Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Duygu-Çelik Yanitin icin tesekkur ederim peki hangi avukatlik firmasi ile calistiniz sormasi ayip ama ne kadar bir ucret odediniz paylasmanizda bir sakinca yoksa?

• @Mehmet-Yıldız-0 Eger bilincli biriyseniz kesinlikle avukata ihtiyaciniz yok. Yani 'bilincli' derken, bazi insanlar taniyorum, merak edip google iki satir sormuyorlar. Onlar zaten avukatsiz yapamaz. ChatGPT ile her sorunuza en dogru cevabi alirsiniz.
    Turk avukat secerken dikkat ediniz, ozellikle tek kisi calisan avukatlar cok riskli. Ya bilgisiz oluyorlar, ya da ilgisiz kaliyorlar. Cok avukatli burolar daha guvenilir.

• @Mehmet-Yıldız-0 ben Amerika da sponsor olan iş yeri avukatım ile çalışıyorum amerikalı avukat 2021 yılın da 10.000 $ dolar vermiştik ama iki kişi ben ve eşim için de aldılar ,

• @Duygu-Çelik Vay terbiyesizler. Bu avukatlarin gocmenleri somurmesi cok ayip.

• @Mehmet-Yıldız-0 sureciniz hayirli olsun. ABD deki gocmenlik sureclerinde evrak isleri cok karmasik olabiliyor ve surekli bir guncelleme yapilmakta. ornegin yakin zamanda USCIS cogu formlari guncelledi. bu ve buna benzer surecleri devamli kontrol edebilirim derseniz kendiniz de yapabilirsiniz. lakin hatali bir basvuru surecinizi uzatacaktir. Dikkat etmenizde fayda var. Bol sanslar surecinizde

• Merhaba benim EB2 basvurum sonucunda DS-260 formu gonderimim Aralik da yapildi. acaba DQ ne aman gelir bir bilginiz var mi?

• ⭐⭐

@zerrin0 PD tarihiniz nedir?

• @selamibasaran PD tarihi I-140'in onayladigi zamansa ise Agustos 1, 2024, sizce randevum ne zaman gelir? Eger pd date ETA Form 9089'in file edildigi tarihse. subat 2024.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Ramazan Ramazan 

• merhaba 07/02/23 olan pdim bir gün ile current oldu. bundan sonraki süreç nasıl olur interview letter ne kadar sürede geliyor? randevu durumlarını bilen var mı kaç ay sonrasına veriyorlar?

• @Muhammed-Aktuğ Merhaba Muhammed, 2 hafta içerisinde geleceğini düşünüyorum. Tabii Ankaranın yoğunluk durumuna göre de bu tarihler değişkenlik gösterebilir.

DQ tarihin 1 haziran 2024 mü?

• Merhaba 21 Temmuz icin interview mailim geldi. Ancak gelen mailde adli sicil kaydiyla alaklai soyle bir ibare mevcut:

If you need new police certificates, submit them to your Consular Electronic Application Center (CEAC)
    account at https://ceac.state.gov/iv.
     Police certificates are valid for two years from the date of issuance.
     Submitting new documents to CEAC will not make you wait longer for your immigrant visa
    appointment to be scheduled.
     Police certificates are valid for two years from the date of issuance.
    Please do not submit your new or updated police certificates to NVC.

Benim NVC ye yukleyip DQ oldugum evraklar 2 seneyi gecti yani police certificate expire olmasi lazim. Ama anlayamadim evrak yuklenecek yer de yok portalda, zaten bunun icin NVC ile iletisime gecip dosyayi actirmak sonra tekrar dq olmayi beklemek gerekmiyor muydu? Ya da konsolosluga giderken yeni alinan sicil kaydini goturmek yeterli olur mu net bilgisi olan varsa yazabilir mi lutfen tesekkurler 🙏

• Merhabalar.

EB-3 vizesinin Türkiye için güncel bekleme süresi nedir?
    Bu süreyi kısmen de olsa kısaltmak mümkün mü? örneğin ABD içinden başvuru gibi

Teşekkürler cevaplar için

• @thesaurus uzun vadede statunuzu koruyabilecegiz bir vize turune sahip olabilecekseniz sayet, ABD icinde surece girmeniz, konsolosluk surecine gore daha kisa surer. Bunun yani sira, sponsorunuzu kendiniz bulabilirseniz ve skill olarak surece girerseniz, unskilled olan kategoriye gore de daha kisa surer.

• Herkese merhaba,

Ara sira baska basliklar, baska iletilerde yazdigim EB3 Kategorisi – Prof/Skilled worker sponsorluk surecimi tek iletide toplamak istedim.

Ben, esim ve cocugum 2019 yilindan beri Amerika’a E2 statusu ile yasiyoruz. Mevcutta calistigim firma 2022 yilinin basinda sponsorluk islemlerimi baslattti.

Tarih: Mart 31, 2022

PREVAILING WAGE DETERMINATION (Maaş oranının standartların altında olmaması için calışma bakanlığından onay alınması adımı ) 273 gun surdu ve Aralik, 29 2022’de sonuclandi.

Tarih: Agustos 17, 2022 – Recruitment

Bu surec, PWD sonucunun alinmasinin uzun surmesi sebebiyle, PWD basvusu devam ederken basladi. Bunun bazi avantaj ve dezavantajlari mevcut.

• Avantaj olarak; eger maas dogru belirlenirse sure bakimindan 2-3 aylik bir kazanc elde edilmis oluyor.
    • Dezavantaj olarak; Calisma bakanligindan gelen maas belirlenen maastan yuksek olursa bazi recruitment adimlarinin tekrarlanmasi gerekiyor ve ayrica isverenin de bu yuksek kismi kabul etmis olmasi gerekiyor, aksi durumda tum surec yeniden baslayabilir.
    • Bir diger dezavantaj da; eger recruitment kismi erken baslatilmis olursa gecerlilik suresi (180 gun) kacirilip tekrar recruitment yapilmasi gerekebilir.

Bu surec bilinse de ozetle durum su;

İş ilanına göre Amerika'da ilgili pozisyonu doldurabilecek aday olup olmadığı araştırılmış ve dökümanlanmış olacak. İlan verilen yerler arasında aşağıdaki kanallar mevcut;

• State workforce agency
    • Linkedin
    • Şirketin kamuya acık kendi ilan sayfası
    • Gazete ilan sayfaları – Iki Pazar ust uste olmasi gerekliydi.

Tarih: Ocak 10, 2023 (Priority Date)

PERM APPLICATION – Form 9089 basvusu yapildi. Bu ayni zamanda priority date oluyor benim islemlerim icin.

Tarih: Subat 28, 2024

414 gun sonra PERM onayi geldi.

Ne yazik ki, Turkiye'nin de dahil oldugu kategori EB3 icin current degil. Bu nedenle I-485 basvurusu yapilamadi ama I-140 basvusu yapilacak.

Tarih: Mart 20,2024

I-140 basvurusu premium olarak yapildi. 6 Gunde onay geldi. Premium yapilmasinin buyuk sebebi bir an once onayi almak ve rahatlama istegim.

Iletimin basinda bahsettigim E-2 statusu sebebiyle Kasim 2025’e kadar calisma iznim mevcut oldugundan current olur olmaz sadece I-485 basvurum yapilacak.

Tarih: Ekim 21, 2024

Ekim bulteni ile Final Action Date tablosunda current olmasam da USCIS, Table B – Dates for filing kullanilacagini belirtti ve I-485 basvusu nihayet yapildi. Basvurudan kisa sure sonra Kasim 09, 2024’te RFIE geldi. Birth certificateler, her ne kadar vukuuatli nufus kaydi (cevirisi vs olmasina ragmen) olarak gonderilse de anlasilmamis. Avukatim bu durumun cok yasandigini belirtti ve USCIS’e bir mektup yazarak durumu acikladi ve Aralik 12,2024’te UCSCIS'e ulasti bu mektup.

Bu esnada;
    Biometric randevu bildirimi geldi, Kasim 21, 2024 icin. Parmak izleri verildi, fotograflar cekildi ve uzun bekleyis basladi.

Tarih: Temmuz 12, 2025

Tum aile icin green card onaylarimiz basvuru alindiktan 263 gun sonra, Haziran 2025 Bulteninde ise current olduktan 41 gun sonrasinda geldi.

Tarih: Temmuz 23, 2025

Kartlar ulasti.

Durumumla ilgili bilinen ya da genel kisimlar disinda soyleyebilecegim bazi onemli hususlar soyle;

• Turkiye’de sosyal medyada hakaret davam var ve bunu I-485 dosyasinda belirttim. Ilgili maddenin cevirisi, celselerin hepsinin cevirisi vs ekledim.

• Daha onceden uzun sureli Libya ve Rusya’da calistigim icin adli sicil kaydi aldim. Libya’dan orada olanlar disinda vermedikleri icin ya da vatandas vs olmadigim icin gerek olmadi, almadim. Rusya’dan spravka (Справка) dedikleri belgeyi orada yasayan bir avukat araciligi ile 45 gunde aldim.

Tum surec PWD adimi itibaren 1198 gunde sonuclanmis oldu. Darisi tum bekleyenlerin basina…

ef9902e8-e629-4c42-b39f-0d1578586935-image.png

• @btek14 gözünüz aydın tebrik ederim 👏🏻👏🏻👏🏻

• @serel cok tesekkurler. darisi basiniza.

• ⭐⭐⭐⭐

@btek14 uzun bir bekleyisin ardindan sonuca ulasmaniza cok sevindim. hayirli olsun hocam, gozunuz aydin.

• @tufank cok tesekkurler hocam darisi basina 🙂

• ⭐⭐

@btek14 tebrikler. Sürecinizin mutlu sonla bitmesine sevindim.

• ⭐⭐

@btek14 süreciniz mutlu sonla bitmiş hayırlı olsun tebrik ederim yeni gördüm mesajınızı çok sevindim 🙂 sizi bizim başlıkta bülten açıklandı mesajlarınızla hatırlayacağız 🙂

Benzer Başlıklar

• 5
  • 47
  • 4
  • 972
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |