USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
-
@emels merhaba, ödeme bilgileri sayfasından önceki sayfada ad soyad adres istiyor, daha sonra ödeme sayfasına geçince önce bilgileri otomatik dolduruyor. Sizde de öyle oldu değil mi? Adres ve isim bilgisine asıl talihli olan eşimi yazıp, ödeme bilgilerini kendime göre dolduracağım, benim kartımı kullanacağımız için. Umarım sıkıntı olmaz, adreslerimiz aynı zaten.
-
@Kübra-Kırmacı Merhaba,
Ben asıl talihliyim o yüzden bu hususa dikkat etmedim garanti olsun diye kendi ad soyadımla eşleşsin istedim ödeme bilgileri. Keşke ekran görüntüleri ile not alsaymışım daha faydalı olabilirmişim. Ama ödeme sayfasında ödeme yapacak kişinin bilgileri isteniyor iki ayrı kayıt ile iki kişiyi de ekleyip ödemesini aynı anda yapıyorsunuz sonuçta ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. Sanırım bu başlıkta okumuştum herhangi birinin kartıyla da ödeme yapabilirsiniz diye.
-
Merhaba, USCIS HESABINI AÇTIKTAN SONRA,
MYACCOUNT KISMINDAN PAY A FEE ONLİNE SEÇİYORUZ.
SONRASINDA BU EKRANDAN EN ÜSTTEKİNİ SEÇİYORUZ.
İ NEED TO PAY MY İMMİGRANT VİSA FEE
NEXT NEXT DEDİKMİ KARŞIMIZA ADD ENTRY GELİCEK BASIYORUZ

SONRASINDA BİZDEN KONSOLOSLUKTAN YOLLANAN ZARFIN ÜSTÜNDEKİ A İLE BAŞLAYAN NUMARAYI GİRİYORUZ. CASE İD Yİ GİRİYORUZ, A NUMARASININ BAŞINA OTOMATİK 0 ATTI BENDESANKİ UYARI VERİR GİBİ OLDU AMA NUMARA DOGRU OLDUGUNDAN SAVELEDİM

SONRADA BÖYLE ÇIKTI

NEXT DEDİM VE İSİM SOYİSİM MAİL VE ADRES KISMI CIKTI. GREENCARDIN YOLLANACAĞI ADRESİ YAZDIM

SONRA KREDİ KARTINI SEÇTİM.

ADRESİ AMERİKA ADRESİ YAZDIM KART BİLGİLERİNİ GİRDİM VE ÖDEDİM.

ÖDEME TAMAMLANDI. UMARIM SORUN CIKMAZ SİZDE ÖDERSİNİZ.
-
Merhaba ben de dün akşam ödemeyi yaptım. Bilgisayar üzerinden telefonumun mobil verisini paylaşarak google chrome'a uscis immigrant fee yazdım, web sitesine girdim. Orda how to pay fee yazan başlık altında ödeme sayfasına yönlendiren linke tıkladım. Sırayla add entry kısmından aile üyelerimi A number ve Dos ıd yazarak ekledim. A number ve dos ıd konsolosluktan bize verilen bilgi kağıdında da sarı zarfların üzerinde de yazıyor. A numberların son rakamı değişiyor. Dos ıd ise bizim case number. 0 kullanmadan yazıyoruz dos ıdleri. A number yazdıktan sonra uyarı veriyor ama yine de sıkıntı olmuyor ilerliyor. İkinci sayfada ad soyad mail adresi ve güncel adresi yazdım, diğer sayfada ödeme bilgilerini yazıp ödemeyi gerçekleştirdim. Ödeme başarıyla tamamlandı yazdı ve IO ile başlayan receipt number
en sonda hepimiz için göründü. Ve mail de geldi hemen. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. -
Anladığım kadarı ile ile site direk bilgisayardan girdiğinizde linki açmıyor,bu problemi telefeonunuzun mobil verisini paylaşarak aşıyorsunuz.
-
@Gokhan-Gec aslında diğer arkadaşlar hep problem yaşadığını söylediği için ben direkt olarak mobil veri paylaşarak yaptım hiç problem yaşamadım. Belki diğer türlü de problem yaşamazsanız bilemiyorum.
-
Merhaba sevgili forum üyeleri
Az önce uscis ödememizi gerçekleştirdik. Yukarıda belirtilen adımları uyguladık. Önce hesap oluşturduk asıl talihli ben olduğum için benim adıma. Daha sonra ad kısmından aile üyelerini ekledik. Ödeme için ilk sayfada kendi bilgilerimi adres bilgilerini girdik. Ödeme için kart bilgilerini istediği sayfada eşimin kartı ile ödeme yapacağımız için otamatik gelen bilgilerden sadece benim adımı silip eşimin adını yazdık ve kart bilgilerimizi yazdık. Daha sonra da ödemeyi tamamladık. -
@Kübra-Kırmacı merhabalar, siz hesap oluşturdunuz mu, yoksa hesap oluşturmadan mı ilerlediniz? Sanırım sonrasında hesap oluşturup numarayla hesap eşleştirme yapmaya çalışınca sorun yaşayanlar olmuş. O sebeple merak ettim
-
@eceslc merhaba ben hesap oluşturmadım, ödeme sonundaki receipt number ile burdaki iletilerde indirmemiz önerilen case tracker uygulaması ile kontrol ettim.
-
Merhabalar arkadaşlar, dün Uscıs yeşil kart basım ücreti ödemesini yaptım,ödeme onaylandıktan sonra receipt number verildi,devamındaki açıklama kısmında,
''Each person listed should receive their Green Card within 120 days of entering the United States,or within 120 days after we receive the Uscis İmmigrant Fee payment,whichever occurs later.''
''Listelenen her kişi, ABD'ye giriş tarihten itibaren 120 gün içinde veya Uscis Göçmenlik Ücreti ödemesini aldıktan sonraki 120 gün içinde (hangisi daha sonra gerçekleşirse) Yeşil Kartını almalıdır.''
Buradan anladığım,120 gün içerisinde,ödeme sonrası yada abd ye ilk giriş tarihinden itibaren kartınız elinize geçmelidir diyor.
Tabi bu 120 günü en kötü senaryo olarak yorumluyorum,yoksa daha önce forumda okuduğum örneklerde kartı 3,4 haftada adresine ulaşanlar da olmuş.
Burada tam netleşmeyen,ödeme yaptıktan sonramı yoksa abd ye giriş yaptıktan sonramı kart basım process in başlıyacağı konusu,yine forumda okuduğum kadarı ile abd girişi sonrası süreç paşlar diyenler olmuş, Uscis in açıklamasında bu iki etkenin her ikisin de önemli olacağı yönünde,bu konu hakkında kapsamlı doğru bilgiye sahip olanlar arkadaşlarmız varsa,bilgilerini bizimle paylaşırsa sevinirim. -
Permanent resident kart basım süreci ABD’ye ilk girişinizi yapmadan başlamaz USCIS fee’yi ödemiş olsanız bile. ABD’ye ilk girişi sağlık muayenesi tarihi itibariyle maksimum 6 ay içerisinde yapmaniz gerekiyor, size verilen sarı zarf üzerinde en geç girebileceğiniz tarih yazıyor.
Kartın beyan ettiğiniz adrese ulaştırılması ABD'ye girişinizden (göçmen vizesi ücretinin ödenmesi ön şartı ile) itibaren 90 güne kadar sürebilir. Eğer 90 gün geçmesine rağmen kartınızı almadıysanız, yardım için USCIS'e bir e-Talep göndermelisiniz. https://egov.uscis.gov/e-request/ndc
Kartın takip süreci ile ilgili forumdaki Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? başlığını inceleyebilirsiniz.
-
A aysegul bu başlıktan bahsetti
-
@ATS16 Selamlar ben vermiş olduğunuz linke tıklıyorum ve aşağıda bulunan Receipt Number yazıyorum bana mail olarak gelmiş fakat altta şöyle bir uyarı veriyor ve devam edemiyorum. The form submitted for this case is not available for this tool. For more information, call the USCIS Contact Center at 1-800-375-5283 or 1-800-767-1833 (TDD for the hearing impaired).
-
Birebir tecrübe ettiğim bir husus değil, iletilen telefon numarasından iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
-
@ATS16 teşekkür ederim konunun peşindeyim araştırıyorum.
-
EB2-NIW uzerinden GC alan arkadaslarin dikkatine:
Ilk sayfadaki yonerge uyarinca Case bilgimi son 2 numarayi eksilterek kayit olmaya calisiyordum ancak odeme sayfasina bir turlu gecemiyordum.
UCSIS vaka ekleme kismindaki talimati okumamistim, meger orada son 2 hanenin eksik yazilma gerekliligi sadece DV Lottery talihlileri icinmis.EB2-NIW DOS Case ID'mi ANK2023XXXXXX olarak tam sekilde yazinca super hizli ve hic takilmadan odeme sayfasina ulasti.
Odedim ve IOE numaralari hemen olustu ve teyit verdi.
Ez cumle, DV Lottery talihlileri haric tum Immigration DOS Case'lerini tam yazmamiz gerekiyor, kayitlara dusmek istedim.@crazycells ilk mesajda DOS Case ID kismina bu bilgiyi eklerseniz iyi olacagini dusunuyorum.
-
M meke bu başlıktan bahsetti
-
Ödemelerimizi toplamda 2 kişi olarak gerçekleştirdik. Salı günü new yorktan ilk girişimizi gerçekleştireceğiz. Sorunsuz şekilde siteden next next diyerek ödememizi yaptık. IOE numaralarını aldık. Öncesinde 2025 yılı sohbet odası sonra mülakat deneyimleri şimdide ödeme kısmı artık son aşama inşallah ilk aylardaki deneyimleri bölümüne güzel anıları yazmayı umut ediyoruz.
-
Merhabalar uscıs ödemesini yaparken A numberın girildiği bölüme A kısmınız eklemişim ve dikkatimden kaçmış o şekilde ödemeyi tamamlamışım herhangi bir sorun olur mu ya da yapmam gereken bir şey var mı acaba
-
@Kübra-Kırmacı kübra hanım burada tüm aile üyeleri için ayrı ayrı mı ödeme yaptınız yoksa tek seferde tüm aile üyelerini ekleyip tek seferde mi ödediniz
-
Bizde ödemeyi sorunsuz bir şekilde hallettik. IOE numaralarımız mail olarak geldi. Umarım bir sorun çıkmaz
-
Arkadaşlar greencard için USCIS ödemesinde what is your current mailing address kısmına Amerika’daki adresi mi yazmalıyız Türkiye’deki adresi mi? kimisi Türkiye yazmış kimi amerika net bir bilgi bulamadık
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum