Amerika'da ikinci el araba almak
-
2006-2010 Hyundai Sonata için ne düşünüyorsunuz? parça fiyatları vb konularda
-
@goodluck tesekkurler.ben zaten dealer larin sitelerinden, car gurus tan falan arastiriyorum.dealer fiyatlarina bir miktar daha eklenti oldugunu da bliyorum.Mesele fiyat karsilastirmasindan ziyade dogru araci bulabilmek benim icin.Ama yine de sagol:).Bu arada o araci almaktan vazgectim zaten.2 kere sanzuman kaydi var aracin.Ufacik bi ihtimal bile olsa sanzuman sikinti cikarsa tamiri 3000$ dan baslar.
-
@richmond Burada bir cok araba gibi Hyundai ninde parca fiyatlari sorun degil. Temizse gayet binilebilir bir araba.
-
Araba sanziman tamiri gormus olabilir. Acikcasi duzgun yapilan sanziman avantajdir ama bilemiyoruz tabiki...
Normalde yag degisince transmission service yazmis olabilirler filtre degisiminden dolayi.
Yine tekrar edeyim... Amerikan japon vs hikaye artik. Duzgun bakimli bir araba uzun sure goturur sizi... Amerikanin yarisi Amerikan kalani diger araclari kullaniyor... Emin olun bu ulkenin farkli tercihleri olan diger yarisi aptal degil, sadece kendine gore nedenleri var :)
-
Genel Bilgi Otomatik şanzuman

Otomatik Şanzıman Arıza Belirtileri Nelerdir.
Otomatik vites araçların arızalanmasına neden olan başlıca faktör kullanıcı hataları, Vites değiştirme tuşuna basmadan vites değiştirmek, ani kalkışlar yapmak, El freninden önce P konumuna almak (Özellikle Rampalarda) gibi nedenlerden sıklıkla karşılaşılmaktadır. Araç sahipleri otomatik şanzıman araçlarının vites kutusunda bir arıza olup olmadığını aşağıdaki belirtiler ile tepit edebilir. Bu belirtiler özellikle ikinci el araç alacak olan kişilerin kontrolleri açısından da oldukça önemlidir.Otomatik Şanzıman Arızası Nasıl Anlaşılır?
• Araç D Konumunda İken Frenden Ayak Çekildiği Anda İleri Gitmesi Gerekir.
• Araç D Konumuzda Rampa Yukarı İken Frenden Ayak Çekildiğinde İleri Gitmesi yada Olduğu Yerde Kalacak Kadar Direnç Sağlaması Gerekir.
• D konumunda vites geçişleri arasında ses, titreşim, vurma gibi sorunlar olmaması gerekmektedir.
• Vites düğmesi (Mandalı) Sağlıklı Şekilde Çalışıyor Olması Gerekir.
• Araç Hareket halinde iken tüm viteslerde şanzıman sesi stabil olması, farklı uğultu yada titreşimler olmaması gerekir -
Otomatik Şanzıman Neden Bozulur
Otomatik şanzıman araçlarda sık arıza meydana gelmesinin başlıca nedenleri arasında ilk sırayı kullanıcı hataları almaktadır. Bu hataların birçoğu kolaylıkla önüne geçilebilir hatalar olmasına rağmen, otomativ vites araçların kullanım inceliklerinin bilinmemesinden kaynaklı olarak sonucu arıza ile bitmektedir. Otomatik vites şanzıman neden bozulur sorusuna verfebileceğimiz en sık karşılaşılan nedenleri sıralayacak olur isek;• Şanzıman yağının azalması yada tamamen yağsız kalması
• Filtre ve Şanzıman Yağı Değişimi Bakımlarının Zamanında Yapılmaması
• Ani Hareketlerin Sıklıkla Yapılması
• Park Ederken El Freninden Önce P Konumuna Alınarak Şanzımanın yükte Kalması,
• Şıkışık trafikte fazlaca D Konumunda Beklemeler
• Direksiyon Tam dönüş Halinde İken Ani Hızlanmalar
• Düğme Kullanmadan Vites Geçişlerine Zorlanma
Kaynak :otomatik vites -
@Barış Bey merhaba. Park Ederken El Freninden Önce P Konumuna Alınarak Şanzımanın yükte Kalması şeklinde tabiriniz var ancak Türkiye dışındaki ülkelerde el freni olmayan ve bu görevi P konumu yapan otomatik şanzımanlar gördüm. Abd deki çoğu araçta da gördüm. Yanılıyor muyum? Yani görmemiş olma ihtimalim yok el frenini :) Bu seçenek sanırım bu tarz araçlar için geçerli değil. Houston düz bi yer incelediğim kadarıyla. Bu tarz bir durumun orada da olacağını sanmıyorum :)
-
@the-black-eagle el freni olmayan otomobil yoktur, bazı araçlarda solda pedal şeklinde, belki onları görümüşsünüzdür. Elektronik olanlar var bir de, onlarda da eski usul çekme kolu bulunmuyor.
-
@the-black-eagle Yazıyı bilgilendirme anlamında paylaştım benim yazım değil kaynak gösterdim :)))) ama benimde bilgime ters düşen bir anlatım görmedim.. Sayın @VolkanU bu konuda haklıdır el freni olmayan araç yoktur. :) Benim kendi kullandığım aracım dada el freni bulunmamaktadır. Komple otomatik bir çekme kolu bulunmuyor araç kontağı kapadığım zaman kendi çekiyor harekete geçtiğim zamanda kendi indiriyor belki böyle bir araç kullandığınız için gözünüzden kaçmış olacaktır. :)
-
Selamlar belki önceki sayfalar da bilgiler vardır ancak hepsini okuyamadım. Benim sorum ucuz araba’dan ziyade ortalama 20-30k fiyatlarındaki arabalar için. Arkadaşlar kenarda sırf araç için 10000 dolar para olacak. 1-2 sene de biriktirip öyle almak istiyorum. Sorum şu 27-28 bin dolara maserati ghibli’ler ne bileyim güzel mercedes,audilar görüyorum. Bu arabaları almak imkansız mı? Yani Amerika’da araç masraflarina hakim değilim ama tr’de 500 bin tl olan aracı 26-27’ye görünce insan deliriyor. Bi bilen az çok bilgi verebilirse çok mutlu olacağım. Şimdiden çok teşekkürler :)
-
otomatik şanzımanların yağı ve mumkunse filtresi 40k mile da bir değiştirilmelidir ve değiştirme işlemi sırasında motor ve şanzıman soğumuş olmalıdır , sıcak şanzımana doldurulacak soğuk yağ şanzıman içindeki plastik valflerin çatlayıp kırılmasına sebep olur, yani yağ değişimi sonrası şanzıman bozulabilir.
Şanzıman yağı soğutucu bulunmayan araçların şanzıman omurleri kısadır çabuk bozulur, ozel şanzıman soğutucu radyatorler satılır ve sonradan bunlar takılabilir. -
@Barış ve @VolkanU Bey ben araçtan anlayan biri değilim. Dediğim gibi gitmeden önce öğrenebildiğim kadar şeyi öğrenmeye çalışıyorum. Hoş ne kadarı aklımda kalacak tartışılır :) ama bu bilgileri okuyunca baktığım nissan altimalar da el freni yok. O nedenle özellikle sordum. Malum mekanikten hiç anlamam ve aracın sorun çıktığında en çok masraf yapacak yerleri. İlk etapta araç 2 lira 3 lira bile olsa çöpe atacak paramız yok. Düzen oturtunca belki önemsenmeyecek ama ilk zamanlar sıkıntı. O nedenle en fazla 5 yaşında mümkünse az km yapmış araçları kontrol etmeye başladım. Hertz falan da satıyo araç. Düşük mile kazasız falan ama işte kiralık araç nasıl kullanılmıştır kaygısı var. Bunları da okuyunca kafa hepten patatese dönüyor :)
-
@the-black-eagle Yo haklısınız anlamayan insan için araba gerçekten muamma helede yabancı bir ortamda Benin arabamda Nissan qashqai otomatik elfreni de otomatik :) ondan yazdım amacım oraya gidince ne olursa olsun bu konuda yanlız kalacağız en azından belki bir kulak dolgunluğu olur diye umarım sorunsuz güzel bir arabanız olur saygılarımla
-
@The-Black-Eagle Houston tarafına giderseniz sayın @semavi bey var kendisi bu işlerle meşgul bildiğim kadarıyla oraya giden birçok arkadaşa yardımcı oldu mutlaka kapısı çalınmalı araba konusunda @semavi bey saygılrımla 🙂
-
@the-black-eagle Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
@Barış ve @VolkanU Bey ben araçtan anlayan biri değilim. Dediğim gibi gitmeden önce öğrenebildiğim kadar şeyi öğrenmeye çalışıyorum. Hoş ne kadarı aklımda kalacak tartışılır :) ama bu bilgileri okuyunca baktığım nissan altimalar da el freni yok.
Altimalarda benim bir önceki mesajımda bahsettiğim pedallı el freni var, şöfor ayak çukurunda en solda ek bir pedal var buna bastığınızda basılı kalıyor ve el frenini çekmiş oluyorsunuz, daha sonra yine direksiyonun solunda bulunan bir kolu çekerek el freni bırakılıyor :)
Merak etmeyin her araçta vardır. Hatta emin değilim ama ABD'de kesin bu kanuni bir zorunluluktur diye düşünüyorum. Şuan geri görüş kamerasının bile yasal olarak zorunlu hale geldiğini düşünürsek..
-
@the-black-eagle Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
@Barış ve @VolkanU Bey ben araçtan anlayan biri değilim. Dediğim gibi gitmeden önce öğrenebildiğim kadar şeyi öğrenmeye çalışıyorum. Hoş ne kadarı aklımda kalacak tartışılır :) ama bu bilgileri okuyunca baktığım nissan altimalar da el freni yok. O nedenle özellikle sordum. Malum mekanikten hiç anlamam ve aracın sorun çıktığında en çok masraf yapacak yerleri. İlk etapta araç 2 lira 3 lira bile olsa çöpe atacak paramız yok. Düzen oturtunca belki önemsenmeyecek ama ilk zamanlar sıkıntı. O nedenle en fazla 5 yaşında mümkünse az km yapmış araçları kontrol etmeye başladım. Hertz falan da satıyo araç. Düşük mile kazasız falan ama işte kiralık araç nasıl kullanılmıştır kaygısı var. Bunları da okuyunca kafa hepten patatese dönüyor :)
O kadar korkmayin yahu... Illa bangir bangir bagiralim mi gelin bana diye :) Degisik model takintilariniz yok ise ve geldiginizde isinizi gormek istiyorsaniz bir sekilde sorunsuz bir sekilde inmenize yardimci olurum. Onlarca kisiye olduk zaten bir cok konuda...
Ama yok ben illa su model isterim, bu markadan baska binmem derseniz guvenmedigim bir araci sirf o marka yada model diye satan birisi degilim... Iyi bir satiscilik ornegi degil farkindayim ama suan benim icin satmaktan ziyade sorun yasamamak onemli...
hedefler buyuk :)
-
@semavi Bu konularda sıkıntı yaşayan her arkadaşa sizi söylüyorum. :) Eğer greencard bana nasip olursa arabadan az çok anlasam da ilk durak araba konusunda siz olacaksınız... :)))
-
@Barış ve @VolkanU Bey bilgilendirmeler içşn çok teşekkür ederim. Dediğim gibi New York ve New Jersey tanıdıklarımın olduğu yer fakat yaşam maliyetleri iklim demografik yapı vergiler vs gibi nedenlerle Houston üzerinde araştırma yapıyoruz ve kısmet görüşmeye çağrılır ve vizeyi alıp gidersek @semavi Bey listemdeki tek kişi şu anda :) kendisinin youtube kanalını da takip ediyorum. Ev aylık masraflar vs her ne hakkında olursa olsun. Ev konusunda mantığımız da uyuyor. Bakalım ilk gidişte 1 ay için airbnb ve kiralık araç yapacağız. O 1 ay içinde de jetlag sorununu hemen çözüp birçok konuyu halletmeye çalışacağız. 1 kalem defterle @semavi Beye uğrayacaz inşallah. Hem aracımızı almaya çalışacağız hem de diğer konular hakında yatdım isteyip notlarımızı alacağız :)
-
@the-black-eagle Önemli değil siz önden gidin kısmet olursa mayısta çıkarsa bende geleceğim zaman sizin yardımınızı alırım belki. Bol şans diliyorum umarım en kısa sürede sıranız gelir vizenizi alırsınız. ;)
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
50
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum