ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)
-
Nisan 2015'den sonra 30 ay mı, yoksa 5 sene mi? asıl sorum bu
-
Nisan 2015'ten sonraki 5 yil boyunca her yila ayri ayri bakilir. Mesela nisan 2015'ten nisan 2016 arasi 6 aydan fazla Amerika'da kaldiysan bu sayilir ve beş sene böyle yaptiysan o zaman vatandaslik icin başvurabiliyorsun. Eğer bir sene bile bunu bozduysan bir gun bile olsa farketmez süreç tekrardan başlar.
-
2015_2016 birinci yıl
2016-2017 ikinci yıl
2017-2018 üçüncü yil
2018_2019 dorduncu yil
2019-2020 besinci yil oluyor. -
@crazycells 6 ay 1 gun olarak hesaplarsak kabaca 5 yilda 30 ay 5 gun eder. Eger bu 30ay 5 gunu dahq kisa surede toplarsaniz o zaman basvurabiliyormuyuz 5 yil dolmadan onu da @crazycells cevaplandirsin. E yorlamam bu kadar😁
-
@myfnwy pardon şimdi jeton düştü aslında sorunuzun cevabını en doğru ordaki vatandaşlık birimine sorarak alabilirsiniz. Yani ben olsam zaten ordayken gidip sorarım işte nerden başvuruluyorsa🤔
-
@myfnwy ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:
Merhaba. Ben 2013 Ekim ayında green Card'ımı aldım. 2015 Nisan ayına kadar ülkede ikamet edemedim. Bu süre içerisinde giriş çıkışlarım oldu. Ailevi nedenlerden dolayı bu girişlerimde 6 ay süresini iki defa aştım ve girişte büyük bir sorun yaşamadım. Ama Nisan 2015' den beri sürekli ABD'de ikamet ediyorum. Bu süreden sonraki ziyaretlerim birkaç haftayla sınırlı oldu. Normalde vatandaşlık başvurusu için gerekli 4 sene 9 ay Temmuz 2018 de doluyor. Bu sürede ABD' de 30 aydan uzun bir dönem yaşamış olacağım. Burada benim kafamı karıştıran konu şu: Türkiyede 6 aydan uzun süre kaldığım için vatandaşlık başvurusu için yapacağım süre Nisan 2015 baz alınacak. Bu baz alınan süreden sonra 30 ay sürekli ikamet etmem yeterli olacak mı? Yoksa Nisan 2015 den sonra 5 sana daha beklemem gerekli olacak mı?
6 ayi asinca otomatik olarak sure sifirlanmiyor, hesaba katilabilir ama USCIS gorevlisi sizden o 6+ aylarin hesabini sorar :) Eger o surede hala ABD'yle siki bir iliski icerisinde oldugunuzu gosterebilirseniz (hala kira odediginizi, ABD'de is sahibi oldugunuzu, yurtdisina gecici olarak ciktiginizi ama istemediginiz nedenlerden dolayi 6 ay'dan fazla kalmak zorunda kaldiginizi vs.) vatandaslik surecini olumlu atlatabilirsiniz.
-
maalesef o süreler içinde herhangi bir ilişkim olmadı burayla. Turistik amaçlı geziler dışında.
-
@myfnwy ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) içinde söyledi:
maalesef o süreler içinde herhangi bir ilişkim olmadı burayla. Turistik amaçlı geziler dışında.
o halde 5 yillik sureyi 6 aydan fazla ABD disinda kalmadiginiz gunlerden baslatmalisiniz.
Ayrica 5 yillik sure sonunda hala ABD ile baglantiniz yoksa yine vatandasliginizin onaylanmasi cok zor. ABD'de yasayip calismadan vatandaslik basvurunuz onaylanmaz, bilginize.
-
Ahh ahhh vatandaşlık hayalinden, bir mucize beklemeye nasıl döndü bu iş... :)
-
@asilcenk durum çok mu umutsuz ?
-
@vecihi 35bin üstüne bence mucize gerekiyor ama mucizeler hayatta olan şeyler diyerek moralleri yüksek tutuyoruz...
-
@asilcenk 35bin olan şey 36 binde olur merak etmeyiniz en son kaçta bitiyor caseler ?
-
@vecihi 39binlerde bitiyor. Yapacak bir şey yok, oturduk bekliyoruz :)
Eski usul hayırlısı ise olsun diye kendimizi avutuyoruz, hahahaha...
-
@asilcenk bence 35 bine kadar geldikten sonra hak ymeyip herkezi alırlar diye düşünüyorum, sonuçta kazandınız.
-
@vecihi ahh ahh keşke sistem öyle işlese ama "You Have Been Selected" yazısının altında açıkça seçilmiş olmanız size vize hakkını garanti etmez, vize sayısından daha fazla seçilen var ve vize alamayabilirsiniz yazıyor maalesef... Yinede sana katılıyorum, dediğin gibi düşünmek ve olumlu düşünelim ve olumlu olsun felsefesini yaşatamak istiyorum..
-
@asilcenk aynen sabırla beklemekten başka çare yok olumlu düşünelim :) ben daha seçilemedim bile çoğu kişiden bir adım öndesiniz ve bence şans size bir kez daha gülecek ve vizenizi alıcaksınız umarım.
-
-
-
Vatandaslik surecinizi kolaylastirmasi acisindan bir oneri;
ABD'ye ilk giris yaptiginiz gunden itibaren tum ABD disi seyahatlerinizin detaylarinin, tum aile uyeleriniz icin ayri ayri kaydedilmesi.Kaydedilecek bilgilere ornekler:
- ABD'den cikis tarihi
- Gidilen ulke(ler)
- ABD'den cikilan gumruk kapisi
- Gidis ve donus icin kullanilan ulasim araci ve bilet bilgileri
- Gidilen ulkede kaldiginiz adresler ve tarihleri
- ABD'ye giris tarihi
- ABD'ye giris gumruk kapisi/havalimani
- Seyahat nedeni
- Kac gun ABD disinda kalindigi (ABD'den cikis yaptiginiz ve donuste ABD'ye giris yaptiginiz gunler "ABD icinde" olarak kabul ediliyor)
- ABD'den cikip birden fazla ulkeye seyahat ettiyseniz herbiri icin yukaridaki detaylari kaydetmeyi unutmayin
Bu bilgileri iceren bir "Travel Log" excel dosyasi olusturursaniz tum bilgilere kolaylikla ulasabileceginiz gibi hangi tarihte vatandaslik basvurusu yapabileceginizi de bir bakista gorebilirsiniz (bunu tarihler uzerinden hesaplayacak formuller de olusturabilirsiniz).
-
Merhaba, green card harici göçmeyen olmayan vize türü ile çalışma hakkı elde etmiş ve 5 yılı geçkin süre yaşayanlar vatandaşlık için başvuru yapabilir mi ? Yoksa illa GC alma zorunluluğu gibi bir durum var mı ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum