Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Sharm
    Merhba, duzeltme icin tesekkurler, ilgili gonderimdeki gerekli duzenlemeler saglanmistir.
    Evet, bazi durumlarda da saglik raporu yenilendigi taktirde de vize suresi ona gore yeniden duzenlebilir. Ancak yine de duzelttiginiz bilgi gonderisine yorum yaptigim kisiye hicbir fayda saglamadigi gibi talihlilin ilk girisini son gune biraktigi durumunuda degistirmiyor. Ozellikle surec pause durumdayken, aksi bir durum olustugunda tekrar saglik raporunu yenilense bile gocmen vizesini yenilemeleri gerekebilir, bu durumda ilgili kisinin vizesinin yenilenmeme ihtimali olabilir ve boyle bir sansi bulmusken pause kararinin kalkmasini beklemesi gerekebilir. Umarim bu tarz
    ihtimaller gundeme gelmez, ilgili talihli sorunsuzca girisini saglayabilir.

• @ugursway, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@Sharm
    Merhbaa, gonderide tam olarak neyi duzelttiginizi anlamadim. Evet, bazi durumlarda da saglik raporu yenilendigi taktirde de vize suresi ona gore yeniden duzenlebilir. Bu vermis oldugunuz bilgi gonderisine yorum yaptigim kisiye hicbir fayda saglamadigi gibi talihlilin ilk girisini son gune biraktigi durumunuda degistirmiyor. Ozellikle surec pause durumdayken, aksi bir durum olustugunda tekrar saglik raporunu yenilense bile gocmen vizesini yenilemeleri gerekebilir, bu durumda ilgili kisinin vizesinin yenilenmeme ihtimali olabilir. Umarim bu tarz bir ihtimaller gundeme gelmez, ilgili talihli sorunsuzca girisini saglayabilir.

Merhaba Sn. @ugursway,

Su ifadeyi netlestirmeyi hedeflemistim:

“...ilk girisiniz icin vizenizin gecerlilik suresi saglik raporunuzu aldiginiz tarihten itibaren 6 aydir, vizenizin uzerinde yazan sure degil.

Bu noktada kucuk ama onemli bir duzeltme yapmak gerekir:

• Gocmen vizesinin son gecerlilik tarihi, ABD Konsoloslugu / DoS tarafindan pasaporta basilan vize uzerinde acikca belirtilen tarihtir. Esas alinmasi gereken resmi bilgi budur.
    • Saglik raporu, bu tarihin belirlenmesinde etkili bir unsur olabilir; ancak basvuru sahibi acisindan baglayici ve referans alinmasi gereken kaynak pasaporttaki vizedir, saglik raporu degil.
    • Ayrica saglik raporunun gecerlilik suresi her durumda 6 ay olmayabilir; basvuru sahibinin durumuna gore degisebilir.

Bu nedenle, ABD’ye giris icin son tarih degerlendirilirken varsayimlara degil, dogrudan pasaporttaki vize uzerinde yer alan gecerlilik tarihine bakilmasi daha dogru olacaktir.

• ⭐⭐⭐⭐

@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Arkadaşlar yarin amerikaya ilk thy ilegirisim olacak check in kismina ne yazmaliyim

Check-in kontuarda yapın. Yalnız imzanızda sağlık muayenesi 20.10.2025 yazıyor, 180 gün eklendiğinde son gün 18 Nisan oluyor. Size verilen sarı zarfın üzerindeki son geçerlilik tarihine (Visa Expiration Date) baktınız mı acaba? Umarım süreniz geçmemiştir.

• @Serapp Serap hanim, sari zarfin uzerindeki tarih mi onemli yoksa saglik muaynesi tarihi mi onemli bu durumda? bende ayni sorunu yasiyorum suan.

• @Serapp, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Arkadaşlar yarin amerikaya ilk thy ilegirisim olacak check in kismina ne yazmaliyim

Check-in kontuarda yapın. Yalnız imzanızda sağlık muayenesi 20.10.2025 yazıyor, 180 gün eklendiğinde son gün 18 Nisan oluyor. Size verilen sarı zarfın üzerindeki son geçerlilik tarihine (Visa Expiration Date) baktınız mı acaba? Umarım süreniz geçmemiştir.

Merhaba Sn. @Serapp ,

Ustteki mesajimda da belirtmeye calistigim gibi, gocmen vizelerinde esas alinmasi gereken son gecerlilik tarihi pasaporta basilan vize uzerinde yer alan son gecerlilik tarihidir ("IV Expires On" veya benzeri ifade).

Saglik muayenesi tarihine 180 gun eklenerek yapilan hesaplamalar her durumda dogru sonuc vermeyebilir. Bu nedenle en saglikli ve baglayici referans, dogrudan pasaportta basili gocmen vizesi uzerindeki tarihtir.

Ayrica bir noktayi daha netlestirmek faydali olabilir: Gocmen adaylarina verilen muhurlu “sari zarf” uygulamasi son yillarda her basvuru icin gecerli olmayabilir. Artik bazi dosyalar konsolosluklar tarafindan elektronik olarak iletiliyor ve bu durumda basvuru sahibine fiziksel zarf verilmeyebiliyor.

Yanlis yonlendirme riski olmamasi adina, gocmen adayinin ABD'ye ilk giris islemleri ve gocmen vize son gecerlilik tarihi konusunda temel referans olarak pasaporttaki vize uzerindeki bilgilerin dikkate alinmasi en dogru yaklasim olur.

• @goksy, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@Serapp Serap hanim, sari zarfin uzerindeki tarih mi onemli yoksa saglik muaynesi tarihi mi onemli bu durumda? bende ayni sorunu yasiyorum suan.

Sn. @goksy

Gorebildigim kadariyla Kasim 2025' te ABD gocmen vizeniz pasaportunuza basilmis.
    Vizenizdeki son gecerlilik tarihine dek bu vize ile ABD'ye ilk girisinizi yapabilirsiniz.
    Sinir gecislerinde oncelikle esas alinan resmi belge pasaport ve varsa ilgili vizedir.

Pasaportunuza basili vizenizde yazan son gecerlilik tarihi ("IV Expires On") nedir?

(Pasaportunuza basili gocmen vizenizdeki son gecerlilik tarihinde bir hata oldugunu dusunuyorsaniz ilgili konsolosluk ile iletisime gecmelisiniz.)

Bu arada, lutfen imzanizi guncelleyiniz.

iv.png

• @Sharm
    pasaportta 11/05/2026 yaziyor expire date icin fakat travel.state.gov' da soyle bir ibare var :

When You Should Travel - You must arrive and apply for admission in the United States no later than the visa expiration date printed on your visa. A diversity visa is usually valid for up to six months from the date of issuance unless your medical examination expires sooner, which may make your visa valid for less than six months.

• @goksy, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@Sharm
    pasaportta 11/05/2026 yaziyor expire date icin fakat travel.state.gov' da soyle bir ibare var :

When You Should Travel - You must arrive and apply for admission in the United States no later than the visa expiration date printed on your visa. A diversity visa is usually valid for up to six months from the date of issuance unless your medical examination expires sooner, which may make your visa valid for less than six months.

Sizin icin onemli olan kisim; "..apply for admission in the United States no later than the visa expiration date printed on your visa."

Cumlenin geri kalan kismi daha genel bir bakisla benim de yukarida aciklamaya calistigim bir ihtimale deginiyor "..Diversity Visa genellikle verilisinden itibaren - saglik raporunuz daha once gecerliligini yitirmiyorsa ki bu durum vizenizi alti aydan daha kisa sureli gecerlii kilabilir - en fazla 6 aya kadar gecerlidir.."

Konsolosluklar ilgili saglik raporlarini ve diger etkenleri dikkate alarak pasaporta vize basarlar.

Siz yine de ilk girisinizi en gec pasaportunuza basili vizenizde yazan son gecerlilik tarihinden birkac gun hatta bir hafta kadar once yapmaya calisin (ucuslarda gecikmeler, saglik sorunlari ve benzeri risklere karsi).

• @Sharm,

Ayrica bir noktayi daha netlestirmek faydali olabilir: Gocmen adaylarina verilen muhurlu “sari zarf” uygulamasi son yillarda her basvuru icin gecerli olmayabilir. Artik bazi dosyalar konsolosluklar tarafindan elektronik olarak iletiliyor ve bu durumda basvuru sahibine fiziksel zarf verilmeyebiliyor.

Merhaba. bu bahsettiginiz durum diger gocmen vize turleri icin gecerlidir. DV uzerinden alinan butun gocmen vizelerinde, sari zarf diye tabir edilen, gocmen vize dosyasi, Amerika’ya ilk giriste sinir polislerine teslim edilmektedir.

• @ugursway çok teşekkürler , benim vizem son gunu sari zarfta ve pasaportta 22.04.2026 evet muayene tarihime gore farkli . Ben ayin 19.04 2026 girisimi san Francisco dan yaptim .Detayli olarak birazdan yazacagim.Cgeck in i online yaptik.Ankaradsn uctuk istanbul aktarmali bileti fiziki olarak yine bastirdik ve kountuar ugradik orada fiziki biletimizi sadece amerika icin verdiler. Harci istanbulda odemedik. Belge numarasi check in online yaparken belge no istedi biz de Pasaport un en alt kisminda V ile baslayan numarayi yazdik ve check in islemini tamamladik.Tekrar teşekkürler

• @Serapp hanımcım çok teşekkürler .Ben ayin 19.04.2026 girisimi san francisco dan gerceklestirdim.Bu forum da ki yardimlariniz icin çok teşekkürler. Benim so girişim 22.04 2026 tarihi.Hem sari zarfta hem de Pasaport ta oyle yaziyor.Sanirim subat ayinin 28 cekmesi olabilir. Evet belki bu kadar vize suremin bitmedine bu kadar yakin bir tarih olmamaliydi ama geride bıraktığım oglum esim ve annem olunca sureci uzatmak istedim.Ben bu yolculuga 57 yasinda tek basina bir kadin olarak basladim.Umarim basabilirimama bu forum bana hep ilham oldu .Amerikaya giris hikayemi birazdan yazacagim inşallah uyumazsam🙂Hersey icin teşekkürler.

• Merhaba arkadaşlar. Ben 19.Nisan 2026 tarihinde Ankara'dan 8.55 THY uçağıyla istanbul aktarmali olarak San Francisco ya geldim. Bu yolculuğu paylacagim günün bu kadar çabuk gelecegini ozelikle Nisan ayina girince daha da hizlanacagini dusunmemistim.
    Öncelikle benim yolculuğum 57 yaşında emekli bir öğretmen olarak gecikmis bir hayalin her ne olursa vazgecilmeden istenmesinin sonucu Çok uzun yillar 1998 den beri basvurdugum green card bu sene tum şanssızlıklara rağmen son bilet misali bana çıktı. Green Card in ciktigini ogrendigim 4 Mayis gunu gece 23.30 oglumun valizini kapatmaya calisirken aklimiza gelip hadi bakalim dedigimizde once oglum kendisine bakti yok çıkmamış sonra esime baktik yok onada çıkmamış bana gelince yok yok cikmaz bana sakalarini yaparken oğlum " anne bir dakika sen de baska sey yaziyor"" dedi...bu arada evden bir an once cikmamiz lazim ...oglumu
    ingtereye gece 3.00 ucagiyla yolcu edecegiz esenbogadan....
    Evet herşey o andan itibaren bambaska ilerledi...sevinmelimiyim yoksa butun olumsuzlluklara rağmen hayatta gercekten isteklerinizi istemekten vazgecmemeliyiz yasamanin şaşkınlığını mi yasamaliyim bilemedim...
    Evet sonra ki surec diger basliklarda anlatmistim....
    Benim son giris tarihim 22.04.2026 ve ben 19.04 .2026 tarihinde san francisco dan girisimi yaptim .
    Sabah 8.55 Thy Esenboğa havalimanina gitmek icin evimizden(Batikent)6.30 da ciktik. Esenboga ilk giriste polis kontrolu uzerinde yazan numara 13 ( ugurlu sayim 13,dogum gunum 13 mayis)
    Havalimaninda thy bankosuna bavullarimizi teslim ettik .Check in islemini online ev de yaptik.Online check in isleminde belge no diye bir kisim cikti .Ne olacagini bilemedigimizden hemen yesilkartforum.com geldi Sağolsun @aysegul hanımcım @Serapp hanımcım ve @goksy bey hemen yardımcı oldular ben foruma girmekte sikinti yasadigimdan amerikaya varinca cevaplarini gorsemde onlarin mesajlari burada yalniz olmadigimi hissettirdikleri ilk anlarimdi onlari okumak...😪
    Eveet Ben hep amerikaya yalniz ucacagimi umarken san francisco da ki arkadasimin annesi de(80 yasinda) benimle beraber gelince uçuş süreçlerimi oyle kolaylastirdi ki ( tekerlekli sandalye) ile goturlmesi benim ona refakat etmem bana yollari kisaltip sureclerimi azaltti. Istanbul Havalimaninda daha once ki ucuslarim nedeniyle ucus kapisi pasaport kontrolu gozumde buyurken tam tersine pasaport kontrollerinde oncelik taninmasini sağladı. Bazen hayatta size verilen sorumluluklar sizlerin islerinizi kolaylastirmak icin verilmis olabilir.Bu surecin lotaryyanin cikis anindan itibaren hep cok sukur kolay ve rahat gecti...sadece cevremin kaygisi disinda beni engelleyen hic bir sey olmadi.Onlari da hos karsilayinca ....son an da olsa oluyor..kimse umudunu yitirmesinnn...
    Evetttt. geldikkkk Ankara Esenboğa havalimanina ...en kötü qun bu andi ....oğlumu bırakmak...hep onu gonderirdik egitimi, tatili icin bu sefer ben gidiyordummm.....😪😪😪😪57 yillik canım Ülkemi birakip başka bir diyar...yeniden baslamak uzere uçuş kapısı 113 ... (uğurlu sayım 13) 🤣🤣
    Rötarsuz bir uçuş Istanbul havalimani pasaport kontrole yine Rahşan teyzem sagolsun hemen bize oncelik herkesten ozur dilemek istiyorum ama memur birakmiyor... once HARC ÖDEMEMİSSİNİZ dedi BEN DE " Benim green card im oturum iznim var" dedim
    " nerede " dedi
    amerikan vizesinin basili oldugu yeri gosterdim.
    Polis memuru"" Hiıiii tamam " dedi. Ve oradan gectik .Ucus binis kapi D117 havalimanin ta biiiii ucu ama Rahşan teyzem sagolsun onu uzun arabalar ile goturunce beni de yanina aldilar...O
    upuzun yollar kisaldi..🧿🤗🤗🙏🤲
    Kapi yine degisti D7 araba gelecek alacak bizi hoppp değiş kapiii B3 oldu ...ve son kararla kapidayiz...cok beklemeden ucaga aldilar...Rahşan teyzem daha once pihti attigindan arkadaşım ona business bilet almis ama Rahsam teyzem gibi yurume sikintisi yasayan kisiler ve yaslilar bizimle ayni hizmeti aldilar .Business olmasi onun transferlerinde etkili olan faktör degildi.Beyin ameliyati geciren Mualla hanim da benim gibi economy ucmasina ragmen Rahsan teyzeyle ayni sureci yasadi....sadece eger boyle bir durum varsa thy onceden bilgilendirme ile reserved yapmaniz gerekiyor.
    Ucaktayiz yaklasik 14 saatlik bir ucus....
    Ucakta iki defa yemek verildi yastiklar ve battaniye...
    Benim biletimi onceden almama ragmen cam kenari aldim bence buyuk hataaaa....kimseyi rahatsiz etmemek icin bekliyordummm.yurumek icin..😔🤗koridora yakin taraftan almak hem daha iyi yuruyordunuz hem de tuvalete gidiyorsunuz.Zaten guneslikleri kapattiriyorlar.
    San francisco ya 1 saat erken vardik...ama yer hizmetleri hazir olmadigindan bekledik birazcik
    Biz yine tekerlekli sandalye ile tansfer edildik hooppp pasaport kontrol sirada bir iki kisi var di hemen Rahsan teyzeyi aldilar.Sonra beni cagirdi.Ben green card imi soyleyince ben islemini yapayim sonra arkadaşım sana yardimci olacak dedi. Rahsan teyzeler bavullara gittiler.Polis benim pasaportumu ve sari zarfimi aldi .Parmak izlerimi once dort parmak ve sonra bas parmak izimi aldi kameraya bakmami soyledi.Sonrasinda
    "bu kadin neyin oluyor " dedi.
    Arkadasimin annesi oluyor dedim
    " o ne kadar kalacak dedi
    1 ay dedim
    Onun adresi nedir dedi
    Ben de arkadasim adresini buyuk bir kagida bilgisayarda yazip dokum almistim.
    Onu gosterdim
    Sonra ayni adreste mi kalacaksiniz dedi
    ben de evet cunku ben de orada yasayacagim dedim. Sonra yemek var mi yaninda dedi ben de sakiz ve cam fıstığı var dedim. Ayrica yanimda ne kadar para oldugunu sordu 8000 $ dedimTamam dedi ve arkadasina gidebilirsiniz dedi.
    Okeyyyyy come with me dedi.Rahsan teyzeyi de bavullarin yanina goturduler.
    Bir kapali kapidan genis bir bekleme alanina geldik .Bankalardaki gibi 4 polis oturmuslar islem yapiyorlardi Bizler de ( Sadece greencard li bendim)karşılarında koltuklarda oturuyorduk Bir kadin polis ayri bir bankodaydi ve benim sari zarfimi açıyordu. O sirada beni getiren polis pasaporttumu koydugum kilifi bankoda unutmusum onu getirdi.Tesekkur ettim . Herkes iyi ve nazikti. Bankoda ki polis adimi soyledi.yanina gittim. SARI ZARFIN UZERINDE BENIM BILGILERIM OLAN KAGITTA KI ADRESI GOSTERDI .
    Adresin bu mu dedi
    Ben de hayir yeni adres bu diye A4 kaginda yazili adresi verdim.Sisteme girdi ve kagidi bana geri verdi.
    Okey gidebilirsin bitti dedi. Ve bavullara dogru ilerledim.O an amerikada oldugumu farkettim.Heyecan bitti....Rahsan teyzenin transferini saglayan adam afganliydi. Benimle ingilizce konusuyordu ve o an da yetersiz zannettiğim ingilizcemin zorunlu kalinca bülbül gibi sakidigini farkettim.. Ve Rahsan teyzem in bazen polisler pasaport kontrolden sonra bavullari kontrol ediyorlar umarim etmezler sozu geldi aklima ama biz disari cikmistik bile.Sibel transferi saglayan personele para uzatiyordu.🤣🤣bahşiş her yerde bahşiş 🤣🤣Herşey benim icin cok rahat ve kolaydi.Basta bizlere bu sureci kolaylastiran Yeşilkart forum kurucularina ,🌷 ve foruma destek verip forumun ve sureclerini dinamik tutan ,tum bildiklerini herkese bir bir aktaran tum green card cikmis ve çıkmamış (eminim bir gun sahip olacaklar,yeter ki istemekten vazgecmesinler)tum üyelere sabir ve anlayislari icin teşekkür ederim.
    Fakat benim icin çok özel kanatsiz melek olan @aysegul hanımcım gercekten cansiniz iyi ki varsiniz 😪😪😥her an ozel zamanlarinizdan bizlere ayirdiginiz uzun karmasik sorularima cevaplarinizla anlayisinizla bana bilginin paylasmanin dostluk kapilarinda ki etkisini bir kez daha gosterdiniz.Sizler yeni hayat kurarken başkalarının hayatlarina hep destek oluyorsunuz sizlerin hakkinizi ödeyemem. Umarim Allahim yollarinizi benim yolumu kolaylastirdigi gibi kolaylaştırır inşallah.@Serapp hanımcım sizlerde hiçbir zaman bilginizi esirgemediniz motive sözlerinizle hep destek oldunuz @gucarslan size tekrar çok teşekkürler çok ozelsiniz bizlere olan desteginiz formun varliginda ki emeğiniz inanciniz superrrr nasil teşekkür edecegimi bilemiyorum ve adini sayamadığım herkese teşekkürler.
    Benim yeni hiyakem amerikada basladi umarim bu ikinci yariyi da birinci yari gibi güzel ve tadinda tamamlariz.Herkese istedikleri hayallerinin pesinden kosma azmi versin ve dilerim ki istekleriniz hep size mutluluk huzur ve en onemlisi sağlığınızı zenginlestirsin.....Simdilik hoşça kalin.Allaha emanet olun...Buraya gelince insan biraz yalniz hissediyormussss🥰🌷😥

• @tulay Sizi gönülden tebrik ederim. Yıllarca vazgeçmeden devam edip sonunda hayalinize kavuşmanız gerçekten çok ilham verici. Hele ki bu yaşta böyle bir adım atmanız… insanın içindeki tüm geç kaldım düşüncelerini susturuyor.

Ayrıca yolculuk kısmı da ayrı güzelmiş; bazen hayat gerçekten işleri kolaylaştırmak için böyle küçük sürprizler hazırlıyor. Siz de çok güzel bir anlam çıkarmışsınız bundan.

Umarım Amerika’daki yeni hayatınız size sağlık, huzur ve bolca mutluluk getirir. Hikayenizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@tulay Tülay Hanımcığım, öncelikle mülakat deneyiminizi okuyunca sağlık randevunuzun 22.10.2025 olduğunu gördüm (imzanızda yanlış yazıyormuş), son güne kalmadan girebilmiş olmanıza çok sevindim.
    İlk girişinizin bu kadar kolay geçmesi ve tanıdığınıza refakat etmeniz size ayrıca rahatlık sağlamış, bu gerçekten güzel olmuş. Pasaport kontrolünden de sorunsuz geçmiş olmanıza sevindim.
    Bu forum gerçekten iyi ki var 😊
    Paylaşımınız ve motive edici sözleriniz için çok teşekkür ederim. Size ABD’de çok güzel bir hayat diliyorum, her şey gönlünüzce olsun. Sevgilerimle🌷

• @zakaria ben çok teşekkür ederim.

• @Serapp 🌷🌷herşey için teşekkürler. Yeni paylasimlarimizi yapmak dileğiyle 🌷🌷

• ⭐⭐⭐⭐

@tulay Canım Tülay Hanımcığım, siz de iyi ki varsınız 🙂
    Sağolun iner inmez yazdınız, merakta bırakmadınız beni, çok tatlısınız. Telaşlanmıştım gerçekten 🙂
    Siz zaten ilham olacak derecede güzel adımlarla ilerliyorsunuz.. Hepimiz yeni hayatlarımıza güzel adımlar atalım, sağlıkla mutlulukla paylaşmaya da devam edelim.
    Bundan sonra da işleriniz su gibi aksın, kendinize dikkat edin 🥰🌷

• @aysegul Çok teşekkürler. Sizlerinde güzel haberlerinizi heyecanla bekliyoruz 🌷🌷🧿

• @aysegul , @Serapp , @gucarslan öncelikle sizlerle mujde mi sizlerle paylasmak istedim .19.Nisan da San Francisco ya girdim bugun 28. Nisan ve SSN geldi🙂🙂🙂çok guzel.Hersey iyi dusuncelerle ve sakinlikle iyi ilerliyor. Emin olun sizler kendinizi sakin ve rahat ama cabalarsaniz olmasi gerektigi gibi sakin ve guzel ilerliyor.Umarim bu forumda ki herkese hersey gonullerince istedikleri gibi olur.İyi dileklerle doldurun kendinizi. Geriye bir is ve green kart kaldi onlarida halledersek hersey daha da güzelleşecek.

• Arkadaşlar merhaba ben bugun Bank of amerika ya gittim .Hemen hesabimi acabileceklerini kredi karti icin de 200$ ve 5000$ arasinda yatiracagim parayla kredi karti verebileceklerini soylediler.Atm den teb bankasina ait kredi kartimdan para cekerken 4 dolar kesti

Benzer Başlıklar

• 4
  • 21
  • 1
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |