@crazycells çok teşekkür ederim
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@Erkan-Gürsoy Evet geliyor. Skype içindeki mesajlaşma bölümüne geliyor. Yalnız bu Bank of America için geçerli. Bazı yerlerinki gelmiyor ya da direk başta bu bir VoIP servis numarası olduğundan gönderemeyiz diyor. Mesela SSA online hizmetlere bu nedenle üye olamadım. Yerine göre değişiyor yani
-
@USAdana, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@Erkan-Gürsoy Evet geliyor. Skype içindeki mesajlaşma bölümüne geliyor. Yalnız bu Bank of America için geçerli. Bazı yerlerinki gelmiyor ya da direk başta bu bir VoIP servis numarası olduğundan gönderemeyiz diyor. Mesela SSA online hizmetlere bu nedenle üye olamadım. Yerine göre değişiyor yani
Anladım, teşekkür ederim cevabınız için.
Bu arda biz de Adana'dan kazandık

-
@caner-memiş Gecmis olsun hadi umarım tüm amerika size kolay gelir
-
@Erkan-Gürsoy Tebrikler. Şimdiden kebaba yüklenmeye başlayın. İleride çok arayacaksınız

-
@USAdana, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@Erkan-Gürsoy Tebrikler. Şimdiden kebaba yüklenmeye başlayın. İleride çok arayacaksınız

Teşekkürler.
Artık gitmeye yakın yüklenmeye başlarız

-
@USAdana Hayırlı uğurlu olsun. Darısı biz bekleyenlere olsun inşallah. Gezdiğiniz yerlerde kira ücretleri ne kadardı? Bu arada sanırım geri dönmüşsünüz, bir sıkıntı yok inşallah.
-
@Programmer Bir sıkıntı yok. Sadece işi bağlamadan gitmek istemedik. Daha 5-6 ay süremiz var temelli yerleşmek için. Bu esnada da hazırdan yemek istemedik.
Ev kiraları da Woodlands hariç 2000-2500 dolar arası olur dedi arkadaşlar. Detaylıca araştırmadım. Merak ediyorsanız aşağıdaki linklerden semtlere göre araştırma yapabilirsiniz. Bu arada şunu da söyleyeyim. Yeşilkartforum'u gerçekten hakkını vererek okur ve notlarınızı alırsanız bir sürpriz ya da sorunla karşılaşma ihtimaliniz %1 bile değil bence. Herkesin başına bir şeyler gelmiş ve hepsi burada var.
https://www.zillow.com
www.trulia.com
www.apartmentguide.com -
@USAdana Teşekkür ederim o siteleri biliyorum. Acaba dedim hani siz oraya gittiniz ya, canlıda da durum aynı mıdır diye sordum. Evet gitmeden her türlü notu küçük bir deftere alıp gitmek lazım.
-
@asag merhabalar ssn almak için gittiginiz ofis nerede acaba .bizde yakında dallas a gelecegiz.ama cok kalmayacagiz ilk girisi yapip cikacagiz.bunun için ssn almak icin ofise gitmemiz geretigini bilmiyordum..green card odemesini yaptiktan sonra green cardla birlikte geldigini zannediyordum.
-
@USAdana merhaba bizde yakin zamanda ABD ye ilk girisi yapacağız.greencard icin basvuru yaptiktan sonra ucsis uzerinden ssn kart otomatik olarak adrese mi geliyor.ssa ya gitmeye gerek var mi?bizim ssn numarasi icin acelemiz yok çünkü
-
@mia Benim okuduklarımdan çıkarımım şu oldu: Eğer başvuru esnasında "benim SSN işlemlerim için UCSIS başvuru yapsın" seçeneğini işaretlediyseniz ve her şey yolunda giderse kart direk verdiğiniz adrese geliyor. Eğer Amerika'ya girdikten sonra adres değiştirirseniz kartın eski adrese gitmesi olası. Hatta bazı durumlarda havaalanındaki görevliye değişikliği yaptırsanız bile eski adrese gidebiliyor. SSN'in size hiç bir şey yapmadan ulaşma olasılığı bence %99'un üzerinde(tamamen şahsi görüşüm). Çünkü binlerce kişi burada deneyimi paylaşmış ve olumsuz yaşananlar oldukça az. Eğer benim acelem var diyorsanız, emin olayım adıma başvuru olduğundan ya da adresin doğru olduğundan vs. Giriş yaptıktan 3 iş günü sonra SSA ofisine gidebilirsiniz. Ben okuduklarımdan kendi adıma bunu çıkardım ve buna göre ilerledim.
-
@mia Merhaba kusura bakmayin eger gec donus yaptiysam , 3250 Craig Dr, McKinney, TX 75070 (https://goo.gl/maps/f8GtFXd7ngD1t2oi7) burasiydi. Biz yaklasik 5 6 gun sonra kendi evimize gectigimiz icin tekrar gittik yeni adresi verdik oraya geldi. Ancak bir cok arkadasa TR de verdikleri adreslere geldigini okudum. 1 hafta 10 gune gelir. Gelmez ise gidersiniz. Ya da direk gidip numarayi ogrenebilirsiniz hem de teyid etmis olursunuz.
-
@Elif-Başargil Bilgilendirdiginiz icin cok tesekkuer ederim.
-
Herkese selamlar. ABD’ye giris deneyimim. Biraz geç oldu ancak idare edin

30 Haziran saat sabah 06:00’daki aktarmali ucusum iptal edilip yerine yine ayni gun 07:40 ucusu ayarlandi. 03:30’da yola ciktik, 04:15’te İstanbul Havalimani’na vardik. Zor ama sonunun guzel oldugu bir vedanin ardindan biletimi aldim, valizimi verdim toplamda 25 kg geldi tek ucak bagaji, bir kabin bagaji bir de sirt cantasiyla ciktim yolculuga. Sonra pasaport kontrol noktasinda ‘Oturumunuz var mi?’ diye soruldu. Dedim insallah olacak green cardimi almaya gidiyorum, yurtdisi cikis harc pulu almami soyledi polis ben de bircok kisinin odemedigini soyledim ‘Kimmis onlar, herkes odemistir. İnternette okuduklariniza inanmayin ve harc pulu alin lutfen’ dedi. Ben de ariza cikarmamak adina aldim harc pulumu ve cok detayli iki kontrolden sonra ucaga gectim.
Ucak tam saatinde kalkti THY bu isi cidden iyi yapiyor. Genis rahat bir ucus ortami yaratilmis. 10 saatlik ucusta sabah oldugu icin bir kahvalti bir de ana yemek verildi. Menude kahvalti vardi ana yemek de kofte makarna secenekleri sunuldu. Ben memnun kaldim. Zaten restoran kalitesi beklemiyordum fena da degildi ama. 9 bucuk saat suren yolculuk sonrasi new yorka vardim. Non US sirasi bekledim bir 20 dk civari pasaport polisi sari zarftaki dosyalarimi cok uzun inceledi biraz gerildim acikcasi. Sonrasinda yaninda alkol, sigara vb madde getirdin mi dedi, hayir dedim. Tekrar dosyama ve pasaportuma bakarak ‘Yaninda 10 bin dolardan fazla cash var mi?’ dedi ben de hayir dedim. ABD’ye hosgeldiniz dedi ve valizimi aldim sonrasinda. Acaba kirilmis midir diye dusunurken sapasaglam geldi cok sukur.
Sonrasinda sagolsun bir arkadasim karsiladi beni ev bulana kadar onun yaninda konaklayacagim. Tahmini olarak 1-2 haftaya yeni yerime yerlesmis olurum. Simdilik bircok sey benim icin pozitif duruyor. Dil problemiyle aman aman karsilasmamis olmam ve turist modunda takilmam bunda etken tabi. Muhtemelen birkac hafta sonra degisik yuzunu gorurum ABD’nin. 4-5 gün önce de SSN geldi. Bunu da aktarmış olayım. Umarım herkes dilediği hayatı yaşar. Sevgiler.
-
Detayli bir sekilde size yardimi olabilecegini dusundugum, Amerika'ya ilk giris tecrubemizden bahsedecegim. Amerikaya esim ve Loki (kopegimiz) ile giris yaptik.
Oncelikle hazirlik ve toplanma asamalarina ne kadar erken baslarsaniz o kadar iyi olur. Cunku toplanmak dusundugumuz kadar kolay degilmis, kisa surmuyormus. Valizlerimiz icin tarti ve dijital kantar alip kullandik. Ona ragmen sigamadik ve ekstra bagaj hakki almak zorunda kaldik ama buraya gelince bazi kiyafet ve urunleri getirdigimiz icin pisman olduk. Cunku burada her sey cok daha uygun geldi bize.
Sonrasinda size Loki den bahsedeyim kisaca. Thy ile direkt ucusumuz vardi ve Loki ile birlikte gidecegimiz icin sanirim 4 saat onceden havalimanindaydik. Cunku kopegimiz kabinde bizimle seyahat edecegi icin check-inimizi online yaptiramadik. Once kendi check-in ve biletleme isimizi hallettik sonra oradan aldigimiz bir kagit ile Lokinin islemlerinin yapilacagi Thy bilet satis yeri gibi 8-10 giseli ve numara ile islem yapilan bir yere gectik. Orada evcil hayvanimizin tartilip, cantasinin uygun olculerde olup olmayacagi kontrol edilecekti. Numaramizin yandigi gisedeki hanimefendi evcil hayvanimizi tartmadi ve cnata olculerini kontrol etmedi. Sadece biz oncesine kg bilgisi vermistik onu referans alarak check-inini olusturdu ve odemeyi aldi. Canta olculeri de biraz standardi assa da standart diye belirtmistik. Hic kontrol edilmedi. Sonrasina odeme yaptigimiz kagidi alip tekrardan siraya girmeden check-in yaptigimiz countera goturduk ve islemler tamamlandi. Kendisini hic cantaya koymadik, havalimaninda tasma ile gezdirdik bir problem olmadi. Hatta ucakta yerimize oturana kadar. Sonrasinda ne kadar ugrassakta cantada gidecek dediler ama sadece inis ve kalkisti 5 er dk falan cantaya koyduk onun disinda yanimizda koltukta yata yata geldi kendisi.29 Haziran aksami Houston,TX e indik. Genelde herkes vatandas oldugu icin vatandaslar kisminda biraz sira vardi ama biz others tarafindan beklemeden hemen gorevlinin yanina gittik. Pasaport kontrolunden sonra bir yetkili cagirdi ve bir odaya alindik. Butun sureci ve siralamayi gayet iyi okumus ve ogrenmis olmama ragmen odaya girince sasirdim cunku uzanmis yatan insan, herkesin elinde kek ve meyve suyu gibi bir seyler, hatta uzeri battaniyeli ve hipotermi battaniyesi olan insan gorunce acaba dedim yanlis alana mi aldilar. Soru sordugumda cevap alamadim sadece bekleyin dediler. 5 dk sonra sari zarflari istediler verdik sonrasina hadi kopek kontrolu dediler ama her sey boyle alel acele oldu. Hemen hizlica kimsenin olmadigi bir yere baska bir kontrol noktasina gittik. Orada evcil hayvanimiz icin pasaportlarimiz kontrol edildi. O sirada siz gidip valizlerinizi alin dediler. Valizleri alip geldik ama evcil hayvanimiz icin hic bir evrak kontrolu yapilmadi ve valizleri x-rayden gecirip ciktik.
Karsilama alanina kadar ciktigimizda her sey okadar hizli gelismiti ki hic bir sey anlamadik. Pasaportlarimizi orada kontrol ettim sonrasina I-94 formu doldurmadigimiz aklima geldi ve ciktigim yerden geri girdim o heyecan ile
Sonra tabi gorevliler uyardi yaptigin suc, polis seni tutuklar veya hapse atar gibi seyler soylediler. Bende gecisimde eksik evrak oldu sanirim gumruk gorevlileri ile gorusmem lazim dedim ama butun kapilardan ciktigim icin ulasamadim kimseye. Bir de havalimaninda calisma var her yer birbirine girmis vaziyetteydi. Daha sonra adminlerimizden ogredigim kadari ile I-94 doldurmamak bir sorun olmadigi icin rahatladim. Giriste valizlerimiz acilmadi, uzerimizdeki para veya kiymetli esya sorulmadi ve oylece gectik. Abim ve esi ile birlikte yasayacagimiz icin Jersey Village, Hosuton tarafina yola koyulduk.30 Haziran sabahi sabirsiz davranip ssn numaralarimizi ogrenebilirim umudu ile ssa ofise gittik. Giriste her ne kadar numaralarinizi ogrenemezsiniz beklemeyin deselerde baska islemlerimizde var deyip ilerledik israrla ve orada gorevli yoneticiye durumu anlatip hizli bir sira aldik. Cagrildigimiz veznede ssn kaydimizin yapilmadigini ogrendik. Her ne kadar ben formlarimizi doldururken ssnlerimiz adresimize gelsin secenegini isaretlemis olsamda. Orada hemen hizlica tekrardan esim ve kendim icin ayri ayri elle formlarimizi doldurduk. 2 ile 4 hafta arasinda gelecegini soyledi ve ayrildik.
1 Temmuz gunu eski Texas ehliyetimi yenileyebilmek umudu ile Texas dps e gittim fakat uzerinden expired olali uzun bir sure gectigi icin en bastan ehliyet almam gerektigini ogrendim. Ehliyeti yenileyemedim. Oyuzden Turk ehliyetimin bilgileri ile abimin aracina kendi adima insurance eklettimve araci kullanmaya basladim.
6 Temmuz gunu tekrardan ssa ofisine gidip numaralarimizi ogrenmek icin siraya girdik cunku ssn olmadan hic bir sey yapamayacagimizi farkettik. Yarim saat icinde bu sefer cagrildik ve beklememiz gerektigi soylendi yine 2 ile 4 hafta arasinda elinize ulasir diye bizi yollamak istediler. Bende guzelce kendimi acikladim ve durumumuzu izah ettim. Sadece numaralarimizi ogrenip bir kac isimizi halletmek istiyoruz dedim. Sonrasina tek tek bilgilerimizi bize dogrulatti ve social security numalarimizi ogrenip not ettik.
7 Temmuz gunu gunler aracbakmamiza ragmen sifir arac bulamadik. 2. el duzgun araclar sifir fiyatina satiliyor. Sifir almak istesek 6-7 hafta bekletecekler diye Carmax den bir kac arac begendik. En son olarak onlarca oto galeriden sonra son kez bir AutoNation a bakalim baya yayginmis derken oradan sifir ayarinda bir arac aldik. Araci abim sehir disinda oldugu icin abimin esi ve kendi uzerime kredi cekerek aldim. Kredi skorum olusmadigi icin abimin esi bana co-signer oldu hem araci uygun kredi orani ile almis olduk, hem de kredi olusturmak icin hizli ve guzel bir yol oldu. Arac kredisine girerken sadece ssn ve pasaportum kullanildi. Ayni gun araca yine kendi adima insurance eklettim ve araci alip eve dondum.
8 Temmuz gunu arac kredimizin onaylandigi Wells Fargo Bankasina gidip esim ile birlikte ayri ayri hesap actirdik. Hesap icin ssn, pasaport, adi soyadi dogrulamak icin Turkiyeden her hangi bir kredi karti ve her hangi birimizin adi ve adresin yazdigi belge istendi ve hesaplarimizi actik. 500 er usd hesapta durdugu surece veya 2 haftada bir en az 500 usd lik paycheck girmesi halinde islem ucreti olan 10 veya 15 usd nin kesilmeyecegini ogrendik. Paralarimizi yatirdik bir kac gun sonra debit kartlarimizi alacagiz.
Bu arada kredi skorumuzu daha saglam bir sekilde olusturabilmek icin beni abimin hali hazirda kullandigi bir kredi kartina, esimi de abimin esinin hali hazirda kullandigi bir kredi kartina ekledik. Bizim adimiza ayri kredi kartlari gelecek ama beklemedeyiz. Gelince o konu hakkinda da guncelleme yaparim.
Ayni gun butun operatorleri dolastiktan sonra(AT&T, Verizon ve T-Mobile) T-Mobilden hat almaya gittik. T-Mobilde her hat alana ucretsiz android telefon veriliyor. Biz android kullanmadigimiz icin iphone kampanyalarini ogrenmek istedik. 1 adet iphone 13 Pro Max 1100 usd 2. ise 700 usd indirim ile 400 usd yapabiliriz dediler. Yani 2 adet icin toplam 1500 usd, onu da 24 aya faizsiz boluyorlar. Sadece ilk gun taxlerini oduyorsunuz 2 telefon icin. Odemeler 1 ay sonra basliyor. Yaninda apple watch, airpods veya sarj kablasonun prizi gibi aksesuarlar almak isterseniz onlari da faizsiz boluyorlar. Hatlarimizi her sey unlimited ve ekstralar ile aldik. Ornegin ucretsiz netflix vs gibi. Tavsiye ederim.Son olarak buraya CDC izni ile kopeginizi getirecekseniz, CDC son kuduz asisi tarihine bakmaksizin girisinizden 10 gun icinde Amerikada kuduz asisi yapilmasini zorunlu tutuyor. Bunu izin verirken de belirtiyor. Onun icin bir randevu alip veterinere gittik. Veterinerde cok fazla islem yapildi saglik kontrolu, kalp testi, virus kontrolu, fiziksel muayane, bir kac asi ve kuduz asisi yaptirdik 8-10 kalem islem yapildi toplamda 110 usd odedik. Kuduz asisi 16-20 usd arasi bir seydi. Toplamda 1-1.5 saat arasi surdu ve en sonra veteriner hekim bize 15-20 dk bilgi ve tavsiyeler verdi.
Umarim faydalanabileceginiz ufak tefek de olsa bilgiler bulabilirsiniz sevgili forum ailesi. Herkese bol sans diliyorum.
-
@BurakKuloglu hosgeldiniz. Ehliyet ile ilgili basa bir ofise daha gitmenizi oneririm. Esim 30 sene onceki expiry etmis Boston ehliyetini kullanarak yazılı sınavdan sonra direksiyon sinavina girmeden yeni bir Kaliforniya ehliyeti aldi. Once DMV web sayfasini biraz karistirin, belki sadece yazili sinav ile degistirebilirsiniz. Bol sans.
-
@cnpist Deneyecegim. Cok tesekkur ederim.
-
Merhaba arkadaşlar, bizim uçuş tecrübemiz ve Amerika'ya ilk giriş tecrübemizden bahsedeyim. Biz yaklaşık üç haftalığına geldik, ikinci gelişi temelli düşünüyoruz. 26 Haziran 08:30 uçuşu için Ankara'dan 25 Haziran 19:00 gibi arabayla yola çıktık(Gece uyumazsak yolda uyuruz diye düşünmüştük, bir tık yanlış düşünmüşüm). İlk olarak İstanbul girişinde otobanlarda çalışma vardı 2 saat geciktik, gece 03:00 gibi havaalanındaydık. Arabayı otopark park ettim aylık abonmanlık aldım(tek sefer 475 TL gibi bir fiyat). Biraz oyalandıktan sonra(yanlış sıraya girmişiz Amerika bölümü ayrıymış), valizleri vermek için sıraya girdik, ilk güvenlikte GC deyince harç sormadı sadece zarfları görebilir miyim dedi, sonra ki bölümde sadece çantaları kutuya koyup geçtik. En son uçağa giriş bölümünde ayrıntılı arama yaptılar, çantaları boşaltırdılar. Uçak çok doluydu ve uyuma kısmı sıkıntılıydı, film falan derken geçti ama çocuklarla biraz sıkıntılı oldu. Bir kahvaltı ve bir yemek verdiler, bence doyurucuydu yemekler. Dulles Havaalanına indik, ilgili bölümdeki sıraya girdik sorunsuz şekilde ilk güvenliği geçtik(bu arada internetten adres değiştirmiştim, değişmemiş galiba, adres değiştirmek istiyorum dedikten sonra elle düzeltti zarftaki adresi). İkinci güvenlikte biraz bekledik ama birkaç klasik soru ve bilgilendirmeden sonra geçtik ve valizlerimizi alıp çıktık. Türkcell yurtdışı paketi almıştım ama çalışmadı yada çekmedi, eşiminki hala çekmiyor ben buradan hat aldım onunla idare ediyoruz. Uberden araba kiralayıp, airbnb'den tuttuğum eve geldik sorunsuz şekilde bir hafta geçirdik. Bu üçüncü haftamız biraz iyi biraz kötü tecrübelerle devam ediyoruz. Umarım faydalı olur anlattıklarım, buraya kadar gelmemizde emeği geçen başta Uğur Bey'e ve adminlere, adres konusun yardımcı olan Kadir Bey, Mustafa Bey ve Nazile Hanıma(tanışmak için gittik sağ olsun Türk usulü ev yemeği ve nezaketi ile karşıladı bizi) Teşekkür ediyorum.
-
Giden herkesin yolu açık olsun, bol şans diliyorum yeni hayatınızda. Bu başlığın altına her bildirim geldiğimde çok mutlu hissediyorum hemen okuyorum.. umarım bir gün bende bu başlığın altinda tecrubelerimi paylaşabilirim.

-
Merhabalar bende Amerika ya ilk gidisimizi anlatayim sizlere.Biz 6 Temmuzda Houstona uctuk.Istanbul havalimaninda gözen security asi kartlarimizi ve evraklarimizi sordu.kontrolleri yapti.Yurt disi cikis harci odemedik.(oturum iznimiz oldugu için )Ucak yolculugu iyiydi.Houston havalimaninda pasaport kontolunu yaptik.adres degistirmek isteyenler burada adreslerini değiştirebilirler. Ardından triftty den arac kiralamistik havalimaninin disinda shuttle var.rent car bolumune shuttle gidiyorsunuz.shuttle ücretsiz. Her dakika bulabilirsiniz.Araci teslim alip havalimani yakinindaki otelimize gectik.ertesi gün dallas a dogru yola ciktik.yolda sagdan yavas yavas giderken arkadan polis arabasi geldi. Bizi durdurdu ve sagdan gidip ona yol vermedigimiz icin bize ceza kesti.ilk gunden buzim icin kotu ve stresli bir deneyim oldu.navigasyon icin internetimiz olmadigi icin oncesinde google haritalar cevrim disi mutlaka indirin. Bizim cok isimize yaradi..1 hafta dallasta kaldik.Ardindan donus icin houstona donduk.yalniz biletinizi mutlaka e bileti ozellikle kontrol edin.bize gelen ucus bilgisi ile e biletteki bilgi farkliymis.bizim ucak 1 gun onceymis.havaalaninda cok zor saatler gecirdik.ucaga 1080 dolar fazla odeyerek zar zor yetistik.yani biraz zor ve yorucu bir deneyimdi bizim icin .
Benzer Başlıklar
130
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k