DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Guncelleme: USCIS bugun charge etmeye calisti fakat aptal bankam “ capital one” fraud sanip engel oldu. Suan sanirim USCIS dosyami geri gonderecek rejected due payment olarak. Ne kadar surede elime ulasir arkadaslar? Yeniden herseyi ayarlayip gondermem gerekicek ( bu sefer çek kullanacagim). Basina daha once bu durum gelen var mi?


  • @fenercag benim basima geldi malesef, 1 ay sonra tum dosyayi oldugu gibi geri gonderdiler.. biraz uzun suruyor nedense, sanirim bi yerde odemesi gerceklesmeyen dosyalari toplayip oyle gonderiyorlar..

    Ertesi gun herseyi halledip tekrar dosyami yollamistim ben, bir hafta sonra uzatma mektubu online dosyama yuklendi, 10 gun sonra da mail olarak notice’i aldim. (Ben Arizona office’e gonderiyorum lokasyon nedeniyle)
    Bu notice A4 kagit gibi degil zaten, official GC yerine gectigi icin USA antetli bir dokuman.
    Dilerim kisa surede hallolur.


  • @LagunaCr
    Tesekkurler cevabiniz icin;

    Bi kac sorum daha olacak;

    USCİS paketimi geri gondermeden, ben yeniden tum belgelerimi bu sefer money order ile yemiden gonderebiliyor muyum? Dedigim gibi green cardimin son tarihi eylulde daha zaman var ve 1 ay beklemek mantikli derseniz bekleyebilirim ve paketi geri aldiktan sonra yeniden gonderebilirim. Fakat redditte bazi insanlar paketin geri gelmesini beklemeden yeniden gondermisler.

    Ayrica bir diger sorum: ben dosyama USCİS account number yazmadim gonderirken cunku yeni actigim USCİS hesabinda my profile sekmesi yok ve bulamadim account numberi. Eskiden actigimiz ( esimin adina actigimiz) account a ait bir sccount numarasi var fakat o accountun adres bilgileri farkli ve kendi adima actigim yeni USCİS hesabini kullanmak istiyoruz. Birdaha gonderecegimizde eski USCİS hesabimizin account numarasini mi yazalim yoksa yine bos account numarasi kismini bos birakip mi gonderelim?

    Ayrica bu uzatma notice email olarakta iletiliyor degil mi? Eger oyle ise zaten orda detaylar yazacaktir online takip icin ?


  • @fenercag merhaba, bence dosyanin geri gelmesini bekleyin, zira sana o dosyanin uzerinde bir not yolluyorlar. Dosyani gonderirken en ustune o notu eklemeni istiyorlar, ve de dosyanin tum dokumanlarinin barkodlandigini goreceksin en altta, seri numarasi gibi birsey olacak.
    Zaten daha Eylul ayina vakit var, beklemenizi oneririm.

    Account icin Alien number olmali aslinda, dosyayi hangisinden takip edebilecekseniz onu yazmanizi oneririm. Eski account adresiniz guncel degilse sistem uzerinden de guncelleyebiliyorsunuz.


  • @LagunaCr
    Tesekkurler cevabiniz icin.

    Yani o notu aldiktan sonra dosya siralamasi:

    Money Order
    USCIS’in gonderecegi Note
    Cover Letter
    İ-751 form
    Evlilik Kanitlari

    Bu sirayla duzenleyip yeniden gonderecegim degil mi?


  • @fenercag evet ben de bu sekilde yolladim. Dilerim kisa surede neticelenir.


  • @LagunaCr, içinde söyledi: i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    @fenercag evet ben de bu sekilde yolladim. Dilerim kisa surede neticelenir.

    Cok cok tesekkurler bilgileriniz icin.
    Son bir sorum daha olacak yardimci olabilirseniz cok memnun olacagim:

    USCİS tum dosyayi sizinde belirttiginiz gibi yesil bi belge ve onun ustunde de notice ( odeme sorunu sebebiyle rededildigine dair) ile birlikte tum dosyayi gonderdi ve dun elime ulasti.
    Ben tum belgelerimi yeniden print edip ve doldurup gonderecegim yoksa suan hali hazirda onceden gonderdigim belgeleri mi gonderecegim ?


  • @fenercag aynı dökümanlari gonderebilirsin, bana yolladiklari zaman araliginda form tarihi degismisti o nedenle her ihtimale karsi ben yeniden print alip yeni form gonderdim. Eger ödeme disinda bir sorun yoksa ayni formlari gondermende sakinca yok yani.


  • @LagunaCr

    Cok tesekkurler cevaplariniz icin. Son bir kez daha yardiminizi ve cevaplarinizi rica edecegim:

    Odeme yontemi disinda bir sorun yok ama yinede yeniden print ettim her dosyayi. Sorum su: Hic riske girmeden money order ile odemek istiyorum fee’yi. USCIS in sitesinde ornek money order guide yok sadece odemeyi “U.S. Department of Homeland Security” e yakacagin yaziyor. Money order bukunan receipent address e gonderecegim lockbox in adresini mi yazacagim? Konu hakkinda bilginiz var mi?


  • @fenercag ben cashier check yolladim, money order’dan emin olamadigim icin daha safe geldi acikcasi. Numaradan vs emin olamamistim ayni sekilde.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

43.7k
Kullanıcı

4.5k
Konu

440.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum