Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese iyi günler
    Bizler bu sene green card başvurusunda bulunduk olur da çıkarsa bildiğiniz üzere aşı vs sağlık kontrolleri oluyor sorum şu bir yaşındaki oğlumun bundan önceki aşılarını yaptırdık fakat aşılar ile ilgili yan etkileri vs okuduğumuz araştırdığımızdan dolayı da bundan sonraki aşıları yaptırmamaya karar verdik şimdi aklıma takıldı sağlık kontrolündeki aşılar tamamen farklı mı yoksa tr de eksik olan aşıları da o zaman yapıyorlar mı ? Eksik aşılar vuruldukça daha mı fazla ücret çıkıyor ? Biliyorum çok uzattım hakkınızı helal edin bilenler cevaplarsa sevinirim.Herşey gönlünüzce olsun


  • @muhlis Merhaba ,
    Evet belirlenen aşılar var eksik olanları (Hepsini olmasada ) Unganlar da yapıyorlar. Yine evet TR deki fiyatlardan daha yüksek fiyatlar ile yapıyorlar.

    Aşıların Hangileri olduğu ile ilgili Unganların sitesindeki aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz.

    Yetişkinlere buradaki aşılardan sadece gerek gördükleri 2-3 aşıyı yapıyorlar.


  • @smesut Çok teşekkürler iyi günler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhlis sayin muhlis, asilarin cocuklar uzerindeki etkileri 3. sinif blog yazilarindan takip edilebilecek bir konu degildir.
    Bu konuda bilim otoriterilerin tavri gayet aciktir. Cocuklarinizin gerekli asilarini yaptirmalisiniz. Bu asilar milyarlarca kisi tarafindan yapilmis asilardir ve cocugunuzun asinin icindeki bir maddeye karsi alerjisi yoksa bu asilarin hicbir zarari olmaz cocugunuza. Internette her okudugunuza inanmayin bence, yoksa kotulugu once cocugunuza sonra da topluma yapmis olursunuz.

    zaten diger sorulariniza sayin smesut cevap vermis.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhlis Boş verin Amerika'yı, çocukların sağlığı için lütfen aşılarını önerildiği şekilde yaptırın. Eğitimli insanların böyle yanlışlara düştüğünü gördükçe çok üzülüyorum.


  • Çocuğunuz gözünüzde çok değerli olabilir bu gayet normal. Onun canının yanmasını istememeniz yada yan etkilerinden korkmanız çok doğal bu her anne ve babanın aşı zamanında düşündüğü düştüğü durumdur. Ama bu aşıları zamanında ve tam olarak yapatıran anne babalarınında gözlerinde de çocukları çok değerli onlarda en az sizler kadar çocuklarını düşünüyor. Başta çocuğunuzun sağlığı için sonra kendi ruh sağlığınız için bu aşılar kaçınılmaz. Rab esirgesin dönüşü olmayan bir yola girmeyin.Aşıları kesnlikle yaptırın


  • Yanlış anlaşılmaz ise bir konuyu belirtmek istiyorum. Belki inandırıcılık etkisi olur. Ama lütfen farklı algılamayın.
    16 yıllık eczacıyım. Akademi, eczane ve hastane (göğüs hastalıkları) tecrübem var. Şu anda da Sağlık Bakanlığına bağlı otorite bir kurumda, kritik bir birimde çalışıyorum. 20 aylık bir kızım var. Tüm ilaç ve halk sağlığı tecrübe ve bilgime dayanarak diyorum ki, bir çocuğun aşılanmaması hayati olarak kesinlikle risk taşır. Nedeni bilinmeyen ve aşılarla bağlantısı net bir şekilde ortaya konulamamış münferit vakalara bakarak aşılamadan imtina ederseniz çocuğunuzu riske atarsınız. Aldığınız risk sonucu çocuğunu 20-30 yaşında bile sakat kalabilir, kısır kalabilir ve daha kötüsü hastalığı taşıyarak başkalarına (çocuklara da) bulaştırabilir.
    Kızım ve 67 yaşındaki annemin gerekli (ve Saplık Bakanlığı aşı programında olmasa da önerilen) aşılarının hepsi tam.
    Bazen çocuklarımız üzerindeki endişemizin yarattığı baskı bizi irrasyonel davranmaya itebilir. Bu gibi durumlarda otoritenin çoğunluğu ne diyorsa onu takip etmekte fayda var.
    Düzenli gittiğiniz sağlık&tedavi merkezine giderek enfeksiyon vb. bölümlerden birindeki doktordan bilgi almanızı ve dediklerini takip etmenizi öneririm.
    Selamlarımla


  • Hepinize teşekkürler bugün aşılarını yaptırdık oğlumuzun içiniz ferah olabilir 🙂 sağlıcakla kalın


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum