Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• @ayvalik10 bence her şeyin başı meslek kim ne derse desin parayada bakmıyor bu iş çünkü para bi yere kadar seni götürür sonrası homeless liktir herhalde. elinde bir kaç tane meslek seçimi olan kişiler bence daha çok şanslı. yani ben gideyimde orada uber , doordash yada amazon yaparım mantığına sahip olmamalı şahsi kanaatim ve görüşüm. uber ,doordash ve amazon işten geldikten sonra 2 yada 3 saat yapılabilir ekstra olarak.

• @ayvalik10 Abi afaki rakam yazdığının farkındayım,kendi bakış açısı ile yazılmış, fakat bunu belirtmemiş. 244 dolar olayı da :) benim düşüncem burada 244 dolar kazanmadan gider hesapları yapılıyor bütçe oluşturuluyor elde ki verilerle şimdi kira 1k elktrik su 100 tel internet 70 birde 240 dolar onu koymak zor.orada kazanıp tekrar düşünülmesi gereken bir rakam :) ilk gider listesine onu koymak istemiyor kısacası.

• ⭐⭐

@ayvalik10 Ev kiraladınız 6 aylık = 6 *1000$=6000$ + 2000$ depozito oldu toplam 8000$ + Araba aldınız minimum 3000$ toplam oldu 11000$, 6 ay iş bulamadın oldu toplam 17000 $ yani kişi başı minimum 20 bin $ zaten aklı başında aile sahibi biri cebine koyar gider🤷‍♂️sigorta zaten mecbur oldu Artık 10 bin $ ona yazdim! Uçak bileti minimum 2 bin $ ..Benim Fikrim Tek kişi için minimum 30 bin $ bankada göstermek lazım, 2 kişi için 50 bin $ , yok ev tapusu araba ruhsatı bunlar boş bence! Sonuçta biz göç edeceğiz turist vizesi başvurmuyoruz! Konsolosluk sen rezil olma ABD de diye bu miktarları istiyor zaten🤷‍♂️🤷‍♂️

• @Semihmete hepsi iyi hoşta tapu ruhsatın maddi bir değeri var boş olması anlaşılır değil.bankadaki parayıda ödünç alma ihtimali fazla ama tapu ruhsat işi kendi mal varlığını kanıtlamada daha sağlam bir yol.
    bu dedğiniz rakamlar kurayı kazanmaya hak eden ülkelerde sağlayacak kişi sayısı çok azdır.

• ⭐⭐

@birumut 30$ kim kime ödünç verir ? Tapu araba vb. Konsolosluk zaten boş gördüğü için bunları sat gel diyor ! Ben sadece gerçekçi davranarak düşüncelerimi yazdım!

• @Semihmete gelelim işte can alıcı noktaya BAS BAS bağırıyoruz. Elinde tek bir meslekle gitme diye. Konsolosluk neden iş tecrübeni soruyor. Ondan sen tek bir meslekle gidersen ya da çalışmaktan korkuyorsan tabiki de 6 ay değil 1 yıl bile kalırsın aç kalırsın. Saatlik 10 dolardan mall (AVM) lar da dünyanın işi var. Dünyanın restaurantı delivery elemanı arıyor. Analayacağın sen atak değilsen yatan bir insansan zaten gitme amerikaya ki @semavi videosu var oradan seyredebilirsin. Ayağına alacağın donun bile parasını düşünürken neden en az 3k araba alıyorsun. Sağlık sigortası 2 kişi 7k yani bir kişi için en fazla 3-4k çıkıyor.

• @Semihmete hesabında yüklü para göstermenin birçok yolu var .konsolosluğun 1 kişiye söyledikleri genele uygulanacak şartı yok bu yıl çok düşük rakam gösterip vize alanlarda oldu.biraz daha mülakat durumu görelim.

• @birumut @Muhtaradana bizde bunu yapmaya çalışıyoruz mülakatlar yazıldıkça bir tablo yapıp üç aşağı beş yukarı anlamaya çalışıyoruz

• @Semihmete bence biraz fazla söylemişsiniz semihmete çünkü benim ailem 3 kişi 550 bin tl yapar zaten o kadar kenarda duran param olsa ülkemi terkedip de niye gideyim arkadaşım biraz makul olun bence red yiyen arkadaşlar bu tabiki benim tahminim başka sebeplerden yiyor ama nakit para azdı diyor gibi geldi bana geçmiş senelerde ne kadar gösteren vardı yazarsa bilgi sahibi oluruz bizde

• Bu para mevzusunda, bazı noktalara katılıyorum, bazı noktalara katılmıyorum.

Kişi başı 20-30k$ gerçekten çok yüksek mebla. Tabi en kötü senaryo düşünülerek hazırlamış arkadaş. Sağlık sigortasında 10k$ ve uçak bileti 2k$ (bussiness değilse) bence çok afaki ve kötünün kötü senaryosu. Bununla birlikte aylık 1000 dolar harcama kişi başı yazılmış bu da afaki bence. 4 kişilik bir aile 4000 dolar mı yiyecek? bence hayır.
    Ancak katıldığım nokta, 3 kişilik bir aile için 10-15 k bandı da oldukça düşük.
    Dolayısıyla miktarı arttırmak gerekli, doğru.

Ama olayın sadece para olmadığını düşünüyorum. Talihli, ingilizce biliyor, dünyaca geçerli bir mesleği var, daha önce yurtdışı deneyimi yaşamış (Özellikle ABD, Avrupa, vb.), gibi özelliklerinin mantıken daha öncelikli olması bile gerekebilir bazı noktalarda.

0 ingilizce, 0 iş deneyimi ve hayalperest şehir istekleri (yanlış anlaşılmasın lütfen, meclisten dışarı) olduğunda, konsolosa sadece önündeki banka hesabını değerlendirme şansı kalıyor.

Kişisel düşüncelerim bu yönde.

• @ayvalik10 o arkdaş kesin yargı konuştuğu için erken beklemek lazım dedim.ülkeye göçmen alıyorlar yatırımcı değil kişi başı 30 bin dolar çok yüksek e2 yatırımcı vizesini 50 bin dolar ile alanlar var.

• Sevgili arkadaşlar bu kadar polemiğin sebebi mali açıdan karşılaşılacak felaket teorilerinden kaynaklanıyor. Günlerdir takip ettiğimiz ve okuduğumuz kadarıyla mülakat deneyimlerinde ve yorumlarda mali açıdan; gerek iş gerek sigorta gerek hesapta bulunan miktarların yeterlilik durumu en büyük kriterler. Şöyle bir gerçek var ki bazı abartılı yorumları yazarken biraz düşünün. İnsanlar burada tecrübe ettiği deneyimleri ve fikirleri kendilerine uyarlayarak yol haritası çiziyor. Herkesten ricam aklımıza gelen her şeyi bu başlık altında paylaşmak yerine olayçözümsonuç üçlemelerini desteklemeye çalışalım.

• @salih2825 aynen dediğiniz gibi, felaket senaryoları yazılıyor.Benim daha önce ki postlarıma bakılırsa zaten fikrim de zikrim de belli bu para konuların da, suyu gereksiz bulandırmak da çok saçma.Belki yazan arkadaşın yüksek meblağlarda parası olabilir.Bir insan neden 6 ay işsiz kalacağına endeksler başka türlü, neyse öyle işte :)

• @Semihmete, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@birumut 30$ kim kime ödünç verir ? Tapu araba vb. Konsolosluk zaten boş gördüğü için bunları sat gel diyor ! Ben sadece gerçekçi davranarak düşüncelerimi yazdım!

ilk defa bu aydan sonra satmalısın denildi konsolosluktan genel bir durum mu yoksa bireysel bişeymi oldugunu biraz daha zaman göstericek, kütür kütür yazmışınsında sen alamazsın demekki 30k$ zira ben ödünç alabilirim siz tamamen kendi şartlarınız üzerinden hesap yapıp herkes i öyle sanıyosunuz ancak insanların sizin sandığınızdan daha gerçekci dostları ve aile ferdleri var, Size gelince siz 50k$ ile gidebiliyosanız ne mutlu olurda mülakat sıranız gelmezse E1-E2 vizesi ile gitmenizin de imkanı var bilginiz olsun

• @Nothing-Man, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@salih2825 aynen dediğiniz gibi, felaket senaryoları yazılıyor.Benim daha önce ki postlarıma bakılırsa zaten fikrim de zikrim de belli bu para konuların da, suyu gereksiz bulandırmak da çok saçma.Belki yazan arkadaşın yüksek meblağlarda parası olabilir.Bir insan neden 6 ay işsiz kalacağına endeksler başka türlü, neyse öyle işte :)

insanlar oraya tatil yapmak için gitme arzusunda değilki hızlı şekilde işlemleri halledip bir işe girip elindeki parayı eritmemeyi planlıcaktır (o arkadaş haricindekiler) yazdığı şeyler direk olarak romantizm diyebilirim :)

• Şunu artık herkes anlamıştır; (şansımıza) DV2020 daha önce yaşanılmış dönemlerden çok farklı işliyor ve bence nitelikli göçmen politikasının tohumlarının atıldığı bir dönem içindeyiz. Özetlemek gerekirse mali açıdan herkes elinden gelenin en iyisini yapacak ve bunu yaparken sağlık sigortası konusunda araştırmaları yapıp elinde bir şeyler olmasını sağlayacak. Ayrıca bir sponsor bulmaya çalışırken mesleğine uygun gerçekçi bir şekilde iş araştırması yapıp kendisine iş teklifi mektubu temin etmeye çalışacak. Kendi sürecimden bir örnek vermek istiyorum;
    Ablam Teksas Plano da yaşıyor ve yaklaşık 10 yıldır Amerikada yaşıyor evli olarak. Ben ise eşim ve küçük kızım ile gideceğim inşallah. Şuan hesabımda 7750 $ var ve bunu görüşmeye kadar 20000$ çıkarmaya çalışacağım. 30 bin tl civarında eşimin arabası var bunu da gerekirse mülakat tarihi yaklaştığında satarak hesabımıza ekleyeceğiz(satarak diyorum çünkü soru işaretine mahal verecek bir açık bırakmak istemiyorum) İnşaat teknikeriyim ve dün bir görüşme yaptık mülakat tarihinden önce iş teklifi almak için çalışmalara şimdiden başladık. Bir yandan da ablamın eşini bize sponsor olarak göstermeyi planlıyoruz ve bunları yaparken de bize uygun bir sağlık sigortası paketini araştırıp çıktılarla oraya yerleştiğimizde o paketi kullanacağımıza ikna etmeye çalışacağız. Bilmiyorum bu plan sonunda bize sorun çıkaracak bir şey olabilir mi ama ben elimden gelen bütün imkanları zorlayacağım. Umarım herkesin istediği gibi geçer bütün süreçler.

• biz ssn gelmeden nasıl çalışırız, büroya gidip nasıl alırız derdin de olan insanlarız sonuçta :)

• @salih2825 Şimdiden hayırlısı olsun, gayet güzel bir şekilde hazırlanmışsınız sürece.tebrikler.

• @salih2825 @kivo orada yaşıyor hatta frisco david honda da satış temsilcisi. Ayrıca ablanla konuş eğer oluyorsa seni kendi paketlerine dahil etsinler. Aile bireyi olduğun için tek değil de aile paketine koyabilirlerse çok daha büyük avantajlı olur.

• ⭐⭐⭐

@Semihmete, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@ayvalik10 Ev kiraladınız 6 aylık = 6 *1000$=6000$ + 2000$ depozito oldu toplam 8000$ + Araba aldınız minimum 3000$ toplam oldu 11000$, 6 ay iş bulamadın oldu toplam 17000 $ yani kişi başı minimum 20 bin $ zaten aklı başında aile sahibi biri cebine koyar gider🤷‍♂️sigorta zaten mecbur oldu Artık 10 bin $ ona yazdim! Uçak bileti minimum 2 bin $ ..Benim Fikrim Tek kişi için minimum 30 bin $ bankada göstermek lazım, 2 kişi için 50 bin $ , yok ev tapusu araba ruhsatı bunlar boş bence! Sonuçta biz göç edeceğiz turist vizesi başvurmuyoruz! Konsolosluk sen rezil olma ABD de diye bu miktarları istiyor zaten🤷‍♂️🤷‍♂️

Bu konuda sayın @salih2825 , @ugurksknbck ve @Nothing-Man görüşlerine katılıyorum.
    Belirttiğiniz miktarların çok altına onay alan arkadaşlarımız oldu. Bu durumda teziniz ve ya öngörünüz geçersiz kılınıyor.
    Elbette bu miktarlara çıkabiliyorsanız daha iyi olacaktır süreciniz açısından. Fakat çıkamamanız durumundada onay alabilmeniz mümkün.
    Her talihlinin sürecini kendi içerisinde değerlendirmek gerekli birazda, o yüzden böyle kesin bir yargıya ulaşmak için aceleci davranmamak gerektiği kanısındayım.
    Bu görüşleride mülakata giren ve sonucunda teminatı yetersiz görülen bir talihli olarak söylüyorum.

Benzer Başlıklar

• [Arşiv] Sayılarla DV2023

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 28 Oy
    6k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k