Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?


  • Yüzde 25 enflasyonun olduğu, bir yılda yüzde 40 duran varlıkları dolar karşısında eriyen bir ülkede iseniz.Bir telefon almak en az 2 asgari ücret parası ödüyorsanız.
    Hergün benzine zam geldiği yılda yüzde 40 elektirik doğalgaz zamına alışmışsanız.ÖTV ninde kdv sini ödendiği bir ülkede yaşıyorsan. Kutu gibi en kötü ürünler ile yapılmış evleri balon olmuş piyasadan bir ev sahibi olmak için aldıysan( aldığın evini parasını faize koysan kiraya vereceğinden 2 katı aylık alabilme imkanın varken )
    Asgari ücret ile bir araba almayı bırak onun yıllık vergilerini bile ödeme imkanın olmadığı bir ülkede yaşıyorsan.Ha birde emeklilik var onu hiç yazmayım herkes biliyor.
    abd nin artısı eksisi derken terazinin diğer kefesine koyduğun ülkenin durumu ortada ona göre düşünüp karar vermek lazım .Avrupada bir ülkede yaşıyorsan o kefeye o ülkeyi koyup artılarını eksilerini kıyaslarsın.Birde vergisi çok diye insanlar ev almamazlık yapmazlar .


  • @sinem-akçam sinem hanım, ben tabiki troll değilim.bana troll damgası yapıştırmaya çalışan kimse onun ayıbı bu yakıştırma ve bu konular şaka bir konu değil. tabiki her sorunun cevabı kişiden kişiye değişir. iyi ve kötü göreceli kavramdır. ama ekstradan ödenen bir vergi kötü olarak yorumlanabilir. bana şuan green card çıksa amerikaya gitmem çünkü şuan yaşadığım ülkenin benim hayatıma göre ( bana göre) şartları amerikadan 50 kat daha iyi ama tabiki bu size göre farklı olabilir. Bence amerika türkiyeden mantıklı ama şuan yaşadığım yere göre mantıksız.bu nedenle bu ülkeden ayrılırsam türkiye yerine amerikaya dönebilirim.

    tabiki her sorunun cevabı kişiden kişiye değişir ama bizim alıştığımız düzende kendi evine her yıl 7 ila 10bin dolar arasında vergi ödeme durumu yok. türkiye için düşünürsek kimse kendi evine 7bin ile 10bin tl arası yıllık vergi ödemiyor. evi çocuğuna kaldığında yüzde 40a yakın vergiler ödemiyor. bunlar çok caydırıcı durumlar. herhangi bir doktora gidip 15bin dolar faturadan bahsedenler de var. bende geldim bu konulardan bazılarını buraya yazdım hepsi o. aynı kaderi paylaşan insanlar olarak biraz sohbet tarzı bu olumsuzlukları konuşalım dedim. ama insanımızın tipik tepkisi Linç.

  • Yasaklı

    @pakaji üslubunuz yabancı geldi sanırsam.


  • @mhepekiz yaşadığım yerde mutsuz değilim. ödediğim vergi 0 ve daha birsürü şey var... burdaki işten ayrılırsam tr yerine amerikaya gidebilirim. ayrılmazsam green card çıksa bile re entry permit ile uzatabilirim. iyiki kötü yanlardan bahsettik resmen linç. yaptığınız ayıp kardeşim. biri trol der biri mutsuzluğumuzdan mutlu oluyor der...


  • @pakaji sevgili kardeşim bu forumda surekli bu konuyu provoke etmeye calisip Amerikaya gocmek isteyenlerin cesaretini kirmaya calisan bir kac kisi var. o yuzden biz de bu tur konulardan bezdik. Herkesin tepkisi ondandir.

    Nihayetinde dusuncem sizin ilk mesajinizda yazdiklariniz gercekleri yansitmiyor. Yukaridaki mesajimda detayli bilgileri sizinle paylastim. Burasi sandiginiz ya da cekindiginiz kadar korkunc bir yer olsaydi burada yasayan yaklasik 300 milyon insan kacacak yer arardi. Belli ki arkadasinizin aktardiklarindan etkilenmissiniz. Onerim objektif kaynaklardan arastirmanizi yapin, kendi kanaatinizi olusturun. Mesajinizi daha tarafsiz bir uslupla yazarsaniz cok yararli bilgiler alabilirsiniz forumdan. Kolay gelsin.

  • Yasaklı

    @pakaji tamam işte ben de diyorum ki bu kadar mutlu olduğum bir yerde yaşasam Google da aratmam bile Green Card'ı bana ne ben kralım der geçerim. Bu çelişki değil mi o zaman? Sıfır vergiden ötesi devletin "Ben size yılda 5000 dolar vergi ödüyorum sırf vatandaşım olduğunüz için" demesi olur. Varsa biz de orayı hedefleyelim. İnsan kötüye gitmeye çalışır mı?

    Bu forumdaki insanların sanıyorum yüzde 99 kadarı Türkiye'den ABD'ye gitmeye çalışanlar. Siz "Kötü" derken ABD için, üste vergi veren ülkelerin değil Türkiye'nin şartlarını değerlendirmelisiniz.

    "Bilenden öğrenelim" diyorsunuz yazmış 1 sayfa ama onu da ciddiye almıyorsunuz.

    Kusura bakmayın da bunların hepsini alt alta koyarsak "Troll" etiketini siz kendi kendinize alıyorsunuz masanın üzerinden.

    Dale Carnegie"nin güzel sözüdür "Üslup, anlatılmak istenen 'Öz'ün önüne geçerse iletişim başarısız olmuş demektir"

    Siz başlarken "ABD kötü" diyerek gerçekliği şüpheli rakamlar dökeceğinize "Arkadaşlar ben söyle ozellikleri olan bir ülkede 15 yıldır yaşiyorum (Ki önce kendini tanıtmak adab-i muaşeret kuralıdır) "Ne dersiniz ABD benim için mantıklı olur mu" demiş olsaydınız kimse sizi linç falan etmezdi. Bunu denemesi bedava acın başka isimle kullanıcı ve deneyin bakalım linç edilecek misiniz? Pazarlamada A/B testi dediğimiz şeyi yapmış oluruz hem

    Bu forumda ben ve benim gibi uçağın kapısında gitmek üzere olan onlarca arkadaşım var, kader birliği yaptığım insanların her birine her gün moral bozucu onlarca yaklaşımda bulunuluyor. Ve aynı üslupla gelen herkes aynı şekilde.tepki alacaktır çünkü bu süreç hic kolay bir sürec değil... Greencard çekilişinde adı çıkan birinin hayatı 1-2 yıl arasında askıda kalıyor bu belirsizlik bile yıpratıcıyken karşımıza orada hiç yaşamamış insanların çıkıp "Oralar kötü" demesi hiç keyifli değil.

    Son olarak. Üste vergi ödeyen devletin adresini atarsanız bir bakalım diyorum.


  • @pakaji Gunluk yasam giderleri basligi var. Orada aylik giderlerin guncel hallerini yaziyoruz. $100k ile sahane gecinelecek yerler var. Ben CA Bay Are'dayim. 100k ile sahane gecinirim, birikim bile yaparim. Bir de vergi isi (federal vergiler haric) cok genis bir skalada degisiyor. Bir yerde gelir vergisi sifirken bir yerde kdv yok, baska yerde ev vergisi cok yuksek.
    Kabaca hesaplar icin suraya bakabilirsiniz.


  • @pakaji Normalde bu tarz diyaloglara girmem.Ama arkadaşlardan o kadar çok tepki almışsınız ki.Ve paylaşımlarınızda da foruma bir katkı sağlayacak bir şey okumadım.Bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz ama bunun için yaklaşımlarınız pek olumlu değil.İki tarz insan tipi vardır.Birincisi itfaiyeci tarzı yangın ne kadar büyük olursa olsun söndürmek için çaba sarf eden,elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışan.
    Buradaki herkes az ya da çok Amerika hakkında bilgi sahibi ve bilgisini çoğaltmaya çalışan arkadaşlar var.Ve herkes Abd nin kolay olacağına düşünmüyor.
    İkinci de benzinci; yangın küçük bile olsa onu nasıl büyütürüm,nasıl daha fazla zarar veririm şeklinde
    Paylaşımlarınızda hep yurtdışında yaşadım demişsiniz ama nerede yaşadığınızı hiç yazmamışsınız.

  • Yasaklı

    ABD konusunda desteksiz atanlarla ilgili bir karikatür gördüm güldüm sabah sabah.

    • Greencard kazandım
    • Ama orada vergiler yüzde 99
    • czzztttt
    • Yok yok evler pahalı
    • bzzzttt

  • SİZİN BURDA YANLIŞ ANLAMA VAR ARKADAŞLAR
    1-AMERİKADA YIL SONUNDA TOPLUCA VERGİ VERİYORSUNUZ .
    TURKİYEDE AYLIK VERİYORSUNUZ
    2-AMERİKADA AYLIK SAGLIK SİGORTASI DURUMUNUZA GÖRE ALIYORLAR BURDA NE PAHASINA OLURSA OLSUN ALIYORLAR
    .......
    ....
    YANI ANLAYACAĞINIZ UZERE TURKİYE AYLIK AMERİKADA YILLIK FARK BURDA


  • ORNEK VERECEĞİM ASKERİ UCRETLE CALIŞAN BİRİ İÇİN 600 TL SKG KESİLİYOR-200 KUSUR İŞSİZLİK İŞİN....... BU KALEM UZAYIP GİDİYOR ASLINDA SİZİN MAAŞ 3000 TL CIVARI VERGİLER....... ALINDIKTAN SONRA ELİNİZE 2020 TL KALIYOR


  • @pakaji henüz Amerika'ya gitmemiş birisi olarak cevap vereyim. Türkiye'den kurtulmaya, başka bir ülkeye taşınmaya çalışıyorum.. Rusya'yı denedim, ana vatanım orada olduğu için.. Ancak yaşanacak bir yer değil.. Türkiye'den çok farkı yok..

    Sonra Atina'da bir işe kabul edildim, 3 ay çalıştım, şirket Türkçe departmanını kapattı. yeni-eski herkes döndü.. Mecburen..

    Bundan sonra da greencard'a başvuracağım. çıkarsa ne ala gideceğim..

    Peki Amerika'nın kötü yanları yok mudur? Elbet vardır. Ancak vergi bunların belki de en sonuncusudur.. Anlatayım..

    Üniversiteden mezun oldum, ailemin yaşadığı şehre döndüm. Ev yemekleri dükkanımız vardı. Onun başına geçtim. 5 senedir işletiyorum. Türkiye'de Dünya'nın hiç bir yerinde olmayan bir vergi sistemi var. Verdiğim verginin vergisini istiyor devlet. Resmen devlet değil, çete maşallah.. Hatta sen bir önceki dönem şu kadar para kazanıp, bu kadar vergi vermişsin, gelecek dönem için şimdiden bu vergiyi öde diyor. Henüz kazanmadığım paranın vergisini istiyor.

    İyi ve kötü görecelidir demiş @crazycells

    Aynen öyle.. İki üç güne bir dükkanıma gelen bir kadın var.. Kadına menünün dışına çıkınca daha fazla para tuttuğunu, iki ana yemeği aynı menüye koyamayacağımı, fiyatın artması gerektiğini her gün anlatmak zorundayım.. Anlamıyor mu? Bal gibi anlıyor.. Ama cimri.. Her gün beni salak yerine koyup ne koparabilirsem gözüyle bakıyor.. Karşımda bir kuaför var. 2 ay önce bir çorba aldı, 1 önce de ikinci çorbayı aldı.. Dükkanının önüne doğru yürüsem, cebinden cep telefonunu çıkarıp, konuşur gibi yapıyor. Sadece iki çorba parası 18 lirayı vermemek için.. Utanmazlığa bak.. Dükkana adam geliyor, güler yüzle "hoş geldiniz, merhaba" diyorum. "iki çorba" diyor.. İnsan bir selam verir lan.. Geçen gün paket servis yapıyorum. Bisiklet yolundan gidiyorum.. Ters yöne girmiş araba, üzerime geliyor. Kornaya basıyorum.. "Tatava yapma lan" diyor.. Bir başkası yolda önümden yürürken yere tükürüyor.. Bir başkası markette sıramı kapıyor.. Bir başkası bankada göz göre göre önüme geçmeye çalışıyor. Türkiye'de medeniyet diye bir şey yok.. Saygı yok.. Ben her gün, herkesle kavga etmek zorunda mıyım? Her gün insanları düzeltmek zorunda mıyım? Her an aldığım her nefesten nefret eder hale geldim bu ülkede..

    Ateistim, dinsiz, imansız bir adamım.. Ülkenin cumhurbaşkanından valisine, kaymakamından, belediye başkanına kadar herkes için sapkın birisiyim.. Her gün hakarete uğruyoruz.. Türk kökenli değilim.. Çerkes'im.. Farklı olmam devlet nezdinde tehlikeli sayılıyor..

    İşin özü ben Türkiye'de zaten ikinci sınıf vatandaşım.. Hatta üçüncü, dördüncü.. İyi ve kötü gerçekten de göreceli.. Yoksa yemişim evini de, kirasını da, vergisini de.. Vergiymiş.. Tek sorunumuz vergi olsa keşke..


  • kusura bakma arkadasım kendi vatanımda (ecdat orta asyadan buyuk göcle bu topraklara gelmişler) biz bile bu ulkede 2 sınıf vatandaşız suriyeli sanki bu vatanın sahibi gibi davranıyor turk milletine


  • @nfs741 hocam burdada her cekimizde vergi kesintisi oluyor. yil sonunda dengeleme oluyor gelir gider durumuna gore

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ercan-Tekoglan, içinde söyledi: amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?

    @nfs741 hocam burdada her cekimizde vergi kesintisi oluyor. yil sonunda dengeleme oluyor gelir gider durumuna gore

    Maaştan ne kadar vergi kesileceğini belirlemek çalışanın elinde. İster fazla vergi kesilecek şekilde ayarlayıp yıl sonunda vergi iadesi al, ister az kesilecek şekilde ayarlayıp yıl sonunda borçlu çık. Devlet bu konuda serbest bırakıyor.


  • @knnrn yeni bir sey daha ogrendim. tesekur ettim


  • @travelleth "Türk kökenli değilim.. Çerkes'im.. Farklı olmam devlet nezdinde tehlikeli sayılıyor..

    İşin özü ben Türkiye'de zaten ikinci sınıf vatandaşım.. Hatta üçüncü, dördüncü.. İyi ve kötü gerçekten de göreceli.. Yoksa yemişim evini de, kirasını da, vergisini de.. Vergiymiş.. Tek sorunumuz vergi olsa keşke.."

    yahu ayıptır be kardeşim ayıp... şu lafı kürtler falan derse bir nebze haklıdırda çerkes birinin devlet beni tehlikeli görüyor demesi kadar abuk sabuk bir laf duymadım. ülkenin askeri ve istihbarat teşkilatından önemli bütün memurluk yerlerinde çerkesler mevcut. kimseninde çerkeslere ikinci sınıf vatandaş şeklinde yaklaştığı yok resmen yalan söylüyorsunuz.Farklıyım diye dolanan sizsiniz daha ikinci cümlenizde ben çerkesim demeniz sorundur belki de. rusyaya anavatanım demişsiniz gidin anavatanınıza öyleyse. kimsenin kafasına silah dayamıyorlar gitmeyin diye. 150 sene önce soykırımdan kaçıp geldiğiniz, savaşlarında kan döktüğünüz bunun karşılığında devletin ve halkın sevgisini kazanan bir topluluktan gelip, hala anavatan olarak başka bir ülkeden basediyorsanız sorun sizde.

    diğer söylediklerinizde a dan z ye haklısınız ama şu çerkeslik ve ikinci sınıf vatandaşlık konusunda alenen yalan söylüyorsunuz. bunu en iyi çerkesler biliyor, ben daha şu yaşıma kadar bir tane çerkes arkadaşımdan şu dediklerinize benzer
    sözler duymadım.

    buyrun;


  • Annesi ve babası bir çerkes olarak @DustyBlue katılıyorum. Şimdiye kadar ne bir ayrımcılık hissettim ne de ikinci sınıf vatandaş olduğumu. Hatta bazı durumlarda çerkes olmanın artılarını da yaşadım.

    Siz neler yaşadınız acaba @travelleth ?


  • @travelleth Sizin kafanız karışmış biraz sanırım.Bu platform da etnik köken vs, tartışmak veya dillendirmek son istediğim şey olur. Fakat edep yahu! Bu ülkede Bir Çerkes nasıl da devlet tarafından sevilmez diye bilir! Devletin istihbarat başta olmak üzere bir çok kolunda üst düzey görevlerde Çerkesler aktif rol alır. Çerkes olmak bir çok yerde pozitif ayrımcılık olarak öne çıkar bu ülkede, bizzati yaşadıklarımdan ve çevremdeki Çerkeslerden bunu bilirim.
    Çerkesler kafkasya daki bir çok boyla karıştırılır.Her birine Çerkes denir ama değildir.
    Sizin Rusya ve olanlardan eminim benden fazla bilginiz vardır.
    Lakin siz yinede Çerkesyayı yaşanacak yer değil diyorsunuz, milliyetçiliğinize hayran kaldım.
    Gelelim diğer yazdıklarınıza, vergisi şusu busu, bu ülke bir vergi ülkesidir doğrudur.Ama af ülkesi olarak da geçer, vergi konusunda bir çok ülkeden kötü olabilir, ama sizi hastanelere ve sigorta firmalarına da peşkeş çekmez.(Diğer ülkelerin vergi mevzuatlarını tam bilmeden yazmak benim açımdan çok doğru gelmiyor, bizden iyisi de kötüsü de muhakkak var ama)
    Türkiye dışındaki tüm avrupa da ve amerika da yaşayan tüm insanlar markete girince merhaba, sigara verince teşekkürler diyor zaten istisnasız çalışana dimi!!!!! Dünyanın neresi olursa olsun bu dediklerinizi karşılayacak ülke yok!
    Yürürken önünüze tükürür, markette sıranızı alır, fakat bir köşede düşer başınıza bir hal gelirse hepsi yardım etmek için koşar bende diğer bir çok ülkede bu davranışı görmedim ve kaldı ki bu kötü davranışları istisnasız her yerde görür müsünüz?? Bence hayır Türkiye de bir çok yerde insanlar bu davranışları sergilemez.
    Ve yinede fakat Tüm dünya ülkelerinde bu bahsi geçen kötü davranışlar yok mu ?
    Bu ülkedeki bir çok şeyi sevmeyip dert yana bilirsiniz benim de sevmediğim yanları var tabi ki ama siz bu hakkınızı kötülemek adına yerin dibine sokma çabası içinde yazmışsınız ayıp size!
    Umarım Avrupa veya Amerikaya gidersiniz ve orada bir neonazi veya beyaz amerikalıya ''ama ben Çerkezim'' dersiniz de o zaman görürsünüz ayrımcılığı. Çok kızdım ya bu kadar yazmayacaktım yazının başında da belirttim, bir çok sildiğim şeyde var. herkesten özür dilerim, bu konulara girdiğim için ama tutamadım kendimi.


  • Turkiye'deki gibi komsuluk iliskileri yok.
    Saglik harcamalari ve sigortalari cok pahali.


Benzer Başlıklar

  • 39
  • 1
  • 77
  • 33
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum