebeğimizin ). Darısı bekleyen herkesin başına 🙂

crknms
      crknms
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

4 Şubat - 14 Şubat tarihleri için (gidiş/dönüş) İstanbul - Boston THY direkt uçuş, 2 yetişkin 1 bebek toplam bilet ücreti 4.500.-TL ödedik..

Yolculuk içinde yayımlandı
      crknms
      crknms
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

@sadriabi Cevap için öncelikle çok teşekkür ederim. MA özelinde yazdığınız sebepten ötürü Türkçe sınav yapılmadığını ben de duymuştum. Duyduğumda sizin de belirttiğiniz gibi çok utanmıştım. Yani burada bile mi? diye geçirmiştim içinden. Ama diğer taraftan kendini bilmez kesimler yüzünden Tüm Türk arkadaşların böyle bir sonuca maruz bırakılmasını da doğru bulmadığımı eklemeliyim. Bahsettiğim arkadaşın ''ayrımcılık mı? yapıyorsunuz şeklinde ithamını doğru bulmasam da, hak veriyorum. Çünkü ehliyet sahibi olup yapılabilinecek bir sürü iş var bu ülkede. Sizin ve eşinizin ingilizcesi sınav için yeterli olmuş olabilir. Ama sınavı için o kadar ingilizcesi olmayanların da olduğunu unutmamak gerek. Ayrıca eşimin yeterli düzeyde ingilizcesi olmasına rağmen sınavı kıl payı geçebildi.( ki kendisi 15 yıl önce de sınava girip ehliyet almış biri olarak, 2018 de girdiği sınavın çok daha zor olduğunu belirtmişti).

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      crknms
      crknms
    • International Training Insitute/Ücretsiz İngilizce Dersleri

Öğretmenlik eğitimi alan deneyim sahibi olmayan öğretmenler tarafından ders verileceği belirtilmiş. İşe yarayabilir ☺

ITI Istanbul

ITI Istanbul

ITI is an internationally recognised Cambridge English teacher training centre and the largest Cambridge English approved centre for the CELTA and DELTA courses in Turkey. We've successfully trained thousands of EFL teachers since we first began running courses in Turkey in 1987. Complete your

İngilizce içinde yayımlandı
      crknms
      crknms

@ozkanayhan Rica ederim ne demek 🙂 MA, Boston düşünüyoruz. İlk başta evet tutunmak adına her iş yapılabilir ama sonrasında yöneliminizi belirlemenizi tavsiye ederim 🙂 Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. Umarım hayaliniz gerçek olur 🙂 Pozitif olun, işe yarıyor.

crknms
      crknms
    • RE: Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)

Çocuğumuz var ve daha küçük olduğu için maalesef eşim çalışacak. Ve Abd'de pahalı sayılan bir şehre gideceğiz ( Boston ). Buna rağmen yine de değeceğini umuyorum. Tabi ki ilk 1-2 yıl zorlu ve sıkıntılı geçecek ( her anlamda ). Atlattıktan sonra taşların yerine oturacağını sanıyorum. ( Büyük aksilikler ve saçmalıklar silsilesi yaşamazsak eğer ). Bazen risk almadan ilerleyemiyorsun hayatta.

Yolculuk içinde yayımlandı
      crknms
      crknms
    • RE: DV2020 Sonuç Odası

@2020dvwinner denedim ama olmuyor. Hem mobilden hem bilgisayardan ama giriş yapılamıyor 😞

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      crknms
      crknms

crknms tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Forumda Gösterilen Reklamlar Hakkında

@crazycells Merhaba, ben de fikrimi paylaşmak istiyorum. Diğer arkadaşların görüşlerine katılıyorum. Reklamların (GIF lerde seçilen renklerin) yanıp sönmesi gözü fazla yoruyor. Onun dışında rahatsız edici bir durum yok 🙂

Forum Kuralları içinde yayımlandı
      crknms
      crknms

@sadriabi Bilgi için teşekkürler tekrar. Peki bu sitede premium üyelik mi satın almıştı eşiniz sınava çalışırken?

crknms
      crknms

@sinancelik Hayırlı olsun, tebrikler. Ne zaman giriş yapabildiniz siteye?

crknms
      crknms

@2020dvwinner denedim ama olmuyor. Hem mobilden hem bilgisayardan ama giriş yapılamıyor 😞

crknms
      crknms

@t2n sürekli deniyorum ama hata veriyor sürekli.

crknms
      crknms

@sadriabi Peki eşiniz hangi sitelerden çalışarak sınava girdi, paylaşabilir misiniz? mümkünse. Sevgiler,

crknms
      crknms

@sadriabi Cevap için öncelikle çok teşekkür ederim. MA özelinde yazdığınız sebepten ötürü Türkçe sınav yapılmadığını ben de duymuştum. Duyduğumda sizin de belirttiğiniz gibi çok utanmıştım. Yani burada bile mi? diye geçirmiştim içinden. Ama diğer taraftan kendini bilmez kesimler yüzünden Tüm Türk arkadaşların böyle bir sonuca maruz bırakılmasını da doğru bulmadığımı eklemeliyim. Bahsettiğim arkadaşın ''ayrımcılık mı? yapıyorsunuz şeklinde ithamını doğru bulmasam da, hak veriyorum. Çünkü ehliyet sahibi olup yapılabilinecek bir sürü iş var bu ülkede. Sizin ve eşinizin ingilizcesi sınav için yeterli olmuş olabilir. Ama sınavı için o kadar ingilizcesi olmayanların da olduğunu unutmamak gerek. Ayrıca eşimin yeterli düzeyde ingilizcesi olmasına rağmen sınavı kıl payı geçebildi.( ki kendisi 15 yıl önce de sınava girip ehliyet almış biri olarak, 2018 de girdiği sınavın çok daha zor olduğunu belirtmişti).

crknms
      crknms

@sadriabi Tekrar merhaba, daha önce soruldu mu bilmiyorum. Sizin bilginiz var mı danışmak istedim. MA'da Sınavın Türkçe verilmediğini öğrenmiştim. Lakin bugün bir arkadaşla görüştüğümüzde, Watertown'da bir Türk arkadaşın ingilizce sınavından geçemediği için, tekrar başvururken sınavı Türkçe almak istediğini, sizin bu diretmeniz yüzünden sınavı geçemediğini ve siz ayrımcılık mı yapıyorsunuz diyerek ısrar ettiğini anlattı. Ve sonuç olarak bu kişi sınavı Türkçe alabilmiş ve sınavı geçmiş. Yorumunuz nedir bu konuda, mümkün müdür ?

crknms
      crknms

@hasnotbeen Merhaba; öncelikle geç cevap için özür diliyorum. Sebebini zaten yazdığımda anlayacağınızı umuyorum 🙂 Amerika'ya ilk girişimizi Şubat ayında yaptık. Eşim Bilgisayar Mühendisi olduğu için kendisi Amerika'da kaldık ve biz (oğlum ve ben) 10 gün sonra geri döndük. Mayıs sonu eşim iş olayına çözüme kavuşturdu ve Temmuz ortası ben ve oğlum da temelli olarak Amerika'ya yerleşmiş olduk, özet bu. Sorunuzun cevabına gelince '' hayır, henüz bir gelişme olmadı ''. Çünkü, hem halihazırda bir yabancı dil sorunum mevcut, hem de oğlum küçük olduğundan ( şu an 2 yaşında ) öncelikle O'nun alışma süreci için bir uğraş sarfettim. Sonrasında biraz araştırdım. Bulunduğumuz eyalette (Boston, MA) çok fazla bankacılık ve finans sektörü ile ilgili ilan bulunmakta. Gişe memurluğu için çoğu banka ilanlarında lise ya da önlisans mezunu kişileri işe alıyor anladığım kadarıyla ( ya da bankacılıkla ilgili herhangi bir sertifika programı da yeterli olabiliyor bazen ). Türkiye'deki gibi Bireysel/Şirket ya da Ticari müşteri temsilcisi olabilmek için de 4 yıllık üni mezunu şartı var genellikle ya da sektör tecrübesi. Ama zaten her durumda da bizlerin mutlaka bir sertifika programına ya da ilgili bölümle alakalı bir okulda okumamız gerekli benim anladığım. En azından sektörü biraz daha anlayabilmek adına. ( tercih edilebilmemiz açısından artı puan sağlamakta ). Gişe memurları sanırım asgari ücretin biraz üstünde bir ücrete çalışıyorlar ( emin değilim tabi ). Türkiye de olduğu gibi kurumdan kuruma ücret bilgisi değişiklik gösterebiliyor. Ben açıkçası artık pek bankacılıkla ilgili bir iş yapmayı düşünmüyorum. Dil sorununu çözer çözmez öncelikle ilgi alanım olabilecek bir konuda iyi bir üniversitenin sertifika programına dahil olmak, sonrasına stajyerlik ve jr pozisyonlarda biraz tecrübe edinmek ve sonrasında da belki de yüksek lisans yapmak düşüncesindeyim. Gelişme olur ise yine haberdar edebilirim 🙂 Sevgiler,

crknms
      crknms
    • RE: Hangi sehrin kaderi degisecek? (Amazon HQ2)

@crazycells Kesinlikle BOSTON 🙂

Gündem içinde yayımlandı
      crknms
      crknms