Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

turkishunion fikri

• Ahaha @semavi onurumu okşadın hacı 😂 Ben Türkiye'de de aynıydım ama bu yardım işleri bir süre sonra kullanıma moduna dönüyor. Öyle bir durum olduğunda da soğuyor insan kimseye yardım edesi gelmiyor.

Amin inşallah, Houston'u sevmedim sevemedim ama hem sen hemde senin sayende tanıştığımız güzel insanlar var. Allah bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. Bu şekilde çekilir oluyor burası.
    Bir de biram olmadığı zaman bira ısmalayacak birileri olsa 😂 daha güzel olacak 😂
    Efe Metin ile anlaşırda Tahir ile birkaç yıl daha yan yana gelmez herhalde 😂😂

• ⭐⭐

Amerika'ya göç etme hazırlığı yapanların öncelikle resmi kaynaklardan, sonra da bu forum gibi güvenilirliği sorgulanabilir açık kaynaklardan bilgi edinmesi kendileri için daha doğru olur.

Burası gibi açık kaynaklarda birisi bir soru sorarsa ona birçok kişinin cevap verme ve verilen cevaplara katkı sağlama, varsa hataları, eksikleri düzeltme şansı vardır. Oysa İnstagram'dan birine özel mesaj yoluyla danışırsanız size verilen eksik, yanlış, hatalı cevabı düzeltecek kimse olmayacaktır.

Bu iki tür kaynaktan sonra belki yararlanılabilecek üçüncü bir kaynak türü olarak düşünebilirsiniz bu tür kapalı/kişisel kaynakları... Fakat her zaman ihtiyatla yaklaşmak kaydıyla...

• ⭐⭐⭐

Açıkcası ilk başlarda acaba demiştim,
    Ama sonradan güzel bir şekilde Amerikayı pazarlayıp, ardından benim gibi buraya gelmek isterseniz size kayıt yaptırmanız için beni buraya getirten şirkete yönlendireceğim diyor. Bundan da komisyon alacağını da söylüyor.

Kuruluş amacı yardım etmek.
    YARDIM; karşılıksız, bir çıkar gözetmeden yapılan bir eylemdir.

Ondan dolayı bu forumun kurucusuna ve siz geçmiş kullanıcılarına, bizleri bilgilerinizle aydınlattığınız için teşekkür ediyorum

• ⭐⭐

@Muhtaradana verdigin linkten baktim instagramdan arattim ama sanirim silinmis cikmiyor.

• @goodluck çok fazla şikayet yüzünden instagram sayfasının kapandığını açıkladılar, şimdi baktım tekrar açılmış

• https://youtu.be/PRtOoIxDvhI

Dün bir arkadaşımın haber vermesi üzerine haberdar olduğum bir durumu buraya aktarmalıyım diye düşündüm, videonun 04:20 den sonrasında work and travel yapacak arkadaşlara kendi çalıştığı aracı şirketi tavsiye edip, buradan komisyon aldığını açıklıyor(eğer kendi tavsiye ettiği şirketle başvurursanız sizi ayrı bir WhatsApp grubuna dahil ediyormuş)
    Umarım tüm turkishunion fikri bu şekilde komisyonculuk üzerinden ilerlemiyordur,
    girişim böyle sonuçlansa bile en azından böyle güzel bir fikrin denenmesi bile bizlere bir tecrübe kazandıracaktır
    Ben hiç denenmemesinden ziyade, cesaret edilip başlatılmasını bile önemli buluyorum

Not:Videodaki kişi turkishunion oluşumunun kurucusu ve bu arkadaşımız üzerinden yürüyor tüm sistem

• ⭐⭐

Ben de elimden geldigince gelene gidene yardim ediyorum. Bazen fikren bazen de fiziken. Fiziken kismi cok yorucu. Ben kimsenin hevesini kirmak yada karalamak istemem ama bu sekilde bir de duyuruyla biz gonullu yardim ediyoruz dedigi zaman cok fazla insan basvurur. Buna ne vakit ne de nakit yeter.

• @goodluck, içinde söyledi: turkishunion fikri

Ben de elimden geldigince gelene gidene yardim ediyorum. Bazen fikren bazen de fiziken. Fiziken kismi cok yorucu. Ben kimsenin hevesini kirmak yada karalamak istemem ama bu sekilde bir de duyuruyla biz gonullu yardim ediyoruz dedigi zaman cok fazla insan basvurur. Buna ne vakit ne de nakit yeter.

Benim yari isim gibi oldugu icin biraz fazla vakit harcasam bile bir sekilde tolere edilebiliyor... Lakin sabit isi olan hic kimse mesai saatleri icerisinde yardimci olamaz. Olamadigi icinde gonul koymamak lazim...

• Bu fit traveler yani kurucusunun bir kere oturum vizesi yok, öğrenci sürekli statü değiştirip duran biri artı amazon işleriyle uğraşıyor vip grup diye milleti oraya davet edip sözde danışmanlık veriyor. Tamamen boş birisi bana göre yaptığı hiç bir şeyi de samimi bulmuyorum.

• @semavi

Böyle kişiler çok yok Dünya da. Umarım bu iyiliği kötüye kullanan kişiler denk gelmez ve devam edebilirsiniz.

USA gidince yardımı bırak, içten bir merhaba bile o kadar değerli ki.

Herkese bol şans.

• Fikir modifikasyon yapılırsa güzel olabilir, ama sadece fikir güzel olabilir, teoriden öteye geçmez diye düşünüyorum. Umarım yanılırım...

• takipçi toplamaktan başka amaçları yok

• @turcouz umarım

• @birumut
    hiç olmamasındansa en azından yaptık başaramadık denmesi bile bir fayda,
    çünkü bu tür yardım oluşumlarının Amerika'da olmamasından devamlı yakınmak yerine artık harekete geçilmesi gerektiğini düşünuyorum,
    bu tür iyilik hareketlerinde "kervan yolda düzülür" mantığıyla hareket etmek çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum
    Ama son zamanlarda küçük küçük bu tarz girişimlerin oluştuğunu duymak sevindirici, inşaallah en kısa zamanda birçok farklı kurum devreye girer

• @Muhtaradana ben 2 kişiye msj attım öyle abuk subuk soru yada beklenti ile yazmadım geri dönüş yapmadılar.neyi denedik yaptık başaramadık birşey yapmak için yapıldığını düşünmüyorm.birşey yapmış olsalardı hergün yayınlarlardı.

• @Muhtaradana, içinde söyledi: turkishunion fikri

@birumut
    hiç olmamasındansa en azından yaptık başaramadık denmesi bile bir fayda,
    çünkü bu tür yardım oluşumlarının Amerika'da olmamasından devamlı yakınmak yerine artık harekete geçilmesi gerektiğini düşünuyorum,
    bu tür iyilik hareketlerinde "kervan yolda düzülür" mantığıyla hareket etmek çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum
    Ama son zamanlarda küçük küçük bu tarz girişimlerin oluştuğunu duymak sevindirici, inşaallah en kısa zamanda birçok farklı kurum devreye girer

Bence “yaptık” demeleri için gerçekten “yapmaları” en azından denemeleri lazımdı :)

• @bolatmali konsolosluk sizden sponsor istemişti bulamadıysanız turkishuniona yazabilirsiniz.

• @birumut, içinde söyledi: turkishunion fikri

@bolatmali konsolosluk sizden sponsor istemişti bulamadıysanız turkishuniona yazabilirsiniz.

hocam ben deneme amaçlı oradakileri yazmıştım pekte şaşırmadım cevaplara,admin olarak tanıtan arkadaşların yasal olarak bir oturumları var(f1 galiba cogu) fakat daha ilerisi greencardlari veya vatandaslik hakları yok sponsorluk icin 3vergi dönemi gecirmis gc sahibi yada vatandasi birisi isteniyor.@bolatmali deniyebilir fakat ümidi buraya bağlamamak lazım arkadaşların cogunlukla amacı f1 veya j1(w&t)lara firma öneriyor çokta ciddiye alamiyorum sayfayı ilk açtıkları günden beri umarım yanılırım!!

• @Burak-Erdoğan iş sahibi olanlarda var.sadece sponsor değil işe alacaklarını söyleyip belge verebilirler.yardım etmek isteyen kendi imkanı olmasada tanıdıkları vardır yardım eder en azından dener .

• dv2020 son mülakat görüşmelerine bakarsak iş yada sponsor ihtiyacı gelecek yıllara göre daha çok önemli olacak. takipçi kasmak yerine iş olayına yardım etsinler.

Benzer Başlıklar

• Greencard ile 1 Yıl aradan sonra yeniden amerikaya dönmek

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2
    0 Oy
    2 İleti
    211 Bakış
    ATS16A
    @thehawk01, içinde söyledi: Greencard ile 1 Yıl aradan sonra yeniden amerikaya dönmek merhaba 2024 kazananıyım ve 2 ay amerikada new york da yaşadım. ailevi nedenlerle dönmek zorunda kaldım. Fakat greencardımı ve ssn numaram bu süreçte elime ulaştı. Bank of amerika da hesabım var ve captial one da kredi kartımda var . Ehliyet başvurusunda da bulunmuştum. Girişte sorun yaşar mıyım? Annemin ameliyatı için türkiyeye dönmüştüm. Şuan amerikaya geri dönmeye hazırım . ama 1 yıl ve uzun süre dışarda kalınca sorun olabileceğine dair şeyler okudum. Nasıl bir yol izlemeliyim Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
  • 1 Oy
    3 İleti
    222 Bakış
    M
    @ATS16 https://apps.apple.com/us/app/money-manager-remove-ads/id564730202 Ben memnunum başka bir uygulama denemedim bunun kullanımı kolay geldi.
  • ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

2k
    7 Oy
    2k İleti
    210k Bakış
    F
    @Felix-0 merhaba, ingilizce seviyesi data center islerinde calismak icin ne olmali?
  • Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

312
    2 Oy
    312 İleti
    36k Bakış
    Peyk74P
    @ATS16, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak @Fuat-1, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak @Peyk74 yer hic farketmez, pahali yerede gitsen ucuz yerede gitsen kazancinda ona gore orantili oluyor, dogal bir denge var yani. Ben Izmirliyim, "bize her yer Izmir" olay bu...:).. Tavsiye derseniz mutlaka buralarda bir tanidiginiz varsa ilk olarak onun yanina gidin yoksa ilk baslangic baya sancili gecebilir( ev tutma gibi...) Saygilar. @Peyk74, Sn. @Fuat-1 doğru yönlendirmeler yapmış yakınen bir tanıdığınız var ise ilk aşamada yanına gitmeniz faydanıza olabilecektir ancak buna ilave olarak kazanacağınız para ile yaşam - barınma masraflarını da dikkate alarak belirleyeceğiniz eyalete göç etmeniz faydanıza olacaktır. Her eyaletin kendine göre avantaj ve dezavantajları mevcut (iklim, iş imkanları, yaşam tarzı vb). Aşağıda ufak bir hesaplama yaptım, diğer kalemleri de siz araştırarak fikir edinebilirsiniz. 1/1/26 tarihi itibariyle California’da en düşük asgari ücret $16.90 saatlik. 12/30/25 itibariyle California’da ortalama akaryakıt fiyatı $4.273 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 3.95 galon akaryakıt alabiliyorsunuz. 1/1/26 tarihi itibariyle Illinois'de en düşük asgari ücret $15 saatlik. 12/30/25 itibariyle Illinois’de ortalama akaryakıt fiyatı $2.939 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 5.10 galon akaryakıt alabiliyorsunuz. https://gasprices.aaa.com/state-gas-price-averages/ https://labor.illinois.gov/laws-rules/fls/minimum-wage-law.html https://www.dir.ca.gov/dlse/minimum_wage.htm Size de teşekkür ederim ATS16 araştırma yapıyorum özellikle yapacağım iş ile ilgili hangi eyaletlerde daha kolay iş bulurum, yaşam maliyetleri vergiler toplu taşıma vs vs Yine de orada olan birinden de bilgi almak + olacağını düşünüyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k