@hasnotbeen Merhaba; öncelikle geç cevap için özür diliyorum. Sebebini zaten yazdığımda anlayacağınızı umuyorum
Amerika'ya ilk girişimizi Şubat ayında yaptık. Eşim Bilgisayar Mühendisi olduğu için kendisi Amerika'da kaldık ve biz (oğlum ve ben) 10 gün sonra geri döndük. Mayıs sonu eşim iş olayına çözüme kavuşturdu ve Temmuz ortası ben ve oğlum da temelli olarak Amerika'ya yerleşmiş olduk, özet bu. Sorunuzun cevabına gelince '' hayır, henüz bir gelişme olmadı ''. Çünkü, hem halihazırda bir yabancı dil sorunum mevcut, hem de oğlum küçük olduğundan ( şu an 2 yaşında ) öncelikle O'nun alışma süreci için bir uğraş sarfettim. Sonrasında biraz araştırdım. Bulunduğumuz eyalette (Boston, MA) çok fazla bankacılık ve finans sektörü ile ilgili ilan bulunmakta. Gişe memurluğu için çoğu banka ilanlarında lise ya da önlisans mezunu kişileri işe alıyor anladığım kadarıyla ( ya da bankacılıkla ilgili herhangi bir sertifika programı da yeterli olabiliyor bazen ). Türkiye'deki gibi Bireysel/Şirket ya da Ticari müşteri temsilcisi olabilmek için de 4 yıllık üni mezunu şartı var genellikle ya da sektör tecrübesi. Ama zaten her durumda da bizlerin mutlaka bir sertifika programına ya da ilgili bölümle alakalı bir okulda okumamız gerekli benim anladığım. En azından sektörü biraz daha anlayabilmek adına. ( tercih edilebilmemiz açısından artı puan sağlamakta ). Gişe memurları sanırım asgari ücretin biraz üstünde bir ücrete çalışıyorlar ( emin değilim tabi ). Türkiye de olduğu gibi kurumdan kuruma ücret bilgisi değişiklik gösterebiliyor. Ben açıkçası artık pek bankacılıkla ilgili bir iş yapmayı düşünmüyorum. Dil sorununu çözer çözmez öncelikle ilgi alanım olabilecek bir konuda iyi bir üniversitenin sertifika programına dahil olmak, sonrasına stajyerlik ve jr pozisyonlarda biraz tecrübe edinmek ve sonrasında da belki de yüksek lisans yapmak düşüncesindeyim. Gelişme olur ise yine haberdar edebilirim
Sevgiler,