@gucarslan teşekkür ederim bebeğimiz türkiyede doğdu be 2 aylıkken ABD ye giriş yaptık girişteki memur Na3ve 551 mührünü pasaporta basmış fakat Anumber ve receipt number yok buyüzden randevu almakta zorlanıyoruz birde sağlık sorunu sebebiyle 1 ay sonra türkiyeye dönecek randevu için acelemiz de bu yüzden uscisden greencard başvurusunda yapıp işimizi garantiye almamız gerekiyor yardımlarınız için teşekkür ederim
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
-
@eceslc merhaba ben hesap oluşturmadım, ödeme sonundaki receipt number ile burdaki iletilerde indirmemiz önerilen case tracker uygulaması ile kontrol ettim.
-
Merhabalar arkadaşlar, dün Uscıs yeşil kart basım ücreti ödemesini yaptım,ödeme onaylandıktan sonra receipt number verildi,devamındaki açıklama kısmında,
''Each person listed should receive their Green Card within 120 days of entering the United States,or within 120 days after we receive the Uscis İmmigrant Fee payment,whichever occurs later.''
''Listelenen her kişi, ABD'ye giriş tarihten itibaren 120 gün içinde veya Uscis Göçmenlik Ücreti ödemesini aldıktan sonraki 120 gün içinde (hangisi daha sonra gerçekleşirse) Yeşil Kartını almalıdır.''
Buradan anladığım,120 gün içerisinde,ödeme sonrası yada abd ye ilk giriş tarihinden itibaren kartınız elinize geçmelidir diyor.
Tabi bu 120 günü en kötü senaryo olarak yorumluyorum,yoksa daha önce forumda okuduğum örneklerde kartı 3,4 haftada adresine ulaşanlar da olmuş.
Burada tam netleşmeyen,ödeme yaptıktan sonramı yoksa abd ye giriş yaptıktan sonramı kart basım process in başlıyacağı konusu,yine forumda okuduğum kadarı ile abd girişi sonrası süreç paşlar diyenler olmuş, Uscis in açıklamasında bu iki etkenin her ikisin de önemli olacağı yönünde,bu konu hakkında kapsamlı doğru bilgiye sahip olanlar arkadaşlarmız varsa,bilgilerini bizimle paylaşırsa sevinirim. -
Permanent resident kart basım süreci ABD’ye ilk girişinizi yapmadan başlamaz USCIS fee’yi ödemiş olsanız bile. ABD’ye ilk girişi sağlık muayenesi tarihi itibariyle maksimum 6 ay içerisinde yapmaniz gerekiyor, size verilen sarı zarf üzerinde en geç girebileceğiniz tarih yazıyor.
Kartın beyan ettiğiniz adrese ulaştırılması ABD'ye girişinizden (göçmen vizesi ücretinin ödenmesi ön şartı ile) itibaren 90 güne kadar sürebilir. Eğer 90 gün geçmesine rağmen kartınızı almadıysanız, yardım için USCIS'e bir e-Talep göndermelisiniz. https://egov.uscis.gov/e-request/ndc
Kartın takip süreci ile ilgili forumdaki Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? başlığını inceleyebilirsiniz.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: A aysegul
-
@ATS16 Selamlar ben vermiş olduğunuz linke tıklıyorum ve aşağıda bulunan Receipt Number yazıyorum bana mail olarak gelmiş fakat altta şöyle bir uyarı veriyor ve devam edemiyorum. The form submitted for this case is not available for this tool. For more information, call the USCIS Contact Center at 1-800-375-5283 or 1-800-767-1833 (TDD for the hearing impaired).
-
Birebir tecrübe ettiğim bir husus değil, iletilen telefon numarasından iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
-
@ATS16 teşekkür ederim konunun peşindeyim araştırıyorum.
-
EB2-NIW uzerinden GC alan arkadaslarin dikkatine:
Ilk sayfadaki yonerge uyarinca Case bilgimi son 2 numarayi eksilterek kayit olmaya calisiyordum ancak odeme sayfasina bir turlu gecemiyordum.
UCSIS vaka ekleme kismindaki talimati okumamistim, meger orada son 2 hanenin eksik yazilma gerekliligi sadece DV Lottery talihlileri icinmis.EB2-NIW DOS Case ID'mi ANK2023XXXXXX olarak tam sekilde yazinca super hizli ve hic takilmadan odeme sayfasina ulasti.
Odedim ve IOE numaralari hemen olustu ve teyit verdi.
Ez cumle, DV Lottery talihlileri haric tum Immigration DOS Case'lerini tam yazmamiz gerekiyor, kayitlara dusmek istedim.@crazycells ilk mesajda DOS Case ID kismina bu bilgiyi eklerseniz iyi olacagini dusunuyorum.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
meke
-
Ödemelerimizi toplamda 2 kişi olarak gerçekleştirdik. Salı günü new yorktan ilk girişimizi gerçekleştireceğiz. Sorunsuz şekilde siteden next next diyerek ödememizi yaptık. IOE numaralarını aldık. Öncesinde 2025 yılı sohbet odası sonra mülakat deneyimleri şimdide ödeme kısmı artık son aşama inşallah ilk aylardaki deneyimleri bölümüne güzel anıları yazmayı umut ediyoruz.
-
Merhabalar uscıs ödemesini yaparken A numberın girildiği bölüme A kısmınız eklemişim ve dikkatimden kaçmış o şekilde ödemeyi tamamlamışım herhangi bir sorun olur mu ya da yapmam gereken bir şey var mı acaba
-
@Kübra-Kırmacı kübra hanım burada tüm aile üyeleri için ayrı ayrı mı ödeme yaptınız yoksa tek seferde tüm aile üyelerini ekleyip tek seferde mi ödediniz
-
Bizde ödemeyi sorunsuz bir şekilde hallettik. IOE numaralarımız mail olarak geldi. Umarım bir sorun çıkmaz
-
Arkadaşlar greencard için USCIS ödemesinde what is your current mailing address kısmına Amerika’daki adresi mi yazmalıyız Türkiye’deki adresi mi? kimisi Türkiye yazmış kimi amerika net bir bilgi bulamadık
-
@mrs-green Ben hiç adres yazmadım. Türkiye adresinizi yazmanız iyi olur.
-
Merhaba arkadaşlar, USCIS, ABD'deki bir banka hesabından elektronik ödeme kullanarak ücret ödemelerinin gerçekleştirilmesi ile ilgili yeni bir uygulama yürürlüğe koymuştu 28 Ekim 2025 itibariyle geçerli olmak üzere. İşlem yapacak olan kişiler Form G-1650, Authorization for ACH Transactions formunu doldurarak işlemlerini tamamlayabilecekti. Ya da ABD'de bir banka hesabı yoksa Form G-1650 yerine Form G-1450, Authorization for Credit Card Transactions formu gönderebilir ve dosyalama ücretlerini ödemek için ön ödemeli kredi kartları kullanabilirsiniz şeklinde bir bilgi vardı.
ABD'ye ilk girişimi yapmam için 1 aydan kısa zaman kaldı ve maalesef USCIS Immigrant Fee'yi ödememiştim. Sizler ödemeyi acaba nasıl gerçekleştirdiniz. Herhangi bir form doldurdunuz mu? Dikkat edilmesi gereken ilave şeyler var mıdır? Türk banka kartlarıyla ödeyenler olmuş gibi anladım ama emin olmak adına sizlere sormak istedim. Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Ayırdığınız zaman için şimdiden çok teşekkürler...
-
@sezen_thelittlebird Bahsettiğiniz tarihten bu yana birçok arkadaşımız USCIS Fee ödeme deneyimlerini paylaştılar, detaylı yazan arkadaşlarımız da olmuş, ödemeyi nasıl gerçekleştirdiklerini, form doldurup doldurmadıklarını vs hep yazmışlar sağolsunlar.
-
Merhabalar, biz de ödememizi bugün itibariyle tamaladık. Hem ilk sayfadaki gönderiden hem de Birkaç gönderi üstteki Ferhat Bey in gönderisinden faydalandık. Adres için şu anki TR adresini yazdık. Ödemeyi asıl talihlinin TR kredi kartı ile yaptık. (Evlilik sebebiyle soyisim değiştiği için yeni soyisimli kartı kullandık.) herhangi bir sorun yaşamadık. Mail ile IOE numaralarımız geldi. Daha önce yine bu başlıkta paylaşılan app üzerinden kontrol sağladık. Ödendi olarak gözüküyor. Yapacak arkadaşlar için bilgilendirme olsun. Green card sürecindeki en sorunsuz kısım özellikle ustraveldoc tan sonra

-
SSN bilgilerini içeren zarflarımız bugün adresini verdiğimiz arkadaşımıza teslim edilmiş görüntüsü bize ulaştı
artık sadece green cardlarımızı bekliyoruz -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Serapp -
-
-
Az önce 4 kişi için ödemeyi yaptım. Siteye Türkiye den girebilmek için vpn kullandım. (Bir diğer yöntem de telefonunuzun mobil verisini bilgisayarınızla paylaştırıp mobil veri kullanarak siteye girmek)
Create Account diyerek hesap oluşturdum, Verification Method olarak email seçtim, bir backup code verdi (eğer verification methodla ilgili sorun yaşar hesaba erişemezsem bu lazımmış), security questionların da cevaplarını not ettim. Hesabımı oluşturduktan sonra,
https://yesilkartforum.com/forum/post/519232
bu linkteki adımları tamamladım(ileti sahibine de teşekkürler bu arada), 1 farkla; ben tr adresi yazdım ki bence birşey farketmiyor zaten.
Herkeste olduğu gibi A-numberları yazarken kendi kendine refresh yapar gibi oldu ve hata verip durdu, ama yine herkes gibi devam edebildim ben de.
Hesap benim adımaydı, kredi kartı eşimindi, hiç sorun olmadı, successfully submited oldu sonuç olarak, email de geldi. IOE ile başlayan numarayla hemen USCIS check status ten kontrol ettiğimde Visa Fee Payment Received yazısı da çıkıyor. Yani işlem tamam. -
Herkese merhabalar 1 haftadır ödemeyi deniyorum sürekli hata veriyor hata görseli ise şu şekilde;
-
@mertcanaydin “We are having trouble submitting your form(s). Please try again later.
Benzer Başlıklar
123
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k