Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @oez, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @bolatmali 86. sayfada özbek birinin fotoğraftan red aldığını yazmışsınız?

    Detayları bilmiyoruz tam olarak. Fakat tahminim ilk başvuru esnasındaki fotoğraftan kaynaklanıyordur.

  • ⭐⭐⭐

    @CanerM, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba ;
    Konsolosluk onayı alan tüm arkadaşlarımızı tebrik eder , yeni hayatlarında başarılar dilerim.
    AP'ye kalan arkadaşlarımızın bir an önce onay alabilmesini umut ediyorum.

    Sorum :
    Bu sene , bu zamana kadar mülakata giren arkadaşlarımız içerisinde kronik bir sağlık problemi olan birisi var mıdır ?
    Varsa muayenede ve konsolosluk görüşmesinde konusu geçti mi ? Sorun oldu mu ?

    Kronik hastalığınızın olması vize alabilmenize engel değil. Bunu geçmiş deneyimlerde görmüştük.
    Eğer bulaşıcı yani etrafınızdakilere zarar verebilecek bir hastalığınız varsa sorun oluşturabiliyor.


  • @bolatmali onu demeye calisiyorum zaten, bu sekilde beyan tarif edilmis ama, pratikte sadece antetli kagida imzali teklifi de yeterli gorebiliyorlar. Peki bu is teklifini bu gunden almak sikinti yaratir mi acaba? , sona birakip gerilmek istemiyorum ama mulakatta job offer'in vadesi gecmis guncel olmali , talebiyle de karsilasmak istemem.

  • ⭐⭐⭐

    @zinos, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @bolatmali onu demeye calisiyorum zaten, bu sekilde beyan tarif edilmis ama, pratikte sadece antetli kagida imzali teklifi de yeterli gorebiliyorlar. Peki bu is teklifini bu gunden almak sikinti yaratir mi acaba? , sona birakip gerilmek istemiyorum ama mulakatta job offer'in vadesi gecmis guncel olmali , talebiyle de karsilasmak istemem.

    Benim sizlere paylaştığım linkteki şartlar resmî olarak konsolosluğun istediği şartlar. Bu şartları yerine getirmeyip onay alan arkadaşlarımız oldu ama sizin içinde aynı durum geçerli olur mu bilemem...
    Bence riske atmadan gerekli bütün şartları yerine getirmeli
    Bugünden almak sizin için çok erken olur gibi. Bence açıklanan bülten 30xxx olduğu zamanlarda bu belgeyi tedarik etmeye çalışmanız daha mantıklı olur.


  • @arnblt Adam başı 20 Bin Dolar + 10 bin $ sigorta + 2 bin $ uçak bileti = 32 bin $ . Bunun altinda bir rakam ile giden zaten rezil olur.Konsolosluk da bunu demeye çalışıyor zaten🤷♂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete bu rakamlar aile için mi yazdın bunu geçtim bu kadar kesin bilgiler yazmayın. Çünkü bazı mülakatlar bu paraların altında gitsen de geçiyorsun. Kesin bilgi yok çünkü bu sene her şeyde değişiklik yaptı. İlk değişiklik DS 260 oldu mülakat mali konularda bir de mali konularda gösterilen belgeler konusunda bir de son olarakta sağlık poliçesi. Fakat kim mülakata girdiyse o kişilere ne iş yapacaksın sorusu sorulmuştur. Sorulmayan kişi var mı varsa 2020 için sadece soruyorum. Çünkü yapacağın iş iş bulma konusunda artık onlar ciddi bakıyorlar. Bugün vardı aylık 244 dolar sağlık poliçesine çok diyor daha aşağıya indiremezmiyiz TÜRK mantığı ile gidiyorlar. İşte bu kişiler yüzünden şimdi ki insanlar ve gelecekte ki insanlar zorluk çekiyor. Ben nasıl beleş yaşarım ya da yaşamanın yollarını arıyorlar.


  • @Semihmete 185BİN TL YAPAR KİŞİ BAŞI BU RAKAM ÇOK YÜKSEK DEĞİL Mİ ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nothing-Man çok olmayı geçtim hiçbir zaman kesin bir yargıya varamazsın. Ciddiye alma

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10 bence her şeyin başı meslek kim ne derse desin parayada bakmıyor bu iş çünkü para bi yere kadar seni götürür sonrası homeless liktir herhalde. elinde bir kaç tane meslek seçimi olan kişiler bence daha çok şanslı. yani ben gideyimde orada uber , doordash yada amazon yaparım mantığına sahip olmamalı şahsi kanaatim ve görüşüm. uber ,doordash ve amazon işten geldikten sonra 2 yada 3 saat yapılabilir ekstra olarak.


  • @ayvalik10 Abi afaki rakam yazdığının farkındayım,kendi bakış açısı ile yazılmış, fakat bunu belirtmemiş. 244 dolar olayı da 🙂 benim düşüncem burada 244 dolar kazanmadan gider hesapları yapılıyor bütçe oluşturuluyor elde ki verilerle şimdi kira 1k elktrik su 100 tel internet 70 birde 240 dolar onu koymak zor.orada kazanıp tekrar düşünülmesi gereken bir rakam 🙂 ilk gider listesine onu koymak istemiyor kısacası.


  • @ayvalik10 Ev kiraladınız 6 aylık = 6 *1000$=6000$ + 2000$ depozito oldu toplam 8000$ + Araba aldınız minimum 3000$ toplam oldu 11000$, 6 ay iş bulamadın oldu toplam 17000 $ yani kişi başı minimum 20 bin $ zaten aklı başında aile sahibi biri cebine koyar gider🤷♂️sigorta zaten mecbur oldu Artık 10 bin $ ona yazdim! Uçak bileti minimum 2 bin $ ..Benim Fikrim Tek kişi için minimum 30 bin $ bankada göstermek lazım, 2 kişi için 50 bin $ , yok ev tapusu araba ruhsatı bunlar boş bence! Sonuçta biz göç edeceğiz turist vizesi başvurmuyoruz! Konsolosluk sen rezil olma ABD de diye bu miktarları istiyor zaten🤷♂🤷♂


  • @Semihmete hepsi iyi hoşta tapu ruhsatın maddi bir değeri var boş olması anlaşılır değil.bankadaki parayıda ödünç alma ihtimali fazla ama tapu ruhsat işi kendi mal varlığını kanıtlamada daha sağlam bir yol.
    bu dedğiniz rakamlar kurayı kazanmaya hak eden ülkelerde sağlayacak kişi sayısı çok azdır.


  • @birumut 30$ kim kime ödünç verir ? Tapu araba vb. Konsolosluk zaten boş gördüğü için bunları sat gel diyor ! Ben sadece gerçekçi davranarak düşüncelerimi yazdım!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete gelelim işte can alıcı noktaya BAS BAS bağırıyoruz. Elinde tek bir meslekle gitme diye. Konsolosluk neden iş tecrübeni soruyor. Ondan sen tek bir meslekle gidersen ya da çalışmaktan korkuyorsan tabiki de 6 ay değil 1 yıl bile kalırsın aç kalırsın. Saatlik 10 dolardan mall (AVM) lar da dünyanın işi var. Dünyanın restaurantı delivery elemanı arıyor. Analayacağın sen atak değilsen yatan bir insansan zaten gitme amerikaya ki @semavi videosu var oradan seyredebilirsin. Ayağına alacağın donun bile parasını düşünürken neden en az 3k araba alıyorsun. Sağlık sigortası 2 kişi 7k yani bir kişi için en fazla 3-4k çıkıyor.


  • @Semihmete hesabında yüklü para göstermenin birçok yolu var .konsolosluğun 1 kişiye söyledikleri genele uygulanacak şartı yok bu yıl çok düşük rakam gösterip vize alanlarda oldu.biraz daha mülakat durumu görelim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @birumut @Muhtaradana bizde bunu yapmaya çalışıyoruz mülakatlar yazıldıkça bir tablo yapıp üç aşağı beş yukarı anlamaya çalışıyoruz


  • @Semihmete bence biraz fazla söylemişsiniz semihmete çünkü benim ailem 3 kişi 550 bin tl yapar zaten o kadar kenarda duran param olsa ülkemi terkedip de niye gideyim arkadaşım biraz makul olun bence red yiyen arkadaşlar bu tabiki benim tahminim başka sebeplerden yiyor ama nakit para azdı diyor gibi geldi bana geçmiş senelerde ne kadar gösteren vardı yazarsa bilgi sahibi oluruz bizde


  • Bu para mevzusunda, bazı noktalara katılıyorum, bazı noktalara katılmıyorum.

    Kişi başı 20-30k$ gerçekten çok yüksek mebla. Tabi en kötü senaryo düşünülerek hazırlamış arkadaş. Sağlık sigortasında 10k$ ve uçak bileti 2k$ (bussiness değilse) bence çok afaki ve kötünün kötü senaryosu. Bununla birlikte aylık 1000 dolar harcama kişi başı yazılmış bu da afaki bence. 4 kişilik bir aile 4000 dolar mı yiyecek? bence hayır.
    Ancak katıldığım nokta, 3 kişilik bir aile için 10-15 k bandı da oldukça düşük.
    Dolayısıyla miktarı arttırmak gerekli, doğru.

    Ama olayın sadece para olmadığını düşünüyorum. Talihli, ingilizce biliyor, dünyaca geçerli bir mesleği var, daha önce yurtdışı deneyimi yaşamış (Özellikle ABD, Avrupa, vb.), gibi özelliklerinin mantıken daha öncelikli olması bile gerekebilir bazı noktalarda.

    0 ingilizce, 0 iş deneyimi ve hayalperest şehir istekleri (yanlış anlaşılmasın lütfen, meclisten dışarı) olduğunda, konsolosa sadece önündeki banka hesabını değerlendirme şansı kalıyor.

    Kişisel düşüncelerim bu yönde.


  • @ayvalik10 o arkdaş kesin yargı konuştuğu için erken beklemek lazım dedim.ülkeye göçmen alıyorlar yatırımcı değil kişi başı 30 bin dolar çok yüksek e2 yatırımcı vizesini 50 bin dolar ile alanlar var.


  • Sevgili arkadaşlar bu kadar polemiğin sebebi mali açıdan karşılaşılacak felaket teorilerinden kaynaklanıyor. Günlerdir takip ettiğimiz ve okuduğumuz kadarıyla mülakat deneyimlerinde ve yorumlarda mali açıdan; gerek iş gerek sigorta gerek hesapta bulunan miktarların yeterlilik durumu en büyük kriterler. Şöyle bir gerçek var ki bazı abartılı yorumları yazarken biraz düşünün. İnsanlar burada tecrübe ettiği deneyimleri ve fikirleri kendilerine uyarlayarak yol haritası çiziyor. Herkesten ricam aklımıza gelen her şeyi bu başlık altında paylaşmak yerine olayçözümsonuç üçlemelerini desteklemeye çalışalım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum